Και οι δύο γύρω στα 45, με ανήλικα παιδιά (ένα στο δημοτικό), και προβλήματα υγείας στο παρελθόν (με την καρδιά). Ο γιατρός τους είχε απαγορεύσει αυστηρά τσιγάρο και αλκοόλ αλλά αυτοί συνέχιζαν ακάθεκτοι, και σε ποσότητες. Έφυγαν και οι δύο ξαφνικά και «ανώδυνα» από καρδιακή προσβολή. Οι γυναίκες τους τρέχουν τώρα να τα βγάλουν πέρα οικονομικά.
Το ερώτημά μου είναι: Όταν έχουμε μικρά παιδιά, έχουμε δικαίωμα να φερόμαστε απερίσκεπτα; Υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζονται σε μας, οικονομικά και συναισθηματικά. Γίνεται να ζούμε κοιτάζοντας μόνο την καλοπέρασή μας;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mania
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι όταν υπάρχει αυτή η συμπεριφορά υπάρχει συνήθως από πατεράδες και όχι από μανάδες...
mania
Επιφανές μέλος

κι εγώ αυτό πιστεύω Μάνια...
Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι όταν υπάρχει αυτή η συμπεριφορά υπάρχει συνήθως από πατεράδες και όχι από μανάδες...
άν και δεν είναι απαρέτητο αυτό υπέρχει σε μεγαλήτερο ποσοστό απο την πλευρά του άντρα που πιστέυω ότι δεν πονάει και δεν σκέυτετε όπως μια μάνα, χωρίς να θέλω να προσβάλω κάποιον, απλά η μάνα σκέυτετε περισσότερο άπο τον άντρα σε μια οικογένεια

adespoto
Περιβόητο μέλος

Το οτι η συμπεριφορά αυτή είναι συνήθως από άντρες δε μπορώ να το ξέρω, πάντων ξέρω και γυναίκα που είχε παρόμοια κατάληξη κι όχι με 2 αλλά με 4 παιδιά...
suspiria
Διάσημο μέλος

Hakuna Matata
Πολύ δραστήριο μέλος

Οι υποψηφιοι γονεις θα πρεπε να περνανε απο καποιου ειδους οντισιόν.
suspiria
Διάσημο μέλος

Αν δεν εισαι ικανος να βαλεις καποιον αλλον πανω απο σενα δεν εισαι ικανος να κανεις παιδια.
Το να βάλεις πάνω απο εσένα πώς ορίζεται; Να σταματήσεις να ζεις επειδή έκανες παιδιά; Να κόψεις κάθε ευχαρίστηση σου γιατί έκανες παιδιά; Παρακαλώ επιστρέψτε με πίσω, δεν θέλω να είμαι παιδί

Giovanna
Επιφανές μέλος

το τι θα κανει ο αλλος, εναι επιλογη του. αν κανει καλα η ασχημα, ας το χε σκεφτει πραγματικα, απο πριν.
δλδ ποια ειμαι εγω που θα του πω να μην καπνιζει?
αμα δε καπνιζει μπορει να εχει τετοια νευρα που να σαπισει τη γυναικα του στο ξυλο, ξερω γω?
ο καθενας ειναι υπευθυνος για τον εαυτο του...
καλο κουραγιο στην υπολοιπη οικογενεια. δεν ειναι η μονη που θα μεγαλωσει ετσι τα παιδια της, ουτε η πρωτη ουτε φυσικα η τελευταια..
viki_thess
Διακεκριμένο μέλος

δεν ειναι και οτι καλυτερο να μενουν ορφανα τα παιδια σε μικρη ηλικια...

Isiliel
Επιφανές μέλος

Φυσικά και είναι σημαντικό να κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου ώστε να είσαι κοντά στα παιδιά σου όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό να μπορείς να εξασφαλίσεις το μέλλον τους και χωρίς εσένα.

Nana
Δραστήριο μέλος

Για την περίπτωση των δύο γνωστών σου νομίζω ότι "εδώ δε νοιάστηκαν για τους εαυτούς τους, θα νοιαστούν για τα παιδιά;;;"
Έχω ακούσει τους γονείς μου να λένε για κάποιες επικίνδυνες για τη ζωή τους περιπτώσεις στις οποίες αυτό που σκέφτηκαν ήταν τι θα γίνουμε εγώ και ο αδερφός μου αν τους συμβεί κάτι...
Όταν κάνεις παιδιά, είσαι έτοιμος να κάνεις εκπτώσεις και στις απολαύσεις σου (βλέπε κάπνισμα) αν αυτές είναι βλαβερές για το παιδί σου, όχι μόνο ως προς την υγεία, αλλά και τη διαπαιδαγώγηση. Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ π.χ. ένας γονιός να καπνίζει μπροστά στα παιδιά του... Έχω δει πατέρα να δείχνει στο 2χρονο (ήταν δεν ήταν) γιό του τα κυκλάκια που κάνει ο καπνός του, αλλά το ακόμα πιο απαράδεκτο ήταν ότι τα φυσούσε πάνω του...

Hakuna Matata
Πολύ δραστήριο μέλος

Το να βάλεις πάνω απο εσένα πώς ορίζεται; Να σταματήσεις να ζεις επειδή έκανες παιδιά; Να κόψεις κάθε ευχαρίστηση σου γιατί έκανες παιδιά; Παρακαλώ επιστρέψτε με πίσω, δεν θέλω να είμαι παιδί![]()
Υπαρχει μια μεγαλη αποσταση μεταξυ του "σταματαω να ζω" και του "προσεχω την υγεια μου γιατι υπαρχει κοσμος που εξαρταται απο μενα".
Stalitsa
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.