Ήθη/Έθιμα/Συνήθειες κατοίκων εξωτερικού

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.598 μηνύματα.
Με αφορμή το μάθημα Ολλανδικών που είχα σήμερα και ασχοληθήκαμε με τα ήθη/έθιμα των Ολλανδών, σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το θέμα ώστε να μοιραστούμε τι έχουμε δει/ακούσει ότι γίνεται σε άλλα κράτη και μας κάνει εντύπωση.

Ξεκινάω εγώ. Στην Ολλανδία
  • Όταν κάποιος/α γίνεται 50 χρονών, βάζει έξω από το σπίτι του/της (στον κήπο πχ) μια κούκλα πλαστική ή φουσκωτή για να δείξει ότι έγινε 50 χρονών. Τα 50 είναι σημαντικά για αυτούς.
  • Στην τουαλέτα, έχουν το "ημερολόγιο γενεθλίων". Έχουν ένα ημερολόγιο που σημειώνουν τις ημερομηνίες που έχουν τα κοντινά τους πρόσωπα γενέθλια για να τα βλέπουν συχνά και να μη ξεχάσουν κάποιον.
  • Όταν κάποιος/α περάσει στο πανεπιστήμιο, κρεμάει απ' το παράθυρο την τσάντα του για να μάθει η γειτονιά ότι είναι επιτυχών.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top