Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria_lulu
Επιφανές μέλος

Joaquín
Διάσημο μέλος

stroumfotragoudw
Εκκολαπτόμενο μέλος

maria_lulu
Επιφανές μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

- Καλύτερο UI (interface, περιβάλλον)
- Πολύ πιο ελαφριά από τα vista (τα XP ναι μεν είναι ελαφριά αλλά είναι απαρχαιωμένα)
- Υποστηρίζουν touchscreen
- Λίγο καλύτερο defrag σύστημα
- Υποστηρίζουν καλύτερα νέες τεχνολογίες όπως SSD
Γενικότερα η αλήθεια είναι ότι τα windows 7 δεν είναι υπερβολικά καλύτερα τα vista. Απλά είναι πιο γρήγορα, ελαφριά και λίγο πιο σταθερά από vista.
maria_lulu
Επιφανές μέλος

Fatal Secretary
Νεοφερμένο μέλος

Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

1. δεν μπορεις να τα περασεις σε 2ο pc (τα xp μπορουσα να τα εχω σε 2 χωρις να χρειαστει να αγορασω license)
2. κενα ασφαλειας
3. αργουν (παρα πολυ σε σχεση πχ με το ubuntu)
4. file preview: χαλια (ειδικα οταν το συγκρινεις με το quick look του macOSX snow leopard)
5. windows backup... καπου κρυμμενο στο maintenance folder, καθολου φιλικο
6. system performance: τραγικο
7. κοστος: πολυ ακριβα σε σχεση με αλλα λειτουργικα. (το upgrade του macOSX κοστιζει μολις $29, των windows πανω απο $100)
D_G
Πολύ δραστήριο μέλος

Η μόνη μου ένσταση είναι ότι έχω κάποια προγράμματα, και μάλιστα αγορασμένα από το διαδίκτυο, και δεν δουλεύουν σωστά στα 7 όπως δούλευαν στα ΧΡ.
Γι αυτό ψήφισα την προ-τελευταία επιλογή.
**mar**
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Καλά, μεταξύ μας αυτό με τα XP μπορούσες να το κάνεις επειδή δεν το είχαν προβλέψει. Κανονικά για 2ο PC χρειαζόσουν και στα XP 2ο license, hence ήσουν παράνομη.1. δεν μπορεις να τα περασεις σε 2ο pc (τα xp μπορουσα να τα εχω σε 2 χωρις να χρειαστει να αγορασω license)

Έτσι υπαγορεύεται άλλωστε από το EULA της Microsoft. Άλλο PC, άλλο license. Επίσης αν τύχει κάτι και αλλάξεις μητρική πρέπει πάλι να πάρεις άλλο license.
Αυτό δεν θα το έβαζα στα αρνητικά των Vista/7, αλλά στα "θετικά", από την άποψη του ότι καταπολεμάται η καταπάτηση του EULA. "Θετικό" από την άποψη του ότι ευνοεί την Microsoft και τα διάφορα legal issues, για τους ... "άτακτους" καταναλωτές προφανώς και δεν είναι θετικό. :Ρ
But then again, +1 στο post σου, ειδικά στο performance. Αυτή τη στιγμή που έχω firefox και τόσα άλλα πράγματα ανοιχτά, με idle σύστημα καταναλώνω ~280 MB στην RAM. Τα δε Windows θέλουν 1+ GB από μόνα τους, δεν ξέρω τι κάνουν και θέλουν τόσο πολύ.

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Δεν ισχύει αυτό με την μητρική, επειδή σε retail έκδοση η άδεια είναι για ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ χρήση σε ένα PC. Άρα αν αλλάξεις μητρική, είσαι OK.Έτσι υπαγορεύεται άλλωστε από το EULA της Microsoft. Άλλο PC, άλλο license. Επίσης αν τύχει κάτι και αλλάξεις μητρική πρέπει πάλι να πάρεις άλλο license.
Σε OEM έκδοση, ΙΣΩΣ χρειαστεί να κάνεις ένα τηλέφωνο
yozerehs
Τιμώμενο Μέλος

10, γιατί απλά είναι τέλεια, σε όλα.-Με άριστα το 10 πόσο θα βάζατε στα Windows 7 ;
Άγγελος
Επιφανές μέλος

ναι,,και στην πραξη δεν θα σου κανουν προβλημα..Σε OEM έκδοση, ΙΣΩΣ χρειαστεί να κάνεις ένα τηλέφωνο

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Ναι, δεν διευκρίνησα ότι μιλούσα για OEM έκδοση, γιατί είθισται να είναι η έκδοση που έχουν οι περισσότεροι (ως προεγκατεστημένη).Δεν ισχύει αυτό με την μητρική, επειδή σε retail έκδοση η άδεια είναι για ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ χρήση σε ένα PC. Άρα αν αλλάξεις μητρική, είσαι OK.
Σε OEM έκδοση, ΙΣΩΣ χρειαστεί να κάνεις ένα τηλέφωνο
Στο OEM EULA είχα διαβάσει αυτό το πράγμα, ότι ουσιαστικά το λειτουργικό είναι binded with your motherboard. Εάν αλλάξεις motherboard πρέπει να πάρεις νέα license, αλλά δεν χρειάζεται εάν αλλάξεις πραγματάκια τύπου RAM ξέρω 'γω.
Ενδιαφέρον έχει πάντως στο ότι όταν σε OEM version των XP άλλαξα RAM, μου απενεργοποιήθηκαν τα Windows

Άγγελος
Επιφανές μέλος

εγω εχω αλλαξει τα παντα στα xp μου,, και δεν ειχα προβλημα..Ενδιαφέρον έχει πάντως στο ότι όταν σε OEM version των XP άλλαξα RAM, μου απενεργοποιήθηκαν τα Windows
Άγγελος
Επιφανές μέλος

εγω εχω αλλαξει τα παντα στα xp μου,, και δεν ειχα προβλημα..
ποια προγραμματα δεν παιζουν καλα σε win 7 64bit κλπ?πρακτικα,,τι βλεπετε?

Επίσης είναι τα πιο δημοφιλείς, π.χ. άμα πας σε ένα μαγαζί και τους ζητήσεις ένα πρόγραμμα θα σου το φέρουνε αυτό το πρόγραμμα για windows για windowsερώτηση....γιατί είναι καλύτερα; θέλω λόγους πχ 1)ταδε ταδε ταδε 2)τουτο τουτο και τουτο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.