emufear
Πολύ δραστήριο μέλος

Συγκεκριμένα καταδίκασε σε έντυπο της εκκλησίας ένα από τα βιβλία του Λουίτζι Κασκιόλι υπό τον τίτλο Ο Μύθος του Χριστού.
Ο Κασκιόλι θεωρεί ότι ο χριστιανισμός στηρίχθηκε μόνο σε αμφισβητούμενης ορθότητας ενδείξεις. Κατέθεσε τη μήνυση κατά του ιερέα Κίγκι το 2002, βασιζόμενος σε ιταλικό νόμο που απαγορεύσει την εξαπάτηση του κοινού, επισημαίνει το BBC.
«Αυτό δεν με εκπλήσσει, αλλά δεν σημαίνει ότι όλα τελειώνουν εδώ» δήλωσε ο Κασκιόλι μετά την απόρριψη της μήνυσής του. Ανέφερε, δε, ότι συλλογίζεται να προσφύγει τώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Συνήγορος του Ενρίκο Ρίγκι δήλωσε από πλευράς του ότι ο ιερέας είναι πολύ ικανοποιημένος και συγκινημένος με τη δικαστική απόφαση.
Πηγή: https://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=683568&lngDtrID=245
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
O'Zorgnax
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
faithplus1
Πολύ δραστήριο μέλος

Αλλά άντε τώρα να αποφασίσει δικαστήριο στην Ιταλία ή οπουδήποτε αλλού ότι τελικά ο χριστιανισμός είναι μια εξαπάτηση του κοινού...

Τα λεφτά μας πίσω!
emufear
Πολύ δραστήριο μέλος

Και γενικά βέβαια είναι σχεδόν αδύνατο.
Dare-Devil
Πολύ δραστήριο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Dare-Devil
Πολύ δραστήριο μέλος

Μην φανταστεις και εγω μικρος πηγαινα εκκλησια καθε σαββατο κοινωνουσα αλλα τοτε ημουν μικρος δεν μπορουσα να δω παραπερα το θεμα διοτι ειχα ελλειψη γνωσεων και ακολουθουσα παντα την μητερα μου αλλα τωρα ποια εχω καταλαβει τι εστι θρησκεια.Ειναι ο σκαπανεας εμφυλιων πολεμων.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Κοινώς οι μισοί έχουν σηκώσει την κεφάλα και νομίζουν οτι αυτοί είναι και κανείς άλλος και ολα τα αμφισβητούν και οι άλλοι μισοί έχουν κατεβάσει την κεφάλα και μασούν σαν κουτορνίθια τα πάντα και δεν αμφισβητούν τίποτα. Το κεφάλι σε μεσαίο ύψος με τα μάτια να κοιτούν μπροστά, ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ;

actaestfaboula
Νεοφερμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Valder:Απ' οτι βλέπω είναι της μόδας οι άθεοι/εες και οι θεούσοι/σες. Οι μεν πρώτοι είναι εγκεφαλικά νεκροί γιατί επειδή δε τους άρεσε τίποτα, απέρριψαν τα πάντα και είναι κενοί θρησκευτικά -πιθανότατα και νοητικά-. (Αλήθεια μπορούν να δημιουργήσουν ενα ον και να του δώσουν ψυχή;.) και οι μεν δεύτεροι είναι εγκεφαλικά ελεγχόμενοι απο κάστες "φασιστών ήθους" που ενω οι τελευταίοι καλοπερνούν, οι πρώτοι ζούν στο Matrix και όλα καλά, όλα ανθηρά.
Κοινώς οι μισοί έχουν σηκώσει την κεφάλα και νομίζουν οτι αυτοί είναι και κανείς άλλος και ολα τα αμφισβητούν και οι άλλοι μισοί έχουν κατεβάσει την κεφάλα και μασούν σαν κουτορνίθια τα πάντα και δεν αμφισβητούν τίποτα. Το κεφάλι σε μεσαίο ύψος τα μάτια να κοιτούν μπροστά, ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ;![]()
![]()
![]()
σχετικά με το ¨εγκεφαλικά νεκροί¨ και τους άθεους, νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε /ξέρουμε πολλούς ανθρώπους (επιστήμονες,καλλιτέχνες,συγγραφείς,κτλ) οι οποίοι άφησαν τεράστιο έργο και ήταν δηλωμένοι άθεοι...νομίζω?

Scandal
Διαχειριστής

Ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει σε ότι και όπου θέλει. Αν αυτός δεν πιστεύει, τότε καλό είναι να αφήσει τις θρησκείες των άλλων στην ησυχία τους.
Είτε τον δικαίωνε το δικαστήριο είτε όχι, αυτό δε σημαίνει πως θα κατέστρεφε τη πίστη των υπολοίπων. Η πίστη είναι κάτι αρκετά δυνατό και δεν είναι εύκολο να καταστραφεί.Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Εγω θα διαφωνήσω με τον γέρο. Ναι μεν για εμενα έχει δικαίο αλλά δεν είναι "όμορφο" να καταστρέφεις την πιστή του καθενός
Επίσης το τι πιστεύει ο καθένας δεν είναι δουλειά σου. Το γεγονός ότι κάποιος πιστεύει στο Χριστιανισμό δε σημαίνει πως είναι και στενόμυαλος. Ο θεός δεν μπορεί να αποδειχτεί επιστημονικά όπως καμμία άλλη ανώτερη δύναμη καθώς αν υπάρχει αναφερόμαστε στο υπερφυσικό, άρα δεν μπορεί να αποδειχτεί απόλυτα επιστημονικά.Αρχική Δημοσίευση από Dare_Devil:Ναι δεν ειναι ομορφο το καταλαβαινω exposed bone αλλα ΤΣΑΝΤΙΖΟΜΑΙ οταν βλεπω ανθρωπους οι οποιοι δεν μπορουν να σκεφτουν να διευρυνουν την σκεψη τους και φοβουνται να ψαξουν την αληθεια η να συλογιστουν (στενα μυαλα).Καποτε πρεπει να τελειωσει το θεμα γιατι καθε μερα πολεμο εχουμε.Σκοτωνονται ανθρωποι για το ποιο?Το μη επιστημονικoς αποδεδειγμενο.
Γενικά έχω βάλει το θέμα των θρησκευτικών πεποιθήσεων στην άκρη τους τελευταίους μήνες [στο μυαλό μου].
Πάντως θεωρώ των Χριστιανισμό παρεξηγημένη θρησκεία. Το να βάζεται ως λόγο του θεού τις @@ριες που λέει και κάνει ο κάθε παπάς και καταλήγοντας σε αντίστοιχα λανθασμένα συμπεράσματα, είναι λάθος.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.
O'Zorgnax
Δραστήριο μέλος

Οι άθεοι είναι εγκεφαλικά νεκροί, δεν τους αρέσει τίποτα, απορρίπτουν τα πάντα και είναι και -πιθανότατα- κενοί νοητικά...Αρχική Δημοσίευση από Valder:Απ' οτι βλέπω είναι της μόδας οι άθεοι/εες και οι θεούσοι/σες. Οι μεν πρώτοι είναι εγκεφαλικά νεκροί γιατί επειδή δε τους άρεσε τίποτα, απέρριψαν τα πάντα και είναι κενοί θρησκευτικά -πιθανότατα και νοητικά-.
Διαβάζεις αυτά που γράφεις;
actaestfaboula
Νεοφερμένο μέλος

ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΣ..Αρχική Δημοσίευση από O'Zorgnax:Οι άθεοι είναι εγκεφαλικά νεκροί, δεν τους αρέσει τίποτα, απορρίπτουν τα πάντα και είναι και -πιθανότατα- κενοί νοητικά...
Διαβάζεις αυτά που γράφεις;

Subject to change
e-steki.gr Founder

Για την ιστορία, περισσότερο συμφωνώ με τον O'Zorgnax.
weak and powerless
Διάσημο μέλος

Valder
Τιμώμενο Μέλος

Εντούτοις είναι άποψή μου! Σεβαστείτε τη, όπως σέβομαι κι εγω τις δικές σας και δεν πετάω χλευασμούς -ούτε τους επικροτώ με κεφαλαία γράμματα που απαγορεύεται κι αυτό από τους κανόνες- σε αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα.

actaestfaboula
Νεοφερμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Valder:Εντάξει ρε παιδιά, έκφραση είναι το εγκεφαλικά νεκροί. Αν μερικοί τώρα το συγχέετε με τον ιατρικό όρο και με βγάζετε βλάκα τότε τι να σας πω....είστε προφανώς πιο ανοιχτοί σε ορολογίες από εμένα.Τον αντίλογο δεν είδα με επιχειρήματα....
![]()
Εντούτοις είναι άποψή μου! Σεβαστείτε τη, όπως σέβομαι κι εγω τις δικές σας και δεν πετάω χλευασμούς -ούτε τους επικροτώ με κεφαλαία γράμματα που απαγορεύεται κι αυτό από τους κανόνες- σε αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα.![]()
ζητώ συγνώμη για τα κεφαλαία γράμματα,είμαι νέα εδώ και ακόμη ψάχνομαι...σεβαστές όλες οι απόψεις.
χωρίς ειρωνείες.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Αρχική Δημοσίευση από actaestfaboula:ζητώ συγνώμη για τα κεφαλαία γράμματα,είμαι νέα εδώ και ακόμη ψάχνομαι...σεβαστές όλες οι απόψεις.
χωρίς ειρωνείες.
Υπέροχα καλό μου!

Πάντα φιλικά!

Dare-Devil
Πολύ δραστήριο μέλος

Πετρο δεν θα συμφωνησω με τα λεγομενα σου.Η επιστημη μπορει να μας αποδειξει την υπαρξη του θεου.Πρωτα απο ολα δεν θα ηταν σωστο να πιστευουμε οτι ο θεος εχει μια απο τις γνωστες μορφες υλης στον κοσμο.Δεν πρεπει να αποκλειουμε το ενδεχομενο οτι ειναι αμορφος.Δεν ειπα οτι δεν υπαρχει θεος η υπαρχει γιατι δεν το γνωριζουμε.Δεν ειναι σωστο να υποστηριζουμε την υπαρξη του η την ανυπαρξια του.Αφου δεν ξερουμε αν υπαρχει και τι ειναι καλο ειναι να μενουμε ουδετερη και να μην βγαζουμε συμπερασματα οσπου η επιστημη να το/τον ανακαλυψει.(Σιμειωση: η επιστημη δεν υποθετει και ερευνα αλλα ανακαλυπτει)Αρχική Δημοσίευση από Petros:Επίσης το τι πιστεύει ο καθένας δεν είναι δουλειά σου. Το γεγονός ότι κάποιος πιστεύει στο Χριστιανισμό δε σημαίνει πως είναι και στενόμυαλος. Ο θεός δεν μπορεί να αποδειχτεί επιστημονικά όπως καμμία άλλη ανώτερη δύναμη καθώς αν υπάρχει αναφερόμαστε στο υπερφυσικό, άρα δεν μπορεί να αποδειχτεί απόλυτα επιστημονικά.
Γενικά έχω βάλει το θέμα των θρησκευτικών πεποιθήσεων στην άκρη τους τελευταίους μήνες [στο μυαλό μου].
Πάντως θεωρώ των Χριστιανισμό παρεξηγημένη θρησκεία. Το να βάζεται ως λόγο του θεού τις @@ριες που λέει και κάνει ο κάθε παπάς και καταλήγοντας σε αντίστοιχα λανθασμένα συμπεράσματα, είναι λάθος.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Μην το λες... και πιστη και στους 12θεους ηταν πολυ δυνατή αλλά ...Αρχική Δημοσίευση από Petros:Είτε τον δικαίωνε το δικαστήριο είτε όχι, αυτό δε σημαίνει πως θα κατέστρεφε τη πίστη των υπολοίπων. Η πίστη είναι κάτι αρκετά δυνατό και δεν είναι εύκολο να καταστραφεί.

Valder
Τιμώμενο Μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Μην το λες... και πιστη και στους 12θεους ηταν πολυ δυνατή αλλά ...![]()
12 θεοι rulez. Υπήρχαν 100% άσχετα αν πιστεύω οτι δεν ήταν και τόσο "θεοι". Για να καταρρεύσει μια πίστη, πρέπει να υπάρξει μια νεα και ισχυρότερη. Αυτό έγινε τότε. Δεν έβγαλε καμιά Απέλλα τον Δια ένοχο... Άλλο αυτό που λέει ο Πέτρος λοιπόν (και είναι σωστό) και άλλο αυτό που λες εσυ (και είναι σωστό για άλλους λόγους όμως).
Κατάλαβες Ευλαμπία;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.