Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Επιπλέον.... έβαλε στην ίδια απατεωνιά και την κόρη του και πήρε κι αυτή άλλα 3000 η οποία πήγε με αυτά και αγόρασε.... αυτοκίνητο!
Τι θα κάνατε? Θα τους καταγγέλατε? Θα ελπίζατε ότι θα τους πιάσουν έτσι κι αλλιώς όταν γίνουν οι έρευνες? θα τους μιλούσατε και θα τους λέγατε να τα πάνε πίσω γιατί αλλιώς θα τους καταγγείλετε?
Σημειωτέων... ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ δεν έχετε... απλά το λόγο κάποιου άλλου ατόμου που εκτιμάτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΑΝ πήγαινα σε αυτόν, που πάλι εξαρτάται από το τι άτομο είναι, θα πήγαινα... μαζικά. δηλαδή θα μάζευα κάποιους, πχ άλλους γείτονες, ή κάποιον, και θα του λέγαμε ότι έχει ακουστεί αυτό...
Αλλά και πάλι, αν του πεις ότι θα τον καταγγείλεις... πώς ξέρεις μετά ότι έκανε κάτι;;;
Αλλιώς κατ' ευθείαν καταγγελία...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tserno
Πολύ δραστήριο μέλος

Καποια στιγμη πρεπει να αλλαξει αυτη η γ@μ@μ@νη νοοτροπια μερικών
viki_thess
Διακεκριμένο μέλος

αυτο που εκανε ο γειτονας που πηρε τα λεφτα που δεν τα δικαιουται ειναι απαραδεκτο.

tserno
Πολύ δραστήριο μέλος

κουε να μη σκεφτεσαι παντα τον αλλον...το δικαιο να σκεφτεις...
αυτο που εκανε ο γειτονας που πηρε τα λεφτα που δεν τα δικαιουται ειναι απαραδεκτο.φυσικα δεν εχεις αποδειξεις οτι το εκανε ετσι;
εγω θα πηγαινα σπιτι του και θα του λεγα οτι ακουσα αυτο κι αυτο... χωρις να δειξω οτι διαφωνω με αυτο που εκανε ετσι ωστε να το ομολογησει απο μονος του. αν μου λεγε ναι το εκανα...θα του λεγα μετα οτι δεν ειναι σωστο και οτι θα τον καταγγειλω αν δεν τα επιστρεψει τα χρηματα. και φυσικα θα φροντιζα να εχω μαγνητοφωνακι μαζι για να καταγραψω την οποιαδηποτε συνομιλια μας για να εχω αποδειξεις μετα
![]()
Ντεντεκτιβ

Ασε τις αρχες να το ερευνησουν καλυτερα(αφου τον καρφωσεις) ετσι θα χεστεί διπλα και θα αλλαξει συμπεριφορα
viki_thess
Διακεκριμένο μέλος

Ντεντεκτιβ
Ασε τις αρχες να το ερευνησουν καλυτερα(αφου τον καρφωσεις) ετσι θα χεστεί διπλα και θα αλλαξει συμπεριφορα
ναι ειδες;

τετοιοι ανθρωποι παντως δεν αξιζει να τους σκεφτεσαι οτι θα τους εκθεσεις κλπ αφου οι ιδιοι δεν εχουν αξιοπρεπεια.αν ειχαν δεν θα κανανε αυτα που κανουν

Giovanna
Επιφανές μέλος

MonaXoS
Διάσημο μέλος

Από εκεί και πέρα ας το ερευνήσει η αρμόδια υπηρεσία.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

@Κουε... Πρωσοπικα δεν θα εκανα τπτ... Ναι ειναι απαραδεκτο να κανει καπιος κατι τετιο, αλλα δεν ειναι δικη μου δουλεια.... Δεν μπορω να μπλεχτω σε κατι τετιο....
Scandal
Διαχειριστής

Ίσως θα έκανα κάποια ανώνυμη καταγγελία για να το ερευνήσουν απλά (δίνοντας ονοματεπώνυμα). Γίνεται αυτό ή βλέπω πολλές αμερικάνικες ταινίες;

Πάντως θα προσπαθούσα να κάνω κάτι οπωσδήποτε!
Αν είναι ο γείτονας μου που πήρε λεφτά χωρίς να τα δικαιούται, φανταστείτε πόσοι άλλοι θα είναι!
ΚουΕ, αυτό συναίβει στ' αλήθεια - αν επιτρέπεται - ή απλά σου ήλθε σαν σκέψη και την εκθέτεις;

-petros
weak and powerless
Διάσημο μέλος

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Άσχετο: Η μαγνητοφώνηση μιας συνομίλιας χωρίς την συναίνεση του συνομιλητή, είναι παράνομη και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό μέσο παρά μόνο αν πρόκειται να αθωώσει τον δράστη κάποιας αδικοπραξίας (Πάει, το 'χω κάψει

Niyia
Διάσημο μέλος

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Εγώ δλδ δεν γνωρίζω ονοματεπώνυμα κλπ
Προσπάθησα όμως να μπω στη θέση του ατόμου που ζήτησε και τη δική μου γνώμη για το τι να κάνει και το βρήκα ειλικρινά εξαιρετικά δύσκολο.
Δυστυχώς έχω συνδέσει στο μυαλό μου ότι καταγγελία = ρουφιανιά.
Βέβαια εδώ μιλάμε για μια πολύ σοβαρή αδικία/παρανομία που γίνεται εις βάρος όχι της πολιτείας (δεν έμαθα δλδ ότι κάποιος "κλέβει" την εφορία) αλλά εις βάρος όλων των πολιτών της Ελλάδας.
Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι αν ήμουν εγώ στη θέση του κοντινού μου ατόμου, δεν ξέρω τι θα έκανα.
Δεν ξέρω αν όντως μπορεί να γίνει "ανώνυμη" καταγγελία αν και αυτό... είναι κι αυτό άσχημο και σχεδόν δειλό

Οταν είσαι ο κύρης ενός σπιτιού κι είσαι εσύ αυτός που έχει τους γείτονες και τις σχέσεις με αυτούς κι όχι απλά οι γονείς σου, αυτόματα τέτοιες καταστάσεις γίνονται τραγικά δύσκολες. Για μένα τουλάχιστον

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Σιγουρα. Βεβαια απ'οτι ειπες οι σχεσεις ειναι τυπικες, δεν ειναι οικογενειακοι φιλοι ή τπτ τετοιο. Ειναι δυσκολο αλλα πρεπει να αποσυνδεσουμε το καταγγελια = ρουφιανια. Γιατι αν αντι για αυτο το αδικημα ηταν κατι αλλο πιο σοβαρο , ...δε θα εξυπηρετουσε την κοινωνια να γνωστοποιηθεί ; Δεν εχουμε τα τελεια μετρα αυτορυθμισης, ισως αυτο ειναι ενα ημιμετρο μερικες φορες.
έχεις δίκιο αλλά και πάλι ξέρεις τι μου έρχεται στο μυαλό?
κάποιες άλλες παλιές εποχές... τότε που όλοι κρύβονταν να μην τους καταδώσει ο γείτονας... μιας που ο γείτονας θεωρούσε ότι εξυπηρετούσε το "κοινό συμφέρον" με την καταγγελία του αυτή

Γιατί να πρέπει να κάνω εγώ... εσύ... ο άλλος, τη δουλειά του κράτους που στο κάτω κάτω για αυτό πληρώνεται?

Ειλικρινά δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό γιαυτό και το αναφέρω ως ηθικό (για μένα) δίλημμα
faithplus1
Πολύ δραστήριο μέλος

Και το πιθανότερο είναι αν κάποιος μιλήσει μαζί του, ο λεγάμενος να αρχίσει να περηφανεύεται πώς τους κορόιδεψε όλους και πήρε τα λεφτά. Ά ρε κακομοίρη...

Κουε δεν ξέρω τι να σου προτείνω. Επειδή με τις αρχές συνήθως δε βγαίνει άκρη και τελικά χαλάς και κόπο και χρόνο, ίσως αν το μάθαινε κάποιος δημοσιογράφος (που δυστυχώς έχουν καταντήσει συνώνυμο του δημόσιου κατήγορου) που θα είχε τη διάθεση να το ψάξει, έστω και στον τοπικό τύπο, γινόταν κάτι.

Youki
Πολύ δραστήριο μέλος

Και συμφωνώ με την Κακή Επιρροή, πολλοί έχουμε στο μυαλό μας καταγγελία=ρουφιανιά, αν όμως κάποιος μας έκλεβε δεν θα τον καταγγέλαμε?Γιατί πάντα δραστηριοποιούμαστε μόνο όταν το πρόβλημα είναι καθαρά δικό μας?Καπως πρέπει να εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα και ο μόνος τρόπος είναι αυτός.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

έχεις δίκιο αλλά και πάλι ξέρεις τι μου έρχεται στο μυαλό?
κάποιες άλλες παλιές εποχές... τότε που όλοι κρύβονταν να μην τους καταδώσει ο γείτονας... μιας που ο γείτονας θεωρούσε ότι εξυπηρετούσε το "κοινό συμφέρον" με την καταγγελία του αυτή
Γιατί να πρέπει να κάνω εγώ... εσύ... ο άλλος, τη δουλειά του κράτους που στο κάτω κάτω για αυτό πληρώνεται?
Ειλικρινά δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό γιαυτό και το αναφέρω ως ηθικό (για μένα) δίλημμα
Μα εσύ δεν θα κάνεις την δουλειά του κράτους, μια γνωστοποίηση θα κάνεις. Και ναι οκ, μπορεί να μην υποχρεούσαι νομικά να την κάνεις, αλλά είναι αδύνατον πρακτικά το κράτος να τα ελέγχει όλα και γι' αυτό υπάρχουν και οι θεσμοί της καταγγελίας, της μήνυσης, της ανακοίνωσης κλπ κλπ κλπ. Και προσωπικά αδυνατώ να το δω ως ρουφιανιά, ιδίως όταν μιλάμε για κάτι τόσο σοβαρό όσο αυτό.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.