Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mercury
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος

αλλα πρακτικα αν συνεννοηθεί κανεις στην κυβερνηση γραφτε μου..
η απλη αναλογικη ειναι η καθαρη απολυτη δημοκρατια
που δεν ξερω αν αξιζουμε..
DreamsRevenge
Περιβόητο μέλος

Επί του θέματος τώρα, φυσικά και είμαι υπέρ και πιστεύω ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί το συντομότερο ως εκλογικό σύστημα.
Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις έκαναν πλέον τον κύκλο τους, το "έχω 151 και το κέφι μου θα κάνω" είδαμε πού μας έφερε.
Εννοείται ότι η μετάβαση από τη σιγουριά των μονοκομματικών κυβερνήσεων αλλά και του βολέματος της αντιπολίτευσης σε μια πραγματικότητα αναγκαστικής εκ των πραγμάτων επικοινωνίας και συνεργασίας δεν θα είναι εύκολη για κανένα τους, μια κι έχουν όλοι (οι πολιτικοί σχηματισμοί και οι ταγοί-εκπρόσωποι-οπαδοί τους) βολευτεί μια χαρά στο ρόλο και τα τσιτάτα τους, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή και οι πολίτες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να τους το δείξουν αυτό χωρίς τη νόθευση των ενισχυμένων αναλογικών και λοιπών ακατανόητων μαθηματικών ακροβατικών...
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

θεωρητικα ναι
αλλα πρακτικα αν συνεννοηθεί κανεις στην κυβερνηση γραφτε μου..
η απλη αναλογικη ειναι η καθαρη απολυτη δημοκρατια
που δεν ξερω αν αξιζουμε..

DreamsRevenge
Περιβόητο μέλος

: Πρακτικά και θεωρητικά "Ναι", αλλά με σταυροδοσία και όχι με λίστα!!! Γιατί με λίστα τα κόμματα θα γίνουν, από "ετερόρρυθμες ετιαρείες", "ομόρρυθμες", ενώ ο κόσμος "προοδεύει", προς περαιτέρω "ανωνυμοποίηση"!
![]()
Για τη λίστα συμφωνώ κι εγώ, πρόκειται για το απόλυτο μέτρο ασφυκτικού ελέγχου των κομμάτων από τις ηγεσίες τους, αλλά με τη σταυροδοσία δε δημιουργούνται κι άλλες παρενέργειες?
Φαντάσου τη διαφορά μεταξύ υποψηφίων με προσβάσεις στα ΜΜΕ και στην προβολή που αυτό συνεπάγεται και υποψηφίων που βρίσκουν "την πόρτα σφαλιστή και τα κλειδά παρμένα" που λέει και ο εθνικός ποιητής (περί αυτού δεν θέλω κουβέντα

Αν δεν επιβληθεί δια ροπάλου διαφάνεια στις προεκλογικές δαπάνες, ανώτατο επιτρεπτό όριο δαπανών ώστε να μην επωφελούνται οι "έχοντες" και υποχρεωτικός έλεγχος στην έκθεση των υποψηφίων στα ΜΜΕ δε νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι.
Εντάξει όχι για πάντα, αλλά τουλάχιστον μέχρι να εκπολιτιστεί πολιτικά η κοινωνία μας

Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

...
Φαντάσου τη διαφορά μεταξύ υποψηφίων με προσβάσεις στα ΜΜΕ και στην προβολή που αυτό συνεπάγεται και υποψηφίων που βρίσκουν "την πόρτα σφαλιστή και τα κλειδά παρμένα" που λέει και ο εθνικός ποιητής (περί αυτού δεν θέλω κουβέντα) Γεώργιος Σουρής...
...

...Αν δεν επιβληθεί δια ροπάλου διαφάνεια στις προεκλογικές δαπάνες, ανώτατο επιτρεπτό όριο δαπανών ώστε να μην επωφελούνται οι "έχοντες" και υποχρεωτικός έλεγχος στην έκθεση των υποψηφίων στα ΜΜΕ δε νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι.
Εντάξει όχι για πάντα, αλλά τουλάχιστον μέχρι να εκπολιτιστεί πολιτικά η κοινωνία μας.

D_G
Πολύ δραστήριο μέλος

Στην πράξη όμως, δεν νομίζω ότι στην Ελλάδα με την φαγωμάρα και τις έντονες αντιπαραθέσεις θα ήταν εφικτό κάτι τέτοιο, και κατά πόσο θα κρατούσε κάποια κυβέρνηση συνεργασίας, γι αυτό στη συγκεκριμένη ψηφοφορία ψήφισα "δεν ξέρω, δεν απαντώ", γιατί μου αρέσει να βλέπω τα πράγματα και από την πρακτική πλευρά.
Θεωρητικά δηλαδή "ναι", στην πράξη όμως "δεν ξέρω"
parafernalia
Περιβόητο μέλος

Η γνήσια έκφραση της δημοκρατίας, είναι η απλή αναλογική και πάντοτε το υποστήριζα.
Στην πράξη όμως, δεν νομίζω ότι στην Ελλάδα με την φαγωμάρα και τις έντονες αντιπαραθέσεις θα ήταν εφικτό κάτι τέτοιο, και κατά πόσο θα κρατούσε κάποια κυβέρνηση συνεργασίας, γι αυτό στη συγκεκριμένη ψηφοφορία ψήφισα "δεν ξέρω, δεν απαντώ", γιατί μου αρέσει να βλέπω τα πράγματα και από την πρακτική πλευρά.
Θεωρητικά δηλαδή "ναι", στην πράξη όμως "δεν ξέρω"
Στην πράξη ας φαγωθούν, καλό θα είναι για τον λαό. Ακυβερνησία. Υπάρχει πιο ωραίο πράγμα;

Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

Στην πράξη ...;![]()
Laokratiaaa!!!
Άγγελος
Επιφανές μέλος

τελικα εμεις συμφωνουμε υπερβολικα..Θεωρητικά δηλαδή "ναι", στην πράξη όμως "δεν ξέρω"

η πλακα ειναι οτι απλη αναλογικη θελουν τα κομματα ΚΚΕ πχ που ειναι τα πιο απολυτα και ασυνεννοητα στις αποψεις τους..
απλα γελαμε..
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

Υπέρ της απλής αναλογικής. ...

ΥΓ:!!! Μήπως ξέρει κανείς, αν συνταγματικά επιτρέπεται η υποχρεωτικότητα της λίστας;;;
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

:Καλά κάνεις που είσαι υπέρ της α.α., αλλά αν είναι με λίστα, ενισχύεται περισσότερο η "αρχή του Ενός", δλδ, η Δικτατορία!
: Σαν εκείνη του Θεού των Εβραίων!!!
ΥΓ:!!! Μήπως ξέρει κανείς, αν συνταγματικά επιτρέπεται η υποχρεωτικότητα της λίστας;;;
Για να καταλάβω απλή αναλογική δε σημαίνει πλήρη αναλογία εδρών/ψήφων; Δηλαδή παίρνει το κόμμα χ το 40% των ψήφων, άρα θα πάρει και το 40% των εδρών. Η λίστα τι σχέση έχει;
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος

Σπυρακος (^^)
Περιβόητο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.