Isiliel
Επιφανές μέλος

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει… το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Time καθώς στο εξώφυλλό του παρουσιάζει ένα 3χρονο να θηλάζει.
Το βασικό θέμα του τεύχους είναι η προσκόληση των παιδιών στους γονείς, φαινόμενο για το οποίοι ευθύνονται οι γονείς που κοιμούνται για παράδειγμα με τα παιδιά τους ή τα θηλάζουν και σε μεγαλύτερη από το συνηθισμένο ηλικία .
Στο εξώφυλλο του περιοδικού η Jamie Lynne Grumet με τον γιό της δέχθηκαν να φωτογραφηθούν από τον Martin Schoeller σε μια εικόνα που έχει προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια στις ΗΠΑ.
mediagate.gr
Εσείς τι λέτε; Δίκαιες η αντιδράσεις;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος

fockos
Επιφανές μέλος

Valder
Τιμώμενο Μέλος

Ποιό είναι το σημείο αυτό:
Η εικόνα ξεκάθαρα προσπαθεί να προκαλέσει μιας και η εικόνα που όλοι έχουμε στο μυαλό μας ως φυσιολογική, είναι το να θηλάζει ένα βρέφος, και όχι ένα παιδάκι. Η πρόκληση αυτή είναι αποκύημα της φιλοσοφίας του Μάρκετινγκ που διακατέχει την αμερικανική αγορά και έχει σκοπό ακριβώς αυτό που ήδη γίνεται: Να προκαλέσει συζητήσεις. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι και η αρνητική διαφήμιση, εξακολουθεί να είναι διαφήμιση.
Επιπροσθέτως θα ήθελα να εκφράσω τη σκέψη μου περί του κατα πόσον αυτό θα επηρρεάσει την ψυχολογία του ίδιου του παιδιού, τόσο συνειδητά στο παρόν, όσο και υποσυνείδητα στο μέλλον. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ένας υποβόσκων -αγνός- ερωτισμός μεταξύ γονέων και παιδιών κάποιες φορές και εικάζω ότι αυτή η εμπειρία μπορεί να πυροδοτήσει κάτι χειρότερο στο παιδί, αν όχι με την ίδια του τη μητέρα, τουλάχιστον με άλλες μεγαλύτερες από αυτόν κοπέλες/κυρίες στο μέλλον (πχ να τα φτιάχνει συνέχεια με 5-20 χρόνια μεγαλύτερές του)
Εν κατακλείδι, εμένα δεν με πειράζει το καλλιτεχνικό, το θέμα δηλαδή της εικόνας, όσο η πρόθεση του φωτογράφου να εκμεταλλευτεί την πορνοστρεφή-MILF* πλευρά του άνδρα αναγνώστη του περιοδικού, αλλά και η αδιαφορία για τις ψυχολογικές παρενέργειες στο παιδί.
*MILF: Mom I'd Like to Frak... (μετάφραση άσεμνη) - αποτελεί δημοφιλή κατηγορία πορνό.
Άγγελος
Επιφανές μέλος

δεν θα με ενοχλουσε αν ηταν ξενη γυναικα..
fockos
Επιφανές μέλος

Δε βρίσκω καμιά κακή προθεση φωτογράφου.... κανένα ειδός ερωτισμού. Το περιοδικό θήγει ένα ζήτημα (θηλασμό σε ηλικίες σχετικά μεγάλες) και δε νομίζω να βλαβεί η ψυχολογία κανενός παιδιού από μια φυσιολογική διεργασία.Η εικόνα ξεκάθαρα προσπαθεί να προκαλέσει μιας και η εικόνα που όλοι έχουμε στο μυαλό μας ως φυσιολογική, είναι το να θηλάζει ένα βρέφος, και όχι ένα παιδάκι. Η πρόκληση αυτή είναι αποκύημα της φιλοσοφίας του Μάρκετινγκ που διακατέχει την αμερικανική αγορά και έχει σκοπό ακριβώς αυτό που ήδη γίνεται: Να προκαλέσει συζητήσεις. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι και η αρνητική διαφήμιση, εξακολουθεί να είναι διαφήμιση.
Επιπροσθέτως θα ήθελα να εκφράσω τη σκέψη μου περί του κατα πόσον αυτό θα επηρρεάσει την ψυχολογία του ίδιου του παιδιού, τόσο συνειδητά στο παρόν, όσο και υποσυνείδητα στο μέλλον. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ένας υποβόσκων -αγνός- ερωτισμός μεταξύ γονέων και παιδιών κάποιες φορές και εικάζω ότι αυτή η εμπειρία μπορεί να πυροδοτήσει κάτι χειρότερο στο παιδί, αν όχι με την ίδια του τη μητέρα, τουλάχιστον με άλλες μεγαλύτερες από αυτόν κοπέλες/κυρίες στο μέλλον (πχ να τα φτιάχνει συνέχεια με 5-20 χρόνια μεγαλύτερές του)
Εν κατακλείδι, εμένα δεν με πειράζει το καλλιτεχνικό, το θέμα δηλαδή της εικόνας, όσο η πρόθεση του φωτογράφου να εκμεταλλευτεί την πορνοστρεφή-MILF* πλευρά του άνδρα αναγνώστη του περιοδικού, αλλά και η αδιαφορία για τις ψυχολογικές παρενέργειες στο παιδί.
*MILF: Mom I'd Like to Frak... (μετάφραση άσεμνη) - αποτελεί δημοφιλή κατηγορία πορνό.
Αν συσχετίζεις την εικόνα αυτή με πορνό τότε δεν έχει ο φωτογράφος πρόβλημα....
Isiliel
Επιφανές μέλος

Ο πολιτισμός μας συνδέει το στήθος με τη σεξουαλικότητα, δεν σημαίνει όμως πως για τον πιτσιρικά και τη μητέρα του, αυτή η επαφή έχει κάτι το σεξουαλικό.
Ειδικά στην πουριτανή Αμερική ο θηλασμός σε μεγαλύτερη ηλικία από τη συνηθισμένη, θεωρείται θέμα ταμπού, οι γιατροί όμως φαίνεται να διαφωνούν.
Δεν υπάρχει λόγος να σας κουράσω με λεπτομέρειες, όποια (και όποιος) ενδιαφέρεται μπορεί να ρίξει μια ματιά εδώ. Φυσικά, όπως και στα περισσότερα επιστημονικά θέματα, οι απόψεις διίστανται γι' αυτό διαβάστε και αλλού.
Αν βγάλουμε την αστική ηθική από τη μέση και επικεντρωθούμε στα επιστημονικά στοιχεία, μπορούμε τουλάχιστον να εξάγουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα.
Η εικόνα μιας μητέρας που θηλάζει το παιδί της γίνεται σεξουαλική μόνο στα μάτια των παρατηρητών. Στα δικά της μάτια και του παιδιού της, η φύση ακολουθεί το δρόμο της.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Αν συσχετίζεις την εικόνα αυτή με πορνό τότε δεν έχει ο φωτογράφος πρόβλημα....
Εγώ είπα αυτό:
πρόθεση του φωτογράφου να εκμεταλλευτεί την πορνοστρεφή-MILF* πλευρά του άνδρα αναγνώστη του περιοδικού
Τώρα αν εσύ θες να με βγάλεις ανώμαλο και ότι εγώ έχω το πρόβλημα, μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις και σου συνιστώ να ξεγραφτείς από το στέκι και να πας να γραφτείς στο πλησιέστερο δημοτικό σχολείο.
Isiliel
Επιφανές μέλος

Για να ακριβολογούμε, το περιοδικό θίγει την προσκόλληση των παιδιών στους γονείς και πώς αυτό οδηγεί τις μητέρες σε υπερβολές.Το περιοδικό θήγει ένα ζήτημα (θηλασμό σε ηλικίες σχετικά μεγάλες) και δε νομίζω να βλαβεί η ψυχολογία κανενός παιδιού από μια φυσιολογική διεργασία.
(Why attachment parenting drives some mothers to extremes)
Υ.γ. Κατά την έρευνά σας, λάβετε υπόψη σας και τον παράγοντα του κέρδους των γαλακτοβιομηχανιών...
fockos
Επιφανές μέλος

Για να ακριβολογούμε, το περιοδικό θίγει την προσκόλληση των παιδιών στους γονείς και πώς αυτό οδηγεί τις μητέρες σε υπερβολές.
(Why attachment parenting drives some mothers to extremes)

Insomnie
Πολύ δραστήριο μέλος

Δε πολυβγάζεις νόημα,το καταλαβαίνεις,έτσι?εμενα με ενοχλησε που ειναι μαμα του
δεν θα με ενοχλουσε αν ηταν ξενη γυναικα..
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Δε πολυβγάζεις νόημα,το καταλαβαίνεις,έτσι?
Προφανώς επειδή βάζει τον εαυτό του (27 χρονών) στη θέση του παιδιού, όπου φυσιολογικό είναι να θες να γλύψεις το στήθος μιας "μη συγγενούς" κοπέλας, παρά της ίδιας σου της μάνας (από ντροπή/σχέση αίματος κλπ.).
Πράγμα άτοπον μιας και στη θέση αυτή βρίσκεται ένα ανήλικο παιδάκι.
Insomnie
Πολύ δραστήριο μέλος

Προφανώς επειδή βάζει τον εαυτό του (27 χρονών) στη θέση του παιδιού, όπου φυσιολογικό είναι να θες να γλύψεις το στήθος μιας "μη συγγενούς" κοπέλας, παρά της ίδιας σου της μάνας (από ντροπή/σχέση αίματος κλπ.).
Πράγμα άτοπον μιας και στη θέση αυτή βρίσκεται ένα ανήλικο παιδάκι.
Και καταλήγουμε,πιστεύω,στο αρχικό συμπέρασμα:"Dude,wtf?

Shadowfax
Διάσημο μέλος

Δεν ξέρω αν θα θυμάται το πιτσιρίκι όταν θα 'ναι στην ηλικία μου, αλλά σίγουρα θα 'χει την εικόνα μπροστά του να του θυμίζει. Ε, αυτή την εικόνα δε θα 'θελα να τη δω εγώ, οπότε και μ' αυτό το γνώμονα κρίνω μόνο τώρα.
fockos
Επιφανές μέλος

Δεν είναι η ενέργεια κάτι που πρέπει να ντρέπεται το παιδί ούτε η μάνα. Εγώ κατηγορώ την μάνα όχι γιατι θηλάζει το παιδί της αλλά επειδή το χρησιμοποίησε για να βγάλει λεφτα.Ναι κι εμένα αυτό που μ' ενοχλεί κάπως είναι ότι είναι η μάνα του. Αν ήταν κάποιο ξέμπαρκο μοντέλο δε θα 'χα πρόβλημα, τουλάχιστον σε εντελώς αρχική/οπτική φάση.
Δεν ξέρω αν θα θυμάται το πιτσιρίκι όταν θα 'ναι στην ηλικία μου, αλλά σίγουρα θα 'χει την εικόνα μπροστά του να του θυμίζει. Ε, αυτή την εικόνα δε θα 'θελα να τη δω εγώ, οπότε και μ' αυτό το γνώμονα κρίνω μόνο τώρα.
Άγγελος
Επιφανές μέλος

υπαρχουν ορια στη σωματικη επαφη με τη μανα
απο οταν το παιδι αρχιζει να καταλαβαινει τον εαυτο του
4-6 χρονια
πρεπει να υπαρχει συγκεκριμενη σχεση
το ξαναλεω
αν το παιδακι επαιζε με μια ημιγυμνη ή γυμνη ξενη νεα γυναικα δεν με πειραζε τοσο..
Shadowfax
Διάσημο μέλος

fockos
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.