επειδή είναι χωρισμένη και ρωτάω μήπως πρέπει να κάνουν κάποια χαρτιά ? με ταυτότητα θα ταξιδέψω
το αγόρι μου είναι ενήλικας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kleop
Πολύ δραστήριο μέλος

Βασικα το τελευταιο που ειπες εννοουσα για μονιμος κατοικος και ετσι.Γνωστους μεταναστες που εχω σε χωρες της Ευρωπης χρησιμοποιουν το διαβατηριο για ελεγχο παρα την αστυνομικη ταυτοτητα.What? Τι εννοεις πιο ασφαλες; Οι ταυτοτητες με λατινικους χαρακτήρες αναγνωριζονται παντου στην Ευρωπη, μονο αν θελεις να γραφτεις κατοικος ζητανε διαβατηριο...
Ασχετο,αλλα τωρα το θυμηθηκα ακουστηκε οτι θα αλλαξουν και οι αστυνομικες ταυτοτητες τωρα.Θα συμβει συντομα ή θα περιμενουμε για πολυ καιρο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DarthFederer
Διάσημο μέλος

Βασικα το τελευταιο που ειπες εννοουσα για μονιμος κατοικος και ετσι.Γνωστους μεταναστες που εχω σε χωρες της Ευρωπης χρησιμοποιουν το διαβατηριο για ελεγχο παρα την αστυνομικη ταυτοτητα.
Ασχετο,αλλα τωρα το θυμηθηκα ακουστηκε οτι θα αλλαξουν και οι αστυνομικες ταυτοτητες τωρα.Θα συμβει συντομα ή θα περιμενουμε για πολυ καιρο;
Βασικα οπου ειναι ζωνη Σενγκεν δεν υπαρχει καν ελεγχος, ο μονος "ελεγχος" ειναι οταν δινεις τα χαρτια σου στον υπαλληλο στην πυλη, μιας που μπορει πλεον να μην περασεις καν απο τους γκισεδες. Στο Ηνωμενο Βασιλειο υπαρχει κανονικα ελεγχος και εχω ακουσει οτι στραβωνουν λιγο με τις ταυτοτητες αλλα οχι οτι θα εχει καποιος προβλημα. Εγω ειχα παει με διαβατηριο οποτε δν ξερω αν απλα σε ψαχνουν λιγο περισσοτερο. Παντως περνας κανονικα.
Για τις ταυτοτητες που λες, υπηρχαν σχεδια του υπουργειου εδω και πολλα χρονια αλλα καθε φορα πηγαιναν προς τα πισω. Επειδη ομως αν δεν αλλαξουμε τις ταυτοτητες, απειλησαν οι Αμερικανοι οτι θα βγουμε απο το visa waiver προγραμμα, η κυβερνηση θα τις αλλαξει συντομα. Τωρα αν θα ειναι παλι κουμουτσες ή θα τις κανει στο μεγεθος πιστωτικης οπως ολος ο κοσμος δεν το ξερω...
kleop
Πολύ δραστήριο μέλος

Στο Ηνωμενο Βασιλειο οντως ψιλοστραβωνουν και για αυτο ειπα οτι ισως χρειαζεται διαβατηριο.Σκεφτομαι να παω μελλοντικα Αγγλια και αναρωτιεμαι μηπως ειναι καλυτερα να βγαλω απο τωρα διαβατηριο.Γερμανια που πηγα προσφατα με ατυνομικη ταυτοτητα δεν υπηρξε κανενα θεμα.Βασικα οπου ειναι ζωνη Σενγκεν δεν υπαρχει καν ελεγχος, ο μονος "ελεγχος" ειναι οταν δινεις τα χαρτια σου στον υπαλληλο στην πυλη, μιας που μπορει πλεον να μην περασεις καν απο τους γκισεδες. Στο Ηνωμενο Βασιλειο υπαρχει κανονικα ελεγχος και εχω ακουσει οτι στραβωνουν λιγο με τις ταυτοτητες αλλα οχι οτι θα εχει καποιος προβλημα. Εγω ειχα παει με διαβατηριο οποτε δν ξερω αν απλα σε ψαχνουν λιγο περισσοτερο. Παντως περνας κανονικα.
Για τις ταυτοτητες που λες, υπηρχαν σχεδια του υπουργειου εδω και πολλα χρονια αλλα καθε φορα πηγαιναν προς τα πισω. Επειδη ομως αν δεν αλλαξουμε τις ταυτοτητες, απειλησαν οι Αμερικανοι οτι θα βγουμε απο το visa waiver προγραμμα, η κυβερνηση θα τις αλλαξει συντομα. Τωρα αν θα ειναι παλι κουμουτσες ή θα τις κανει στο μεγεθος πιστωτικης οπως ολος ο κοσμος δεν το ξερω...
Ακουστηκε οτι οι νεες ταυτοτητες θα γινουν σε μικροτερο μεγεθος και οτι θα περιεχουν και αλλα στοιχεια οπως η ιριδα του ματιου που ειναι διαφορετικη σε καθε ατομο και κατι αλλα πραγματα που μου διαφευγουν.Λεγεται πως καθε πολιτης πρεπει να πληρωσει απο 10 € για τις νεες ταυτοτητες.

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

xristaras9
Διάσημο μέλος

Cody
Πολύ δραστήριο μέλος

1) Εάν έρθει μαζί σου ο πατέρας σου, χρειάζεσαι μόνο την ταυτότητά σου (αναγνωρίζεται παντού) ή το διαβατήριό σου.
2) Εάν έρθει μόνο η μαμά σου, πρέπει ο πατέρας σου να πάει στο αστυνομικό τμήμα του δήμου σου και να υπογράψει σε ένα χαρτί ότι επιτρέπει την μητέρα σου να σε βγάλει από την χώρα.
3) Εάν δεν έρθουν οι γονείς σου μαζί σου, αλλά βγεις από την χώρα με κάποιον ενήλικα (18+), πρέπει οι γονείς σου (για την μητέρα δεν ξέρω, για τον πατέρα σου σίγουρα), να πάνε πάλι στην αστυνομία, να υπογράψουν σε ένα χαρτί ότι επιτρέπουν αυτόν τον ενήλικα να σε βγάλει από την χώρα.
Καλό είναι αυτό το χαρτί, να το έχεις βγάλει καμιά 2-3 φωτοτυπίες, γιατί στα σύνορα κάποιες φορές, υπάρχουν και διάφοροι συνοριοφύλακες που θέλουν αυτό το χαρτί να το κρατήσουν στα σύνορα.
Αυτά τουλάχιστον ίσχυαν πριν τρία-τέσσερα χρόνια, γιατί εγώ έβγαινα κάθε καλοκαίρι στην Βουλγαρία, κάποιες φορές μόνο με την μητέρα μου, άλλες και με τους δύο και άλλες με θείους μου, και η διαδικασία ήταν η ίδια.
xristaras9
Διάσημο μέλος

μάλιστα, αν υπογράψει η μητέρα μου μόνο, μπορώ να πάω;
Σου έχω γράψει αναλυτικά την διαδικασία αφού είναι και οι δυο εν ζωή και ασκούν και οι δυο επιμέλεια χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση και των δυο γονέων του νόμου 105 με γνήσιο υπογραφής είτε απο ΚΕΠ είτε απο την αστυνομία οτι επιτρέπου στην κόρη τους να ταξιδέψει εξωτερικό αλλιώς μπορέί να κατηγορήσουν τον φίλο σου για αρπαγή ανηλίκου.Ο συνοριοφύλακας ή ο υπάλληλος αεροδρομίου δεν μπορέί να ξέρει ποιος είναι ο άλλος και τι κάνει μαζί σου.Έχουν γίνει δεκάδες περιστατικά αρπαγής ανηλίκων όπου προσπάθησαν παράνομα να βγάλουν τα παιδιά εκτός συνόρων και τους έπιασαν.
kefalas1999
Νεοφερμένο μέλος

xristaras9
Διάσημο μέλος

Anonyme
Δραστήριο μέλος

xristaras9
Διάσημο μέλος

Chris mp1
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xristaras9
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yoran
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DarthFederer
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.