Εργασία και βιογραφικό: συμβουλές

S.Giota

Νεοφερμένο μέλος

Η S.Giota αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπέρα σε όλους! Θέλω τη βοήθεια σας γιατί είμαι άσχετη με αυτά τα θέματα! Είμαι άνεργη και μου είπε ένας γνωστός μου ότι ψάχνει άτομο για δουλειά μια εταιρεία στην περιοχή μου, θα ήθελα να δουλέψω εκεί αλλά δεν ξέρω πως να ζητήσω την δουλειά. Σκέφτηκα να στείλω ένα ιμειλ με το βιογραφικό μου αλλά δεν ξέρω τι άλλο να γράψω για να έχω πιθανότητες να με καλέσουν. Θα μπορούσατε να με συμβουλεύσετε πως να το χειριστώ;

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους! Θέλω τη βοήθεια σας γιατί είμαι άσχετη με αυτά τα θέματα! Είμαι άνεργη και μου είπε ένας γνωστός μου ότι ψάχνει άτομο για δουλειά μια εταιρεία στην περιοχή μου, θα ήθελα να δουλέψω εκεί αλλά δεν ξέρω πως να ζητήσω την δουλειά. Σκέφτηκα να στείλω ένα ιμειλ με το βιογραφικό μου αλλά δεν ξέρω τι άλλο να γράψω για να έχω πιθανότητες να με καλέσουν. Θα μπορούσατε να με συμβουλεύσετε πως να το χειριστώ;
Θα γράψεις ενα καθαρο βιογραφικο μια σελίδα που θα δειχνεις τις σπουδες και την εμπειρία σου, αλλα οχι "εγγαμη, τρια παιδια, εχω σκυλί και τα χομπι μου ειναι το μαγειρεμα". Καθαρά και στοχευμένα στη θέση. Να μπορεις να το διαβασεις σε 30 δευτερολεπτα και να βγαλεις νοημα.

Επίσης θα το συνοδεψεις με ενα συνοδευτικο γράμμα 3 παραγράφων που στην πρωτη θα λες ποια εισαι τι εχεις σπουδάσει και που βρηκες τη θεση. Στη δευτερη παραγραφο θα δειχνεις τα προσοντα γιατι εισαι κατάλληλη για τη θεση, γιατι πρέπει να σε πάρουν, ενω η 3η θα ειναι το κλείσιμο οπου κανεις μια μικρη ανακεφαλαίωση οτι θες να εργαστείς εκεί.

Βέβαια αυτό ειναι παλιακός τρόπος, όλοι μεσω λινκεδιν και άλλους τρόπους ψάχνουν στον πολιτισμενο κόσμο, αλλα αφου πήγες φυτευτή μέσω άλλου, μπορει να χρειαστει να σε κάνει και refer, ειδικα αν έχουν τετοια συστηματα στην εταιρία τους.

Α και ειναι απασχόληση ή εργασία. Δουλειά το λενε οι λαικοι αγνοώντας οτι δουλεια σημαινει να υπηρετεις κάποιον εργοδότη ενάντια στις αξίες σου. Εργασία ή απασχόληση = εμμισθη ανταμοιβη των ικανοτήτων σου. Ο έλληνας πρέπει να κόψει το "δουλευω" και "αφεντικό". Άνθρωποι ειστε, αξία έχετε.

Καλή επιτυχία!

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.900 μηνύματα.
Θα κάνεις ένα βιογραφικό, όπως είπε ο Βαλντερ, υπάρχουν <<μοντελάκια>> στο διαδίκτυο και μια συνοδευτική επιστολη, πως ενδιαφέρεσαι για τη θέση και έχεις τα απιτούμενα προσόντα: μπλα μπλα.
Άποψη: Εφόσον η θέση δεν έχει προκυρηχθεί, αλλά είναι μόνο προφορική η πληροφορία, μπορείς να πας προσωπικά, με το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή
Αν η εταιρεία είναι μεγάλη και έχει στην ιστοσελίδα της λινκ <καρριέρα>, μπορείς να κάνεις και από κει τα χαρτιά σου

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.
Άσχετο σχετικό, μου ηρθε η αναμνηση προ 10ετιας με τα tips του val: μια καλή μου φίλη είχε αναλάβει κάποτε ως πιο... ειδικός με υπολογιστές ή και στο επικοινωνιακό κομμάτι να φτιάξει το βιογραφικό ενός γνωστού της. Και μου είχε πει πιο συγκεκριμένα "καλα αυτος εχει κανει τοσα πράγματα στη ζωη του (μεχρι και *βαλτε εδω ενα εξτριμ χομπι δε θυμάμαι τώρα*) και δεν είχε βάλει τπτ απο αυτα στο βιογραφικό, να του γεμισα 4 σελιδες κοιτα εδω!".

Παιδιά τεράστιο φάουλ σε βιογραφικό εργασίας να γράφετε άσχετα χόμπι.
Χεστηκε ο manager αν εσύ παίζεις φυσαρμόνικα :P
Εκτός αν ξέρω γω θες να σε προσλάβουν security, ok γράψε ότι πας γυμναστήριο και κάνεις πολεμικές τέχνες ξέρω γω.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Άσχετο σχετικό, μου ηρθε η αναμνηση προ 10ετιας με τα tips του val: μια καλή μου φίλη είχε αναλάβει κάποτε ως πιο... ειδικός με υπολογιστές ή και στο επικοινωνιακό κομμάτι να φτιάξει το βιογραφικό ενός γνωστού της. Και μου είχε πει πιο συγκεκριμένα "καλα αυτος εχει κανει τοσα πράγματα στη ζωη του (μεχρι και *βαλτε εδω ενα εξτριμ χομπι δε θυμάμαι τώρα*) και δεν είχε βάλει τπτ απο αυτα στο βιογραφικό, να του γεμισα 4 σελιδες κοιτα εδω!".

Παιδιά τεράστιο φάουλ σε βιογραφικό εργασίας να γράφετε άσχετα χόμπι.
Χεστηκε ο manager αν εσύ παίζεις φυσαρμόνικα :P
Εκτός αν ξέρω γω θες να σε προσλάβουν security, ok γράψε ότι πας γυμναστήριο και κάνεις πολεμικές τέχνες ξέρω γω.
Ακριβώς αυτό. Πχ εγω απ οτι θυμαμαι γιατι βαριεμαι να παω να το δω τωρα (εχω να στειλω χρονια χειρόγραφο CV σε Έλληνες, μονο με Λινκεδιν και εξωτερικο πλέον), ειχα γράψει chess για να φαινεται οτι το δουλευω το μυαλουδάκι, radio producer (αρτιστικ) και ενα δυο άλλα, που συμπλήρωναν εναν ανθρωπο με ανησυχίες αναλυτική σκέψη και μονιμως διψασμενο και περιεργο για γνώση.

Δεν πηγα να γράψω πχ οτι εχω γάτα ή ασχολουμαι με γάτες ή οτι γράφω στο στέκι ή ειμαι πολύ τρυφερός στις σχέσεις μου ή τραγουδάω καλά λαικά τραγούδια.

Να γράψει και ενα δυο χόμπι δηλαδή αρκει να δειχνουν εναν ανθρωπο ξες και πέρα απο το στειρο της δουλειάς ότι δεν ειναι κανενας τερματισμενος υπογειάκιας geek αλλα εχει fun hobbies που ομως δειχνουν κατι γι αυτον εργασιακά ως συμπλήρωμα.

Μια σελίδα, βαριά δυο μονο αν έχεις τιποτα δημοσιευσεις πανεπιστημιακές εισαι κανενας διδακτορικός κλπ. Συνήθως μια σελίδα. Κι αυτο ειναι μια ικανότητα εντωμεταξυ, δειχνει οτι εχεις μεν 100 πράγματα αλλα ξερεις ποια 10-20 θα προτεραιοποιήσεις σε μια σελίδα.

10 δευτερολεπτα εχει να το διαβάσει ο άλλος, δε μπορεις να του πας 4 σελίδες ή και 1 αλλά packed with info.

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.109 μηνύματα.
Επίσης μη βάζετε άσχετα σεμινάρια-πλιζ τα σεμινάρια μιας ημέρας δεν ενδιαφέρουν κανέναν εκτός κ αν είναι τελειώς σχετικά με τη εργασία!

Και κάτι τελευταίο-μη πλακώνετε και βάζετε άσχετες ΠΟΛΛΕΣ δουλειές μέσα στο βιογραφικό! του στυλ :
Λατζα Ιουλ 21-Οκτ 21
Πωλητης στα H&M Ιαν 22-Νοε 22 κλπ

Αμα γεμίσετε το βιογραφικό σας με άσχετες δουλειές χαίρω πολύ χαιρόπουλος-το πολύ 2

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Προσωπικά 1 σελίδα είναι το δικό μου cv και ανυπομονώ να προσθέσω τη πρακτική μου 😂😂

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.900 μηνύματα.
Επίσης μη βάζετε άσχετα σεμινάρια-πλιζ τα σεμινάρια μιας ημέρας δεν ενδιαφέρουν κανέναν εκτός κ αν είναι τελειώς σχετικά με τη εργασία!

Και κάτι τελευταίο-μη πλακώνετε και βάζετε άσχετες ΠΟΛΛΕΣ δουλειές μέσα στο βιογραφικό! του στυλ :
Λατζα Ιουλ 21-Οκτ 21
Πωλητης στα H&M Ιαν 22-Νοε 22 κλπ

Αμα γεμίσετε το βιογραφικό σας με άσχετες δουλειές χαίρω πολύ χαιρόπουλος-το πολύ 2

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Προσωπικά 1 σελίδα είναι το δικό μου cv και ανυπομονώ να προσθέσω τη πρακτική μου 😂😂
Σωστότατο! Και οι πολλές αλλαγές δεν είναι καλό, όπως βέβαια και τα μεγάλα κενά. Επομένως, εγώ αν ήμουν, στο παράδειγμα που φέρνεις, θα άφηνα τελείως 4 μήνες λάντζα (καλοκαίρι είναι, δικαιολογείται με διακοπές. Τους 11 μήνες όμως πωλητής, θα το έβαζα.

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.109 μηνύματα.
Το μόνο CV που έχω 2 και (πραγματικά) αξίζει να είναι 2 σελίδες (1,5 βασικά ήταν) είναι φίλου μου ο οποίος είναι ηλ. μηχανικός και πέρα από τη πρακτική του-έβαλε και ότι δούλεψε με έναν θειο του σαν βοηθός ηλεκτρολόγου + οτι προσεθεσε και τη διπλωματική του εργασία σαν project με ψιλο αναλυτική περιγραφή

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.577 μηνύματα.
Θυμάμαι κάτι καθηγητές μου στην Αυστρία που είχαν ακαδημαϊκό βιογραφικό 45 σελίδες ... σε σύνοψη. Γενικά το επαγγελματικό βιογραφικό είναι 1 σελίδα άντε και μισή η πίσω όψη εφόσον δεν περιέχει αρλούμπες με σεμινάρια και ανάλυση των πιστοποιητικών για τις ξένες γλώσσες. :P

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.577 μηνύματα.
Επίσης θέλει έναν έξυπνο τρόπο να βάλετε βασικές πληροφορίες και να χωρέσουν σε μια όψη σελίδας. Προσοχή, όχι προτάσεις με στίξη ".".

nPb

Επιφανές μέλος

Σχετικά με κειμενογράφο, υπάρχει μια "φήμη" ότι στο εξωτερικό προτιμούν βιογραφικό γραμμένο σε γλώσσα προγραμματισμού LaTeX. Eπειδή το είχα δοκιμάσει για το δικό μου βιογραφικό είδα ότι δείχνει αρκετά επαγγελματικό κείμενο σε σχέση με ένα απλό βιογραφικό με τους γνωστούς κειμενογράφους π.χ. Word. Όμως έχει και μειονεκτήματα: πληροφορίες που "χωράνε" σε 1 όψη Α4 σε απλό κειμενογράφο αντιστοιχούν σε 2 όψεις σελίδας Α4 που παράγεται με προγραμματισμό σε LaTeX. Στα μειονεκτήματα προσθέτω ότι το κείμενο ως σελίδα θέλει ειδική στοίχιση περιθωρίων, ρύθμιση γραμματοσειράς (με περιορισμένο εύρος μεγέθους) ενώ οι υπογραμμίσεις ή το ειδικό φόντο δεν υποστηρίζονται αρκετά καλά ή καόλου. Το LaTeX δημιουργεί καλά μόνο επιστημονικές σελίδες με μαθηματικά σύμβολα.

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αν κάποιος είναι σε μια εταιρεία η οποία εξαγοράζεται από μια άλλη και συνεχίσει να δουλεύει στην καινούργια, πως να το γράψει στο βιογραφικό για να μην φαίνεται σαν να άλλαξε εργοδότη?

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.009 μηνύματα.
Αν κάποιος είναι σε μια εταιρεία η οποία εξαγοράζεται από μια άλλη και συνεχίσει να δουλεύει στην καινούργια, πως να το γράψει στο βιογραφικό για να μην φαίνεται σαν να άλλαξε εργοδότη?
Αν η επωνυμία παραμενει η ιδια τοτε δεν γραφει κατι
Αν αλλαξε τοτε θα γραψει την πρωτη επωνυμια μεχρι τοτε και μετα την νεα επωνυμία λογω εξαγορας ..εχει σημασια η ακριβεια και η ειλικρινεια σε ενα βιογραφικο
Και προσοχη στα χομπυ... κανεις δεν θελει καποιον που παιζει μπριτζ ή κινκ μποξιν...θελει ομως ενα μαγειρα ή εθελοντη διασωστη. Οι πολυεθνικές ειδικα τα δινουν πολυ σημασια.

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.058 μηνύματα.
Σχετικά με κειμενογράφο, υπάρχει μια "φήμη" ότι στο εξωτερικό προτιμούν βιογραφικό γραμμένο σε γλώσσα προγραμματισμού LaTeX. Eπειδή το είχα δοκιμάσει για το δικό μου βιογραφικό είδα ότι δείχνει αρκετά επαγγελματικό κείμενο σε σχέση με ένα απλό βιογραφικό με τους γνωστούς κειμενογράφους π.χ. Word. Όμως έχει και μειονεκτήματα: πληροφορίες που "χωράνε" σε 1 όψη Α4 σε απλό κειμενογράφο αντιστοιχούν σε 2 όψεις σελίδας Α4 που παράγεται με προγραμματισμό σε LaTeX. Στα μειονεκτήματα προσθέτω ότι το κείμενο ως σελίδα θέλει ειδική στοίχιση περιθωρίων, ρύθμιση γραμματοσειράς (με περιορισμένο εύρος μεγέθους) ενώ οι υπογραμμίσεις ή το ειδικό φόντο δεν υποστηρίζονται αρκετά καλά ή καόλου. Το LaTeX δημιουργεί καλά μόνο επιστημονικές σελίδες με μαθηματικά σύμβολα.
γουατ τι λες μου φαινεται αδυνατο αυτο
μηπως δεν ειχες βρει σωστη γραμματοσειρα στα ελληνικα; ή δεν εκανες import το σωστο package ή environment;
επισης το μεγεθος σελιδας το οριζεις στην αρχη

nPb

Επιφανές μέλος

γουατ τι λες μου φαινεται αδυνατο αυτο
μηπως δεν ειχες βρει σωστη γραμματοσειρα στα ελληνικα; ή δεν εκανες import το σωστο package ή environment;
επισης το μεγεθος σελιδας το οριζεις στην αρχη

Για το LaTeX, η ελληνική γραμματοσειρά είναι αίσχος. Με ψάξιμο είχα βρει ότι υποστηρίζει Arial και Times.

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.058 μηνύματα.
Για το LaTeX, η ελληνική γραμματοσειρά είναι αίσχος. Με ψάξιμο είχα βρει ότι υποστηρίζει Arial και Times.
Εγω είχα κάνει όλη τη διπλωματική σε latex στα ελληνικά, πόσες δεκάδες σελίδες χωρίς κανένα πρόβλημα
Ίσως το template που είχες να είχε θέμα με τα ελληνικά αλλά με το σωστό environment να λυνοταν

Επισης και βιογραφικο εχω στα ελληνικα και ειχα CMU Sans Serif γραμματοσειρα με:

Code:
\documentclass[a4paper,12pt]{article}
\usepackage{fontspec}                     %for loading fonts
\usepackage{xunicode,xltxtra,url,parskip}     %other packages for formatting
\usepackage[big]{layaureo}                 %better formatting of the A4 page
\newfontfamily{\greekfont}{CMU Serif}
\newfontfamily{\greekfontsf}{CMU Sans Serif}
\usepackage{polyglossia}
\setdefaultlanguage{greek}
1731615648532.png

Όμορφο μου φαίνεται οπτικά. Τη διπλωματική για τα ελληνικά είχα CMU Serif και CMU Sans Serif

Χρήστες Βρείτε παρόμοια