Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.

20-11-21

14:00
Έχω μια ερώτηση σχετικά με τους SSD. Έχω έναν M.2 SSD 512GB τον οποίο σκέφτομαι να πουλήσω για να πάω σε 1TB.
Η ερώτησή μου είναι αν είναι εφικτό να καταστραφούν τα δεδομένα του, χωρίς να πάθει βλάβη ο SSD. Δηλαδή, μετά το format να μην είναι εφικτό να επαναφέρει ο άλλος τα αρχεία.
Ξέρω ότι για τους μηχανικούς σκληρούς, υπάρχουν MS-DOS/ BIOS προγράμματα που τα αφήνεις να κάνουν random και συνεχή writes στο σκληρό για μέρες για να πετύχεις αξιόπιστο αποτέλεσμα.
Έκανα μια αναζήτηση στο Google αλλά δεν κατάφερα να βρω πληροφορίες.
Μήπως πχ ο SSD, αν του κάνεις ένα αργό format και τον γεμίζεις με άχρηστη πληροφορία, καταστρέφεται ό,τιδήποτε από κάτω;
Η ερώτησή μου είναι αν είναι εφικτό να καταστραφούν τα δεδομένα του, χωρίς να πάθει βλάβη ο SSD. Δηλαδή, μετά το format να μην είναι εφικτό να επαναφέρει ο άλλος τα αρχεία.
Ξέρω ότι για τους μηχανικούς σκληρούς, υπάρχουν MS-DOS/ BIOS προγράμματα που τα αφήνεις να κάνουν random και συνεχή writes στο σκληρό για μέρες για να πετύχεις αξιόπιστο αποτέλεσμα.
Μήπως πχ ο SSD, αν του κάνεις ένα αργό format και τον γεμίζεις με άχρηστη πληροφορία, καταστρέφεται ό,τιδήποτε από κάτω;
gademis
Τιμώμενο Μέλος
Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 1.633 μηνύματα.

20-11-21

14:35
Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ο ίδιος, αλλά με ενα γρήγορο google είναι πιο δύσκολο πρόβλημα απο HDD. Πολυς κόσμος συμβουλεύει να χρησιμοποιήσεις το utility του κατασκευαστή που κάποια έχουν τέτοια δυνατότητα. Είναι λογικό αυτό να προκαλέσει και τη λιγότερη "φθορά" (απο άποψη write cycles) στο δίσκο και ξέρουν καλυτερα πως δουλεύει ο συγκεκριμένος δίσκος εσωτερικά.
Απο εκεί και πέρα βλέπω κατι για PSID revert που όμως είναι πάλι hardware specific. Και έχεις και επιλογές gparted που όμως δεν κανουν cryptographic wipe.
www.makeuseof.com
kb.iu.edu
Απο εκεί και πέρα βλέπω κατι για PSID revert που όμως είναι πάλι hardware specific. Και έχεις και επιλογές gparted που όμως δεν κανουν cryptographic wipe.

How to Securely Erase Your SSD Without Destroying It
SSDs can only be written to a limited number of times. Then how can you securely erase your SSD? Here's what you need to know!

Securely erase a solid-state drive - IUKB
Secure drive erasure is the process of erasing all or part of a storage device so that the data it contained is difficult or impossible to recover.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.

20-11-21

16:13
Thanks, μάλλον θα τον κρατήσω τελικά σαν 2ο M.2 για να εγκαθιστώ παιχνίδια, δε θα ήθελα να μπω σε τόσο πολύπλοκες διαδικασίες για λίγα ευρώ. Αλλά σημαντικό που μάθαμε πληροφορίες, δεν το ήξερα ότι είναι πιο δύσκολο από HDD!
Citylights
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Citylights αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 912 μηνύματα.

20-11-21

16:41
Έχω μια ερώτηση σχετικά με τους SSD. Έχω έναν M.2 SSD 512GB τον οποίο σκέφτομαι να πουλήσω για να πάω σε 1TB.
πολύ απλά μπορείς να γράψεις τεράστια αρχεία και έτσι θα χαθούν τα δεδομένα που θα γίνουν
overwrite, βέβαια υπάρχουν και περιοχές του αποθηκευτικού μέσου που δεν έχεις άμεση πρόσβαση
όμως αν δεν μπορείς να έχεις εύκολη πρόσβαση εσύ, ποιος μπορεί να ξέρει και να έχει;; ουσιαστικά
κάνοντας overwrite ενα μέσο αποθήκευσης το θέμα κλείνει εκεί, εκτός και αν κάποιος έχει εξειδικευμένες
γνώσεις στην ανάκτηση δεδομένων.
“Over Provisioning”. With this function, it is possible to maximise the life span of your SSD. During this procedure, a certain storage area is not made available to the user. This area is only for the SSD controller. It uses the storage to efficiently swap and administer temporary data. By doing so, Over Provisioning also supports the introduced procedures Wear Leveling and Bad-Block-Management. Primarily SSDs with small capacity benefit from Over Provisioning because in so doing space for the optimisation functions is guaranteed. Owners of a big Samsung SSD mostly have enough space for administration functions from the start.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 26 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...