Ενοικίαση πρώτη φορά ως εκμισθωτής

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Καλησπέρα σας

Η μητέρα μου έχει ένα σπίτι στο χωριό. Είναι ένα οικόπεδο 267 τμ, το οποίο έχει μέσα μια μονοκατοικία 118 τμ διόρωφη κατασκεύης 1950 με θέα, είναι πέτρινο σπίτι, εξωτερικά είναι μια χαρά, μέσα χρήζει επισκευών.

Ενώ το είχε για να το πουλήσει γενικά το οικόπεδο και μέσα το σπίτι, και ότι υπάρχει μέσα, δέχτηκε σήμερα ένα τηλεφώνημα από οικογενεικό μας γνωστό που ζήτησε να το νοικιάσει στα 400 ευρώ το μήνα.

Του εξηγήσαμε ότι μέσα χρήζει επισκευής σε κάποια δωμάτια του σπιτιού και μας πρότεινε να γίνει κανονικά το μισθωτήριο με το συγκεκριμένο ποσό και ότι θα το επισκευάσει αυτός, και θα τα αφαιρέσουμε από τα ενοίκια.

Επειδή η μητέρα μου, νοικιάζει πρώτη φορά ως ιδιοκτήτρια σπίτι θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις:

1) Αφού θα το νοικιάσουμε, πρέπει να βγάλουμε ενεργειακό πιστοποιητικό? Aπαιτεί χρόνο αυτό? Μπορεί να μου το βγάλει τοπογράφος?

2) Αφού μας πρότεινε ο μισθωτής να το επισκευάσει εκείνος ( τυγχάνει να είναι οικοδόμος) και να κρατήσουμε τις επισκευές από τα ενοίκια, πρέπει να το αναγράψω αυτό στους όρους του μισθωτηρίου? Και γενικά τι θα κάνω με αυτή τη περίπτωση, καθώς τα ενοίκια θα πρέπει να γίνονται σε κατάθεση στο ΙΒΑΝ της μητέρα μου. Η μητέρα μου θα φορολογηθεί γι αυτά, αλλά κάποια εξ αυτών θα πάνε στη κάλυψη των επισκευών από πλευράς μισθωτή.

3) Ως εκμισθωτής η μητέρα μου θα πρέπει να πάει να αγοράσει μπλοκάκι αποδείξεων ( οι καταθέσεις των ενοικίων θα γίνονται ηλεκτρονικά), και γενικά θα πρέπει να ενημερώσει την ΔΟΥ ή αφού θα γίνει ηλεκτρονικά το μισθωτήριο , δεν χρειάζεται πλεον?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...