Αλλαγή ονόματος

turopita_fan

Νεοφερμένο μέλος

Ο turopita_fan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Έχει κανένας αλλάξει το όνομα/επίθετο του; Μπορείτε να μου περιγράψετε την διαδικασία, πόσο εύκολο είναι και τι πρέπει να κάνω μετά;

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.990 μηνύματα.
Έχει κανένας αλλάξει το όνομα/επίθετο του; Μπορείτε να μου περιγράψετε την διαδικασία, πόσο εύκολο είναι και τι πρέπει να κάνω μετά;
Εννοείς να το αλλάξεις εντελώς το επίθετο ή να προσθέσεις και της γιαγιάς σου ή της μαμάς σου πχ? Αν θες να το αλλάξεις εντελώς πρέπει να πας σε δικαστήριο ! Και νομίζω δεν υποχρεούσαι τίποτα από τα κληρονομικά του πατέρα σου αν πάρεις άσχετο επίθετο

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.413 μηνύματα.
Η αλλαγή ονόματος νομίζω είναι σχεδόν αδύνατη, του επωνύμου δυνατή αλλά δύσκολη. Πρέπει να υπάρχουν λόγοι που αναγράφονται στην νομοθεσία. Πιασε έναν δικηγόρο γιατί έχει πολλή δουλειά το πράγμα, να δεις αν γίνεται στην περίπτωση σου.

Joji

Επιφανές μέλος

Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 8.316 μηνύματα.
Συντρέχει σοβαρός λόγος;

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.990 μηνύματα.
Μια φίλη μου που πήρε και της γιαγιάς της , δηλαδή έχει δύο επίθετα, είχε πολύ μεγάλη διαδικασία! Πήγε σε συμβολαιογράφο, σε δικηγόρο στη συνέχεια και φαντάσου είχαν άμεση συγγένεια. Τώρα αν θες να πάρεις εντελώς ξένο επίθετο φαντάζομαι θα είναι πολύ πιο δύσκολο

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.510 μηνύματα.
Με τον όρο αλλαγή επωνύμου, νοείται η διαδικασία κατά την οποία ένα πρόσωπο ζητά να λάβει νέο επώνυμο, διαφορετικό από το επώνυμο του πατέρα, ή της μητέρας, ή και των δύο. Σύμφωνα με την με αριθμό 962/2011 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η αλλαγή του επωνύμου δεν απόκειται στην ιδιωτική βούληση, αλλά γίνεται ύστερα από απόφαση του Νομάρχη, εφ όσον συντρέχουν συγκεκριμένοι και σοβαροί λόγοι, ικανοί να δικαιολογήσουν τη μεταβολή του επωνύμου. Αυτό γίνεται γιατί το επώνυμο, το οποίο έχει καθοριστικό ρόλο στην ταυτοποίηση του προσώπου, ενδιαφέρει την δημόσια τάξη και τις ειδικότερες εκφάνσεις της.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια