Ciela
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής

-petros
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
love_angel
Επιφανές μέλος

Εγώ θυμάμαι ότι σαν παιδί μου είχαν περάσει τέτοιες ιδέες από το μυαλό (ότι πρέπει να κάνω επαναληπτικά μια κίνηση αλλιώς θα συμβεί κάτι κακό- όπως αυτό που περιγράφεις με το χτύπημα του τραπεζιού), ωστόσο ήταν περιστασιακές και δε με κατάκλυζαν (δεν έκανα την κίνηση τελικά).
-petros
χαχα ομοίως και εγώ με τον scandal... δεν ήξερα οτι είναι ψυχαναγκαστικές τάσεις.
Ένας Μήτσος
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος

Αλλά όταν οι ψυχαναγκασμοί είναι έντονοι και επηρεάζουν την λειτουργικότητα και την καθημερινότητα του ατόμου σταματά να είναι φυσιολογικό. Κι αν δεν γίνει παρέμβαση από ειδικό, οι ψυχαναγκασμοί τείνουν να ακολουθούν το παιδί και στην ενήλικη ζωή του.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος

το εχουν και αλλοι ε?
ειναι μια ανακουφιση..
iGiannis
Πολύ δραστήριο μέλος

Παλιά έλεγα για παράδειγμα: "Αν τελειώσω τις ασκήσεις των αρχαίων μέσα σε 10 λεπτά, ο καθηγητής δεν θα'ρθει αύριο"..

Μπορώ να πω ότι είχε επιτυχία.. Το έκανα αυτό περίπου μια βδομάδα και ο καθηγητής δεν ερχόταν στο σχολείο.. Έφτασα σε σημείο να πιστεύω πως μπορώ να ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον..

ΥΓ: Όταν δέησε να επιστρέψει στο σχολείο, μάθαμε πως ήταν άρρωστος..
Ένας Μήτσος
Νεοφερμένο μέλος

Scandal
Διαχειριστής

Κάπως σχετικό θέμα στο οποίο μπορείτε να βρείτε παρόμοιες μαρτυρίες, είναι και το Τι "μανίες" έχουμε οι ίδιοι ή ποιες έχουμε συναντήσει στο περιβάλλον μας;

-petros
underwater
Περιβόητο μέλος

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση για αυτές τις ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές ; Είναι μηχανισμός άμυνας του ανθρώπου ενάντια στο ότι δεν μπορεί να ελέγξει το μέλλον η κάτι άλλο;
Ουσιαστικά πρόκειται για "τεχνικές" που δημιουργεί το μυαλό για να καταπολεμήσει το άγχος του, το οποίο μεταθέτει σε διαφορετικές εστίες. Από εκεί και πέρα, οι ακόμα "βαθύτεροι" λόγοι ερμηνεύονται διαφορετικά από θεωρητικούς διαφορετικών προσεγγίσεων.
Όσον αφορά παθολογικές καταστάσεις (ιδιοψυχαναγκαστική διαταραχή), τα αίτια ποικίλουν. Μερικά στοιχεία για την διαταραχή σε παιδιά και εφήβους εδώ.
prinCess.
Επιφανές μέλος

Ειδικά όταν αργούσα να πάω σπίτι όταν έπαιζα ξέρω γω με φίλες, πριν μπω μέσα(στο σπίτι ντε), έκανα μια συγκεκριμένη κίνηση με τα δάχτυλα και έλεγα ότι αν προλάβω και το κάνω 3 φορές ενώ περπατάω προς το σπίτι, δε θα μου φωνάξουν οι γονείς μου ή θα βρω κάποια δικαιολογία και δε θα πουν τίποτα. Και ναι έπιανε.

Με τα χρόνια το ξεπέρασα και το ξέχασα.
underwater
Περιβόητο μέλος

Μπορώ να πω ότι είχε επιτυχία.. Το έκανα αυτό περίπου μια βδομάδα και ο καθηγητής δεν ερχόταν στο σχολείο..
Ειδικά όταν αργούσα να πάω σπίτι όταν έπαιζα ξέρω γω με φίλες, πριν μπω μέσα(στο σπίτι ντε), έκανα μια συγκεκριμένη κίνηση με τα δάχτυλα και έλεγα ότι αν προλάβω και το κάνω 3 φορές ενώ περπατάω προς το σπίτι, δε θα μου φωνάξουν οι γονείς μου ή θα βρω κάποια δικαιολογία και δε θα πουν τίποτα. Και ναι έπιανε.
![]()
Μην λέτε τέτοια και βάζετε ιδέες σε όλους τους ταλαίπωρους ψυχαναγκαστικούς (με μένα συμπεριλαμβανόμενη. Αν και ειδική ψυχικής υγείας είμαι φουλ στον ψυχαναγκασμό)!

Ένας Μήτσος
Νεοφερμένο μέλος

Το έκανα κι εγώ αυτό όταν ήμουν μικρή.
Με τα χρόνια το ξεπέρασα και το ξέχασα.
Χαχαχα και εγω εκανα ακριβώς το ίδιο πράμα... Μάλιστα καμιά φορά έκανα και το άλλο, έλεγα πως αν ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια σπίτι καταφέρω να αντιστοιχήσω κάθε συλλαβή μιας ολόκληρης πρότασης σε κάθε σκαλοπάτι δεν θα μου φωνάξουν...
Προχωρημένο ...!
Θάλεια
Διάσημο μέλος

underwater
Περιβόητο μέλος

Δηλαδή...αν ψυχαναγκασμούς που είχαμε τους διώξαμε,αλλά στη θέση τους φέραμε καινούριους,που δε μας γαμάνε τη ζωή μέχρι να παρέμβει κάποιος,χρειαζόμαστε και πάλι ντοκ;
Τι εννοείς;
wolfe4ever
Διάσημο μέλος

Μερικές φορές το κάνω ακόμα. Γιατί δε ξέρω.

iGiannis
Πολύ δραστήριο μέλος

Άλλο πάλι και αυτό.. Το έκανα κι εγώ , αλλά πολύ μικρός 2α-3η δημοτικού..Ό,τι έλεγα ήθελα να το σχηματίζω γράφοντάς το νοερά με τα δάχτυλά μου.
Μερικές φορές το κάνω ακόμα. Γιατί δε ξέρω.![]()

wolfe4ever
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.