• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Επικίνδυνα προϊόντα (κάθε τύπου) για την υγεία/αποσύρσεις

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.105 μηνύματα.
Με αφορμη την παρακατω ειδηση ανοιγω ενα θεμα που θα αφορα οποιοδηποτε προιον ανακαλειται ή παρουσιαζει επικινδυνοτητα για την υγεια.Ειναι πολυ σημαντικο να ειναι μαζεμενα ολα αυτα και οχι διασπαρτα.

https://www.flash.gr/synagermos-sti...CvJ09_32HVVMWE5pii_aem_38ogshVifH4Fbe6WWi4Gpg

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ DOVE

Ένα ακόμη δημοφιλές καλλυντικό εντάσσεται στη λίστα των επικίνδυνων προϊόντων του συστήματος ταχείας προειδοποίησης της ΕΕ, το οποίο ενημερώνει τους Ευρωπαίους πολίτες για την απόσυρση ακατάλληλων προϊόντων από την αγορά.

Πρόκειται για το αφρόλουτρο DOVE Shower Gel Gentle Exfoliating, με αριθμό παρτίδας 9252PBX 00:50 και barcode 8712561614573. Σύμφωνα με τη λίστα συστατικών του, περιέχει την ουσία 2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde (BMHCA), η οποία έχει απαγορευτεί στα καλλυντικά προϊόντα. Η συγκεκριμένη ουσία ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά το αναπαραγωγικό σύστημα, την υγεία του εμβρύου και να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα.

10949786.jpeg

Η απαγορευμένη ουσία​

Η Butylphenyl Methylpropional, γνωστή και ως Lilial, χρησιμοποιούνταν παλαιότερα ως αρωματική ουσία σε καλλυντικά. Ωστόσο, από την 1η Μαρτίου 2022, η χρήση της απαγορεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα Καλλυντικά (EC) 1223/2009.

Στην Ελλάδα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) έχει ήδη προχωρήσει σε ανακλήσεις καλλυντικών που περιείχαν τη συγκεκριμένη ουσία. Οι καταναλωτές καλούνται να ελέγχουν τα προϊόντα τους και να αναφέρουν τυχόν παρουσία της μέσω της πλατφόρμας καταγγελιών του υπουργείου Ανάπτυξης.

Επιπλέον, η Διεθνής Ένωση Αρωματοποιίας (IFRA) έχει θεσπίσει από το 2020 (Τροποποίηση 49) περιορισμούς στη χρήση της Butylphenyl Methylpropional, απαγορεύοντάς την σε προϊόντα που έρχονται σε επαφή με το στόμα και τα χείλη, ενώ επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στη χρήση της σε άλλα καλλυντικά.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να παραμένουν σε εγρήγορση, καθώς οι ειδοποιήσεις αυτές δεν αφορούν όλα τα προϊόντα μιας μάρκας, αλλά συγκεκριμένες παρτίδες και barcodes. Είναι πιθανό η σύνθεση των προϊόντων να έχει ανανεωθεί και οι νεότερες παρτίδες να μην περιέχουν την απαγορευμένη ουσία.
Προσωπικα απεχω απο ολες αυτες τις πασιγνωστες και του συρμου μαρκες.Παιρνω οσο το δυναοτν πιο φυτικα και ΠΑΝΤΑ κοιταμε τα συστατικα...οτι κατι ειναι φυτικο δεν σημαινει οτι δεν περιεχει τα βλαβερα παραμπανς κλπ.
Εδω το σαιτ με τα ακαταλληλα προιοντα που μας ενημερωνει η ΕΕ

Αφορα ΜΗ τροφες το σαιτ αυτο...

Το θεμα θα αφορα ΚΑΙ ΤΡΟΦΕΣ.ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.


υγ.Σιγουρα ειναι απειρως περισσοτερα για αυτα που δεν μας ενημερωνει..αλλα τεσπα. :crazy:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 18 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top