iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Πιστεύετε; οτι είναι απαραίτητη σε μια σχέση; ή μήπως μονό προβλήματα δημιουργεί;
Υπάρχουν ορια στην ζήλια; Πρέπει να υπάρχουν;
Η ζήλια έχει σχέση με την εμπιστοσύνη;
Τελος εσεις ζηλευετε τον/την συντροφο σας; Έχετε φτάσει ποτέ στα άκρα εξαιτίας της ζήλειας? Σας έχουν ποτέ ζηλέψει παθολογικά? Πως το αντιμετωπίσατε?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nessa NetMonster
Δραστήριο μέλος

Πρόσφατα ήμουνα με παρέα και ήτανε ανάμεσά μας και ένα αγόρι που μου άρεσε, χωρίς να γίνεται και τίποτα σπουδαίο δηλαδή, απλά στο "κάτι πάει να γίνει". Ήτανε λοιπόν και μια κοπέλα που ήτανε ουσιαστικά ξένη στην παρέα κι είχε έρθει για έναν καφέ και συζητούσαμε. Πιάνει λοιπόν κουβέντα με το "δικό μου" που καθότανε δίπλα της (εγώ καθόμουνα δίπλα της από την άλλη μεριά). Σε κάποια φάση αντιλαμβάνομαι ότι του την ψιλοπέφτει ("μα πώς είσαι έτσι εσύ αγάπη μου, πολύ σφιγμένος είσαι, πρέπει να χαλαρώσεις" κλπ)...
Ωχ παιδιά να με βλέπατε

Και το χειρότερο είναι ότι δεν το έλεγχα κιόλας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
YoMaNaTiOn
Δραστήριο μέλος

Γιάννης
Περιβόητο μέλος

και γω καλυτερα απο παλια οσο παει δενει η σχεση και νιωθω αλλη συγουρια ομως δε βλεπω το ιδιο και απο την αλλη πλευρα...νομιζω ο αντρας μου με ζηλευει ποιο πολυ απο οτι στην αρχη γιατι λεει τωρα του ειμαι ποιο συμαντικη...ενα τετοιο περιεργο λεει...τεσπα...Αρχική Δημοσίευση από yiannis :Και εγώ ζηλεύω αρκετά, τώρα λιγότερο απο παλιά όμως
bunny217
Διακεκριμένο μέλος

katerina21
Νεοφερμένο μέλος

kleftra
Διάσημο μέλος

Τελικά στο κάθε φύλο το δέσιμο λειτουργεί αντίστροφα.Εσένα σου προσφέρει σιγουριά και στον άντρα όσο πιο πολύ δένεται τόσο πιο πολύ φοβάται πως θα σε χάσει.Πάντως είναι κάπως κολακευτικό ε;Αρχική Δημοσίευση από gilie :και γω καλυτερα απο παλια οσο παει δενει η σχεση και νιωθω αλλη συγουρια ομως δε βλεπω το ιδιο και απο την αλλη πλευρα...νομιζω ο αντρας μου με ζηλευει ποιο πολυ απο οτι στην αρχη γιατι λεει τωρα του ειμαι ποιο συμαντικη...ενα τετοιο περιεργο λεει...τεσπα...

Δεν είμαι ιδιαίτερα κτητική οπότε μου είναι δύσκολο να ζηλέψω ειδικά όταν δεν υπάρχει αφορμή.Αν βέβαια υπάρξει αιτία είτε απο τη μέρια του είτε απο κάποια άλλη μάλλον εκνευρίζομαι και θυμώνω παρά ζηλεύω.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

παλιά που ήμουν τρομερά ανασφαλής σε σχέση με την εμφάνιση μου, με τον εαυτό μου κλπ ζήλευα αρρωστημένα....
μεγαλώνοντας και φιλοσοφόντας λίγο τα πράγματα (και κυρίως γεμίζοντας αυτοπεπίθηση και αυτοεκτίμηση) έπαψα να ζηλεύω υστερικά και σκέφτηκα ότι αν ο άλλος θέλει να στην κάνει την στραβή θα στην κάνει είτε ζηλεύεις είτε όχι... οπότε να μη χαλάω και το στομάχι μου!
Πλέον στα 30φεύγα μου, αν ο άλλος μου δημιουργήσει ανασφάλειες που θα με κάνουν να ζηλεύω υστερικά απλά φεύγω από τη σχέση...
Δεν μπορώ πλέον να μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες.. θέλω να είμαι ήρεμη

Κάνω πότε πότε μικρές ζηλίτσες αλλά είναι πάντα στα πλαίσια του "κάνω νάζια" για να βλέπει και ο άλλος το ενδιαφέρον μου, μη νομίζει κι όλας ότι τον έχω χεσμ*νο

Subject to change
e-steki.gr Founder

Όταν όμως είμαι στη φάση του "πάει να γίνει κάτι" που είπε και η Νέσσα ζηλεύω αφάνταστα, με κάθε θηλυκό που τον βλέπω να μιλάει αρχίζω και φτιάχνω σενάρια...

crazyhelen
Διάσημο μέλος

Να σας πώ την αλήθεια θα μ' αρεσε η κοπέλα μου να ζηλεύει λιγο, βέβαια πάντα σε λογικά πλαίσια και χωρίς υπερβολές!
crazyhelen
Διάσημο μέλος

Ο.Κ. μπορεί να υπάρχει το μικρόβιο σε κάποιους (χμ....) σε μεγαλύτερο βαθμό από το νορμάλ, αλλά αν και ο άλλος δεν σε προκαλεί δεν ύπάρχει λόγος για υστερισμούς. Παθολογική καταντά η κατάσταση όταν φαντάζεσαι υποψήφιες ερωμένες και εραστές αντίστοιχα χωρίς ο άλλος να σου δίνει το δικαίωμα να σκέφτεσαι κάτι τέτοιο για εκείνον/η.
Vkey
Επιφανές μέλος

Αλλά πέρα από ανασφάλιες ή όχι...θα το δείξω ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ...και οι σκηνές ζηλοτυπίες που θα κάνω θα είναι του στυλ νάζι και κάνω ότι με πειράζει...Πωπώ...αψυχολόγητη τελείως είμαι 8)
Subject to change
e-steki.gr Founder

Βέβαια, δεν θέλω να το παίξω υπεράνω, όταν για ένα διάστημα ήταν σχεδόν βέβαιο οτι θα μετακόμιζε ο φίλος μου στο Αμβούργο με είχε φάει η ζήλια για όσες θα γνώριζε εκεί. Ωστόσο τώρα εκεί που μένει, επειδή ξέρω οτι το 99% των γυναικών δεν είναι του στυλ του έχω το κεφάλι μου ήσυχο

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Valder
Τιμώμενο Μέλος

Λοιπόν, εγω θα απαντήσω σχετικά με τις περιόδους που είχα ή θα έχω σύντροφο. Η ζήλεια για μένα από τη σύντροφο είναι επιθυμητή αλλά οχι και απαραίτητη. Δεν θα ψειρίζομαι ολόκληρος αν δεν με ζηλέψει, θα παραξενευτώ όμως αν κάτι είναι παρεξηγήσημο και το δεχτεί αβίαστα. Όταν νιώθω ενα μικρό ποσοστό ζήλιας στο σβέρκο μου, γνωρίζω οτι με θέλει, με διεκδικεί και νιώθω όμορφα. Όταν αυτό το ποσοστό ξεπεράσει κάποια όρια, τότε νιώθω καταπιεσμένος και η εκάστοτε σύντροφος παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια (κοινώς χωρισμός).
Εγω από την άλλη πλευρά, ζηλεύω επίσης. Υπάρχουν στιγμές που δε θα κρατηθώ και θα το δείξω με εκνευρισμό και υπάρχουν στιγμές που "βαπτίζω τον κεφτέ, μπακαλιάρο" και λεω, "οχι επειδή θες εσυ να μου ψήνεις το ψάρι στα χείλη, εγω να τρώγομαι με τα ρούχα μου. Εσυ είσαι η φταίχτρα" και τη γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

ines
Εκκολαπτόμενο μέλος

ο ενας ειναι τρελα ανασφαλης (και παραλληλα τελειο παιδι που αγαπαω παρα πολυ) και πεταει τις ανασφαλεις του στην αλλη σε μορφη ζηλιας η κατηγοριων (τη λεει, πχ, υποκριτρια και διπροσωπη και οτι δεν τον θελει)
η αλλη, ειναι αλλο θεμα. σαν να λεμε, παθαινει ψυχοσωματικα καθε φορα που ο αλλος της λεει τα παραπανω.
ε σε τετοιο πια βαθμο δε λεει. για αυτο λεω, σε λογικα ορια. μην τρελαθουμε κιολας.

adespoto
Περιβόητο μέλος

Εγώ "ζηλεύω" σε λογικά πλαίσια, δεν αρχίζω να αφρίζω όταν μιλάει σε μια γνωστή του, αλλά δεν αδιαφορώ κιόλας. Γενικά είμαι της άποψης οτι η υπερβολική ζήλια δημιουργεί τόσα προβλήματα σε μια σχέση όσο και η καθόλου ζήλια (και δεν εννοώ να μην υπάρχει ζήλια όταν ο άλλος δεν έχει δώσει δικαιώματα αλλά να υπάρχει γενικά αδιαφορία).
Subject to change
e-steki.gr Founder

Φυσικά και το είχαμε συζητήσει. Αυτό μας αναγκάζει να μην απαντήσουμε στο θέμα επειδή το άνοιξε ο σύντροφος μας; Κάρταααα.....Αρχική Δημοσίευση από Valder:Καλά έχω μείνει τώρα... Ρωτάει κάτι ο ενας και απαντάει ο σύντροφός του σε πόστ και παίζει και διάλογος...σε πόστ; Οχι οτι μ' ενοχλεί, ίσα ίσα ανοίγετε και την καρδιά σας δημοσίως, αλλά 15 μήνες δε το είχατε συζητήσει ξανά και μάλιστα μόνοι σας, πρόσωπο με πρόσωπο;Κάρταααα....
![]()
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.