Luludaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Luludaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1.513 μηνύματα.

03-04-25

17:28
Έκανα σήμερα εξέταση ζαχάρου. Και τις άλλες τις τυπικές..
Είμαι 158cm ,52 κιλά... λεπτή με λες..
Η απάντηση έγραφε πως μεχρι και 100ml ειναι φυσιολογικό..και πανω από 100 είναι διαταραγμένο..
Εγώ είχα 100 ακριβώς.
Εγώ πήγα νηστικη φυσικά.. και ενώ πίνω λουιζα και βοτανα μες τη μέρα...
Θα πάω στον γιατρό και θα τις δει..σλλα μου έκανε εντύπωση..σημαίνει πως δεν κάνει να τρώω οτιδήποτε ανεβάζει τον γλυκεμικο δείκτη?... έχω ευαισθησία? Πολύ περίεργο μου φάνηκε..
Υγ...εγώ στην υγεία ήθελα να το βαλω το θέμα....,αντμινιστρειτορ παίζει, μπορείτε να το ν φτιάξετε αν γίνεται?? Ευχαριστώ
και συγνώμη
Η απάντηση έγραφε πως μεχρι και 100ml ειναι φυσιολογικό..και πανω από 100 είναι διαταραγμένο..
Εγώ είχα 100 ακριβώς.
Θα πάω στον γιατρό και θα τις δει..σλλα μου έκανε εντύπωση..σημαίνει πως δεν κάνει να τρώω οτιδήποτε ανεβάζει τον γλυκεμικο δείκτη?... έχω ευαισθησία? Πολύ περίεργο μου φάνηκε..
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Υγ...εγώ στην υγεία ήθελα να το βαλω το θέμα....,αντμινιστρειτορ παίζει, μπορείτε να το ν φτιάξετε αν γίνεται?? Ευχαριστώ

finesse
Πολύ δραστήριο μέλος
Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.

03-04-25

20:03
Το 100 είναι το ανώτερο όριο τού φυσιολογικού. Για να πεις ότι έχεις προδιαβήτη/διαβήτη, τότε θα πρέπει να έχεις υψηλότερες τιμές και σίγουρα να κάνεις κι άλλες εξετάσεις που θα σε θέτουν εκτός φυσιολογικών ορίων. Δεν μπορείς να κρίνεις μόνο με αυτό ότι κάτι πάει λάθος. Ωστόσο, αν θα σε κάνει να νιώσεις πιο ήρεμη, ζήτα και μια γλυκοζυλιωμένη.
dum dum boy
Διάσημο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.650 μηνύματα.

03-04-25

20:47
όπως σου είπε η finesse. θα κανεις εξεταση για γλυκοζυλιωμένη, για να δεις τα επίπεδα ζαχάρου σε βάθος 2-3 μηνών. αν ειναι κάτω απο 6 εισαι καλα. 

Luludaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Luludaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1.513 μηνύματα.

03-04-25

21:15
Ευχαριστώ παιδια
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.004 μηνύματα.

04-04-25

00:09
Μια χαρα αστερι εισαι... πολυ φυσιολογικη και δεν θα εχεις θεμα και αργοτερα με τετοιο σωματότυπο.Έκανα σήμερα εξέταση ζαχάρου. Και τις άλλες τις τυπικές..
Εγώ είχα 100 ακριβώς.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Υγ...εγώ στην υγεία ήθελα να το βαλω το θέμα....,αντμινιστρειτορ παίζει, μπορείτε να το ν φτιάξετε αν γίνεται?? Ευχαριστώκαι συγνώμη
Και το φυσιολογικο ειναι μεχρι 125.
Τωρα αν θες να εχεις και μια καλυτερη ηρεμιστικη αποψη μπορεις να κανεις μονη σου μια καμπυλη ζαχαρου.
Τι χρειαζεσαι
1 ) Ενα μηχανακι μετρησης ζαχαρου ( ζητα απο τον φαρμακοποιο δωρεαν)
2) 75γρ γλυκοζης ..απο τον φαρμακοποιο.
Πως γινεται
Ολη την εβδομαδα θα τρως φυσιολογικα και λογικα ...και ρυζια και μακαρονια κλπ.
Το σαββατο πρωι ή την κυριακη νηστικη θα παρεις μια μετρηση ..θα ειναι καπου στο 100+
Σε ενα ποτήρι νερο θα βαλεις την γλυκοζη και θα την πιεις ολη
σε 2 ωρες θα παρεις μετρηση
αν εισαι φυσιολογικη θα το μετρησεις 140-150 και κατω
αν εχεις προδιαθεση ( δεν εχεις ) θα ειναι μεταξυ 150-200
ε τωρα αν αντεξεις και στις 4 ωρες θα το μετρησεις εκει που ξεκινησες
ενδιαμεσα δεν πινουμε τιποτα και δεν καπνιζουμε
Luludaki
Πολύ δραστήριο μέλος

04-04-25

06:14
Ti καλό, σε ευχαριστώ πολύ ,θα το κάνωΜια χαρα αστερι εισαι... πολυ φυσιολογικη και δεν θα εχεις θεμα και αργοτερα με τετοιο σωματότυπο.
Και το φυσιολογικο ειναι μεχρι 125.
Τωρα αν θες να εχεις και μια καλυτερη ηρεμιστικη αποψη μπορεις να κανεις μονη σου μια καμπυλη ζαχαρου.
Τι χρειαζεσαι
1 ) Ενα μηχανακι μετρησης ζαχαρου ( ζητα απο τον φαρμακοποιο δωρεαν)
2) 75γρ γλυκοζης ..απο τον φαρμακοποιο.
Πως γινεται
Ολη την εβδομαδα θα τρως φυσιολογικα και λογικα ...και ρυζια και μακαρονια κλπ.
Το σαββατο πρωι ή την κυριακη νηστικη θα παρεις μια μετρηση ..θα ειναι καπου στο 100+
Σε ενα ποτήρι νερο θα βαλεις την γλυκοζη και θα την πιεις ολη
σε 2 ωρες θα παρεις μετρηση
αν εισαι φυσιολογικη θα το μετρησεις 140-150 και κατω
αν εχεις προδιαθεση ( δεν εχεις ) θα ειναι μεταξυ 150-200
ε τωρα αν αντεξεις και στις 4 ωρες θα το μετρησεις εκει που ξεκινησες
ενδιαμεσα δεν πινουμε τιποτα και δεν καπνιζουμε

dum dum boy
Διάσημο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.650 μηνύματα.

04-04-25

07:01
νομίζω πως η καμπύλη ζαχάρου, απλά σου δείχνει αν έχεις προδιάθεση για ζάχαρο.
δεν θα δείξει αν είχες ζάχαρο τον τελευταίο καιρό.
δεν θα δείξει αν είχες ζάχαρο τον τελευταίο καιρό.

γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.004 μηνύματα.

04-04-25

18:58
Η γλυκοζιομενη αιμοσφαιρινη ειναι το καμπανακι για να σε στειλει ο γιατρος για καμπυλη ζαχαρου και απο τα αποτελεσματα αυτης και μετα με καποιες αλλες εξετασεις θα δωσει την αγωγη.νομίζω πως η καμπύλη ζαχάρου, απλά σου δείχνει αν έχεις προδιάθεση για ζάχαρο.
δεν θα δείξει αν είχες ζάχαρο τον τελευταίο καιρό.![]()
Η γλυκοζιομενη απο μονη της μπορει να παραπλανησει ..πχ αν υπαρχει έλλειψη θυροξινης.
Μετα την αγωγη η εξελιξη του διαβητη του παρατηρεται χονδρικα με την γκυκοζιομενη
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 38 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...