Αντιμετώπιση άγχους

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.432 μηνύματα.
Κρίση πανικού είναι αυτό. Το είχα πάθει για πρώτη φορά στα 13-14 και είχαν μουδιάσει τα χέρια μου και το πρόσωπο μου σε βαθμό που για 4-5 λεπτά δεν μπορούσα να κουνήσω τίποτα..
Δεν νομίζω ότι αρκεί μόνο αυτό για να χαρακτηριστεί ως κρίση πανικού.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.432 μηνύματα.
Καλησπερα ,
Ανεκαθεν οταν αγχωνομαι ή οταν νευριαζω με πιανει ενα ελαφρυ τρεμουλο το οποιο ξερω οτι ειναι φυσιολογικο συμπτωμα . Ωστοσο σημερα με χτυπησε πολυ εντονα και αισθανθηκα οτι για καποια ελαχιστα δευτερολεπτα εχασα τον ελεγχο των κινησεων μου , πρωτη φορα το βιωσα τοσο εντονα και με προβληματισε . Εχει κανεις παρομοια εμπειρια ; :hmm:
I'm not an expert αλλά την έχεις ακούσει την έκφραση : "πάγωσα από τον φόβο μου" ; Ε δεν έχει βγει τυχαία.

Όταν αγχώνεσαι για κάτι πολύ, μερικές φορές δημιουργείται και φόβος. Εάν είναι αρκετά έντονο το συναίσθημα μπορεί να σε παγώσει. Εάν είχες και άλλα συμπτώματα όπως ταχυκαρδία ή ότι πνίγεται κτλπ. μπορεί να ήταν μια μικρή κρίση πανικού όπως λέει η Εριφύλη.

Υπόθεση κάνω φυσικά, αλλά γενικά το ανθρώπινο σώμα να ξέρεις μπορεί να αντιδράσει με ποικίλους τρόπους στο στρες και το άγχος...μεταξύ των οποίων είναι και το να παγώνεις ή να νιώθεις ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τις κινήσεις σου. Στην κρίση πανικού είναι χαρακτηριστικό ορισμένες φορές και το αίσθημα ότι θα χάσεις τον έλεγχο των κινήσεων ή των πράξεών σου.

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 5.216 μηνύματα.
Και εγω δεν θεωρω οτι ηταν κριση πανικου , κυριως λογο διαρκειας . Βασικα ετρεμα και ειχα ταχυκαρδια για καποια λεπτα αλλα ηταν σε διαχειρισιμο βαθμο , η φαση που δεν μπορουσα να ελεγξω τις κινησεις μου να κρατησε 3 δευτερολεπτα ? Μετα μαλακωσε αλλα δεν εφυγε :hmm:

Καμια αρχη παρκινσον μην ηταν μονο :popeanim:

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.204 μηνύματα.
Και εγω δεν θεωρω οτι ηταν κριση πανικου , κυριως λογο διαρκειας . Βασικα ετρεμα και ειχα ταχυκαρδια για καποια λεπτα αλλα ηταν σε διαχειρισιμο βαθμο , η φαση που δεν μπορουσα να ελεγξω τις κινησεις μου να κρατησε 3 δευτερολεπτα ? Μετα μαλακωσε αλλα δεν εφυγε :hmm:
Καμια αρχη παρκινσον μην ηταν μονο :popeanim:
ο τρόμος ήταν και στα δύο χέρια συμμετρικός ; ήταν στην ηρεμια ή ενώ έκανες κινήση, μπορείς να περιγράψεις λιγο συχνότητα και εύρος τρόμου (πχ ειναι σαν όταν έχουμε ρίγη στο πυρετό;)

τπτ άλλο που να έχεις σε χρόνια φάση; πχ να κουνας τα πόδια σου το βράδυ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια