χαχαχα! Παιδιά, sorry που θα σας απογοητεύσω... Δεν πρόκειται για quiz!

Μου άρεσε όμως ο τρόπος που το είδατε!!! Χμ.. Μου δώσατε ιδέες για μελοντικά posts! Χαίρομαι που και εσείς βρίσκετε πως το κείμενο κολλάει σε τόσο διαφορετικές, μα τόσο όμοιες ιδεολογίες και πρόσωπα. Νομίζω πως αυτό αποτελεί μια μικρή απόδειξη πως όπως και να μας πλασάρουν την ωμή βία, αυτή παραμένει για πάντα έγκλημα, ανεξάρτητα από την ιδέα που πάει να αγιάσει το μέσο...
Απλά ήθελα να γράψω ένα κείμενο για το σύνολο των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Για εμένα όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, ανεξαρτήτως ιδεολογίας μου είναι το ίδιο αντιπαθή. Επομένως οποιοδήποτε παράδειγμα και αν χρησιμοποιούσα για εμένα προσωπικά θα ήταν το ίδιο. Δυστυχώς αυτό δεν θα ίσχυε όμως και για μερικούς αναγνώστες του blog οι οποίοι με έχουν κατηγορήσει για αντικομμουνιστή (λες και είναι βρισιά, αλλά τελοσπάντων), άλλοι για δεξιό(!!! άλλη βρισιά από εδώ!!!) ... ανθέλληνα κτλ (ο καθένας με το χαβά του δηλαδή...).
Και επειδή έχω βαρεθεί να γίνομαι μπαλάκι του πινγκ πονγκ και κάποιοι να εμποδίζονται να καταλάβουν το Point που θέλω να φτάσω. αποφάσισα να μην βάλω ονόμα, ημερομηνίες, συγκεκριμένα γεγονότα κτλ. Έκανα ένα mix από τις απόψεις μου για όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και τα έβαλα σε μια σειρά...
Sorry αν το κείμενο σας μπέρδεψε, αλλά στο blog μου γράφω πολύ χύμα και όχι τόσο συντονισμένα (όσο θα ήθελα εν πάση περιπτώσει...).
by the way, ρίξτε μια ματιά και σε αυτό εδώ αν βρήκατε το κείμενό μου ενδιαφέρον =>
https://www.ratical.org/ratville/CAH/fasci14chars.html
Δίνει μια λίστα με 14 χαρακτηριστικά του φασισμού, έτσι όπως φάνηκαν μετά από μελέτη τέτοιων καθεστώτων στην ιστορία. Είναι στα αγγλικά βέβαια, αλλά είναι αρκετά σύντομο...
ΑΑΑΑ! faithplus, ο Χίτλερ δεν σκότωνε μόνο Εβραίους και μαύρους. Οι κομμουνιστές της Γερμανίας τι νομίζεις ότι έγιναν;

Χαίρομαι που κατάλαβες το νόημα πίσω από την επιφάνεια του κειμένου. Δεν θίγω ιδέες, αλλά τα πρόσωπα και τον τρόπο διαχείρησης!