Κάψιμο κορανίου στην Στοκχόλμη

Εχέμυθη

Περιβόητο μέλος

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,863 μηνύματα.
Γειά σας! Εμένα όλο αυτό μου βγάζει ακραίες αντιδράσεις και ως ένα βαθμό δικαιολογημένες ή τέλος πάντων αναμενόμενες αντιδράσεις από όλες τις πλευρές πάντως. Και γενικά το ζητημα είναι αρκετά ευαίσθητο και πολυπαραγοντικό και θα προσπαθήσω να εξηγήσω το σκεπτικό μου.

Ο ιρακινός πρόσφυγας, για να είναι πρόσφυγας καί πόσο μάλλον σε ένα ακραία μουσουλμανικό κράτος προφανώς και έχει λόγο να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια. Ήταν δικαιολογημένη η ενέργεια; Θεωρώ πώς ναι. Ως Εχεμυθη τη θεωρώ ακραία; Νομίζω πώς ναι. Το δεύτερο θεωρώ ότι είναι περισσότερο υποκειμενικό και βασίζεται λίγο στις προσωπικές πεποιθήσεις του καθενός. Πχ εγώ τό βλέπω από τη σκοπιά ενός ατόμου που δεν πιστεύει (είμαι αγνωστικιστρια) και που ωστόσο θεωρεί ότι όλοι θα πρέπει να πιστεύουν αυτό που θέλουν ελεύθερα και να συνυπάρχουν αρμονικά χωρίς να παραβιάζουν τίς ελευθερίες του καθενός (πχ. είμαι κατά της απαγόρευσης των εκτρώσεων γιατί παραβιάζει το δικαίωμα ελευθερίας του σώματος). Δηλαδή εμένα καί που κάηκε το κοράνι ή οποιοδήποτε άλλο θρησκευτικό σύμβολο και αν καταστρεφόταν δε θα μου έκανε κάτι. Προσωπικά όμως εγώ στη φάση που βρίσκομαι τώρα και με τα δεδομένα προσωπικά βιώματα δε θα προέβαινα σε τέτοια ενέργεια γιατί καταλαβαίνω καί σεβομαι ότι για κάποια άτομα είναι κάτι ιερό. Όμως έχω τα ίδια βιώματα με το άτομο που προέβη σε αυτή την πράξη. Καί ενώ γενικά διαφωνώ με μία τέτοια αντίδραση μπορώ να την καταλάβω και νά τη δικαιολογήσω απόλυτα. Ένας άλλος άνθρωπος με τελείως διαφορετικό background και απόψεις πολύ πιθανόν να έχει διαφορετική άποψη.

Πάμε στα υπόλοιπα, τώρα στο Ιράκ ΠΡΟΦΑΝΏΣ και θα υπήρχαν αντιδράσεις αν λάβουμε υπόψη το κράτος και το πόσο βασίζεται στη θρησκεία (ως μέσο χειραγώγησης θα έλεγα εγώ αλλά ναι, παμε να το δούμε πιο αντικειμενική, όχι; ).

Τώρα η αντίδραση των Σουηδών προφανώς και βγάζει φόβο όμως μη ξεχνάμε ότι η Σουηδία είναι ένα κράτος που ταυτόχρονα που είναι πολυπολιτισμικό και προωθεί την πολυπολιτισμικότητα και την ανεξιθρησκία.

Τώρα αυτό πάρα πολύ χοντρά. Είμαι βέβαιη ότι υπάρχουν ένα σωρό πράγματα να αναλύσεις σε όλο αυτό και είμαι βέβαιη ότι υπάρχει περίπτωση να έχω κάνει κάποια λάθη αλλά εδώ λέμε τη γνώμη μας. Οπότε είμαι πραγματικά περίεργη να διαβάσω απόψεις γιατί (μπράβο σας) βρήκατε ένα ενδιαφέρον θέμα.

Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,613 μηνύματα.
@Volkswagen Fan

H αγαπημένη σου χώρα... :P

1692287848587.png

Nα πας για Φίκα...

ark178

Διάσημο μέλος

Ο ark178 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,088 μηνύματα.
@Volkswagen Fan

View attachment 120033

Nα πας για Φίκα...
Και για nakenbad :prettyplz:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 20,440 μηνύματα.
@Volkswagen Fan

View attachment 120033

Nα πας για Φίκα...
Έτσι όπως τα έχουν κάνει να τα λουστούν οι Σουηδοί. Ποτέ δεν είναι αργά βέβαια.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,613 μηνύματα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 31,095 μηνύματα.
@Volkswagen Fan

View attachment 120033

Nα πας για Φίκα...

Εμείς τα λέγαμε χρόνια όμως οι καλόκαρδοι αριστεροί μας έλεγαν ρατσιστές που θελουμε τον κακό του πλανήτη. Η Σουηδία ήταν η καλύτερη χώρα του πλανήτη για να ζεις μέχρι πριν λίγα χρόνια όμως τώρα είναι top 3 σε εγκληματικότητα στην Ευρώπη και Νο1 σε βιασμούς. Όλα αυτά εντελώς τυχαία έγιναν από το 2015 και μετά όπου η χώρα δέχθηκε 180.000 λάθρο από διάφορες Μουσουλμανικές χώρες.👋👋
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

nPb

Επιφανές μέλος

Να δεις Φώτη εδώ στη Γερμανία, να μπαίνουν στο τρένο 18-20χρονοι Μουσουλμάνοι φορώντας την ολόσωμη ρόμπα και με την σχολική τσάντα στο πλάι. Ο άλλος σήμερα, φορούσε σαρίκι με τζίν και πουκάμισο. :laugh: Τελευταία βλέπω πολλές Γερμανίδες να ντύνονται σαν τη θεία μου τη Χανούμ Λεϊλά.

:dizzy2:

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 31,095 μηνύματα.
Να δεις Φώτη εδώ στη Γερμανία, να μπαίνουν στο τρένο 18-20χρονοι Μουσουλμάνοι φορώντας την ολόσωμη ρόμπα και με την σχολική τσάντα στο πλάι. Ο άλλος σήμερα, φορούσε σαρίκι με τζίν και πουκάμισο. :laugh: Τελευταία βλέπω πολλές Γερμανίδες να ντύνονται σαν τη θεία μου τη Χανούμ Λεϊλά.

:dizzy2:

Είναι η νέα τάση της μόδας λογικά και την παρουσιάζουν 😅😅. Δυστυχώς η Ευρώπη ξυπνάει αργά και δεν ξέρω αν γίνεται να αλλάξει η κατάσταση που είμαστε, σίγουρα δεν πρέπει να βάλουμε άλλους μέσα καθώς μόνο προβλήματα δημιουργούν.

American Economist

Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια