Dias
Επιφανές μέλος

Το επίθετό μου αρχίζει από "Χ" και σκέφτηκα ότι σε αντίστοιχη περίπτωση, στην καλύτερη το φλουρί θα είχε βρεθεί πολύ πριν φτάσει η σειρά μου, ενώ στη χειρότερη δεν θα είχα καν κομμάτι.έπρεπε να επιλέξω κομμάτι πρώτη (γιατί το επίθετο μου αρχίζει από "Α"). Παρατηρώ λοιπόν όλα τα κομμάτια με την...ησυχία μου. Ξαφνικά, ένα κομμάτι κυριολεκτικά αιχμαλωτίζει το μάτι μου! Το παίρνω, και εκεί που τρώω, τσουπ, ξεπετάγεται το φλουρί στο κομμάτι!
Το ερώτημά μου είναι: Το αρχικό γράμμα του επιθέτου μας, επηρεάζει την καθημερινότητά μας;
Πιστεύω πως ΝΑΙ. Η γνώμη μου είναι ότι όσοι έχουν επίθετο που αρχίζει από τα τελευταία γράμματα του αλφάβητου, "αδικούνται" σε σχέση με αυτούς που το επώνυμο αρχίζει από τα πρώτα γράμματα. Σύμφωνοι, η αλφαβητική σειρά είναι "αμερόληπτη", αλλά όσοι αρχίζουν από Φ, Χ, Ψ, Ω, έχουν τις μικρές αμφιβολίες τους.
Μερικά παραδείγματα από τη σχολική μου ζωή: Αρκετές φορές κάποια βιβλία δεν έφταναν και περίμενα πότε θα στείλουν συμπλήρωμα, στα διαγωνίσματα μάθαινα το βαθμό μου τελευταίος, οι καθηγητές έπαιρναν με τη σειρά τα τμήματα Α1, Α2, Α3, Α4 και το κακόμοιρο το Α5 περίμενε πότε θα έρθει αναπληρωτής, στις αιτήσεις για τις πανελλήνιες περίμενα να τελειώσουν και να φύγουν όλοι και να μείνω μόνος και τελευταίος, στις εκδρομές το μισό Α5 πήγαινε με πούλμαν της Α και το άλλο μισό με της Β και διάφορα άλλα μικροπράγματα.
Τι λέτε όσοι είσαστε πρώτοι ή ουραγοί στο αλφάβητο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επίσης, αυτό με τα ονόματα είναι σπαστικό στο γυμνάσιο/λύκειο που χωριζόμαστε σε τμήματα και πολλοί κολλητοί χωρίζονται για πολλές ώρες λόγω ..επιθέτου![ευτυχώς υπάρχουν και τα διαλείμματα!] Ακόμα έχω τύχει,πάλι στο σχολείο, στις εκδρομές να μπαίνουν τα παιδιά στο λεωφορείο με βάση το επίθετο,οπότε πάντα οι τελευταίοι ήταν δίπλα-δίπλα με τους δασκάλους!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nefeli Graf
Περιβόητο μέλος

Πάντως αν και λίγο συνηθισμένο(το επίθετό μου) μου αρέσει. Και ας μην με "φωνάζουν" πρώτη όταν πρόκειται για το σχολείο, στους καταλόγους.

Έχουμε δύο καημένα παιδάκια που το επίθετό τους αρχίζει από Ψ. Τα λυπάμαι όταν είναι να πάρουν παρουσίες για τις εκδρομές. Τελευταία φεύγουν από την τάξη.

Guest 781029
Επισκέπτης

Δεν με έχει επηρεάσει ιδιαίτερα, ίσα ίσα που μια φορά κέρδισα και φλουρί.

Αν και οι κολλητοί μου ήταν πάντα στο άλλο τμήμα με τα πρώτα γράμματα...

DarthFederer
Διάσημο μέλος

Nicole1987
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Δεν έχω άποψη επομένως.

Gate4
Επιφανές μέλος

Dias
Επιφανές μέλος

Ευτυχώς είχα έναν συμμαθητή "τουρίστα" που μου έδινε τα δικά του λέγοντας "Πάρε ρε μαλάκα φύτακλα τα δικά μου για να μην κλαις, εμένα έτσι κι αλλιώς δεν μου χρειάζονται".Εμένα αρχίζει από Φ. Και πάντα θυμάμαι αυτό με τα βιβλία στο γυμνάσιο κυρίως που τελείωναν και εμείς τα τελευταία γραμματάκια δεν παίρναμε τίποταΕμένα βεβαία με βόλευε γιατί ήταν πιο ελαφριά η τσάντα
![]()

Gate4
Επιφανές μέλος

~Melania~
Περιβόητο μέλος

Soleado Febrero ~
Πολύ δραστήριο μέλος

Φέτος κιόλας είμαι η πρώτη στον κατάλογο

MariaLoveItaly
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.