Αξίζουν τα refurbished laptops;

NeosUser2023

Δραστήριο μέλος

Ο NeosUser2023 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 439 μηνύματα.
Καλησπέρα κ Χρόνια Πολλά , στο τελευταίο thread μιλούσα για το θέμα του λάπτοπ μου , εν τέλη δεν φτιάχνεται όπως φαίνεται οπότε κοιτάζω για αγορά καινούργιου.

Επειδή στο μπάτζετ μου 200-300€ δεν βρίσκω κάποιο αξιόλογο κομμάτι σκέφτομαι για την αγορά ενός Refurbished Laptop , για την χρήση που το θέλω (σχολή/ παρακολούθηση ταινιών/αγώνων κ όχι για games!) πιστεύετε αξίζει ? Σας ευχαριστώ

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.427 μηνύματα.
Καλησπέρα κ Χρόνια Πολλά , στο τελευταίο thread μιλούσα για το θέμα του λάπτοπ μου , εν τέλη δεν φτιάχνεται όπως φαίνεται οπότε κοιτάζω για αγορά καινούργιου.

Επειδή στο μπάτζετ μου 200-300€ δεν βρίσκω κάποιο αξιόλογο κομμάτι σκέφτομαι για την αγορά ενός Refurbished Laptop , για την χρήση που το θέλω (σχολή/ παρακολούθηση ταινιών/αγώνων κ όχι για games!) πιστεύετε αξίζει ? Σας ευχαριστώ
Ναι del και Ηp ειναι πολυ καλα ...εξι εχουμε αγορασει και ολα αστερια..
Το δικο μου απο το 2018 hp σκυλι..οκ ο μηχανικος δισκος χαλασε ( κλασικο θεμα της Hp) και τον αλλαξα σε ssd.

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7.212 μηνύματα.

Βάζεις άλλα 200€-300€ βρίσκεις και κάνα φίλο ή συγγενή κ.λπ. μ' εταιρεία να το κόψετε τιμολόγιο (για να γλυτώσεις εσύ το Φ.Π.Α. κι αυτός να το περάσει στα έξοδά του) και παίρνεις laptop ακόμη και για gaming, αλλιώς παίρνεις το ρίσκο του refurbished που είναι απλά ένα μεταχειρισμένο laptop που είχε ζημιά και κάποιος το επισκεύασε (με τι τρόπο, ένας Θεός ξέρει)...καλύτερα δηλαδή να ψάξεις σ' αγγελίες μεταχειρισμένων κάτι σε καλή κατάσταση που δεν παρουσίασε ποτέ σοβαρή βλάβη κ.λπ. παρά αυτό!

NeosUser2023

Δραστήριο μέλος

Ο NeosUser2023 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 439 μηνύματα.
Ναι del και Ηp ειναι πολυ καλα ...εξι εχουμε αγορασει και ολα αστερια..
Το δικο μου απο το 2018 hp σκυλι..οκ ο μηχανικος δισκος χαλασε ( κλασικο θεμα της Hp) και τον αλλαξα σε ssd.
Γισ τον Lenovo thinkpad T480 έχεις γνώμη ??? Έχω ακούσει καλές κριτικές
[automerge]1735664882[/automerge]
Βάζεις άλλα 200€-300€ βρίσκεις και κάνα φίλο ή συγγενή κ.λπ. μ' εταιρεία να το κόψετε τιμολόγιο (για να γλυτώσεις εσύ το Φ.Π.Α. κι αυτός να το περάσει στα έξοδά του) και παίρνεις laptop ακόμη και για gaming, αλλιώς παίρνεις το ρίσκο του refurbished που είναι απλά ένα μεταχειρισμένο laptop που είχε ζημιά και κάποιος το επισκεύασε (με τι τρόπο, ένας Θεός ξέρει)...καλύτερα δηλαδή να ψάξεις σ' αγγελίες μεταχειρισμένων κάτι σε καλή κατάσταση που δεν παρουσίασε ποτέ σοβαρή βλάβη κ.λπ. παρά αυτό!
Με άλλα 200-300€ θα αγόραζα πάλι αυτό που είχα ή ένα παρόμοιο μοντέλο

Πάντως ψάχνω να τα βρω σε καταστήματα και όχι από άτομα γιατί μπορώ να γλυτώσω το ΦΠΑ με το τιμολόγιο από συγγενή αλλά είναι δύσκολη η εύρεση τους , σε απόθεμα είναι τα περισσότερα αλλά θα προτιμούσα να πάρω κάτι άμεσα

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7.212 μηνύματα.
Πάντως ψάχνω να τα βρω σε καταστήματα και όχι από άτομα γιατί μπορώ να γλυτώσω το ΦΠΑ με το τιμολόγιο από συγγενή αλλά είναι δύσκολη η εύρεση τους , σε απόθεμα είναι τα περισσότερα αλλά θα προτιμούσα να πάρω κάτι άμεσα
Δηλαδή και Φ.Π.Α. θα πληρώσεις κανονικά (όσο βγει) και μεταχειρισμένο laptop θα πάρεις, για το οποίο ξέρεις σίγουρα ότι είχε σοβαρό θέμα τουλάχιστον μια φορά (ενώ από αγγελίες ιδιωτών μπορεί και να έβρισκες κάνα «λαχείο» και σε καλύτερη τιμή)...βέβαια θα μου πεις, αν δε μπορείς να βρεις παραπάνω λεφτά με την καμία και καίγεται κι ο κώλος σου για laptop τι να κάνεις;Θα το υποστείς!

NeosUser2023

Δραστήριο μέλος

Δηλαδή και Φ.Π.Α. θα πληρώσεις κανονικά (όσο βγει) και μεταχειρισμένο laptop θα πάρεις, για το οποίο ξέρεις σίγουρα ότι είχε σοβαρό θέμα τουλάχιστον μια φορά (ενώ από αγγελίες ιδιωτών μπορεί και να έβρισκες κάνα «λαχείο» και σε καλύτερη τιμή)...βέβαια θα μου πεις, αν δε μπορείς να βρεις παραπάνω λεφτά με την καμία και καίγεται κι ο κώλος σου για laptop τι να κάνεις;Θα το υποστείς!
Δεν έχω και καλύτερη λύση, δεν φτιάχνεται αυτό που έχω , την δεδομένη στιγμή κοιτάω σε συγκεκριμένο μπάτζετ οπότε αναγκαστικά καταλήγω σε αυτά

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.427 μηνύματα.
Γισ τον Lenovo thinkpad T480 έχεις γνώμη ??? Έχω ακούσει καλές κριτικές
[automerge]1735664882[/automerge]

Με άλλα 200-300€ θα αγόραζα πάλι αυτό που είχα ή ένα παρόμοιο μοντέλο

Ε καλο ειναι .. καλα χαρακτηριστικα εχει...τα lenovo ειαι σκυλιά δεν χαλανε
Εγω ομως δεν τα κοιταω και δεν τα αξιολογω γιατι δεν ειναι ομορφα.
Εχω πετρια...για να αξιολογηθει λαπτοπ πρεπει να ειναι κομψο και να εχει απαραιτητα φωτιζομενο πληκτρολογιο.

Ζαχαρωνα ενα del 15,6 οθονη σε ασημενοπρονζε χρωμα με 490 € του κουτιου αλλα δεν ειχα τα λευτα ...ε το πηρανε.
Τωρα ζαχαρωνω αυτο ..αλλα παλι λευτα δεν εχω.
Τα HP ειναι πιο μουρατα αλλα τωρα δεν εχει κατι που να μ'αρεσει.

NeosUser2023

Δραστήριο μέλος

Ε καλο ειναι .. καλα χαρακτηριστικα εχει...τα lenovo ειαι σκυλιά δεν χαλανε
Εγω ομως δεν τα κοιταω και δεν τα αξιολογω γιατι δεν ειναι ομορφα.
Εχω πετρια...για να αξιολογηθει λαπτοπ πρεπει να ειναι κομψο και να εχει απαραιτητα φωτιζομενο πληκτρολογιο.

Ζαχαρωνα ενα del 15,6 οθονη σε ασημενοπρονζε χρωμα με 490 € του κουτιου αλλα δεν ειχα τα λευτα ...ε το πηρανε.
Τωρα ζαχαρωνω αυτο ..αλλα παλι λευτα δεν εχω.

Εντόπισα αυτό

Είναι παρόμοιο με αυτό που είχα μόνο που το δικό μου είχε ryzen 3 πάνω όχι i5 , αλλά επειδή είναι εκθεσιακό δεν ξέρω κατά πόσο έμπιστο είναι

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Είναι παρόμοιο με αυτό που είχα μόνο που το δικό μου είχε ryzen 3 πάνω όχι i5 , αλλά επειδή είναι εκθεσιακό δεν ξέρω κατά πόσο έμπιστο είναι
Να τσεκάρεις και τις ιδιότητες του εκάστοτε i5, μη μένεις απλά στ' ότι είναι i5 (π.χ. ο 8250U που φοράει το Lenovo που παρέθεσες είναι στα ίδια και χειρότερα μ' αρκετούς i3)...

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Εντόπισα αυτό

Τσου ...καταναλωτικο λαπτοπ ποτε ..μονο προφεσιοναλ και αυτο εχει και κλειδωμενα windows home ( οκ ξεκλειδωνουν)... αυτο ειναι για την μανα μου να κανει ΦΒ.

NeosUser2023

Δραστήριο μέλος

Να τσεκάρεις και τις ιδιότητες του εκάστοτε i5, μη μένεις απλά στ' ότι είναι i5 (π.χ. ο 8250U που φοράει το Lenovo που παρέθεσες είναι στα ίδια και χειρότερα μ' αρκετούς i3)...
Σωστός ναι , εγώ πάντα κοιτούσα τα βασικά χαρακτηριστικά δεν είμαι κ τόσο γνώστης

Έχω βάλει στην λίστα μου αυτό μέχρι τώρα

Και έχω πάρει θετικά σχόλια σχετικά , κ χωρίς τον ΦΠΑ θα μου βγει γύρω στα 220€

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Σωστός ναι , εγώ πάντα κοιτούσα τα βασικά χαρακτηριστικά δεν είμαι κ τόσο γνώστης
Αν δεν έχεις σχετικές γνώσεις υπάρχουν πολλά sites που σου δίνουν «μασημένη τροφή» με λίγο ψάξιμο...σου παραθέτω ένα παράδειγμα:
UserBenchmark: Intel Core i3-8130U vs i5-8250U
Εδώ π.χ. συγκρίνει τον συγκεκριμένο i5 μ' έναν i3 ίδιας «γενιάς» και βλέπεις ότι έχουν παρόμοιο score, άρα μπορείς να υποθέσεις ότι αυτός ο i5 είναι αρκετά ξεπερασμένος για το 2025 που μπαίνουμε...

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Έχω βάλει στην λίστα μου αυτό μέχρι τώρα

Και έχω πάρει θετικά σχόλια σχετικά , κ χωρίς τον ΦΠΑ θα μου βγει γύρω στα 220€
Λοιπον πηγαινε δες απο κοντα ..αν σ'αρεσει εξωτερικα παρτο ...μεσα ειναι τεσταρισμενο και αν εχει κατι θα στο φτιαξουν αμεσως... δηλαδη εχουν καλη εγκυηση.
Ακου στορυ
Η ξαδελφη πρωτοετης θελει λαποτοπ ... παμε και βρισκω ενα HP elite book I7 14'' λουλουδι με 400€. το παιρνουμε ..ερχεται το βραδυ η ξαδελφη και με πλακωνει.( αυτη βαραει)
Τι θες μωρη τις λεω..,? δεν εχει καμερα λεει... εμεινα καγκελο...δεν ηξερα οτι μπορει λαπτοπ να μην εχει καμερα.
Πηγα την αλλη μερα ... ε λενε αυτο δεν εχει καμερα το γραφει στο καρτελακι του ... ε οκ αλλα η ξαδελφη θελει ....τσακιστηκαν οι ανθρωποι να με βαλουν καμερα με φλας και mic και χωρις λευτα. Περιμενα το πηρα και ετσι γλίτωσα τα καρουμπαλα.

Τελευταία επεξεργασία:

NeosUser2023

Δραστήριο μέλος

Λοιπον πηγαινε δες απο κοντα ..αν σ'αρεσει εξωτερικα παρτο ...μεσα ειναι τεσταρισμενο και αν εχει κατι θα στο φτιαξουν αμεσως... δηλαδη εχουν καλη εγκυηση.
Ακου στορυ
Η ξαδελφη πρωτοετης θελει λαποτοπ ... παμε και βρισκω ενα HP I7 14'' λουλουδι με 400€. τοπαιρνουμε ..ερχεται το βραδυ η ξαδελφη και με πλακωνει.( αυτη βαραει)
Τι θες μωρη τις λεω..,? δεν εχει καμερα λεει... εμεινα καγκελο...δεν ειξερα οτι μπορει λαπτοπ να μην εχει καμερα.
Πηγα την αλλη μερα ... ε λενε αυτο δεν εχει καμερα το γραφει στο καρτελακι του ... ε οκ αλλα η ξαδελφη θελει ....τσακιστηκαν οι ανθρωποι να με βαλουν καμερα με φλας και mic και χωρις λευτα. Περιμενα το πηρα και ετσι γλίτωσα τα καρουμπαλα.

Χαχαχαχαχ, εγώ έχω καταστρέψει κάμερα σε λάπτοπ , πιο παλιά βέβαια ήμουν πιο μικρός κ αθώος, νομίζω ότι θα με παρακολουθούν και είχα βάλει κόλλα στην κάμερα , ε μετά από λίγα χρόνια η μικρή ήθελα να την χρησιμοποιήσει και κατάλαβε ότι την χάλασα κ τα άκουσα

Όχι εξωτερικά όπως νάνε ότι νάνε , την δουλειά του να κάνει , μάλλον σε αυτό θα καταλήξω , θα μου βγει στα 220€ είναι αρκετά τίμιο πιστεύω κ αφού έχει εγγύηση το σώζει

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Χαχαχαχαχ, εγώ έχω καταστρέψει κάμερα σε λάπτοπ , πιο παλιά βέβαια ήμουν πιο μικρός κ αθώος, νομίζω ότι θα με παρακολουθούν και είχα βάλει κόλλα στην κάμερα , ε μετά από λίγα χρόνια η μικρή ήθελα να την χρησιμοποιήσει και κατάλαβε ότι την χάλασα κ τα άκουσα

Όχι εξωτερικά όπως νάνε ότι νάνε , την δουλειά του να κάνει , μάλλον σε αυτό θα καταλήξω , θα μου βγει στα 220€ είναι αρκετά τίμιο πιστεύω κ αφού έχει εγγύηση το σώζει
με τα κοριτσια δεν παιζεις...μονο αν εχουν αγνοια...αλλα η καμερα ειναι η ζωη τους
oxi οχι να ειναι ομορφο εξωτερικα ... στα λευτα αυτα και κατι συν δες και Ηp με φωτιζομενο πληκτρολογιο ..ειναι καλο και βοηθα στο μισοσκοταδο.

NeosUser2023

Δραστήριο μέλος

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο νεος ειναι ωραιος και ο παλιος ειναι αλλιως.
Aλλοι θελουν fiat tipo καινουργιο με τo κερωμα επανω
Aλλοι θελουν mercedes s class και ας ειναι 3ετιας

1735670940698.png

1735671079308.png

NeosUser2023

Δραστήριο μέλος

Ο νεος ειναι ωραιος και ο παλιος ειναι αλλιως.
Aλλοι θελουν fiat tipo καινουργιο με τo κερωμα επανω
Aλλοι θελουν mercedes s class και ας ειναι 3ετιας

Είναι εύκολη η μετάβαση στα windows?? Γιατί έχει FreeDOS αυτό που έστειλα

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Είναι εύκολη η μετάβαση στα windows?? Γιατί έχει FreeDOS αυτό που έστειλα
ε εχει FreeDOS για μειωση τιμης και για παραξενους που θα βαλουν linux μονο.
εσυ χωρις windows δεν μπορεις
πας σε ενα κομπιουτεραδικο και στα βαζουν με καποια € (πχ 50€).
Τα FreeDOS συνηθως ειναι για μεγαλες εταιριες που αγοραζουν και αδειες windows ... μαιμουδιαζουν τα windows και κλειδωνουν οτι θελουν , βαζουν και αλλα λογισμικα χρησιμα και παρακολουθησης και μετα τα κανουν images και τα περνανε στα λαπτοπς .

Τελευταία επεξεργασία:

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6.264 μηνύματα.
Εντόπισα αυτό

Mακρια απο εκθεσιακο μοντελο αδερφε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια