Ανάπλαση Ελληνικού

Θεωρείτε ωφέλιμη για την οικονομία την ανάπλαση του Ελληνικού;
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 2)
  • Όχι

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Δεν ξέρω

Ψήφοι: 0 0,0%

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.856 μηνύματα.
Ανοίγω αυτό το thread καθώς το έργο στο Ελληνικό δείχνει επιτέλους να προχωράει ύστερα από 20 χρόνια καθυστερήσεων. Η ανάπλαση της περιοχής αναμένεται να ολοκληρωθεί στο 100% στις αρχές τις επόμενης δεκαετίας αν και το 2026 θα παραδοθούν οι πρώτοι 2 ουρανοξύστες και διαφορά residential properties. Ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία το Hellenic Experience park καθώς και το σωματείο για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Θεωρείτε ότι το έργο του Ελληνικού θα είναι ωφέλιμο για την Ελληνική οικονομία;

IMG_8032.png

IMG_8030.jpeg

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.120 μηνύματα.
Θεωρείτε ότι το έργο του Ελληνικού θα είναι ωφέλιμο για την Ελληνική οικονομία;
Βεβαίως :

• Δημιουργία Θέσεων Εργασίας: Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής όσο και στη συνέχεια με τη λειτουργία των επιχειρήσεων
  • Αύξηση Τουρισμού: Η δημιουργία ενός ελκυστικού προορισμού με σύγχρονες υποδομές,μπορεί να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες , ενισχύοντας έτσι την τουριστική βιομηχανία.
Βέβαια ελπίζω μέχρι τότε η αγοραστική δύναμη του Έλληνα να έχει βελτιωθεί έτσι ώστε να μπορεί και εκείνος να απολαύσει την χρησιμότητα του έργου (και τις ανέσεις-δραστηριότητες) που θα προσφέρονται και να μην τις απλαμβάνουν μόνο οι Τουρίστες

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.023 μηνύματα.
Εγω οταν λεγανε ελληνικο νομιζα το αεροδρομιο ...αλλα βλεπω οτι εχουν ξεσκισει την παραλια εκτος αεροδρομιου.
Εγω μαζευω χρημα να παρω εκει το διαμερισμα ... 1,5 ως 2 μυρια θα με στοιχισει.. οχι ομως εκει στο εκτρωμα των 50 πατωματων.

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.699 μηνύματα.
Θεωρώ ότι θα είναι ωφέλιμο για την περιοχή αν όντως γίνει όπως στα σχέδια και είναι ευκαιρία για να γίνει πράγματι πρότυπο οικιστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Δηλαδή μια καινούργια πόλη με πολύ πράσινο, φιλική στο περιβάλλον,ενεργειακά αυτόνομη, προσβάσιμη σε όλους κλπ.

Αν καταλήξει να είναι μόνο real estate που θα οδηγήσει σε ένα χλιδάτο gated community μικρογραφία Ντουμπάι απρόσιτο στους ντόπιους οκ καλύτερο από το να είναι τα ερείπια του αεροδρομίου αλλά ως εκεί.

Σχετικά με την οικονομία,τα ωφέλη είναι αδιαμφισβήτητα για την περίοδο της κατασκευής.
Για την συνέχεια εξαρτάται από το παραπάνω.

Επίσης δεν είναι εύκολα προβλέψιμο οι θέσεις εργασίας και οι τουρίστες που θα τραβήξει σε τι ποσοστό θα είναι προσθήκη στην οικονομία και τι ποσοστό μεταφορά τους από αλλού.
Δηλαδή γραφεία πολυεθνικών που μεταφέρθηκαν εκει από κάποια άλλη περιοχή και τουρίστες που έτσι και αλλιώς έρχονται/θα έρχονταν και θα μείνουν εκεί αντι για κάπου αλλού στην Αττική.

Ως πρόβλεψη για αυτό είμαι πολύ συγκρατημένος. Σίγουρα θα υπάρχουν οι νέες θέσεις εργασίας όσων θα συντηρούν τα ακίνητα και τις υπηρεσίες εκεί αλλά δεν ξέρω για κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω και το προφίλ των ανθρώπων που θα μένουν. Η πλειοψηφία θα είναι μόνιμοι κάτοικοι ή πολυεκατομμυριούχοι που δεν ξέρουν τι σπίτια έχουν και άντε να μένουν κάνα μήνα εκει;

Όσο για τον τουρισμό, αν καταφέρει να γίνει τόσο γαμάτο που να τραβάει τουρίστες που δεν θα έρχονταν αλλιώς στη χώρα ή καταφέρει να πείσει αυτούς με τα mega yacht ότι η Αθήνα είναι καλύτερη από την Βαρκελώνη θα έχει ουσιαστική επίδραση. Αλλά μένει να δούμε πως θα καταλήξει όταν ολοκληρωθεί.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια