iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά
ψιλή μου δεντρολιβανιά (*)
Κι αρχή καλός μας χρόνος
εκκλησιά με τ' άγιο θόλος (*)
Αγιος Βασίλης έρχεται
και δε μας καταδέχεται (*)
από την Καισαρεία
συ σ' αρχόντισσα κυρία (*)
Βαστάει πένα και χαρτί
Ζαχαροκάντυο ζυμωτή (*)
Χαρτί χαρτί και καλαμάρι
δες και με το παλικάρι (*)
---------------------------------
Η ιστορία μας διαδραματίζεται στον μεσαίωνα. Σε εκείνα τα χρόνια οι φτωχοί και χαμηλών στρωμάτων άνθρωποι δεν είχαν το δικαίωμα να μιλούν στους αριστοκράτες παρά μόνο σε γιορτές όπου μπορούσαν να τους απευθύνουν ευχές.
Ήταν λοιπον ένας νεαρός (βλέπε Ρωμαίος και Ιουλιέτα-Μοντέγοι και Καπουλέτοι) αλλά φτωχό το παλικάρι , που είχε ερωτευθεί μια όμορφη αριστοκράτισσα. Σκαρφίστηκε λοιπόν το εξής ώστε να εκφράσει τον έρωτά του με τρόπο που να μην γίνει αντιληπτός όμως από τους υπόλοιπους.
Σου λεει θα παω την πρωτοχρονιά να της πω τις ευχές μου για το νέο έτος αλλά θα φτιάξω ένα δικό μου ποίημα που θα έχει εναν στίχο από τα κάλαντα , εναν στίχο που θα απευθύνεται στη γκόμενα (!) και έτσι δεν θα με πάρουν χαμπάρι!
Αρχίζει λοιπόν και βάζει ενδιάμεσους στίχους (αυτούς με τα αστεράκια).
Την αποκαλεί ψηλή ,σαν δεντρολιβανιά.Επειδή φορούσε ένα από τα ψηλά τα κωνικά καπέλα με το τούλι στην κορυφη , την παρομοιάζει με Εκκλησιά με το Αγιο θόλος (θόλος εκκλησίας).
Της λέει ότι δεν τον καταδέχεται (ο Αι Βασίλης δεν εχει να κανει!) γιατί είναι αρχόντισσα κυρία.
Τέλος κλείνει με τις γαλυφιές! Την λεει ζαχαροκάντυο ζυμωτή, δηλαδή φτιαγμένη από ζάχαρη (γλυκειά μου) και την παρακαλεί να του ρίξει μια ματιά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
faithplus1
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

ines
Εκκολαπτόμενο μέλος

bunny217
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από ines:εγω εχω να πω πως μικρη με πληγωνε βαθυτατα το "δε μας καταδεχεται....". πως το λενε, αγιος βασιλης ειναι! αρα ας με πεισει καποιος οτι αυτη του exposed ειναι η αληθινη....εγω θελω να με καταδεχεται εμενα ο αγιος μπιλλης!![]()
έλα μικρό μου μην στεναχωριέσαι σε αγαπάει ο Αγιος Βασίλης

Τώρα γι'αυτό που έγραψε ο Πάνος πιθανό μου φαίνεται αλλά και ψέμματα να είναι, είναι παρα πολύ πετυχημένο

ines
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από bunny:έλα μικρό μου μην στεναχωριέσαι σε αγαπάει ο Αγιος Βασίλης
λες;;;;!!!!;;;;; αντε, ξαναφερες την ελπιδα στα χριστουγεννα!!
(μα τετοια κριση εμπνευσης βραδιατικα;;;;;;;;; απο που κατεβηκα

bunny217
Διακεκριμένο μέλος

mania
Επιφανές μέλος

Εις αυτό το νέο έτος
Βασιλείου εορτής
ήρθα να σας χερετήσω
με την πρέπουσα ευχή
όσους έχετε στα ξένα
να τον δείτε με χαρά
με υγεία και ευτυχία
τον θεό παρακαλώ
Αυτό το σπίτι που ρθαμε πέτρα να μην ραγήσει και ο νοικοκυρης του σπιτιού πολλά χρόνια να ζήσει
αυτά αφορούν τα νησιά του αιγαίου, ξεκίνησε απο Κάλυμνο που οι βουτηχτές πηγαίναν για σφουγγαρια, αργότερα ο κόσμος έφευγε και οι άνθρωποι πηγαίναν σε άλλα μέροι, τότε λοιπόν επειδή κάθε νησιώτης είχε και απο ένα παιδί στα καράβια βγάλαν και αυτό σαν προσευχεί και ελπίδα σε αυτούς που μέναν πίσω.
Στην Λ'έρο το λέγανε αυτό πιό πολλύ γιατί μπορεί στην κάλυμνο να ξεκίνησε αλλα στην λέρο ήχαν τους περισσότερο ξενητεμένους

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Circadian
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιάννης
Περιβόητο μέλος

εγω εχω να πω πως μικρη με πληγωνε βαθυτατα το "δε μας καταδεχεται....". πως το λενε, αγιος βασιλης ειναι! αρα ας με πεισει καποιος οτι αυτη του exposed ειναι η αληθινη....εγω θελω να με καταδεχεται εμενα ο αγιος μπιλλης!![]()
Βασικά.... δεν θέλαμε να στο πούμε .... αλλα, μόνο εσένα δεν καταδέχεται ο Αι Βασίλης με εμάς τα πάει μια χαρά!

Vkey
Επιφανές μέλος

Αχ και να ήξεραν τα καημένα τι υποχθόνια μηνύματα περνάνε

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.