Δημοσκόπηση περί φιλοδωρημάτων / tips στη σεζόν / πόσα βγάζετε;

Πόσα tips βγάζετε σεζον;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 0)
  • 0-500

Ψήφοι: 0 0,0%
  • 501-1000

• 1001-1500

• 1501-2000

• 2001-3000

• 3001-4000

• 4000-5000

• 5001-6000

• 6001 ++

msk

Νεοφερμένο μέλος

Ο msk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Τώρα που τελειώνει η (καλοκαιρινή)σαιζον για πολλούς, από περιέργια και μόνο!
Προαιρετικά εννοείται!

Ευχαριστώ

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.207 μηνύματα.
Είμαι κατά της δουλείας, οπότε προτείνω εφόσον μιλάμε για μοντέρνα δουλεία (σεζόν), να διαγραφεί το νήμα.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.021 μηνύματα.
Στο στρατό άκουσα έναν να λέει πως με δύο σεζόν (από δύο δουλειές μαζί βέβαια τη φορά και συστημένα σε καλά μέρη) έβγαλε 20.000 ευρώ. Παίζουν τέτοια ποσά ή ήταν κλασσικό ράδιο αρβύλα του στρατού;

Έχει αρχίσει να με ψήνει η φάση της σεζόν, φέτος βέβαια με τον στρατό δεν ξέρω αν θα προλάβω γιατί θα τελειώσω μέσα Ιούνη.

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει από Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.833 μηνύματα.
Στο στρατό άκουσα έναν να λέει πως με δύο σεζόν (από δύο δουλειές μαζί βέβαια τη φορά και συστημένα σε καλά μέρη) έβγαλε 20.000 ευρώ. Παίζουν τέτοια ποσά ή ήταν κλασσικό ράδιο αρβύλα του στρατού;

Έχει αρχίσει να με ψήνει η φάση της σεζόν, φέτος βέβαια με τον στρατό δεν ξέρω αν θα προλάβω γιατί θα τελειώσω μέσα Ιούνη.
Υπό συγκεκριμένες συνθήκες, μπορεί να είναι αλήθεια. Η σεζόν μπορεί να φτάσει και πεντάμηνη διάρκεια εξάλλου.

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.603 μηνύματα.
Στα μεγάλα νησιά όπου η σεζόν κρατάει μέχρι τέλη Οκτωβρίο ψάχνουν άτομα και το Ιούνιο-Ιουλιο γιατί πολλές φορές τότε οι φοιτητές τελειώνουν με τη εξεταστική και μετά πάνε για σεζόν.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αν έκανε 2 δουλειές στη σεζόν, να παίρνει τουλάχιστον 1000€ κάθε μήνα από μια δουλειά, με 2000€ επί 5 μήνες βγάζει τουλάχιστον 10.000€

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.535 μηνύματα.

Σεζόν πιάνει και επτάμηνα, ξεκινάει από Απρίλιο και τελειώνει σχεδόν Νοέμβριο σε μεγάλα νησιά. Αυτά τα χρήματα βγαίνουν με δύο δουλειές, αλλά δεν γνωρίζω άνθρωπο που να μπορεί να κάνει δύο δουλειές σε μία σεζόν. Εγώ σε τέσσερις σεζόν που πήγα οι τρεις ήταν κάθε μέρα, χωρίς ρεπό και πάνω από δεκάωρα ενώ η άλλη ήταν κυριολεκτικά Παράδεισος για σεζόν, με οχτάωρα και ένα ρεπό το μήνα.
Πως θα προλαβαίνει, πως θα ξεκουράζεται (άντε ίσως να έκανε πχ έξτρα στη δεύτερη δουλειά.)

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.
Στα μεγάλα νησιά όπου η σεζόν κρατάει μέχρι τέλη Οκτωβρίο ψάχνουν άτομα και το Ιούνιο-Ιουλιο γιατί πολλές φορές τότε οι φοιτητές τελειώνουν με τη εξεταστική και μετά πάνε για σεζόν.
Το έχει κανει μετά την εξεταστική τρεις φορές συγγενικό μου άτομο. Άνετα βγάζεις 1200 + tips 300+400 το μήνα ( εξαρτάται από το ποστο και το νησί)

Αν βέβαια έχετε τη δυνατότητα να λειψετε 6 μήνη σεζόν και να φάτε το λουκι, θα προτεινα βόρεια / κεντρική Ευρώπη που οι απολαβές είναι σαφώς καλύτερες.

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.603 μηνύματα.
Το έχει κανει μετά την εξεταστική τρεις φορές συγγενικό μου άτομο. Άνετα βγάζεις 1200 + tips 300+400 το μήνα ( εξαρτάται από το ποστο και το νησί)

Αν βέβαια έχετε τη δυνατότητα να λειψετε 6 μήνη σεζόν και να φάτε το λουκι, θα προτεινα βόρεια / κεντρική Ευρώπη που οι απολαβές είναι σαφώς καλύτερες.
Μια γνωστή μου πήγε Ελβετία το χειμώνα για σεζόν στα βουνά. Έβγαλε αρκετά λεφτά, δωρεάν διαμονή, κτλ. Το καλοκαίρι δε δούλεψε, ξεκουράστηκε όπως ήθελε γιατί τα προηγούμενα χρόνια δούλευε εδώ στη Ελλάδα σεζον

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.
Μια γνωστή μου πήγε Ελβετία το χειμώνα για σεζόν στα βουνά. Έβγαλε αρκετά λεφτά, δωρεάν διαμονή, κτλ. Το καλοκαίρι δε δούλεψε, ξεκουράστηκε όπως ήθελε γιατί τα προηγούμενα χρόνια δούλευε εδώ στη Ελλάδα σεζον
Και Ισλανδία είναι πολυ καλά από άποψη απολαβών.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.207 μηνύματα.
Ευκαιρία να μην ξαναδώσω τιπ στη ζωή μου. Καλύτερα.

Από τόσα μονόευρα και δίευρα που εντέλει δεν τα αξίζουν οι περισσότεροι που δουλεύουν στην εστίαση θα παίρνω περισσότερους νομικούς κώδικες που θα μου χρησιμεύσουν και πιο πολύ.

msk

Νεοφερμένο μέλος

Ο msk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 9 μηνύματα.

αν βάζει και τον μισθό μέσα, ναι θα μπορούσε.
Εδώ οι παλιοί σερβιτόροι, που είναι καλοί στην δουλειά τους και ξέρουν
πως να συμπεριφέρονται μπορεί να βγάζουν κ 15 χιλιάδες + κάτι ψιλά
στην σεζόν.
tips + μισθός μαζί.

Εξαρτάται επίσης το μαγαζί, τι μισθό δίνει και αν αφήνει να παίρνουν τα τιπς οι σερβιτόροι.. γιατί δυστυχώς κάποιοι δεν αφήνουν..

Εννοείται ότι ξέρεις και Αγγλικά τουλάχιστον!

msk

Νεοφερμένο μέλος

Ευκαιρία να μην ξαναδώσω τιπ στη ζωή μου. Καλύτερα.

Από τόσα μονόευρα και δίευρα που εντέλει δεν τα αξίζουν οι περισσότεροι που δουλεύουν στην εστίαση θα παίρνω περισσότερους νομικούς κώδικες που θα μου χρησιμεύσουν και πιο πολύ.
Δεν λέω ότι είναι όλοι αστέρια στο σέρβις. Δυστυχώς είναι αρκετοί άσχετοι. Μην δώσεις σε αυτούς. Δεν υποχρεούσαι να δώσεις εν γένει, αλλά και το καλύτερο σέρβις ΘΑ παγώσει κάποια στιγμή από την συνεχή και πολύ δουλειά(εφόσον και το μαγαζί έχει συνέχεια κόσμο).

Κρίμα είναι να μην δώσεις τιπς σε αυτούς που είναι χρόνια και ξέρουν πως να φερθούν, γιατί μπορεί να έτυχες σε ιδιάζουσες περιπτώσεις "σερβιτόρων"

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Δεν λέω ότι είναι όλοι αστέρια στο σέρβις. Δυστυχώς είναι αρκετοί άσχετοι. Μην δώσεις σε αυτούς. Δεν υποχρεούσαι να δώσεις εν γένει, αλλά και το καλύτερο σέρβις ΘΑ παγώσει κάποια στιγμή από την συνεχή και πολύ δουλειά(εφόσον και το μαγαζί έχει συνέχεια κόσμο).

Κρίμα είναι να μην δώσεις τιπς σε αυτούς που είναι χρόνια και ξέρουν πως να φερθούν, γιατί μπορεί να έτυχες σε ιδιάζουσες περιπτώσεις "σερβιτόρων"
Φίλε το τιπ είναι μια μαλακία εν γένει.

Οι σερβιτόροι πληρώνονται από το μαγαζί.

Δε νοείται τιπ μόνο στο σέρβις. Τιπ δε δίνουμε π.χ. στα κούριερ, στα μαγαζιά, στα παπουτσάδικα.

Γιατί να δίνουμε μόνο στην εστίαση;

Προσωπικά δε ξαναδίνω πουθενά και τέλος. Ποτέ δεν μου άρεσε ο θεσμός αυτός, και τώρα βρήκα ευκαιρία να μην το κάνω.

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.698 μηνύματα.
Το tipping culture είναι μια αμερικανιά που εκει έχουν φτάσει σε σημείο σε πολλές περιπτώσεις σερβιτόροι να μην έχουν κανονικό μισθό αλλά μόνο τα tips.

Tipped wage το λένε δηλαδή ο μισθός είναι από τα tips με μόνη εξασφάλιση ότι αν τα tips δεν είναι τουλάχιστον στο επίπεδο του κατώτατου μισθού ο εργοδότης πρέπει να πληρώσει τη διαφορά.

Έχει έρθει και εδώ και είναι καραγκιοζιλίκι το "υποχρεωτικό" φιλοδώρημα σε σέρβις ή ντελίβερι.

Αν κάποιος θέλει γιατί πραγματικά το νιώθει επειδή είχε κάποια ιδιαίτερη εξυπηρέτηση ή κάτι τέτοιο οκ αλλά δεν πρέπει να θεωρείται υποχρεωτικο και "γύφτος" όποιος δεν δώσει.

Στην τελική υπάρχουν πολλά και δυσκολότερα και πιο επικίνδυνα επαγγέλματα από σέρβις/ντελίβερι και δεν υπάρχουν τιπς εκει.

Για τον νόμο πάντως δεν είναι κάτι καινούργιο. Ποτέ δεν ήταν αφορολόγητα τα τιπς απλά ήταν πάντα με μετρητά οπότε δεν τα δήλωνε κανείς πουθενά. Τώρα που αρκετοί δίνουν με κάρτα πήρε έκταση το θέμα του νομικού πλαισίου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια