Δώρο Χριστουγέννων

kalhkardia

Νεοφερμένο μέλος

Η kalhkardia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 36 μηνύματα.
γεια σε ολα τα μέλη του φόρουμ , ειμαι 18 ετών και το 2023 εργάστηκα για 3 μηνες (Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο) ως πωλήτρια στην εστίαση 5 ημέρες την εβδομαδα , 8ωρο με βασικό μισθό. Παραιτήθηκα τέλη Σεπτέμβρη λόγω δεύτερης φοράς Πανελλαδικών. Εχω ακουσει πως ακομη και μετα απο παραίτηση ο πρώην εργαζόμενος δικαιουται δωρο Χριστουγέννων, χωρις να ειμαι σιγουρη αν ισχύει η παραπανω πληροφορία. Εμενα δεν μου καταβλήθηκε κανενα χρηματικο ποσο, τελευταια φορα πληρώθηκα τον μισθό του Σεπτεμβριου αφου έφυγα. Γνωρίζετε κατι παραπανω για το αν δικαιούμαι δωρο και για τι ποσο μιλαμε?
ΥΓ. Ειμαι άσχετη σε αυτα λόγω του οτι ηταν η πρωτη μου δουλεια :confused:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.510 μηνύματα.
Ναι έπρεπε να το πάρεις και μπορείς να τον καταγγείλεις.

Τελευταία επεξεργασία:

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.117 μηνύματα.
γεια σε ολα τα μέλη του φόρουμ , ειμαι 18 ετών και το 2023 εργάστηκα για 3 μηνες (Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο) ως πωλήτρια στην εστίαση 5 ημέρες την εβδομαδα , 8ωρο με βασικό μισθό. Παραιτήθηκα τέλη Σεπτέμβρη λόγω δεύτερης φοράς Πανελλαδικών. Εχω ακουσει πως ακομη και μετα απο παραίτηση ο πρώην εργαζόμενος δικαιουται δωρο Χριστουγέννων, χωρις να ειμαι σιγουρη αν ισχύει η παραπανω πληροφορία. Εμενα δεν μου καταβλήθηκε κανενα χρηματικο ποσο, τελευταια φορα πληρώθηκα τον μισθό του Σεπτεμβριου αφου έφυγα. Γνωρίζετε κατι παραπανω για το αν δικαιούμαι δωρο και για τι ποσο μιλαμε?
Οχι δεν δικαιούσαι καθώς έπρεπε να είχες δουλέψει για το 2023 σε αυτόν τουλάχιστον 7 μήνες, για να πάρεις το μισό δώρο από τον μισθό σου.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Screenshot_20240124_084000_Samsung Internet.jpg

Ούτε αυτά τα 10€ ολοκληρωτικα δεν δικαιούσουν καθώς δούλευες 5ημερο
Μπορεί και να μπήκαν στο τελευταίο σου μισθό και να μη το κατάλαβες

Δεν με αφήνει να υπολογίσω για το 2023 αλλά είναι το ίδιο πράγμα.

Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.510 μηνύματα.
Οχι δεν δικαιούσαι καθώς έπρεπε να είχες δουλέψει για το 2023 σε αυτόν τουλάχιστον 7 μήνες, για να πάρεις το μισό δώρο από τον μισθό σου.
Εγώ διαβάζω:
Όσοι όμως από τους παραπάνω μισθωτούς, που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκησε ολόκληρο το χρονικό διάστημα (από 1/5 έως και 31/12), δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.

Σε αυτή τη περίπτωση το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται ως εξής: 2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2 ημερομίσθια - ανάλογα με το πώς αμείβονται - για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης. Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19ημέρων δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.117 μηνύματα.
Τώρα το υπολόγισα και αλλού για να επιβεβαιωθώ και μου βγάζει 125€
Κάπως μπερδεύτηκα
Εγω ετσι ηξερα παιδια παντως, ότι πρέπει να έχεις δουλέψει κάποιους μήνες για να το δικαιούσαι 🤷🏼‍♀️ σορρυ

ας ρωτησει τον λογιστη της οικογένειας να της πει και το ακριβες ποσο τοτε, και να τον πιασει να τον ρωτησει.
Η καταγγελία δεν ξέρω αν αξίζει με τη μία πάνε πιάσε τον και πες τον στα ίσα, και μετά αποφάσισε, αφού ρωτήσεις τον λογιατη σας
Εγώ διαβάζω:

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Wonderful

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.621 μηνύματα.
Καλημέρα,

Με βασικό μισθό 780€ το 2023 , δικαιουσαι 298,86€ + 12,45 προσαύξηση επιδόματος αδείας = 311,32 € που έπρεπε να σου τα είχε ήδη καταβάλει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια