λοιπον δεν ξερω αν εχει ξαναμπει αλλα αναρωτιεμαι κατα ποσο μας επηρρεαζει η προσωπικοτητα του καλλιτεχνη,συγκεκριμενα του τραγουδιστη στην αποφαση κατα ποσο μας αρεσει ενα συγκροτημα ,ενας καλλιτεχνης και η δουλεια του γενικοτερα....ας φερω μερικα παραδειγματα ...ειμαι μια αρκετα μεγαλη φαν του μαικλ τζακσον....μου αρεσουν πολλα απο τα τραγουδια του...παρολα αυτα η προσωπικοτητα του με προβληματιζει..ολα τα δημοσιευματα σχετικα με τις πλαστικες κλπ. με κανουν να μην τον συμπαθω ιδιαιτερα..το ιδιο συμβαινει και με συγκροτηματα.....εκτιμω τη δουλεια τους ομως με ενοχλει καπως το γεγονος οτι ειναι ναρκομανεις,για παραδειγμα...ομως αυτο δεν με αποτρεπει απο το να συνεχιζω να τους ακουω και να παραμενω φαν...ποια ειναι η δικη σας αποψη για το θεμα;
Κοίταξε...εξαρτάται από πολλά.
Εξαρτάται από το πώς ο καθένας από εμάς προσλαμβάνει τη σχέση και την επίδραση ανάμεσα στον καλλιτέχνη ως άνθρωπο και στον καλλιτέχνη ως δημιουργό. Για παράδειγμα, εάν ένας καλλιτέχνης, με τη ζωή του και με την τέχνη του, εκφράζει ανοιχτά τις στάσεις, τις ηθικές αξίες ή ακόμα και τις πολιτικές πεποιθήσεις που υιθιοτεί, αυτά είναι στοιχεία που μπορούν να έχουν ισχυρό αντίκτυπο μέσα μας. Γι' αυτό και μια παρέκκλιση του καλλιτέχνη από αυτά μπορεί να γίνει αντιληπτή από εμάς ως ένδειξη ασυγχώρητης υποκρισίας π.χ...
Κάποιες φορές, επίσης, το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας μας τα ελαττώματα ενός καλλιτέχνη διαφέρει. Εμένα, π.χ, αυτό που μ' ενοχλεί περισσότερο στον Τζάκσον, μιας και τον ανέφερες, δεν είναι τόσο οι απειράριθμες πλαστικές (δικό του θέμα αυτό) ή οι δικαστικές περιπέτειές του (απ' τις οποίες δεν υπήρξε και κάποιο σαφές συμπέρασμα δηλαδή), αλλά το ότι έχει ουκ ολίγες φορές παρουσιαστεί να κόπτεται για παιδάκια που πεινάνε, για το περιβάλλον κλπ, παρουσιάζοντας στα τραγούδια του ως κεντρικό εκφραστή αυτών των ευαισθησίων... τον εαυτό του, εκφράζοντας τις εντυπωσιακά και με mainstream στιχουργική...προς κατανάλωση. Γι' αυτό και η όλη εικόνα που προκύπτει είναι ηλίθια, εκνευριστική και κακόγουστη, παρόλο που οι ευαισθησίες του αυτές μπορεί να μην είναι εξ ολοκλήρου ψεύτικες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Earth song.
Δεν εχω ακουσει πολυ Νταλαρα. Απλά το να πει καποιος οτι δεν ειναι καλος τραγουδιστης ή οτι δεν εχει καλη φωνη, ειναι αδικο. Οσο και να μας καθεται στο λαιμο.
Χώρια που όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, τον Νταλάρα θ' ανταμώσεις.

Κι απ' τη στιγμή που ο άνθρωπος έχει ερμηνεύσει τόσα και τόσα αριστουργήματα του ελληνικού πενταγράμμου, ε θα ήταν μεγάλη απώλεια για μένα να στερηθώ τις ερμηνείες του (γιατί είναι φωνάρα).
Η μήπως έχει κανείς την εντύπωση πως πολλοί, π.χ, που συμφωνούν με τη σάτιρα του Πανούση (για τον Νταλάρα), δεν ακούνε Νταλάρα;; Μωρέ μια χαρά και με τη σάτιρα του Πανούση γελάνε και τον Νταλάρα ακούνε.