Βιβλία που άλλαξαν τη ζωή σας

Guest 292010

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Επειδή ψάχνω το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσω, θα ήθελα να μοιραστείτε μαζί μου βιβλία που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα.
Κάποιο βιβλίο που όταν το τελειώσατε μείνατε να κοιτάτε τον τοίχο και να πείτε " whaaaat....δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό"

Για να ξεκινήσω,
Ο λύκος της στέπας, Hermann Hesse

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.264 μηνύματα.
The rationall male
Rollo Tomassi

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.846 μηνύματα.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.264 μηνύματα.

Guest 896561

Επισκέπτης

Τα βιβλία που με επηρέασαν και με συγκλόνισαν, το κάθε ένα για τους δικούς του λόγους:

1) Χάρι Πότερ (ολόκληρη η σειρά), Τζ. K. Ρόουλινγκ, γιατί το πρωτοδιάβασα 12 χρονών και η μαγεία του σημάδεψε την παιδική μου ηλικία.
2) Μεγάλες προσδοκίες, Κάρολος Ντίκενς, γιατί ήταν η πρώτη μου επαφή με την κλασσική λογοτεχνία.
3) Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι, Όσκαρ Ουάιλντ, γιατί με δίδαξε -με τον καλύτερο τρόπο- την ματαιότητα της εξωτερικής εμφάνισης και της ανθρώπινης ύπαρξης.
4) Σιλμαρίλιον, Τζ. Κ. Κ. Τόλκιν, γιατί είναι το ευαγγέλιο της κοσμολογίας του Τόλκιν, του πατέρα της φανταστικής λογοτεχνίας.
5) Η ονειρική αναζήτηση της άγνωστης Καντάθ, Χάουαρντ Φίλιπ Λάβκραφτ, γιατί μου έμαθε τους ονειρόκοσμους και γιατί... Λάβκραφτ.
6) Εισαγωγή στην ψυχανάλυση, Σίγκμουντ Φρόιντ, γιατί με έκανε να ασχοληθώ με τις κοινωνικές επιστήμες.
7) 1984, Τζόρτζ Όργουελ, γιατί πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε αντισυμβατικά, ακόμη κι αν μας αποκαλέσουν... συνωμοσιολόγους.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.

Steve Jobs, η επίσημη βιογραφία​

Βλέπεις πως αναπτύχθηκε η τεχνολογία και καταλαβαίνεις ότι κάποια πράγματα που είναι τώρα δεδομένα παλιά δεν ήταν. Έπρεπε κάποιος να τα σκεφτεί και να τα εφαρμόσει.

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.846 μηνύματα.
Ερώτημα μιας και θα μπουν πολλοί χρήστες τώρα ...τα βιβλία που διαβάζεται τα θυμάστε καθόλου μετά; Κρατάτε σημειώσεις ή όχι ?

Guest 292010

Επισκέπτης

Ερώτημα μιας και θα μπουν πολλοί χρήστες τώρα ...τα βιβλία που διαβάζεται τα θυμάστε καθόλου μετά; Κρατάτε σημειώσεις ή όχι ?
Εγώ θυμάμαι μια γενική αίσθηση που μου άφησαν και ίσως το πώς με έκανα να νιώσω ή τι σκέφτηκα όταν το τελείωσα. Ίσως θυμάμαι αποσπασματικά σημεία.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.
Console Wars

Eκπληκτικό. Βλέπεις την εξέλιξη του gaming και τη κόντα μεταξύ των εταιριών για την επικράτηση.
Το βιβλίο το έχει οπτικοποιησει σε μορφή ντοκυμαντέρ ο γνωστός youtuber superetroid.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 896561

Επισκέπτης

Όσα βιβλία διαβάσω και είναι σχετικά με τον κλάδο μου, έχω τετράδια που κρατάω σημειώσεις. Αν μου φανεί δε πολύ χρήσιμο το βιβλίο, τότε κάνω και κάτι σαν περίληψη.

akikos

Επιφανές μέλος

1650917873927.jpeg

:D Σε κάθε πανηγύρι έπαιρνα από 1. Πολύ ωραία παιδικά βιβλία. Ο τρόπος σκέψης του μικρού Νικόλα μοιάζει με τον μικρό στο "στα καλύτερά μας χρόνια".
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Δεν παίζει οι 30 - 40 να μην τις ξέρουν. Πολύ εμπορικά βιβλία.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Xαμηλές πτήσεις του Αρκά. Το πρώτο του Αρκά που διάβασα. Δεν ξέρω αν το χιούμορ του αντέχει σήμερα καθώς έχω καιρό να τα διαβάσω.

Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.
ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ / KASPAROV GARRY (politeianet.gr)
"Είναι πάντα σημαντικό να διαβάζεις τον Γκάρι Κασπάροφ, ο οποίος μας προειδοποίησε για τους κινδύνους του Πουτινισμού πολύ καιρό πριν από πολλούς άλλους. Είναι κάτι σπάνιο: Ένας Ρώσος δημοκράτης που είναι ρεαλιστής αναφορικά με τη χώρα του, αλλά εξακολουθεί να ελπίζει για το μέλλον". (Anne Applebaum)

"Ο Γκάρι Κασπάροφ έχει την ικανότητα να επεξεργάζεται τις πληροφορίες σαν ένας σούπερ υπολογιστής και διαθέτει την ευγλωττία ενός εξαίρετου ρήτορα. Μόνο ένας νους και μια καρδιά σαν τη δική του θα μπορούσαν να αναλύσουν τα τελευταία 25 χρόνια ιστορίας της Ρωσίας στον κόσμο και να καταλήξουν όχι μόνο σε ένα κατηγορητήριο για συνέργια της Δύσης, αλλά και σε μια ξεκάθαρη έκκλησης για δράση από τη Δύση". (Masha Gessen)

"Ο Γκάρι Κασπάροφ είναι μια ιδιοφυία στο σκάκι και την πολιτική, και κατανοεί τη φαυλότητα του καθεστώτος του Πούτιν καλύτερα από οποιονδήποτε. Αυτό το βιβλίο αποτελεί μια ξεκάθαρη και ακριβής παρατήρηση του σημερινού χάους που οφείλεται στην αδράνεια της Δύσης προς τον Πούτιν, και μια προειδοποίηση του τι θα συμβεί αν δεν καταφέρουμε να δράσουμε στο μέλλον. Θα έπρεπε να το διαβάσει κάθε αρχηγός κράτους και το εκλογικό σώμα". (Bill Browder)

"Ο Γκάρι Κασπάροφ έχει γράψει ένα παθιασμένο κατηγορητήριο τόσο για την κλεπτοκρατία της Ρωσίας όσο και για τον εφησυχασμό των δυτικών δημοκρατιών απέναντι στον Πούτιν. Αυτή η απειλή έχει γίνει η βασική μας πρόκληση στην εξωτερική πολιτική, και τα επιχειρήματα του Κασπάροφ είναι ουσιαστικά ώστε να κατανοήσουμε πώς πρέπει να την αντιμετωπίσουμε". (Francis Fukuyama) (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.
Ζώα στον εθνικοσοσιαλισμό.
Εξόχως διαφωτιστικό είναι το κεφάλαιο που αναφέρεται στην ιδεολογία που ήθελαν να περάσουν οι Ναζί στα μυαλά των νέων μέσω της εκπαίδευσης και στο πώς η ρατσιστική ιδεολογία εναντίον μερικών ζώων πέρασε τελικά αυτούσια και εναντίον κάποιων ομάδων ανθρώπων.
Ένα ακόμη κεφάλαιο του βιβλίου είναι αφιερωμένο στον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσαν τα άλογα κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του Σχεδίου Μπαρμπαρόσα, της γερμανικής, δηλαδή, εισβολής στη Ρωσία. Τριάμισι εκατομμύρια άλογα, μουλάρια και γαϊδούρια χρησιμοποιήθηκαν συνολικά για την εκστρατεία αυτή και τα περισσότερα από αυτά άφησαν την τελευταία τους πνοή στο φονικό ανατολικό μέτωπο.

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1.491 μηνύματα.
Δε διαβάζω πλεον...
Προτεινετε μου ένα για το άγχος η την ανάκτηση της αυτοπεποίθησης, κάτι

taketrance

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο taketrance αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.221 μηνύματα.
Frederic Bastiat - The Law

Συνημμένα

• 4BDBB6E1-E0A8-4381-9DE7-F1626909F2B6.jpeg
    4BDBB6E1-E0A8-4381-9DE7-F1626909F2B6.jpeg
    27,1 KB · Εμφανίσεις: 87

Lasher

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lasher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.939 μηνύματα.
"Το Λάθος", του Αντώννη Σαμαράκη. Σε συγκλονίζει, απλά.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.992 μηνύματα.
Βερθερος και ηλίθιος, δύο βιβλία που διαβασα σε πολύ μικρή ηλικία και πραγματικά τους οφείλω πολλά. Θα αναφέρω και κάποια άλλα: αρμαντειλ, ανεμοδαρμένα ύψη, περηφάνια και προκατάληψη, ασκητική του Καζαντζάκη και ο καλόγερος του Lewis
IMG_20221014_183038.jpg

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.658 μηνύματα.
τα βιβλία του Καμύ, ο Ξένος και η Πτώση, όχι ότι μου άλλαξαν τη ζωή, αφού αυτή έτσι κι αλλιώς πάει από το κακό στο χειρότερο, αλλά με ενθουσιάσανε, σε μια περίοδο της ζωής μου που διψούσα για λίγο φως.

monaxiko brizolaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η alex from sheffield αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Οδηγός ταξί. Έχει γράψει 1.864 μηνύματα.