Kakerlak
Περιβόητο μέλος

εχω παει σε πολλους δερματολογους μου εχουν κανει πολλες θεραπειες το αποτελεσμα... πολλα χαπια κορτιζονες αλλα κ αλιφες...η οποιες απλα ηρεμισουν το δερμα μου... χωρις μεγαλο αποτελεσμα...
μονο το χαπι ζιρτεκ με βοηθαει οπου επερνα τα τελευταια χρονια απο μονη μου... χωρις ομως να με βοηθαει 100%
τους τελευταιους μηνες η κατασταση ειναι απελπιστικη μπαινω να κανω μπανιο εχω λιγο περισσοτερο ζεστο απο κρυο... δηλ νορμαλ...
κ εβγαινα απο το μπανιο κ ημουν σε ολο μου το σωμα γεματη σπυρακια απιστευτη φαγουρα κ ηξερα οτι αν τα πειραζα... θα γινομουν απλα χειροτερα.. τα αφηνα λιγα λεπτα κ απλα υποχορουσαν...
ηρθε επιτελους στην ροδο ενας αλεργιολογος... οπου δεν ειχαμε... παω κ κανω το τεστ κ μου βγαινει οτι δεν εχω καμια αλεργια... κ μου λεω χωρις καμια αλλη εξεταση οτι εχω ανχος κ οτι επειδη εχω πολυ ευαισθητο δερμα οπως σε αλλους χτυπαει στο στομαχι εμενα με χτυπαει εκει...
μου δινει λειπον τα χαπια αταραχ... για τον ανχος ζατρακ για το στομαχι κ ζιρτεκ για το δερμα...
εδω κ μια βδομαδα βέπω μεγαλη βελτιωση...
το προβλημα? ολοι οι γυρω μου χωρις βεβαια να καταλαβενουν απολυτα (γιατι αν δεν το εχεις δεν ξερεις) το προβλημα μου κ τι τραβαω... μου λενε να μην περνω το αταραχ ειμαι λενε πολυ μικρη να περνω αντιανχοτηκα χαπια κ αν λενε τα αρχισω τωρα δεν θα τα σταμησω ποτε... εσεις τι λετε? ξερετε το χαπι αυτο ? ειναι τοσο βαρυ? αν εισασταν στην θεση μου τι θα κανατε?
εχω φρικαρει ... συγνωμη για την πολυλογια απλα ηθελα να τα πω μεν αλλα κ απο την αλλη ηθελα να σας δωσω μια γενικη εικονα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stalitsa
Πολύ δραστήριο μέλος

Από όσο ξέρω λοιπόν κ έχω ακούσει τα αγχολυτικά μπορείς να τα σταματήσεις ΑΛΛΑ όχι απότομα, σιγά σιγά κ με παρακολούθηση! Από την στιγμή που ξεκινάς μια τέτοιου είδους θεραπεία πρέπει να έρχεσαι σε συνεννόηση με το γιατρό σου για την δοσολογία, την ποσότητα, την κατάσταση σου κλπ.
Σημαντικό: Ο γιατρός που σου έδωσε αυτά τα φάρμακα, είναι καλός? Του έχεις εμπιστοσύνη? Πήγες να πάρεις κ μια δεύτερη γνώμη?
Αν μπορείς να αποφύγεις να παίρνεις φάρμακα κ να καταπολεμήσεις μόνη σου μια κατάσταση καλά θα κάνεις να την αποφύγεις (κατα την γνώμη μου πάντα) ΑΛΛΑ αν βλέπεις οτι δεν μπορείς να την αποφύγεις κ οτι αυτή η θεραπεία θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις οποιοδήποτε πρόβλημα σου τοτε καλό είναι να το ξεκινήσεις. Πάντα όμως με προσοχή κ σε επικοινωνία με το γιατρό... Δεν είναι παίξε - γέλασε!! Όχι μόνο τα αγχολυτικά αλλά οποιοδήποτε είδους φάρμακα για μένα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kakerlak
Περιβόητο μέλος

Χωρίς να είμαι ειδικός θα πώ αυτά που έχω ακούσει..Βέβαια, όταν γυρίσω Αθήνα θα ψάξω τα βιβλία μου, θα ρωτήσω κ τεσπά θα προσπαθήσω να μάθω περισσότερα για να σου πώ...
Από όσο ξέρω λοιπόν κ έχω ακούσει τα αγχολυτικά μπορείς να τα σταματήσεις ΑΛΛΑ όχι απότομα, σιγά σιγά κ με παρακολούθηση! Από την στιγμή που ξεκινάς μια τέτοιου είδους θεραπεία πρέπει να έρχεσαι σε συνεννόηση με το γιατρό σου για την δοσολογία, την ποσότητα, την κατάσταση σου κλπ.
Σημαντικό: Ο γιατρός που σου έδωσε αυτά τα φάρμακα, είναι καλός? Του έχεις εμπιστοσύνη? Πήγες να πάρεις κ μια δεύτερη γνώμη?
Αν μπορείς να αποφύγεις να παίρνεις φάρμακα κ να καταπολεμήσεις μόνη σου μια κατάσταση καλά θα κάνεις να την αποφύγεις (κατα την γνώμη μου πάντα) ΑΛΛΑ αν βλέπεις οτι δεν μπορείς να την αποφύγεις κ οτι αυτή η θεραπεία θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις οποιοδήποτε πρόβλημα σου τοτε καλό είναι να το ξεκινήσεις. Πάντα όμως με προσοχή κ σε επικοινωνία με το γιατρό... Δεν είναι παίξε - γέλασε!! Όχι μόνο τα αγχολυτικά αλλά οποιοδήποτε είδους φάρμακα για μένα!
thanks...
δεν νομιζω να μπορω να το καταπολεμησω μονη για τον λογο οτι δεν το εχω ακομα κ τωρα συνηδητοποιηση... οτι εχω ανχος... το καλο η κακο ειναι ομως οτι με βοηθαει... κ ο φιλος μου μου ειπε οτι ειμαι πολυ ποιο ηρεμη αυτο το εχω προσεξει κ εγω... ημουν υπερβολικα πολυ νευρικη...
δεν υπαρχει αλλος αλεργιολογος στην ροδο για να παρω αλλη γνωμη σε τι γιατρο να παω?
Bill_1992
Περιβόητο μέλος

ΥΓ:ελπίζω να ''διορθωθεί'' το πρόβλημά σου

Kakerlak
Περιβόητο μέλος

αλλα δεν εχω καταλαβει οτι εχω ανχος πως θα το κοψω?
σε νορμαλ επιπεδο ναι...της μερες που εχουμε πολυ δουλεια αλλα γενικος στην ζωη οχι δεν εχω παρει πρεφα τιποτα

Stalitsa
Πολύ δραστήριο μέλος

thanks...
δεν νομιζω να μπορω να το καταπολεμησω μονη για τον λογο οτι δεν το εχω ακομα κ τωρα συνηδητοποιηση... οτι εχω ανχος... το καλο η κακο ειναι ομως οτι με βοηθαει... κ ο φιλος μου μου ειπε οτι ειμαι πολυ ποιο ηρεμη αυτο το εχω προσεξει κ εγω... ημουν υπερβολικα πολυ νευρικη...
δεν υπαρχει αλλος αλεργιολογος στην ροδο για να παρω αλλη γνωμη σε τι γιατρο να παω?
Μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο ψυχολόγο ή ψυχίατρο... Μη σε τρομάζει αυτό που σου λέω κ ελπίζω να μη με παρεξηγείς, απλά σου λέω οτι μπορείς να ψάξεις εκεί γιατί εκείνοι είναι ειδικοί σε αυτό τον τομέα κ ξέρουν πολύ καλά για αυτό του είδους τα φάρμακα... Εξάλλου όσοι πάνε εκεί δεν είναι απαραίτητο να έχουν κάποιο πρόβλημα...

Kakerlak
Περιβόητο μέλος

Stalitsa
Πολύ δραστήριο μέλος

την θεραπεια να την συνεχησω μεχρι να παρω την αποφαση να παω σε ψυχολογο?
Από την στιγμή που νιώθεις καλύτερα ναί να την συνεχίσεις... Απλά σου λέω να απευθυνθείς κ εκεί για καλύτερα κ μια πιο έγκυρη γνώμη μια κ είναι η ειδικότητα του, μήπως με την συζήτηση συνειδητοπιήσεις τι φταίει κ αποφύγεις την φαρμακευτική αγωγή κ επείσης να σε παρακολουθήσει όσον αφορά την πορεία σου όσο παίρνεις αυτο το φάρμακο(για την αποφυγή ανεπιθύμητων ενεργειών, αν σε βοηθάει, πότε πρέπει να το σταματήσεις κλπ), την δοσολογία που πρέπει να παίρνεις κ φυσικά πότε θα είσαι έτοιμη να το σταματήσεις κ με ποιό τρόπο...
Μη το αμελήσεις να πάς...

Kakerlak
Περιβόητο μέλος

viki_thess
Διακεκριμένο μέλος

αν μπορεις να λυσεις το προβλημα του αγχους με τον ψυχολογο ειναι πολυ καλυτερα απ το να παιρνεις χαπια ετσι δεν ειναι;

faithplus1
Πολύ δραστήριο μέλος

Το atarax απ'όσο θυμάμαι είναι ένα αντιισταμινικό (αντιισταμινικά είναι τα φάρμακα που παίρνει συνήθως κάποιος σε αλλεργείες), που έχει και αγχολυτική δράση. Εγώ χρειάστηκε να το πάρω περίπου μια βδομάδα. Κι εσύ δε νομίζω να το παίρνεις για πάντα, αλλά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Απ'ότι έχω καταλάβει πάντως, δεν είναι παράξενο να το δίνουν δερματολόγοι. Μη σε προβληματίζει και νομίζεις ότι άρχισες "ψυχοφάρμακα" από μικρή ηλικία. Ούτε κάνει στερητικό σύνδρομο για να μη μπορέσεις να το σταματήσεις όταν σου πει ο γιατρός σου ότι δε χρειάζεται άλλο.
Σε τι δόση το παίρνεις αν επιτρέπεται?
Kakerlak
Περιβόητο μέλος

ευχαριστω βικακι μου...συμφωνω απολυτα με τη σταλιτσα καρεκλακι μουνα το δεις το θεμα...
αν μπορεις να λυσεις το προβλημα του αγχους με τον ψυχολογο ειναι πολυ καλυτερα απ το να παιρνεις χαπια ετσι δεν ειναι;αντε και ολα θα πανε καλα θα δεις....θα σου περασει
![]()

Σε τι δόση το παίρνεις αν επιτρέπεται?
ενα χαπακι την ημερα... τωρα ακρυβος τι ποσοτητα ειναι το χαπι δεν ξερω... αλλα θα δω κ θα σου πω...
dimokidis
Νεοφερμένο μέλος

Η κύρια ενδειξή του μάλιστα είναι ξέκάθαρα τα οσα περιέγραψες. Έχει πού καλή δράση σε αντιδράσεις του δέρματος που ωφείλονται στην ισταμίνη είναι παλαιό δοκιμασμένο και με πολύ καλά αποτελέσματα.
Δεν είναι ψυχοφάρμακο οπως το ανέφερες ούτε αγχολυτικό. Και το "αν αρχισω τωρα δεν θα τα σταμησω ποτε" δεν εχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο σκεύασμα και μάλιστα στην δοσολογία, που αναφέρεις. Θα σε βοηθήσει μονάχα να κοιμηθείς πιο εύκολα. Οπότε άφησε τους συγγενείς να λένε γιατι απλά δεν είναι ετσι τα πράγματα.
Αν εχεις αγχος προσπάθησε να το περιορίσεις γιατι φυσικά και σχετίζεται με τον τρόπο που αντιδρά το ανοσοποιητικό σου.
Ο ιατρός σου έκανε πολύ καλή επιλογή. Τώρα επειδή έχει ως παρενέργεια αντιχολινεργική δράση (οπως όλα τα αντιισταμινικά της παλιάς γενιάς) ο ιατρός σου επέλεξε να το συμπληρώσει με ενα αντιισταμινικό της ίδιας οικογένειας αλλά νεότερης γενιάς που δεν έχει τόσο καλά αποτελέσματα στον τύπο της δερματικής αντίδρασής σου αλλά στερείτε των αντιχολινεργικών παρενεργιών .
Έτσι έφτιαξε την ιδανική δοσολογία, ώστε να έχεις την μέγιστη δυνατή θεραπευτή δράση με τις ελάχιστες παρενέργειες. Μην ανυσηχείς καθόλου. Μονάχα να ξέρεις οτι, οπως με όλα τα αντιισταμινικά πρέπει να ποφεύγεις το αλκοόλ και να προσέχεις την οδήγηση μιας και μπορεί να φέρουν υπνηλία ή να ελλατώσουν τον χρόνο αντιδρασής σου.
Και φυσικά οτι οπως ολα τα φάρμακα τα πέρνουμε οταν τα χρειαζόμαστε και σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράπων ιατρού το πότε θα τα διακόψεις κτλ θα σου τα πει αυτός.
Δεν είναι κάτι που θα πέρνεις δια βίου αλλά σύμφωνα με τα συμπτωματά σου. Για το στομάχι γιατι σου έδωσε θεραπεία; Παραπονέθηκες εσύ για ενοχλήματα;
Kakerlak
Περιβόητο μέλος

οχι καθολου... δεν ξερω γιατι μου τα εδωσε.... Για το στομάχι γιατι σου έδωσε θεραπεία; Παραπονέθηκες εσύ για ενοχλήματα;
δεν χρειαζονται λες?παντος χθες κ προχθες που ειχα καποια προβληματα στην δουλεια μεσα την ενταση ξεφνικα ειδα οτι εβγαλα κ στα χερια πραγμα που γινοταν στο παρελθον πολυ σπανια... δεν ειναι περιεργο? εφοσον κανω κ αυτην την θεραπεια?
dimokidis
Νεοφερμένο μέλος

Οχι δεν είναι καθόλου περίεργο η λειτουργία του ανοσοποιητικού σχετίζεται άμεσα με το στρες σωματικό ή ψυχολογικό. Μην σε ανησυχεί καθόλου.οχι καθολου... δεν ξερω γιατι μου τα εδωσε...
δεν χρειαζονται λες?παντος χθες κ προχθες που ειχα καποια προβληματα στην δουλεια μεσα την ενταση ξεφνικα ειδα οτι εβγαλα κ στα χερια πραγμα που γινοταν στο παρελθον πολυ σπανια... δεν ειναι περιεργο? εφοσον κανω κ αυτην την θεραπεια?
Τι ακριβώς σου έδωσε για το στομάχι;
Δεν θέλω να τον αντικαταστήσω, ο άνθρωπος σε εξέτασε σου πήρε ιστορικό σίγουρα κάποιο λόγο θα είχε για να στο χωρηγήσει.
Kakerlak
Περιβόητο μέλος

η θεραπεια στην αρχη πηγε πολυ καλα...
τωρα ομως εδω κ μια βδομαδα (η θεραπεια δεν εχει τελειωσει)
η κατασταση εχει επιδινωθει πολυ χαλια χειρωτερα απο πριν να αρχησω την θεραπεια... κ στον γιατρο δεν πηγα βαρεθηκα ολο παω κ κανενα αποτελεσμα

viki_thess
Διακεκριμένο μέλος

dimokidis
Νεοφερμένο μέλος

zartax μου εδωσε... να σου πω κ της εξελιξεις...
η θεραπεια στην αρχη πηγε πολυ καλα...
τωρα ομως εδω κ μια βδομαδα (η θεραπεια δεν εχει τελειωσει)
η κατασταση εχει επιδινωθει πολυ χαλια χειρωτερα απο πριν να αρχησω την θεραπεια... κ στον γιατρο δεν πηγα βαρεθηκα ολο παω κ κανενα αποτελεσμα![]()
Αφου επειδεινώθηκε πήγαινε να σε δει. Είναι πολύ νωρίς για να εγκαταλήψεις την θεραπεία. Το είπες και μόνη σου αρχικά είχες βελτίωση. Αλήθεια καλός παθολόγος σε εχει δει ποτέ γιαυτό το θέμα ή πήγες αμέσως σε δερματολόγο; Και ναι σίγουρα χρειάζεσαι ηρεμία μην αφήνεις την ασθένεια να σε γεμίζει άγχος και αυτό με την σειρά του να επιδεινώνει το πρόβλημα. Χαλάρωσε. Περιμένω νεα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.