Dare-Devil
Πολύ δραστήριο μέλος

Primary slave: sony dvd-rom
Secondary master: nec dvd recorder
Secondary slave: Plextor cd recorder
Θα ηθελα να μου πει καποιος για τα jumpers και πιο συγκεκριμενα τι ειναι η θεση DMA?
Επισης αν και το PC μου αναγνωριζει και τα τρια drives απτην αλλη οτι cd και αν βαλω στο plextor δε το παιζει.Το λαμπακι αναγνωσης παραμενει αναμενο kai το cd γυριζει με αργες στροφες και ψιλολαγκαρει το συστημα μου.Γιατι αυτο?Παλια οταν ειχα μονο το πλεξτορ ολα ηταν μια χαρα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής

Αρχική Δημοσίευση από Dare-Devil:Εχω αυτη την στιγμη στον Η/Υ συνδεδεμενα τα εξης:
Primary slave: sony dvd-rom
Secondary master: nec dvd recorder
Secondary slave: Plextor cd recorder
Θα ηθελα να μου πει καποιος για τα jumpers και πιο συγκεκριμενα τι ειναι η θεση DMA?
Επισης αν και το PC μου αναγνωριζει και τα τρια drives απτην αλλη οτι cd και αν βαλω στο plextor δε το παιζει.Το λαμπακι αναγνωσης παραμενει αναμενο kai το cd γυριζει με αργες στροφες και ψιλολαγκαρει το συστημα μου.Γιατι αυτο?Παλια οταν ειχα μονο το πλεξτορ ολα ηταν μια χαρα
Direct Memory Access [DMA].
Tεχνική μεταφοράς δεδομένων από την κύρια μνήμη σε μια συσκευή παρακάμπτοντας τη CPU. Όσες συσκευές κάνουν χρήση των καναλιών DMA, μπορούν να μεταφέρουν δεδομένα από και προς τη μνήμη ταχύτατα - λειτουργία που είνα ιδαίτερα χρήσιμη σε εφαρμογές real-time.
Δοκίμασε:
1. Να βάλεις το Plextor στη θέση: Primary Μaster
-Petros
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Petros:Δοκίμασε:
1. Να βάλεις το Plextor στη θέση: Primary Μaster
Διαφωνώ! Θεωρώ οτι αυτή η πρόταση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με πολλή επιείκεια εντελώς άστοχη. Να σου εξηγήσω ευθύς αμέσως το λόγο;
Πες οτι πας και το κάνεις, εντάξει;
Και τον σκληρό δίσκο σε ποιά θέση θα τον βάλεις;

Όσο για το 2ο βήμα με τα jumpers πάλι διαφωνώ μαζί σου και δε χρειάζεται να το κάνει καν! Αν είχε λάθος την θέση στα τζαμπεράκια δε θα του δούλευε καν η συσκευή (θα έπαιρνε ρεύμα αλλά το πισί δε θα την έβλεπε ούτε του αγίου σούτσου ανήμερα) ή και τίποτε απ΄ολα! Εδω σου λέει οτι λειτουργεί το πλεξτόρι!

Dare Devil άκου αγορίνα μου... Βγάλε το ενα recorder εξω και δοκίμασε να δουλέψεις μόνο με το άλλο παρατηρώντας τις ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων. Μετά αν όλα πάνε καλά, κάνε την αντίστροφη αλλαγή και αν πάλι όλα πάνε καλά, άλλαξε τις καλωδιοταινίες... ΑΝ ΚΑΙ πιστεύω οτι χαλαρά φταίνε οι καλωδιοταινίες. Κάποια τσάκισες οταν εγκατέστησες το 2ο recorder. Και που 'σαι. Αμα δεν είναι αναγκαία η χρήση και των 2 recorders πέτα το ενα οριστικά εξω (το πιο αργό). Κάνε μια χάρη στο σύστημά σου και δώστου λίγα χρονάκια ζωής και μη το ζορίζεις άδικα και το φορτώνεις με άχρηστα πράγματα.

Scandal
Διαχειριστής

Mα δεν ανέφερε στο αρχικό του post να έχει κάτι συνδεμένο στη θέση Primary Master.. αφού δεν το ανέφερε, προφανώς μπορεί να έχει σκληρό SATA.Αρχική Δημοσίευση από Valder:Διαφωνώ! Θεωρώ οτι αυτή η πρόταση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με πολλή επιείκεια εντελώς άστοχη. Να σου εξηγήσω ευθύς αμέσως το λόγο;
Πες οτι πας και το κάνεις, εντάξει;
Και τον σκληρό δίσκο σε ποιά θέση θα τον βάλεις;Μαζί με κάποιο recorder αναγκαστικά έτσι;
Μετά το σύστημά του θα είναι κάπως έτσι :
με ιδιαίτερη μνεία στα καμμένα CD-DVD που θα μαζεύει για να διακοσμεί μετά το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του, καθώς ο σκληρός τρέχει σε άλλα rpm απ οτι το recorder.
ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δε βάζουμε recorder και σκληρό μαζί στο ίδιο καλώδιο!
![]()
Όσο για το 2ο βήμα με τα jumpers πάλι διαφωνώ μαζί σου και δε χρειάζεται να το κάνει καν! Αν είχε λάθος την θέση στα τζαμπεράκια δε θα του δούλευε καν η συσκευή (θα έπαιρνε ρεύμα αλλά το πισί δε θα την έβλεπε ούτε του αγίου σούτσου ανήμερα) ή και τίποτε απ΄ολα! Εδω σου λέει οτι λειτουργεί το πλεξτόρι!![]()
Δεν έχει να χάσει τίποτα στη πρότασή μου με τα jumperακια.
Επίσης dare, για τσέκαρε μήπως έχει σπάσει κανένα ποδαράκι από το plextor και δεν επικοινωνεί με το βύσμα IDE..
-petros
giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

αλλά έχω και μια διαφωνία: Δε τρέχει τίποτα αν ο δίσκος είναι παρέα με recorder στην καλωδιοταινία!
Απλά είναι καλύτερο να είναι σε διαφορετικά κανάλια.
Κατά τα άλλα θα σου προτείνω και εγώ να σουτάρεις το plextor! Mε το DVD-recorder μπορείς να γράφεις άνετα και CD οπότε απλά κουράζεις τον υπολογιστή σου με μια συσκευή παραπάνω!
Τώρα αν θες ντε και καλά να το κρατήσεις...
....για δες μήπως καταλάθος έχει μπει σε PIO mode...
αυτό το κάνεις ως εξής:
control panel -> system -> hardware -> device manager -> Primary (ή secondary αναλογα για πια συσκευή κοιτάς) IDE Channel -> properties -> advanced settings
Εκεί, αν για το plextor έχει επιλεγμένο το PIO only θα το αλλάξεις και θα βάλεις DMA if available....
(ένα φεγγάρι που είχα παρόμοιο πρόβλημα, αυτό εφταιγε...)
Φυσικά δεν πρέπει να αποκλείεις και την πιθανότητα το plextor να είναι ένα βήμα πριν το θάνατο....(ελπίζω να μην συμβαίνει αυτό...)
όσο για τα jumpers...
τα CD/DVD έχουν τρεις θέσεις: master / slave / cable select
Με τις δύο πρώτες πρώτες επιλέγεις εσύ τι θα είναι η συσκευή, ενώ με την τρίτη επιλέγει το σύστημα μόνο του (ανάλογα με τη θέση της συσκευής στην καλωδιοταινία).
Εγώ θα σου προτείνω να αποφεύγεις την τρίτη επιλογή....
Οι δίσκοι απ' την άλλη έχουν περισσότερες επιλογές, αλλά πάλι οι βασικές είναι οι ίδιες τρεις...(οι άλλες έχουν να κάνουν με περιορισμό της χωρητικότητας του δίσκου)
Όμως, όπως πολύ σωστά είπε ο Valder, αν τα είχες λάθος δε θα σου αναγνώριζε τις συσκευές! Οπότε άστα ως έχουν!!!
(εκτός και αν αλλάξεις θέση στις συσκευές σου...βλέπε παρακάτω

Τελειώνοντας...
Κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη λύση είναι να σουτάρεις το plextor και να βάλεις τις συσκευές σου ως εξής:
Primary master: δίσκος (εφόσον ο δίσκος σου είναι ΡΑΤΑ και όχι SATA)
Secontary master: dvd-rom
Secondary slave: dvd-RW
Αυτά από μένα! Ελπίζω να βοήθησα!
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Petros:Mα δεν ανέφερε στο αρχικό του post να έχει κάτι συνδεμένο στη θέση Primary Master.. αφού δεν το ανέφερε, προφανώς μπορεί να έχει σκληρό SATA.
Δεν έχει να χάσει τίποτα στη πρότασή μου με τα jumperακια.
Εντιτ: Σου είχα απαντήσει κάτι αλλά απ όσο είδα τώρα με κάλυψε-συμπλήρωσε ακόμα πιο ωραία ο Γιος.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Θα συμφωνησω σε αυτο. Εγω εχω τον εναν σκληρο μαζι με dvd-rom και δεν εχω το παραμικρο προβλημα. Ουτε επιδοσεις ουτε τιποτα.Αρχική Δημοσίευση από giostau:Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Valder...
αλλά έχω και μια διαφωνία: Δε τρέχει τίποτα αν ο δίσκος είναι παρέα με recorder στην καλωδιοταινία!
Απλά είναι καλύτερο να είναι σε διαφορετικά κανάλια.

Υ.γ.: Βασικα δεν εχω αλλη επιλογη, ο σκληρο αναγκαστικα πρεπει να ειναι μαζι με μια οπτικοαποθηκευτικη συσκευη

Valder
Τιμώμενο Μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Θα συμφωνησω σε αυτο. Εγω εχω τον εναν σκληρο μαζι με dvd-rom και δεν εχω το παραμικρο προβλημα. Ουτε επιδοσεις ουτε τιποτα.
Υ.γ.: Βασικα δεν εχω αλλη επιλογη, ο σκληρο αναγκαστικα πρεπει να ειναι μαζι με μια οπτικοαποθηκευτικη συσκευη![]()
Ναι...... εδω λέμε για dvd-recorders παρέα με σκληρούς

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

Τα περισσότερα dvd-recorders έχουν buffer 2-8ΜΒ...
Μια μέση ταχύτητα εγγραφής είναι 8χ, δηλαδή 11080ΚB/sec...
Κάνε τις πράξεις....

Στο dvd-ROM δε σε χαλάει πολύ αυτό... αλλά στο recorder, ακόμα και αν ολοκληρωθεί με επιτυχία η εγγραφή, υπάρχει πιθανότητα να βγει χαλασμένο το δισκάκι....
Δεν είναι απαραίτητο ότι θα έχεις πρόβλημα φυσικά! Είχα αυτή τη διαρύθμιση κάποτε (για λίγο) και δεν είχα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα....
Αν πρέπει ντε και καλά να έχεις cd/dvd παρέα με δίσκο, καλύτερα να βάλεις το reader.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Καλα αυτο ειναι standar, και εγω επιτηδες το εβαλλα τον δισκο μαζι με το reader. Απλως οπως ειπες δεν νομιζω καποιος που θα βαλει δισκο και recoder μαζι να εχει αναγκαστικα προβλημα.Αρχική Δημοσίευση από giostau:.
Αν πρέπει ντε και καλά να έχεις cd/dvd παρέα με δίσκο, καλύτερα να βάλεις το reader.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.