Διαγραφή παλαιών μυνημάτων?

Crow_of_Darkness

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Crow_of_Darkness αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Θέλω να θίξω ένα θέμα που έχει μεγάλη σημασία για εμένα, αλλά πιστεύω και για πολλούς άλλους. Πρίν εγγραφώ στο e-steki, ήμουν μέλος ενός άλλου φόρουμ (όχι Ελληνικού). Γιατί έφυγα ή μάλλον με έδιωξαν από εκεί? Θα σας εξηγήσω αμέσως. ΄Ημουν καιρό εκεί, είχα ένα σημαντικό αριθμό μυνημάτων και όλα κυλούσαν ''μέλι-γάλα'', όταν ξύπνησα μια ωραία πρωία και μπήκα στο φόρουμ. Με έκπληξη είδα ότι τα 2/3 περίπου των μυνημάτων μου είχαν κάνει φτερά. :jumpy: Μετά το αρχικό σόκ, έψαξα την σελίδα και είδα ότι και άλλων τα μυνήματα είχαν κάνει φτερά. :mad: Τελικά είδα ότι οι διαχειριστές, είχαν βγάλει μια ανακοίνωση, όπου εξηγούσαν ότι ήταν αναγκαία η διαγραφή ''κάποιων'' μυνημάτων για την απελευθέρωση χώρου στο σάιτ. Το ''ωραίο'' στην όλη υπόθεση ήταν ότι αυτοί ΔΕΝ διέγραψαν από τα δικά τους ή από αυτά των Moderators. :angry: Αντίθετα, έγιναν ΑΘΡΟΕΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ από τα μυνήματα των απλών μελών. Πολλά μέλη στη συνέχεια αντέδρασαν ενώ οφείλω να πώ ότι κάποιοι το αποδέχτηκαν. Εγώ αντέδρασα δυναμικά και ήρθα σε μεγάλη ρήξη με τους Admins. Το αποτέλεσμα ήταν η διαγραφή μου. :mad:

Όπως γίνεται αντιληπτό, θέλω να βάλω κάποια ερωτήματα:
1) Είναι δυνατό στο μέλλον να γίνει κάτι παρόμοιο και εδώ? Νομίζω ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να ξέρουν.
2) Μπορώ να ξαναρχίσω από το μηδέν για μια φορά ακόμα, σε ένα καινούργιο φόρουμ, αλλά δε θα ήθελα να ξαναζήσω κάτι τέτοιο. Συμφωνείτε με αυτή την τακτική? (Διαγραφής των old posts, ως τρόπο απελευθέρωσης χώρου ή όταν φτάσει εκείνη η στιγμή θα κάνετε upload σε μεγαλύτερο server, παρά το όποιο κόστος?
Ευχαριστώ, Crow_of_Darkness. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark_kronos

Επιφανές μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η και μας γράφει από Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 20.659 μηνύματα.
ΠΡωσοπικα δεν θα ειχα προβλημα αμα γινοτανε κατι τετιο στο στεκι εαν η Admins ειχανε ρωτισει την γνωμη μας και μας ειχανε ενημερωσει προτου το κανουν. Δεν ξερω βεβαια και το forum στο οπιο εγινε αυτο, ουτε το κλιμα του κλπ, αλλα εδω με τον τροπο που λειτουργει το forum και να χρειαστει κατι τετιο ιστευω οτι θα το δεχτουν σχεδων ολοι. Αλλα απο την αλλη δεν νομιζω οτι θα χρειαστει ποτε γιατι οι Admins μας εχουν αγορασει πολυ περισσοτερο χωρο απο οτι χρειαζετε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17.438 μηνύματα.
αν και δεν είμαι η πλέον αρμόδια να σου απαντήσω καθότι είμαι απλή moderator και όχι administrator, νομίζω ότι στο δικό μας στέκι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ θα συμβεί κάτι τέτοιο.... βέβαια δεν το θεωρώ απίθανο κάποια στιγμή μετά από χρόνια λόγω έλειψης χώρου να χρειαστεί να σβηστούν κάποια πραγματικά πολύ παλιά θέματα αλλά ακόμα και αν συμβεί κάτι τέτοιο να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι τα μηνύματα που θα ξεκινήσουν να σβήνονται δεν θα είναι των μελών αλλά των mod's & admin's....
σου επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι η αρμόδια να απαντήσω κάτι τέτοιο αλλά γνωρίζοντας τους admins απ την αρχή σχεδόν της δημιουργίας αυτού του χώρου είμαι απόλυτα πεπισμένη ότι κάπως έτσι θα ήταν η αντίδραση τους.... ξέρω ότι αν τειθόταν τέτοιο θέμα, εγώ πρώτη και καλύτερη ως souper mod θα έλεγα να σβηστούν καταρχάς τα 1000 και πλέον μηνύματα μου :)
δεν ξέρω αν μπορώ να σε καλύψω εγώ σε αυτά που ρωτάς ή αν περιμένεις "επίσημη" απάντηση απ τους admins, όμως μέλη τα οποία είναι ενεργά και μπορούν και γράφουν με δομημένη γραφή και ύφος καθώς και επιχειρήματα (όπως εσύ απ ότι έχω δει) είναι περιζήτητα σε όλα τα φόρουμς... οπότε ακόμα και αν δεν κάτσει να κάτσεις εδώ σε μας, να είσαι σίγουρος ότι θα βρεθεί αξιόλογο φόρουμ να φιλοξενήσει εσένα και τις σκέψεις - απόψεις σου :)

όλα όσα γράφω εδώ σε αυτό το θέμα είναι προσωπικές μου απόψεις και δεν εκφράζουν απαραίτητα και τους admins (αν και το πιστεύω :P)

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24.040 μηνύματα.
@Crow_of_Darkness
Αν και δεν το εχουμε συζητηση ποτε με την michelle αυτο το θεμα, αλλα τα μονο μηνυματα που λογικα θα σβηνουμε ειναι τα off-topics ή τις κουβεντουλες χωρις θεμα. Αλλα εφοσον περασει πολυυυυ καιρος. Οσο για τα αλλα post πολυ δυσκολο το κοβω.
Γενικα αν αντιμετωπισουμε ποτε προβλημα χωρου δεν θα μας σωσει η διαγραφη ποστ.

Υ.γ.: Τα συννημενα αρχεια μπορει να σβηνουμε αν περασει καποιος αξιολογος χρονος, π.χ. 1 χρόνος.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και επαγγέλλεται Web developer. Έχει γράψει 15.891 μηνύματα.
Τιιιι λες παιδί μου Crow (λες και είσαι ο Ράσελ Κρόου ακούστηκε :P) που θα σβήσουμε και posts? :blink: Για να αργήσουμε περισσότερο να μπούμε κάποτε στα big-boards? :fool: Δεε σφάξανε!! :mad: :P

(και πάντα το έλεγα οτι δεν πρέπει να είμαι τόσο ειλικρινής γμτ :P)

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7.958 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
Τιιιι λες παιδί μου Crow (λες και είσαι ο Ράσελ Κρόου ακούστηκε :P) που θα σβήσουμε και posts? :blink: Για να αργήσουμε περισσότερο να μπούμε κάποτε στα big-boards? :fool: Δεε σφάξανε!! :mad: :P

(και πάντα το έλεγα οτι δεν πρέπει να είμαι τόσο ειλικρινής γμτ :P)

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.065 μηνύματα.
Πάντως εμένα μου φαίνεται απίστευτο να συνέβη πραγματικά κάτι τέτοιο :confused: καθώς ένα post αποθηκεύεται στην db σε μορφή κειμένου και για να έχει ένα site πραγματικά προβλήματα χώρου, πρέπει να έχει αμέτρητα posts.
Ίσως να έκαναν κάποιο λάθος οι administrators και χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία την έλλειψη χώρου.

Οk μιας που δεν είμαι και πολύ καλός γνώστης αυτού του θέματος, αν όντως εκεί έγιναν διαγραφές λόγω έλλειψης χώρου, θεωρώ απαράδεκτο να γίνεται διαγραφή post μελών και όχι των ίδιων των διαχειριστών & συντονιστών.

Δε νομίζω σε καμία περίπτωση να προκύψει κάτι στο μέλλον εδώ. ;)

emufear

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο emufear αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.730 μηνύματα.
Όχι, όχι σβήνουν.. Ναι, μεν αποθηκεύονται στη βάση σαν κείμενο αλλά εκτός του χώρου αυτού καθεαυτού με λιγότερες εγγραφές μειώνεται ο χρόνος των επερωτήσεων στη βάση. Και όταν μιλάμε για πάρα πολλά posts υπάρχει μεγάλο overhead..

Φυσικά είναι κατακριτέα η επιλεκτική διαγραφή....

Crow_of_Darkness

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Crow_of_Darkness αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Το συγκεκριμένο φόρουμ ήταν μεγαλύτερο από το e-steki, είχε κοντα 2000 μέλη και αρκετά μεγαλύτερο (Δε θυμάμαι ακριβώς) αριθμό πόστς και Threads. Αποκλείω να έγινε λάθος από τους διαχειριστές και να είπαν κάτι τέτοιο (Έλλειψη χώρου) σα δικαιολογία.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13.852 μηνύματα.
Μμμμ...δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω πως συμβαίνει κάτι τέτοιο. :mad:
"Τεχνικά" μπορεί να είναι δικαιολογημένο, αλλά ηθικά -ακόμα κι αν δεν είναι- θυμίζει λογοκρισία και... έχω αλεργία με τη λέξη .. :)

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24.040 μηνύματα.
Καμια φορα για να προστατευσεις το εργο σου πρέπει να εφαρμόζεις λογοκρισία. Π.χ. Αν εσύ αρχίζεις και βριζείς τους πάντες εδώ θα σου σβήσω το μήνυμα σου ασχέτως αν ειναι λογοκρίσια είναι ο μοναδίκος τρόπος να προστατεύσω το e-steki

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13.852 μηνύματα.
...μα αν κατάλαβα καλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν θέμα χώρου και η επιλογή των μηνυμάτων έγινε από τους τους Administrators, άγνωστο με ποια κριτήρια!:hmm:

Με κάποιες έννοιες πάντως δεν μπορείς να είσαι στη μέση.
Δεν μπορείς να είσαι λίγο υπέρ ή λίγο κατά της λογοκρισίας.
Είναι ή άσπρο ή μαύρο, πάντα κατά τη δική μου άποψη.

Δεν τάσσομαι απαραίτητα ενάντια στο να σβήνονται παλαιότερα ποστς, αλλά η επιλογή του ποια θα μείνουν και ποια θα φύγουν, φαντάζομαι θα είναι εφιάλτης κάθε ευσυνείδητου Admin/Mod.
Όπως αντίστοιχα κάθε ευσυνείδητος χρήστης, θέλω να πιστεύω, δεν έχει λόγο να εκφραστεί βρίζοντας.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Αρχική Δημοσίευση από Isiliel:
...
Όπως αντίστοιχα κάθε ευσυνείδητος χρήστης, θέλω να πιστεύω, δεν έχει λόγο να εκφραστεί βρίζοντας.
Δλδ συμφωνείς ότι η λογοκρισία είναι ένα είδος προστασίας απο ασυνείδητους χρήστες; ;)

Με κάποιες έννοιες πάντως δεν μπορείς να είσαι στη μέση.
Δεν μπορείς να είσαι λίγο υπέρ ή λίγο κατά της λογοκρισίας.
Είναι ή άσπρο ή μαύρο, πάντα κατά τη δική μου άποψη.
Διαφωνω, μπορει να είναι και άσπρο και μαύρο ταυτοχρόνως ... Υποστηρίζω την λογοκρισιά όταν πρόκειται για προστασία του συνόλου (προσοχή όχι τύφλωση) αλλά δεν υποστηρίζω όταν πρόκειται για συμφέρον.

Δεν τάσσομαι απαραίτητα ενάντια στο να σβήνονται παλαιότερα ποστς, αλλά η επιλογή του ποια θα μείνουν και ποια θα φύγουν, φαντάζομαι θα είναι εφιάλτης κάθε ευσυνείδητου Admin/Mod.
Χμμμ ειναι λεπτο το θεμα ... Κοιτα ... αν ενα ποστ ειναι σπουδαίο και αναλυει το θέμα τέλεια ειναι κρίμα να σβηστεί ... Όμως ένα ποστ που απλως λεει συμφωνω με το χ ... έ σορρυ αξίζει να σβηστεί. Π.χ. πιο εύκολα σβήνω αυτό το μήνυμα παρά αυτό. Πάντως είμαι κατά του να σβήνω μηνύματα. Η μαγία του φορουμ για εμένα είναι όλη αυτή η συζήτηση μετά ευστόχα ποστ & τα άστοχα, με όμορφα ποστ & άσχημα. Όπως είπα λίγο δυσκόλο να σβηστούν εδώ μηνύματα λόγο ότι είναι παλία.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και επαγγέλλεται Web developer. Έχει γράψει 15.891 μηνύματα.
Παιδιά τα πράγματα είναι απλά. Αν κάποτε έχουμε πρόβλημα χώρου, θα βάλουμε διαφημίσεις και θα πάμε σε μεγαλύτερο σέρβερ. Τι αναλύετε τώρα δεν μπορώ να καταλάβω :P

Crow_of_Darkness

Εκκολαπτόμενο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:
Καμια φορα για να προστατευσεις το εργο σου πρέπει να εφαρμόζεις λογοκρισία. Π.χ. Αν εσύ αρχίζεις και βριζείς τους πάντες εδώ θα σου σβήσω το μήνυμα σου ασχέτως αν ειναι λογοκρίσια είναι ο μοναδίκος τρόπος να προστατεύσω το e-steki

Εχεις δίκιο φίλε μου, κάποια μυνήματα τα οποία έχουν στοιχεία λιγότερα ή περισσότερα που αντιβαίνουν με τους γενικούς κανόνες χρήσεις, πρέπει να απομακρύνονται. Και εγώ αν είχα δικό μου φόρουμ και κάποιος έγραφε μυνήματα τέτοιου περιεχομένου θα τα απομάκρυνα αμέσως. Και δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι ή ονομάζεται λογοκρισία, είναι εφαρμογή των κανόνων δικαίου που διέπουν τη κοινότητα. Όταν κάνεις Registration, συμφωνείς με κάποιους κανόνες, δε μπορείς μετα να τους παραβαίνεις και να λές με λογοκρίνουν. ;)

Στη περίπτωση όμως που ένιωσα τη διαγραφή στο πετσί μου, ΔΕΝ είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Απλά έσβησαν αδιάκριτα - Οχι φυσικά από τα δικά τους οι <<μάγκες>> - για να απελευθερώσουν χώρο. Αυτή η συμπεριφορά ήταν που με έκανε στη κυριολεξία Τούρκο. Δεν είναι και απλό να βλέπεις τους κόπους σου να κάνουν φτερά, έτσι απλά.

Τέλος πάντων, χαίρομαι με τις απαντήσεις των διαχειριστών, με καλύπτουν πλήρως. Ευχαριστώ. :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...