Ποια ειναι λοιπόν η γνωμη σας γι'αυτο τον εναλλακτικό ,αν θέλετε , τρόπο παρασκευής γλυκισματων;Προτιμάτε να τα φτιαχνετε με τον κλασσικό τρόπο;Σας ικανοποιουν γευστικά;
Χθες την ωρα που ανακάτευα τη κρεμα ζαχαροπλαστικης σε σκονη προκειμενου να φτιαξω millfeig(το οποιο βγηκε πεντανοστημο) με πηρε η κολλητή μου τηλεφωνο και συζητήσαμε γι'αυτό ακριβώς το θέμα.
Πιστευω λοιπόν οτι αυτά τα γλυκά ειναι τις περισσοτερες φορες καλυτερα και απο τα αντιστοιχα των ζαχαροπλαστείων. Εκτός οτι το κόστος τους ειναι πολυ χαμηλότερο ,ειναι νοστιμότερα ,δε σου κάθονται βαριά στο στομάχι και φυσικά εκτελούνται γρήγορα.Υπάρχει βεβαια και η λύση να τα φτιάξεις μόνος σου αγοράζοντας τα υλικά ως πρώτες ύλες αλλα πείτε μου: ποσο ευκολο ειναι για μια εργαζόμενη γυναίκα να παρασκέυαζει πχ : σου για προφιτερολ τη στιγμή που έχει να κάνει ενα σορο άλλες δουλειές;
Ενοειται πως δεν ειναι η καλύτερη λυση (δε τολμαω να δω τα συστατικα που περιεχουν αυτες οι σκονες) ωστόσο μια φορά στο τόσο αξίζει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

Βέβαια, μπορεῖ νὰ μοῦ ἀντιτείνῃ κάποιος ὅτι ἡ νοικοκυρὰ (ἢ ὁ νοικοκύρης

Σ.σ.: Τὸ ἴδιο ἀκριβῶς ἰσχύει καὶ μὲ διάφορα παρασκευάσματα τύπου ἕτοιμη «μπεσαμὲλ» σὲ σκόνη ἢ αὐτὴ ἡ σαντιγὺ στὸ κουτάκι. Θέλεις νὰ φτιάξῃς ἕνα παστίτσιο ἀλλὰ βαριέσαι νὰ φτιάξῃς μιὰ σωστὴ μπεσαμὲλ ποὺ εἶναι ζήτημα δέκα λεπτῶν; Μὴν τὸ φτιάχνῃς τὸ παστίτσιο τότε! Κάνε μακαρόνια μὲ κιμᾶ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Από το να αγοράσει κάποιος ένα γλυκό ζαχαροπλαστείου και να πληρώσει πολύ περισσότερα ή να ξοδευτεί σε χρόνο, κόπο και χρήμα να πάρει τα υλικά φρέσκα και να το κάνει από την αρχή (με το ρίσκο να μην βγει νόστιμο και να πανε όλα στραφι) καλύτερα να πάρει τα φακελάκια.
Ασε που εχουν βγει και γλυκά σε φακελάκι για άτομα με διαβήτη, που δεν θα μπορούσαν καν να φανε τέτοιο γλυκό υπό άλλες συνθήκες.
Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Δεν μ'αρεσει ομως το οτι ερχετε σε φακελακια. Οχι τοσο γιατι δεν ξερεις τι υλικα χρησιμοποιουν, οσο για το οτι ειναι σε σκονη! Δεν εχω ιδεα τι ειδους επεξεργασια εχουν περασει τα υλικα για να φτασουν σε αυτην την μορφη και για να γινουν το τελειο γλυκο τοσο ευκολα και γρηγορα!
ΔΕν ειμουν και ποτε τεραστιο φιλος αυτου του ειδους γλυκων, προτιμω καμια σοκολατα ή απλα παγωτο, επομενος απλα τα αποφευγω και τελιωνει η υποθεση! Να ναι καλα η νονα που αγαπαει την ζαχαροπλαστικη και το ζαχαρωπλαστειο με το καλητερο και φθηνοτερο παγωτο που μπορεις να βρεις!
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος

Έτσι όπως το βλέπω:
Αν το θέμα είναι το οικονομικό, επειδή και η παρασκευή γλυκών κοστίζει και τα καλά ζαχαροπλαστεία είναι πανάκριβα, θα έλεγα καλύτερα να προτιμήσεις την "εύκολη λύση", αφού λέτε πως είναι νόστιμο το αποτέλεσμα, παρά να αγοράσεις το αντίστοιχο γλυκό από ένα απ'τα αμέτρητα αμφιβόλου ποιότητας ζαχαροπλαστεία-πρατήρια, που πραγματικά δεν τρώγονται.
Αν το θέμα είναι η διάθεση χρόνου, μου φαίνεται δικαιολογία.

Δεν είπα να φτιάχνει η κάθε οικογένεια millefeuille κάθε εβδομάδα, αφ'ενός είναι χρονοβόρο κι αφ'ετέρου θα ξεπαραδιαστεί.
Αν θέλουν όμως να υπάρχει κάποιο γλυκό στο σπίτι, ας φτιάχνουν κέικ (υπάρχουν ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ πεντανόστιμες παραλλαγές) ή μαρμελάδες ή γλυκά του κουταλιού ή ένα σωρό άλλες εύκολες λύσεις!
Όταν όμως επιθυμείς μια φορά στο τόσο ένα περίπλοκο γλυκό, γιατί να μην κάτσεις, να διαλέξεις μόνος σου τα υλικά και να δημιουργήσεις; Και δεν μιλάω εκ του ασφαλούς, ξέρω την ταλαιπωρία, τη λάτζα και τα έξοδα. Μου πήρε σχεδόν μισή μέρα να φτιάξω μία bittersweet τούρτα του Στέλιου για τα γενέθλια μιας φίλης, αλλά παιδιά, έτσι και τη δοκιμάζατε, θα σας έπεφτε το σαγόνι.

Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

με σύκα, κράνια και μούστο, που μουρλαίνει γευστικούς κάλυκες!
κρανια;
εγω τα ξερω κρανα
εκτος αν ειναι διαφορετικος καρπος
Backdrop
Δραστήριο μέλος

Γενικά το μαγείρεμα με χαλαρώνει πάρα πολύ, και προτιμώ να χαλάσω μία ώρα παραπάνω και να ξέρω τι τρώω παρά τις πιο έτοιμες λύσεις!
Η αλήθεια είναι πως τα συσκευασμένα γλυκά με τις σκόνες τις περισσότερες φορές γίνονται πολύ νόστιμα, αλλά όσο να'ναι αμφισβητώ την ποιότητα τους, αφού έχουν περάσει και αυτά από μια επεξεργασία! Τώρα για τα γλυκά του ζαχαροπλασετίου δεν μπορώ να πω κάτι!!! είναι πεντανόστιμα τις πιο πολλές φορές.. απλά πλέον κοστίζουν!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.