Σας έχει τύχει να χαλάσει η σχέση σας και ένας σημαντικό λόγος να είναι η επαγγελματική ζωή; Τραγικό δεν είναι;

Όπως επίσης και το αντίθετο, να μην παίρνεις την απόφαση να ξεκινήσεις μια σχέση επειδή έχεις σε εξέλιξη τους επαγγελματικούς σου ορίζοντες.
Και τα δύο τα έχω ζήσει. Ειδικά το δεύτερο, επειδή πάντα ήθελα μια σοβαρή σχέση (άσχετα αν πολλές φορές το λίμπιντο πιάνει κόκκινο και θέλω να ρεφάρω) μʼ έχει σκοτώσει στην κυριολεξία!
Στα 17, είχα γνωρίσει το απόλυτο ταίριασμα, αμοιβαία αισθήματα, όλα τέλεια. Κι ο χαζός έλεγα: «Πρέπει να περάσω στις Πανελλαδικές, δεν είναι καιρός για έρωτες».
Στα 26, ίδια περίπτωση. Ωραία κοπέλα, ήθελε, αλλά εγώ έλεγα: «Φεύγω για μεταπτυχιακό στην Αγγλία, τι σχέση να κάνω;»
Είναι κι άλλες περιπτώσεις αλλά αυτές είναι ενδεικτικές και τις θυμάμαι ακόμα. Η δε πρώην μου, στέλεχος σε μεγάλη εμπορική εταιρεία, με βάλε κανά τρίμηνο ταξιδιών στο εξωτερικό, ζούσε πάντα με την ανασφάλεια ότι θα την αφήσω γιʼ αυτό το λόγο. Αν και δεν κατάλαβα ποτέ την αληθινή αιτία που χωρίσαμε, θυμάμαι ότι στα τελειώματα η ταύτιση με τη δουλειά της ήταν απόλυτη.
Τόσο πολύ που....στις «σκοτεινές» μου σκέψεις

μετά το χωρισμό, υπήρχε και το: «Τι να κάνει άραγε τώρα με το αφεντικό;»