Από σηπτικό σοκ πέθανε η 14χρονη – Έβαλε γαστρικό δακτύλιο επειδή της έκαναν bullying

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.543 μηνύματα.
Θλίψη και οργή προκαλεί η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Επανομή Θεσσαλονίκης με μια 14χρονη που άφησε την τελευταία της πνοή μετά από χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας, η 14χρονη πέθανε από πολυοργανική ανεπάρκεια η οποία προκλήθηκε από σηπτικό σοκ, μόλις λίγες ημέρες μετά το χειρουργείο για τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου.

Ο ιερέας πατέρας της καταγγέλλει ιατρικό λάθος και ήδη υπέβαλε μήνυση για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά του ιδιώτη γιατρού που χειρούργησε την κόρη του σε ιδιωτική κλινική.

Η νεκροψία- νεκροτομή πραγματοποιήθηκε μετά την μήνυση της οικογένειας, ενώ το παρών έδωσε και τεχνικός σύμβουλος που όρισε ο πατέρας της άτυχης 14χρονης.

Ο ιερέας Βησσαρίων Καντούνης ανέφερε ότι η 14χρονη κόρη του ήθελε να αδυνατίσει γιατί δεχόταν επιθέσεις bullying από τους συμμαθητές της για τα κιλά της, γεγονός που η ίδια δεν άντεχε πλέον. Το δράμα που βίωνε από τον σχολικό και κοινωνικό της περίγυρο, οδήγησε την οικογένεια στην απόφαση να υποβάλλει την μικρή μαθήτρια στην χειρουργική επέμβαση.

Στο δημόσιο ξέσπασμά του ο ιερέας με δάκρυα στα μάτια αναφέρει: «Δεν ζητάω οίκτο γιατί δεν είμαι άξιος. Αλλά όσοι έχετε παιδιά, σας παρακαλώ πολύ. Πείτε τους να έχουν ευγένεια στα παιδιά που είναι παχύσαρκα. Να έχουν ευγένεια γιατί από κει ξεκινάνε άλλα προβλήματα και ξεφεύγει η υπόθεση».

Πολυδιάστατο το θέμα αυτό αν και νομίζω το θέμα του bullying είναι το πιο σοβαρό. Ο γιατρός θα τιμωρηθεί από την δικαιοσύνη όπως πρέπει.

Αναρωτιέμαι, γιατί το παιδάκι 14 ετών έπρεπε να προβεί σε τέτοια δραστικά μέτρα επειδή έτρωγε bullying; Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να σταματήσει αυτό; Οι καθηγητές πού ήταν; Οι υπόλοιποι γονείς;

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11.796 μηνύματα.
Το να πάνε το παιδί σ' έναν διαιτολόγο και σ' έναν γυμναστή όχι; Σ' έναν ψυχολόγο για το μπουλινγκ όχι;
Ίσως και να τα προσπάθησαν αυτά νωρίτερα, δεν το ξέρω. Αλλά 14 χρονών παιδί σε τέτοιο χειρουργείο; Είμαστε σοβαροί;

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εδώ τι λέτε, να μιλήσουμε για μπούλινγκ και στερεότυπα ομορφιάς ή
"ο κόσμος έχει εφεύρει τη λέξη ιατρικό ατύχημα για αυτά τα περιστατικά";

Πολύ κρίμα για το παιδάκι, είδα φωτογραφίες που κακώς κυκλοφόρησαν των γονέων του από την κηδεία. Αδιανόητος πόνος.

Από αυτή την περίπτωση, και τον πατέρα που κοντεύει να καταλήξει επειδή προστάτεψε τη κόρη του από τραμπούκους, μέχρι τη γυναικοκτονία στα Γλυκά νερά και το βιαστή στα Πετράλωνα, μια αδιανόητα άρρωστη και φασίζουσα κοινωνία.

Και είναι συνήθως παιδιά ρε μαλάκα, παιδιά.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Guest 896561

Επισκέπτης

Καταιγισμός ακραίας σωματικής και λεκτικής βίας στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. Κάτι πολύ άσχημο πάει σε αυτή τη χώρα. Ώρες ώρες νιώθω ότι ζω σε διήγημα του Λάβκραφτ. Πολύ μαυρίλα ρε φίλε...

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.056 μηνύματα.
Το να πάνε το παιδί σ' έναν διαιτολόγο και σ' έναν γυμναστή όχι; Σ' έναν ψυχολόγο για το μπουλινγκ όχι;
Ίσως και να τα προσπάθησαν αυτά νωρίτερα, δεν το ξέρω. Αλλά 14 χρονών παιδί σε τέτοιο χειρουργείο; Είμαστε σοβαροί;
Το θέμα είναι που το άφησαν να πάρει τόσα κιλά. Είναι απλά τραγικό και σαν χώρα έχουμε μεγάλο θέμα παιδικής παχυσαρκίας, ώρες ώρες πιστεύω στην υποχρεωτική εκγύμναση των πάντων από παιδιά.

Το μετά είναι πιο δύσκολο γιατί δύσκολα ένα παιδί στα 14 του έχει την ωριμότητα και την ικανότητα για σκληρή αυτοπειθαρχία έτσι ώστε να χάσει τα ένα σωρό κιλά.

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.294 μηνύματα.
Και ένας 24χρονος είπαν είχε πεθάνει από τον ίδιο γιατρό

Guest 190013

Επισκέπτης

Ντάξει θα αρχίσω από νωρίς να παίρνω ανάποδες και εδώ.

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11.796 μηνύματα.
Το θέμα είναι που το άφησαν να πάρει τόσα κιλά. Είναι απλά τραγικό και σαν χώρα έχουμε μεγάλο θέμα παιδικής παχυσαρκίας, ώρες ώρες πιστεύω στην υποχρεωτική εκγύμναση των πάντων από παιδιά.

Το μετά είναι πιο δύσκολο γιατί δύσκολα ένα παιδί στα 14 του έχει την ωριμότητα και την ικανότητα για σκληρή αυτοπειθαρχία έτσι ώστε να χάσει τα ένα σωρό κιλά.
Για να είχε πάρει το παιδί τόσα κιλά μάλλον και οι γονείς δεν τρέφονταν/ το έτρεφαν σωστά. Αυτό βέβαια δεν είναι το θέμα, λάθη κάνουν πολλά οι γονείς. Εγώ ακόμη πραγματικά απορώ και σοκαρίζομαι που επέτρεψαν στο κοριτσάκι να εγχειριστεί. Ακόμη και όλα καλά να είχαν πάει, απλά γιατί;

Το μπούλινγκ σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση. Και για το θύμα και για τους θύτες.

Γενικότερα από που να το πρωτοπιάσεις; Ο γιατρός; Οι γονείς; Το σχολείο; Οι γονείς των θυτών; Ντροπή απλά.

Guest 190013

Επισκέπτης

Έχετε κάποια πληροφορία που να λέει ότι δεν έτρεφαν σωστά το παιδί κι ότι δεν είχε οποιοσήποτε άλλο πρόβλημα; Γιατί εγώ δε βρήκα κάπου αντίστοιχο ρεπορτάζ. Επίσης ο τρόπος αντιμετώπισης που επέλεξαν θα έλεγα πως μάλλον δεν ενθαρρύνει το σενάριο της απλής κακής διατροφής, αν το θεωρήσουμε μόνο ως υπόθεση εργασίας.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Έχετε κάποια πληροφορία που να λέει ότι δεν έτρεφαν σωστά το παιδί κι ότι δεν είχε οποιοσήποτε άλλο πρόβλημα; Γιατί εγώ δε βρήκα κάπου αντίστοιχο ρεπορτάζ.
Όχι, καμία πληροφορία. Σαφώς και μπορεί να υπήρχαν προβλήματα υγείας, έχεις δίκιο. Εγώ απλώς το υπέθεσα.

Guest 896561

Επισκέπτης

Εγώ πάλι πιστεύω ότι πρέπει να σταθούμε στα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά νεανικής παραβατικότητας αλλά και άλλων αντικοινωνικών μορφών συμπεριφοράς, όπως το μπούλινγκ. Αντί να κάνουμε συνέδρια και διαφημιστικά για την υπογονιμότητα, να κοιτάξουμε να ευαισθητοποιήσουμε στην πράξη τα νέα παιδιά ώστε να γίνουν ψυχικά υγιείς ενήλικες. Γιατί με τέτοια καφρίλα που βλέπω να κυκλοφορεί, αν αρχίζουν και αμολάνε κουτσούβελα και να τα μεγαλώνουν με τέτοια νοοτροπία, τη γ...σαμε...

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.056 μηνύματα.
Για να είχε πάρει το παιδί τόσα κιλά μάλλον και οι γονείς δεν τρέφονταν/ το έτρεφαν σωστά. Αυτό βέβαια δεν είναι το θέμα, λάθη κάνουν πολλά οι γονείς. Εγώ ακόμη πραγματικά απορώ και σοκαρίζομαι που επέτρεψαν στο κοριτσάκι να εγχειριστεί. Ακόμη και όλα καλά να είχαν πάει, απλά γιατί;

Το μπούλινγκ σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση. Και για το θύμα και για τους θύτες.

Γενικότερα από που να το πρωτοπιάσεις; Ο γιατρός; Οι γονείς; Το σχολείο; Οι γονείς των θυτών; Ντροπή απλά.
Προφανώς για την διατροφή του ευθύνονται αποκλειστικά οι γονείς, βλέπω συχνά παχύσαρκα μικρά παιδάκια και πάντα αναρωτιέμαι τι κάνουν οι γονείς. Πως το επέτρεψαν αυτό και πως το αφήνουν; Μιλάω πιο γενικά γιατί υπάρχουν και τα προβλήματα υγείας. Πάντως σε παλιότερα χρόνια στις εθνικές νεολαίες η γυμναστική και οι διάφορες δραστηριότητες ήταν μέρη της καθημερινότητας όλων των παιδιών ανεξαρτήτου φύλου. Η εγχείρηση είναι απλά λάθος γιατί τέτοιες εγχειρήσεις πάνω από 16 ετών επιτρέπεται να γίνουν.

Όντως δεν μπορείς να το πιάσεις από πουθενά. Το σίγουρο είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις το bullying δεν βοηθάει την κατάσταση.

Cortes

Νεοφερμένο μέλος

Η Cortes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 90 μηνύματα.
Έχετε κάποια πληροφορία που να λέει ότι δεν έτρεφαν σωστά το παιδί κι ότι δεν είχε οποιοσήποτε άλλο πρόβλημα; Γιατί εγώ δε βρήκα κάπου αντίστοιχο ρεπορτάζ. Επίσης ο τρόπος αντιμετώπισης που επέλεξαν θα έλεγα πως μάλλον δεν ενθαρρύνει το σενάριο της απλής κακής διατροφής, αν το θεωρήσουμε μόνο ως υπόθεση εργασίας.
Πάντως, αυτή η εγχείρηση αντενδείκνυται εαν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας που οδήγησε στην παχυσαρκία πχ. υποθυρεοειδισμός, αρα μάλλον το παιδάκι οδηγήθηκε στην παχυσαρκία από τον τρόπο ζωής του

Guest 890013

Επισκέπτης

Προφανώς για την διατροφή του ευθύνονται αποκλειστικά οι γονείς, βλέπω συχνά παχύσαρκα μικρά παιδάκια και πάντα αναρωτιέμαι τι κάνουν οι γονείς
Αυτο θα συζητήσουμε τώρα ρε Γιάννη;
Είσαι σοβαρός;Δηλαδή θα με τρελάνετε.Καταλαβαίνεις τη ρίζα του κακού;
Δεν σε ειδα να ανοιγεις θρεντ να μιλάμε για την παιδική παχυσαρκία τόσο καιρό.Τώρα όμως που αυτο το τραγικό γεγονός είναι αποτέλεσμα μιας μάστιγας της εποχής μας που είναι to bullying τώρα θέλεις να μιλήσουμε για αυτό.
Σας να καίγεται το σπίτι μας και να μαλώνουμε ποιος ξέχασε στην φωτιά την κατσαρόλα.
έλεος

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Αυτο θα συζητήσουμε τώρα ρε Γιάννη;
Είσαι σοβαρός;Δηλαδή θα με τρελάνετε.Καταλαβαίνεις τη ρίζα του κακού;
Δεν σε ειδα να ανοιγεις θρεντ να μιλάμε για την παιδική παχυσαρκία τόσο καιρό.Τώρα όμως που αυτο το τραγικό γεγονός είναι αποτέλεσμα μιας μάστιγας της εποχής μας που είναι to bullying τώρα θέλεις να μιλήσουμε για αυτό.
Σας να καίγεται το σπίτι μας και να μαλώνουμε ποιος ξέχασε στην φωτιά την κατσαρόλα.
έλεος
Το πρόβλημα πάντα εξετάζεται από όλες τις μεριές. Γενικά θρεντς δεν ανοίγω συχνά αυτοβούλως :P

Το bullying είναι κοινώς καταδικαστέο από παντού.

Guest 896561

Επισκέπτης

Πάντως, αυτή η εγχείρηση αντενδείκνυται εαν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας που οδήγησε στην παχυσαρκία πχ. υποθυρεοειδισμός, αρα μάλλον το παιδάκι οδηγήθηκε στην παχυσαρκία από τον τρόπο ζωής του.
Το θέμα δεν είναι τι οδήγησε το παιδί στην παχυσαρκία, αλλά τι το οδήγησε στην εγχείρηση. Και προφανώς είναι η συμπεριφορά του κοινωνικού του περίγυρου, όπως επίσης και τα πρότυπα ομορφιάς και η επίδρασή τους.

Guest 190013

Επισκέπτης

Πάντως, αυτή η εγχείρηση αντενδείκνυται εαν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας που οδήγησε στην παχυσαρκία πχ. υποθυρεοειδισμός, αρα μάλλον το παιδάκι οδηγήθηκε στην παχυσαρκία από τον τρόπο ζωής του
Όντως, εγώ δεν αναφέρθηκα αποκλειστικά σε παθολογικά προβλήματα όμως. Γενικώς, από τη στιγμή που δε ξέρουμε καλό ειναι να αποφεύγουμε υποθέσεις χωρίς πρακτικό αντίκρισμα, καθώς αποπροσανατολίζουν από το πρόβλημα.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Το θέμα δεν είναι τι οδήγησε το παιδί στην παχυσαρκία, αλλά τι το οδήγησε στην εγχείρηση. Και προφανώς είναι η συμπεριφορά του κοινωνικού του περίγυρου, όπως επίσης και τα πρότυπα ομορφιάς και η επίδρασή τους.
Στην εγχείρηση συμφωνούμε στα άλλα όχι. Διαιτολόγος, γυμναστική και επίβλεψη χρειάζονταν και δεν είναι θέμα προτύπου ομορφιάς αλλά υγείας.

Guest 190013

Επισκέπτης

Αγνοούμε βασικά πράγματα. Καταρχάς δε γνωρίζουμε καν αν και πόσο παχύσαρκη ήταν. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι έκανε εγχείριση λόγω της πίεσης του μπούλινγκ. Λίγο νωρίς δεν είναι να αποδίδετε δίκιο στις παραδοχές των δραστών; Η κοπέλα μπορεί να ήταν μια χαρά ή και όχι, μπορεί να χρειαζόταν ή και να μη χρειαζόταν καθόλου την εγχείριση και να την έκανε γιατί δεν άντεχε τον ψυχολογικό πόλεμο. Είναι τόσο δύσκολο να μην αποπροσανατολίζετε από το πρόβλημα; Τι ζόρι τραβάτε, ειλικρινά.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.237 μηνύματα.
Το θέμα κινείται σε τρεις άξονες.

1. Στη σαπίλα της κοινωνίας που παίρνει το φτυάρι της σκατοψυχιάς της και θάβει ότιδήποτε διαφορετικό απλά και μόνο επειδή κάποιος (γονιός; ΜΜΕ; Οτιδήποτε; ) τους είπε ότι έτσι αντιμετωπίζεται ένα πρόβλημα υγείας ή μια διαφορετικότητα (ακόμα κι αν δεν είναι πρόβλημα υγείας)

2. Στην αδυναμία του παιδιού και των γονιών που δεν έλαβαν ανάλογη υποστήριξη ή που επέτρεψαν χωρίς να αντισταθούν σε αυτή τη μάστιγα, το να τους επηρεάσει τόσο ώστε να μεταβάλλουν (προς το χειρότερο όπως αποδείχθηκε) την υγεία τους και τη ζωή τους.

3. Στις ευθύνες των γιατρών.

Και όλα αυτά πρέπει να εξεταστούν και να σχολιαστούν διαφορετικά. Και θα τα πάρω από το τέλος προς την αρχή:

1. Οι θεράποντες ιατροί πρέπει να βρεθούν προ των όποιων ευθυνών τους. Τελεία και παύλα.

2. Το παιδί δεν φταίει που λύγισε απο αδυναμία ή οι γονείς που στην αγάπη τους για το παιδί υποστήριξαν την θέλησή του να αδυνατίσει. Αλλά να γίνει αυτό εφαλτήριο ενημέρωσης για άλλα παιδιά με προβλήματα υγείας.

3. Όσο για την κοινωνία και για το bullying, από που να το πιάσω και να μη λερωθώ... Λέω για το δογματισμό άλλης μορφής σε άλλα θέματα, αλλά αν δεν μιλήσω και για τον δογματισμό απο δω θα είμαι φοβερά υποκριτής και άδικος. Ειδικά αφού τα χω βιώσει κι εγω στο πετσί μου και ξέρω τι πάει να πει bullying στην παιδική ηλικία.

Και όχι μόνο από την πλευρά του δέκτη για το φοβερό bullying για το θέμα μου, αλλά και τις φορές που κορόιδεψα άνθρωπο για το οτιδήποτε όταν πήγα σχολείο. Και νιώθω εκ των υστέρων μαλάκας που δεν ήταν κάποιος εκεί να μου βάλει κωλόχερο όταν έπρεπε. Μπορεί να συμβεί και στα καλύτερα τα σπίτια και θέλει ενημέρωση, ενημέρωση, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Είναι ευαίσθητες ηλικίες, αυτές ειδικά στο σχολείο, μπορεί ο άλλος να το πάρει κατάκαρδα και εν αγνοία σου να του γαμήσεις τη ζωή.

Και για να μιλήσω με γεγονότα:

Ο φίλος μου ο Χρήστος, ένας αγαθός γίγαντας με μπόλικη τριχοφυία, είναι το παιδί που πείραξα περισσότερο απ όλα, χωρίς κακία μεν αλλά τον πείραζα, αλλά είναι ο μόνος φίλος που πραγματικά ακόμα βγαίνουμε παρέα στο χωριό, όταν πάω για διακοπές. Ναι, ο Χρήστος είναι καλό παιδί και με κάνει χαρούμενο η φλώρικη παρέα του, γιατί κατα ένα μεγάλο μέρος ίσως είμαι φλώρος κι εγώ. Ο Χρήστος δεν με έβλαψε ποτέ. Άλλοι με έβλαψαν. Οι σωστοί, οι δίκαιοι, οι τέλειοι, οι άριστοι.

Κρίμα πραγματικά για την κοπέλα του θέματος. Πραγματικά κρίμα.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια