bunny217
Διακεκριμένο μέλος

Σίγουρα ναι..
Είναι όντως τόσο λίγες?Εντάξει, είναι, όμως υπάρχουν κι αυτές.
είναι λίγες και εξαρτάται και για τί μαγαζί μιλάμε έτσι?? δηλαδή αν είναι ένα ψιλικατζίδικο μένει εκεί η γυναίκα σου κι εσύ πας στο πετ-σοπ και τα δυο είναι στο ονομα σου αλλά το θέμα είναι πως δεν είσαι ΚΑΙ στα δυο αλλά στο ένα.
Παράδειγμα σου δίνω έτσι??
Το θέμα είναι στην πράξη τί γίνεται όχι στα χαρτια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aπευθύνομαι στην diddle, μιας και αυτή ανέφερε την παγωτοmania στο thread "e-steki Republic"
Λοιπόν... υπάρχει ενα μαγαζί στο Μικρολίμανο στον Πειραιά, λίγα μετρα μετά την κατηφόρα απο την Καστέλλα για Μικρολίμανο... Παλιά ήταν μαγαζί με επώνυμα ρολόγια και αυτή τη στιγμή είναι ξενοίκιαστο. Προχθές λοιπόν που πέρασα απο εκει και για κάποιο λόγο το πρόσεξα, άρχισα να σκέφτομαι για το πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί!
Γύρω γύρω, έχει ταβέρνες, καφετέριες και 2-3 junk-food... αλλά λείπει κάτι... Ενα μαγαζί με παγωτό!!! Νομίζω οτι ενα μαγαζί του στυλ Παγωτοmania ή Wafflas House (στην Ναξο και στην Βουλιαγμένη, για εμένα Νο 1 στην Ελλάδα) θα έκανε θραύση, ειδικότερα τους λιγο πιο ζεστούς μήνες, απο Απρίλιο, μέχρι τουλάχιστον Οκτώβριο. Τους επόμενους μήνες, μια συντήρηση με τον κόσμο που κυκλοφορεί στην περιοχή πιστεύω οτι θα μπορεί να την κάνει... Το θέμα βέβαια είναι και τι ζητάει ο ιδιοκτήτης για να το νοικιάσει...
Όπως και να έχει πάντως πιστεύω οτι είναι μια πάρα πολύ καλή περίπτωση...
Βρε ναι καλή περίπτωση είναι αλλά..ξέρεις κανεναν να έχει τα προσόντα να την υλοποιήσει?????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giovanna
Επιφανές μέλος

κεφαλαιο λειπει, η γνωση υπαρχει, οι ανθρωποι το ιδιο.
αναμενουμε..
nikita13
Διάσημο μέλος

Η δεν θέλετε να μπείτε σε τέτοια διαδικάσία?
Giovanna
Επιφανές μέλος

underwater
Περιβόητο μέλος

nikita13
Διάσημο μέλος

δεν σε φοβαμαι κάτι θα βρεις.
Και αν επιτρέπεται και συ για μαγαζί ενδιαφέρεσαι?
nikita13
Διάσημο μέλος

Ναι όντως υπάρχει το πρόγραμμα αυτό!Απλώς νομίζω θέλει αρκετές γνωριμίες για να πάρεις την επιδότηση..Έχω ακούσει για ένα πρόγραμμα της Ε.Ε. για νεανική επιχειρηματικότητα. Δεν το έχω ψάξει, αλλά μου το έχουν συστήσει και λέω να δω τι θα παίζει σε 2-3 χρόνια που λέω να κάνω το βήμα (αισθάνομαι πολύ ανεπαρκής σε αυτή την φάση από πλευράς εμπειρίας).

Giovanna
Επιφανές μέλος

Giovanna
Επιφανές μέλος

Έχω ακούσει για ένα πρόγραμμα της Ε.Ε. για νεανική επιχειρηματικότητα. Δεν το έχω ψάξει, αλλά μου το έχουν συστήσει και λέω να δω τι θα παίζει σε 2-3 χρόνια που λέω να κάνω το βήμα (αισθάνομαι πολύ ανεπαρκής σε αυτή την φάση από πλευράς εμπειρίας).
Συμφωνώ σε όλα! κ για το πρόγραμμα αλλά κ για την δική μου ελλειψη εμπειρίας. ΕΠίσης ευνοείται και προάγεται πολύ τα τελυταία χρόνια και η γυναικεία επιχειρηματικότητα.

να σε πω, κατι μου λεει οτι ο πάπακλας τα κερδη δε θα τα δινει στους φτωχους...![]()
Ναι αμέ! πως το θες? Βραστό ή ψητό ???
εχει και 4 παιδιά να μεγαλώσει....

Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος

Πως γινεται μια ερευνα αγορας σε περιπτωση που καποιος θελει να ανοιξει μια επιχειρηση ωστε να επιλεξει το σωστο μερος;
Υπαρχουν αναλογα γραφεια που κανουν αυτη τη δουλεια αντι για σενα;
Τεσπα ποιο ειναι το πρωτο βημα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Παιδια να σας ρωτησω κατι.
Πως γινεται μια ερευνα αγορας σε περιπτωση που καποιος θελει να ανοιξει μια επιχειρηση ωστε να επιλεξει το σωστο μερος;
Υπαρχουν αναλογα γραφεια που κανουν αυτη τη δουλεια αντι για σενα;
Τεσπα ποιο ειναι το πρωτο βημα;
Δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα τι ενοεις!
Αν θες να ανοιξεις μια επιχειρηση, υποθετω πως εχεις ηδη την ιδεα και ενα κεφαλαιο, επομενος κοιτας με βαση το που τραβει αυτη η ιδεα (που δεν εχει παρομοια μαγαζια πχ) και με το ποσο τραβαει η τζεπη σου (δεν θα πας με ενα μηδαμινο κεφαλαιο στην πιο ακριβη περιοχη!).
Τωρα αν ενεοεις να υπαρχει καποιο γραφειο το οποιο θα σου πει που εχει τον μικροτερο δεικτη κατοικων/σουβλατζιδικων για να ξερεις που θα ανοιξεις σουβλατζιδικο, τοτε δεν νομιζω να υπαρχει κατι, το πιθανοτερο θα ειναι να πρεπει να κανεις μονη την ερευνα σου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος

Δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα τι ενοεις!
Αν θες να ανοιξεις μια επιχειρηση, υποθετω πως εχεις ηδη την ιδεα και ενα κεφαλαιο, επομενος κοιτας με βαση το που τραβει αυτη η ιδεα (που δεν εχει παρομοια μαγαζια πχ) και με το ποσο τραβαει η τζεπη σου (δεν θα πας με ενα μηδαμινο κεφαλαιο στην πιο ακριβη περιοχη!).
Τωρα αν ενεοεις να υπαρχει καποιο γραφειο το οποιο θα σου πει που εχει τον μικροτερο δεικτη κατοικων/σουβλατζιδικων για να ξερεις που θα ανοιξεις σουβλατζιδικο, τοτε δεν νομιζω να υπαρχει κατι, το πιθανοτερο θα ειναι να πρεπει να κανεις μονη την ερευνα σου.
Ναι βασικα ρωταω σε περιπτωση που εχεις την ιδεα και ενα κεφαλαιο και θες να ανοιξεις μια επιχειρηση σε ενα μεγαλο αστικο κεντρο (πχ Αθηνα) θα παρεις σβαρνα ολες τις περιοχες για να δεις που ειναι το πιο συμφερον σημειο να την ανοιξεις?
Οταν λεω συμφερον σημειο εννοω να ελεγξεις πχ να μην υπαρχει ανταγωνισμος στον τομεα σου, αγοραστικη δυνατοτητα του πληθυσμου που μενει σε μια περιοχη, φθηνοτερα ενοικια κτλ
Μπορεις να τα γνωριζεις ολα αυτα απο μονος σου;
Δεν υπαρχουν, λογικα, καποιοι συμβουλοι επιχειρησεων που σου δινουν καποιες κατευθυνσεις στο πρωτο σου βημα το οποιο ειναι, αφου εξασφαλισεις την ιδεα και το κεφαλαιο ,να επιλεξεις την τοποθεσια που σε συμφερει να ανοιξεις την επιχειρηση σου;
Θα κανεις ,φυσικα, και μια ερευνα αγορας μονος σου αλλα αν εισαι απειρος με το θεμα καποια πραγματα μπορει να μην τα σκεφτεις και να μην παει καλα στο τελος η επιχειρηση.
Να σου πουν τι πρεπει να προσεξεις κτλ
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Τωρα για το αν υπαρχουν συμβουλοι που ασχολουνται με αυτο, δεν ξερω, ισως καποιος αλλος να μπορει να σε βοηθησει!
Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος

Μπορει και να μην γινει ποτε.
Απλα ηθελα να ξερω απο πού και πώς ξεκινας.
Ονειρα θερινης νυκτος δηλαδη...
Σε ευχαριστω πολυ παντως που απαντησες Κρονε!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.