Επαγγελματική αποκατάσταση και κόμματα

theodle

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο theodle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 156 μηνύματα.
Να ξεκαθαρίσω ότι το θέμα που ανοίγω, δεν έχω σκοπό εγώ ως Θοδωρής να μπω ως μέλος σε κόμμα ( άλλωστε εργάζομαι σε δική μου δουλειά), αλλά κυρίως να ρωτήσω την απορία μου, η οποία είναι η εξής:

Ακούω συνέχεια κάποιους που είναι ενταγμένοι σε κόμματα, ως μέλη ή και κάποιοι κυρίως που κατέχουν σημαντικές θέσεις σε αυτές ( δεν εννοώ πχ στη κυβέρνηση, αλλά στο κόμμ), ότι αν είσαι μέλος σε κάποιο κόμμα, αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις εύκολα εργασία, να κάνεις γνωριμίες κλπ.

Ισχύει κάτι τέτοιο? Δηλαδή όσοι είναι μέλη σε αυτά τα περίφημα κόμματα, είναι βολεμένα σε κάποιες καλές εργασίες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα?

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.895 μηνύματα.
Αυτό ήταν κάτι που ίσχυε πολύ στην εποχή που ήμουν νέα. Τότε κάτι <<κλαδικές>> κλπ έκαναν χρυσές δουλειές. Ναι, ήταν κυκλώματα, που δημιουργούσαν θέσεις εργασίας, προκύρησσαν τάχα αυτές τις θέσεις, αλλά οι προκυρήξεις ήταν <φωτογραφίες> των υποψηφίων της κλίκας. Εγώ το έζησα. (είμαι 58 ετών).
Τώρα δεν ξέρω, τι γίνεται, αλλά νομίζω δεν γίνεται πια σε τέτοια έκταση. Κλίκες, ρουσφέτια, υπάρχουν ακόμα. Ελπίζω πως τόσο οργανωμένο ρουσφέτι δε γίνεται.
Πάντως, το βλέπω και σε μικρότερες κλίμακες, σε άλλα επαγγέλματα. Πχ άνθρωποι από το ίδιο χωριό, αλληλοπροσλαμβάνονται. Επίσης από ίδια θρησκεία, ή αίρεση, έχουν τις δικές τους <κλίκες> .
Κοίτα, μέχρι σ΄ένα σημείο το καταλαβαίνω. Στη δουλειά θα πάρεις κάποιον που του έχεις εμπιστοσύνη, ή με <σύσταση> κάποιου γνωστού σου

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.426 μηνύματα.
Να ξεκαθαρίσω ότι το θέμα που ανοίγω, δεν έχω σκοπό εγώ ως Θοδωρής να μπω ως μέλος σε κόμμα ( άλλωστε εργάζομαι σε δική μου δουλειά), αλλά κυρίως να ρωτήσω την απορία μου, η οποία είναι η εξής:

Ακούω συνέχεια κάποιους που είναι ενταγμένοι σε κόμματα, ως μέλη ή και κάποιοι κυρίως που κατέχουν σημαντικές θέσεις σε αυτές ( δεν εννοώ πχ στη κυβέρνηση, αλλά στο κόμμ), ότι αν είσαι μέλος σε κάποιο κόμμα, αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις εύκολα εργασία, να κάνεις γνωριμίες κλπ.

Ισχύει κάτι τέτοιο? Δηλαδή όσοι είναι μέλη σε αυτά τα περίφημα κόμματα, είναι βολεμένα σε κάποιες καλές εργασίες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα?
Ναι

Χρήστες Βρείτε παρόμοια