crazyhelen
Διάσημο μέλος

Σημείωση editor: Το παρόν θέμα έχει προέλθει από διάσπαση του θέματος "Πιστεύετε στο Θεό;"
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kleftra
Διάσημο μέλος

Αυτά είναι πράξεις ανθρώπων,όπως και τα καλά όποτε συμβαίνουν.Μην μπερδευόμαστε η ερώτηση είναι αν υπάρχει ανώτερη δύναμη όχι κατα πόσο επεμβαίνει αυτή η δύναμη στην ανθρώπινη ζωή.Μην νομίζεις ότι είμαι ιδιαίτερα θρήσκο άτομο και στα γράφω αυτά,κάθε άλλο.Απλώς δεν μπορώ την αντιμετώπιση του στυλ "Πώς μπορεί ο καλός και πανάγαθος Θεούλης να επιτρέπει να γίνεται το τάδε ή το δείνα".Η ζωή δεν είναι δίκαιη ούτε στρωμένη με ροδοπέταλα.Όλοι κάποια στιγμή πληρώνουμε για τις πράξεις μας είτε αυτό είναι θεία δίκη είτε η ίδια η ζωή τα φέρνει έτσι.Κανείς πάντως δεν μένει ατιμώρητος αυτό το πιστεύω.Όπως επίσης πιστεύω πως για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας υπέυθυνη είναι η αλαζονεία του ανθρώπου.Αρχική Δημοσίευση από crazyhelen :Πώς μπορεί ο καλός και πανάγαθος Θεούλης να επιτρέπει να χάνονται εν ριπή οφθαλμου οι ζωές τόσων αθώων (βλέπε Λονδίνο εχθες) και όλοι αυτοί που προκαλούν αυτές τις τόσο δυσάρεστες καταστάσεις να βρίσκονται στα σπιτάκια τους, αραχτοί και απλά να παίρνουν ένα θλιμμένο ύφος όταν αντιληφθούν τις κάμερες? Πού είναι η δικαιοσύνη Του, πού είναι το μεγαλείο Του? Πότε επιτέλους θα κριθούν όλοι αυτοί οι δολοφόνοι? Στην Δευτέρα Παρουσία? Μέχρι τότε .... ζήσε Μάη μου.....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kleftra
Διάσημο μέλος

Τι έγινε διάβασες το "Κώδικα Ντα Βίντσι"πρόσφατα;Αρχική Δημοσίευση από crazyhelen :Οπότε καταλήγουμε ότι ο "Θεός" είναι μια ανθρώπινη επινόηση, προκειμένου ο άνθρωπος να αντλει δύναμη για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής? Έχει βάση αυτή η σκέψη, αν και εμένα το μυαλό μου προχωράει λίγο πιο κάτω... Μήπως ο Θεός είναι πράγματι μια ανθρώπινη επινόηση προκειμένου οι "ανώτεροι άρχοντες" (αναφέρομαι στους κληρικούς και σε όλο το παπαδαριό) της Εκκλησίας, να μπορούν να κουμαντάρουν τη δύναμη του πλήθους προς όφελός τους? Μήπως ο Θεός, είναι η δύναμη του νου μας, αλλά αν το αντιληφθούμε αυτό, θα χαλάσουμε τα σχέδια και την καλοπέραση πολλών?

Γιάννης
Περιβόητο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Χμμμ όπως είπε η κλέφτρα αύτες είναι ανθρώπινες πράξεις και το αν ο Θεούλης επεμβαίνει σε αυτές , τις ανθρώπινες πράξεις, είναι άλλο θέμα. Πάντως προσωπίκα πρότιμω να γίνονται όλα αύτα πάρα να μην είμαι ελευθέρος , ψυχικά , άνθρωπος.....Αρχική Δημοσίευση από crazyhelen :Πώς μπορεί ο καλός και πανάγαθος Θεούλης να επιτρέπει να χάνονται εν ριπή οφθαλμου οι ζωές τόσων αθώων (βλέπε Λονδίνο εχθες) και όλοι αυτοί που προκαλούν αυτές τις τόσο δυσάρεστες καταστάσεις να βρίσκονται στα σπιτάκια τους, αραχτοί και απλά να παίρνουν ένα θλιμμένο ύφος όταν αντιληφθούν τις κάμερες? Πού είναι η δικαιοσύνη Του, πού είναι το μεγαλείο Του? Πότε επιτέλους θα κριθούν όλοι αυτοί οι δολοφόνοι? Στην Δευτέρα Παρουσία? Μέχρι τότε .... ζήσε Μάη μου.....
crazyhelen
Διάσημο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από kleftra :Αυτά είναι πράξεις ανθρώπων,όπως και τα καλά όποτε συμβαίνουν.Μην μπερδευόμαστε η ερώτηση είναι αν υπάρχει ανώτερη δύναμη όχι κατα πόσο επεμβαίνει αυτή η δύναμη στην ανθρώπινη ζωή.Μην νομίζεις ότι είμαι ιδιαίτερα θρήσκο άτομο και στα γράφω αυτά,κάθε άλλο.Απλώς δεν μπορώ την αντιμετώπιση του στυλ "Πώς μπορεί ο καλός και πανάγαθος Θεούλης να επιτρέπει να γίνεται το τάδε ή το δείνα".Η ζωή δεν είναι δίκαιη ούτε στρωμένη με ροδοπέταλα.Όλοι κάποια στιγμή πληρώνουμε για τις πράξεις μας είτε αυτό είναι θεία δίκη είτε η ίδια η ζωή τα φέρνει έτσι.Κανείς πάντως δεν μένει ατιμώρητος αυτό το πιστεύω.Όπως επίσης πιστεύω πως για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας υπέυθυνη είναι η αλαζονεία του ανθρώπου.
Όλοι κάποια στιγμή πληρώνουμε τις πράξεις μας, αλλά πες μου, ποιές πράξεις πληρώνει ένα νεογέννητο που δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή βγαίνοντας από την κοιλιά της μάνας του? Και γιατί στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής μας σχεδόν πάντα αναζητάμε την βοήθεια του Θεού και πιστεύουμε πώς για την δικιά μας περίπτωση θα επέμβει? Άρα πιστεύουμε ότι η Θεία Δύναμη μπορεί να επηρρεάσει την ανθρώπινη ζωή, γιάυτό και την αναζητάμε.
Σαφώς και η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, αλλά δεν μπορεί η χριστιανική Εκκλησία να μιλά για έναν Θεό Δίκαιο, Πανάγαθο και Ευεργέτη. Ο Θεός που μας παρουσιάζουν οι Διαθήκες δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βιώνουμε καθημερινά. Ο Θεός Τιμωρός, που μας δικάζει και μας καταδικάζει για τις εν ζωή αμαρτίες μας δεν είναι ο Ένας Θεός Πατέρας Παντοκράτορας. Δυστυχώς.....
kleftra
Διάσημο μέλος

Με τίποτα δεν εννοούσα ότι πλήρωσαν για τις πράξεις τους τα θύματα.Έγραψα κι άλλα μνμ μετά απο αυτό που παραθέτεις.Και όπως είπα και με άλλα λόγια όσα μας παρουσιάζονται απο τα διάφορα βιβλία της πίστης(ευαγγέλια κλπ)γραφτήκαν απο ανθρώπους.Δεν νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε Θεός επιφύλλασε για τους ανθρώπους μια ζωή χαρισάμενη,αλλιώς θα τους κρατούσε στον παράδεισο ή στο αντίστοιχο της κάθε θρησκείας όπου δεν θα υπήρχε πόνος και τα αγαθά θα βρίσκονταν σε αφθονία χωρίς να χρειαστεί αν κοπιάσεις για αυτά.Κι αν σταθούμε στην χριστιανική θρησκεία ο ίδιος ο Χριστός έζησε μια ζωή με πόνο κι αδικία.Τέλος το κομμάτι που παραθέτεις "ο Ένας Θεός Πατέρας Παντοκράτορας"είναι η αρχή του συμβόλου της πίστεως(το Πιστεύω) ή αλλιώς το διάταγμα που υπογράφτηκε και συντάχτηκε από τον Μ.Κωνσταντίνο και την αυλή του. Δηλαδή και πάλι ανθρώπινα παραμυθάκια.Αρχική Δημοσίευση από crazyhelen :Όλοι κάποια στιγμή πληρώνουμε τις πράξεις μας, αλλά πες μου, ποιές πράξεις πληρώνει ένα νεογέννητο που δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή βγαίνοντας από την κοιλιά της μάνας του? Και γιατί στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής μας σχεδόν πάντα αναζητάμε την βοήθεια του Θεού και πιστεύουμε πώς για την δικιά μας περίπτωση θα επέμβει? Άρα πιστεύουμε ότι η Θεία Δύναμη μπορεί να επηρρεάσει την ανθρώπινη ζωή, γιάυτό και την αναζητάμε.
Σαφώς και η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, αλλά δεν μπορεί η χριστιανική Εκκλησία να μιλά για έναν Θεό Δίκαιο, Πανάγαθο και Ευεργέτη. Ο Θεός που μας παρουσιάζουν οι Διαθήκες δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βιώνουμε καθημερινά. Ο Θεός Τιμωρός, που μας δικάζει και μας καταδικάζει για τις εν ζωή αμαρτίες μας δεν είναι ο Ένας Θεός Πατέρας Παντοκράτορας. Δυστυχώς.....

Dare-Devil
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από crazyhelen:Πώς μπορεί ο καλός και πανάγαθος Θεούλης να επιτρέπει να χάνονται εν ριπή οφθαλμου οι ζωές τόσων αθώων (βλέπε Λονδίνο εχθες) και όλοι αυτοί που προκαλούν αυτές τις τόσο δυσάρεστες καταστάσεις να βρίσκονται στα σπιτάκια τους, αραχτοί και απλά να παίρνουν ένα θλιμμένο ύφος όταν αντιληφθούν τις κάμερες? Πού είναι η δικαιοσύνη Του, πού είναι το μεγαλείο Του? Πότε επιτέλους θα κριθούν όλοι αυτοί οι δολοφόνοι? Στην Δευτέρα Παρουσία? Μέχρι τότε .... ζήσε Μάη μου.....
Για μένα προσωπικά είσαι λαθος.Πιστεύω ότι ο θεός μας έδωσε μυαλό για να ζήσουμε.Τα προβλήματα σε αυτόν τον κόσμο θα τα λύσουμε με την λογική που μας έδωσε αυτό το κάτι.Ενοχλούμαι όταν ακούω από πολλούς αχ ο θεός μας εγκατέλειψε.Δεν μας εγκατέλειψε μας εδωσε μυαλό για να ζήσουμε μόνη μας.Όλα εύκολα τα θέλουμε?
DarK_HumOuR
Νεοφερμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από crazyhelen:Πώς μπορεί ο καλός και πανάγαθος Θεούλης να επιτρέπει να χάνονται εν ριπή οφθαλμου οι ζωές τόσων αθώων (βλέπε Λονδίνο εχθες) και όλοι αυτοί που προκαλούν αυτές τις τόσο δυσάρεστες καταστάσεις να βρίσκονται στα σπιτάκια τους, αραχτοί και απλά να παίρνουν ένα θλιμμένο ύφος όταν αντιληφθούν τις κάμερες? Πού είναι η δικαιοσύνη Του, πού είναι το μεγαλείο Του? Πότε επιτέλους θα κριθούν όλοι αυτοί οι δολοφόνοι? Στην Δευτέρα Παρουσία? Μέχρι τότε .... ζήσε Μάη μου.....
γι αυτο
και για αλλα πολλα
οχι.
δεν πιστευω..
xmavidis
Νεοφερμένο μέλος

Δηλαδή, τι νόημα θα είχε αν ήταν όλα ιδανικά; Δε θα υπήρχε αρμονία και δε θα είχαμε βούληση (όχι ότι τώρα που την έχουμε δεν την ελέγχουν κάποιοι επιτήδιοι).
Εγώ πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη γιατί πιστεύω ότι όλοι οι νόμοι χρειάζονται έναν ή περισσότερους νομοθέτες για να υπάρξουν.
Skeftomilos
Εκκολαπτόμενο μέλος

@xmavidis: Ότι οι νόμοι χρειάζονται νομοθέτη λογικό ακούγεται. Ότι οι νομοθέτες εμφανίζονται ξαφνικά από το τίποτα ή υπάρχουν από πάντα, αυτό δεν ακούγεται λογικό!

ο λογος της βαφτισης ειναι οτι το μωρο γενιεται αμαρτολο και αμα δεν το βαφτισεις θα καταληξει να καιγεται στη κολαση.Πάντως θεωρώ λίγο φασιστικό το να μας βαφτίζουν σε τέτοια ηλικία που να μη μπορούμε να έχουμε σχηματίσει άποψη καθώς κ για πολλούς άλλους λόγους
το μωρο
που δεν εχει παρει καν δυο ανασες
ειναι αμαρτολο
btw, οι γυναικες ειναι αμαρτολες ετσι και αλλιος. Ναι ενταξι η παναγια εφτυσε το κακοσπορι κτλ κτλ αλλα αμα εχουν περιοδο δεν κανει να μπουν στην εκλησια θα τη μοληνουν.
ζωα
τα περι επιλογων λιγα μου λενε, κυριος γιατι θα μπορουσαμε να εχουμε ελευθερια βουλησης ΚΑΙ να μην βιαζουν/κομματιαζουν/παιθαινουν απο πεινα παιδακια.
vaguraw
Εκκολαπτόμενο μέλος

Με τα σχολια που κανεις στο 1ο quote σου συμφωνω και εγω.Αυτα ειναι καταλοιπα μιας κομπλεξικης κοινωνιας.Μην ξεχνας ομως πως στην διδασκαλια του χριστου λεει πως δεχτηκε γυναικες και παιδια κοντα του παρα την μεχρι τοτε παραδοση που τους ηθελε "κατωτερους".
Το να μην επιτρεπετε λογο περιοδου να πανε γυναικες στην εκκλησια το θεωρω και εγω απιστευτη βλακεια.
Για το 2ο quote.
Δεν το βλεπω ετσι το πραμα.Το να πιστευεις καπου σε καμια περιπτωση δεν σημαινει αποποιηση ευθυνων.Με ποια λογικη θα σημαινε?
ο ανθρωπος ειναι απολυτα υπευθυνος για τις πραξεις ειτε πιστευει στον Χριστό ειτε στον Ροναλντινιο.Τωρα αν καποιος λεει το αντιθετο δεν φταει ο Χριστός ή ο Ροναλντινιο αλλα ο ιδιος ο ανθρωπος.
Δεν θεωρω ομορφο να λες οτι λυπασαι καποιους ανθρωπους επειδη εχουν ακολουθησει κατι στην ζωη τους.Εχω γνωρισει ατομα που πιστευουν στον Χριστο και δεν ειναι καθολου οπως τους περιγραφεις.
Για το τελευταιο quote σου!
Σε αυτο και εγω προβληματιζομαι ακετα ..απλα σκεψου οτι τα περι επιλογων δεν αναφερονται μονο σε σενα αλλα και στον διπλανο σου που μπορει να ειναι το μεγιστο ρεμαλι και να βιαζει κοριτσακια 12 χρονων!!Δεν φταιει ο θεος γιαυτο αλλα το ρεμαλι.Βεβαια θα μου πεις γιατι δεν τον αποτρεπει?Εδω δεν μπορω να σου δωσω καποια ικανοποιητικη απαντηση εκτος απο το οτι η μοιρα του κοσμου καθοριζεται απο τον ιδιο!Ετσι το βλεπω το πραμα παντως.τα περι επιλογων λιγα μου λενε, κυριος γιατι θα μπορουσαμε να εχουμε ελευθερια βουλησης ΚΑΙ να μην βιαζουν/κομματιαζουν/παιθαινουν απο πεινα παιδακια

- ο θεος ειναι παναγαθος και παντοδυναμοςΣε αυτο και εγω προβληματιζομαι ακετα ..απλα σκεψου οτι τα περι επιλογων δεν αναφερονται μονο σε σενα αλλα και στον διπλανο σου που μπορει να ειναι το μεγιστο ρεμαλι και να βιαζει κοριτσακια 12 χρονων!!Δεν φταιει ο θεος γιαυτο αλλα το ρεμαλι.Βεβαια θα μου πεις γιατι δεν τον αποτρεπει?Εδω δεν μπορω να σου δωσω καποια ικανοποιητικη απαντηση εκτος απο το οτι η μοιρα του κοσμου καθοριζεται απο τον ιδιο!Ετσι το βλεπω το πραμα παντως.
- στον κοσμο υπαρχει κακο
- ο θεος θα μπορουσε να κανει κατι για να μην υπαρχει κακο
---------
ειτε ο θεος δεν μπορει να κανει κατι για να μην υπαρχει κακο (= δεν ειναι παντοδυναμος)
ειτε ο θεος δεν ΘΕΛΕΙ να κανει κατι για να μην υπαρχει κακο (= δεν ειναι παναγαθος)
επισις
- ο θεος ειναι παντογνωστης
- ο θεος ξερει τι εγινε, τι γινεται και τι θα γινει
- ο θεος ξερει τι θα κανεις σε μια ωρα απο τωρα
------------
δεν εχεις ελευθερη βουλιση αλλα κινησε βαση ενος προκαθορισμενου σχεδιου που ουτε ο θεος δεν μπορει να αλαξει (αρα ουτε αυτος δεν εχει ελευθερη βουληση) γιατι αν το αλαξει παει να πει οτι δεν ειναι παντογνωστης (Δεν ηξερε οτι θα αλαξει-εκτος αν το ηξερε οποτε παλι ειναι προκαθορισμενο).
Rempeskes
Επιφανές μέλος

Γιατί ο Θεούλης αφήνει νεογέννητα να πεθαίνουν;
nikita13
Διάσημο μέλος

Χμ σκέψου μόνο ότι αυτά τα νεογέννητα δεν γεύονται την κακία του κόσμου αυτού και φεύγουν αθώα όπως ήρθαν..Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes:Ερώτηση πάνω στην ελεύθερη βούληση...

kleftra
Διάσημο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes:Ερώτηση πάνω στην ελεύθερη βούληση...
Πως το συγκλίνεις αυτό με την ελεύθερη βούληση;
Η απάντηση μου αφορούσε την ελεύθερη βούληση του ατόμου.
Εσύ προφανώς αναφέρεσαι στην βούληση του Θεού(με την έννοια ότι τα αφήνει να πεθαίνουν και δεν τα σώζει)
Αυτό ρωτάς;
Sotiria
Νεοφερμένο μέλος

Άσε που και που γεννιούνται κάποια παιδιά, οι γονείς τους είναι ανίκανοι να τα μεγαλώσουν.......
Σκέψου όμως και το άλλο...
Δεν ξέρω αν είχες δει στις ειδήσεις ένα μωράκι που η μάνα του το είχε τυλίξει σε μια σακούλα και το είχε ρίξει στην θάλασσα...
Αυτό το βρήκαν δεν θυμάμαι ποιοι όμως, σε μια παραλία και το μωράκι τώρα χαίρει άκρας υγείας...
Rempeskes
Επιφανές μέλος

φεύγουν αθώα όπως ήρθαν
Και οι γονείς?
Η απάντηση μου αφορούσε την ελεύθερη βούληση του ατόμου.
Υπάρχουν άτομα χωρίς ελεύθερη βούληση - αυτό λέω...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.