Κυψέλη: 16χρονη μαχαίρωσε 14χρονη στο προαύλιο του σχολείου

adams33

Διάσημο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.125 μηνύματα.

Που στέλνουμε τα παιδιά μας ...
Αδιάφοροι καθηγητές και δεύτερο βαθμιαία...

Έχει κάθε δικαίωμα πο διευθυντής του σχολείου να αρνηθεί να δεχτεί ένα τέτοιο παιδί...
Οφείλεις να ασχοληθείς όμως γιατί αυτή η διαδικασία έχει τρομερή γραφειοκρατία...

Δεν βαριέσαι όμως...ας έρθει...

Που ειναι οι καθηγητές εν ώρα διαλείμματος..
Στα γραφεία και πίνουν καφεδάκι...

Σημείωση συντονιστή: αυτό το θέμα προέκυψε από το thread Η επικαιρότητα εν συντομία.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 21.726 μηνύματα.

Λένε ότι το έχει ξανά κάνει και της είχε επιβληθεί αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα την ποινή της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος ακόμα και σε τέτοια τραβηγμένα περιστατικά.
Δηλαδή παίρνεις έναν νέο με επικίνδυνη για τη ζωή των άλλων συμπεριφορά και τον φορτώνεις σε άλλο σχολείο - μαθητές - καθηγητές; :bye:

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.892 μηνύματα.
Αδιάφοροι καθηγητές και δεύτερο βαθμιαία...
Σε τι φταίνε οι καθηγητές; Προφανώς και δεν ήξεραν πως οπλοφορεί η μαθήτρια
Υπάρχουν πάντα εφημερεύοντες καθηγητές στα διαλείμματα.

adams33

Διάσημο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.125 μηνύματα.
Σε τι φταίνε οι καθηγητές; Προφανώς και δεν ήξεραν πως οπλοφορεί η μαθήτρια
Δεν έπρεπε να δεχτούν αυτό το παιδί στο σχολείο
Υπάρχουν πάντα εφημερεύοντες καθηγητές στα διαλείμματα.
Όχι...

ultraviolence

Συντονιστής

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 16.919 μηνύματα.
Απο πότε; Γυμνασιο και Λύκειο είχαμε πάντα καθηγητες στο προαύλιο να επιτηρούν. Άλλαξε αυτό ; Πάνε και χρόνια βέβαια από τότε ειμαι σχεδόν στα πρώτα αντα αλλά πόσο να αλλαξαν τα πράγματα; Είχαμε μάλιστα δύο καθηγητές στο μεγαλο προαύλιο και έναν στο πίσω, το μικρό.

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.758 μηνύματα.
Και μετά με κράζουν που μπλέκω με μεγαλύτερες ή κάνω παρέα με μεγαλύτερους…

adams33

Διάσημο μέλος

Απο πότε; Γυμνασιο και Λύκειο είχαμε πάντα καθηγητες στο προαύλιο να επιτηρούν. Άλλαξε αυτό ; Πάνε και χρόνια βέβαια από τότε ειμαι σχεδόν στα πρώτα αντα αλλά πόσο να αλλαξαν τα πράγματα; Είχαμε μάλιστα δύο καθηγητές στο μεγαλο προαύλιο και έναν στο πίσω, το μικρό.
Φυσικά και υπάρχει ως νομοθεσία το θέμα είναι τι εφαρμόζεται...

Δυστυχώς όχι στα περισσότερα σχολεία ...

Υπήρχε πάντα ως θέμα όταν βρισκόμασταν όλοι οι σύλλογοι και συζητούσαμε

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.950 μηνύματα.

Entropy24

Δραστήριο μέλος

Ο Entropy24 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 425 μηνύματα.
Καμία σχέση. Πριν 1-2 χρόνια που τελείωσα το λύκειο, μια χαρά είχαμε καθηγητές στο προαύλιο. Οι μόνες φορές που μπορεί να μην βρισκόταν κάποιος εξώ ήταν μόνο κατά την διάρκεια συνέλευσης. Αλλά αυτές μια φορά στο τόσο.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.312 μηνύματα.
Αδιάφοροι γονείς, αδιάφοροι καθηγητές.
Ό,τι έλεγα πριν κάτι μέρες και κάποιοι με έβριζαν κιόλας.

Η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν βοηθάει πουθενά. Ίσα ίσα η συμπεριφορά του μαθητή θα γίνει και χειρότερη. Όλο λάθος.

adams33

Διάσημο μέλος

Καμία σχέση. Πριν 1-2 χρόνια που τελείωσα το λύκειο, μια χαρά είχαμε καθηγητές στο προαύλιο. Οι μόνες φορές που μπορεί να μην βρισκόταν κάποιος εξώ ήταν μόνο κατά την διάρκεια συνέλευσης. Αλλά αυτές μια φορά στο τόσο.
Έχω άλλη εικόνα και πολλά περισσότερα χρόνια οπότε δέχομαι ότι υπάρχουν και κάποιοι που οντως κανουν σωστα την δουλεια τους ...

Τα σχολικά περιβάλλοντα πλέον έχουν τεράστιες παθογένειες...

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.362 μηνύματα.
Σκέψου ένα μεγάλο προαύλιο και διασκορπισμενους μαθητές.. Μέχρι να πας από το ένα μέρος στο άλλο μπορεί να συμβούν ένα σωρό απρόβλεπτα συμβάντα. Η λογική της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος είναι νομίζω μια... Να από κόψεις τον μαθητή από τον πυρήνα μέσα στον οποίο λειτουργεί.. Σε ένα τελείως ξένο περιβάλλον χωρίς φίλους ίσως αλλάξει η αλληλεπίδραση του με τους άλλους.. Αν και ένας ευέξαπτος χαρακτήρας με τάση προς την παραβατικότητα , πάλι μπορεί να βρει ένα σωρό αφορμές, όποτε είναι λίγο σαν να λες " Ας φύγει το κακό από πάνω μου ( για το προηγούμενο σχολείο).

ultraviolence

Συντονιστής

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 16.919 μηνύματα.
Σκέψου ένα μεγάλο προαύλιο και διασκορπισμενους μαθητές.. Μέχρι να πας από το ένα μέρος στο άλλο μπορεί να συμβούν ένα σωρό απρόβλεπτα συμβάντα. Η λογική της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος είναι νομίζω μια... Να από κόψεις τον μαθητή από τον πυρήνα μέσα στον οποίο λειτουργεί.. Σε ένα τελείως ξένο περιβάλλον χωρίς φίλους ίσως αλλάξει η αλληλεπίδραση του με τους άλλους.. Αν και ένας ευέξαπτος χαρακτήρας με τάση προς την παραβατικότητα , πάλι μπορεί να βρει ένα σωρό αφορμές, όποτε είναι λίγο σαν να λες " Ας φύγει το κακό από πάνω μου ( για το προηγούμενο σχολείο).
Ναι δεν αντιλέγω σε όλα αυτά. Άλλωστε χρειάζονται κάποια δευτερόλεπτα για να γίνει το κακό, τι να πρωτοκανει κανείς ακόμα και μπροστά να είναι; Απλά απάντησα στην adams που είπε ότι δεν υπάρχουν επιτηρητές κατά τα διαλείμματα. Τώρα αν η ύπαρξη τους ή μη μπορεί να αποτρέψει τέτοια περιστατικά, δεν το νομίζω. Σε'μας κυρίως για το τσιγάρο και για τσακωμούς έκαναν επιτήρηση.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.750 μηνύματα.
Όταν ήμουν μαθητής, έτυχε στο σχολείο μου ένα σχετικό περιστατικό. Μια μαθήτρια διαρκώς τσακωνόταν με μαθητές και καθηγητές. Μια μέρα της έκανε μια καθηγήτρια στην τάξη παρατήρηση και αυτή πήρε έναν διαβήτη και τον κάρφωσε όσο πιο δυνατά μπορούσε στο μπούτι της καθηγήτριας. Το θέμα αποσιωπήθηκε, όμως με τη συνεργασία σχολείου, ΔΔΕ, ψυχολόγου και γονέων, η λύση που δόθηκε ήταν να χαρακτηριστεί η μαθήτρια σαν <<κατ' ιδίαν διδαχθείσα>>, δηλαδή να μην παρακολουθεί το σχολείο αλλά να δίνει στο τέλος της χρονιάς μόνη της εξετάσεις.

Υ.Γ. Τέτοια προβλήματα είναι πιθανά να συμβούν σε ένα σχολείο. Όμως, δεν πρέπει να τα εκμεταλλευόμαστε λέγοντας <<φταίνε οι καθηγητές>> με σκοπό να ικανοποιήσουμε τα δικά μας κόμπλεξ.

1765895895683.png

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.446 μηνύματα.
Σκέψου ένα μεγάλο προαύλιο και διασκορπισμενους μαθητές.. Μέχρι να πας από το ένα μέρος στο άλλο μπορεί να συμβούν ένα σωρό απρόβλεπτα συμβάντα.
Δεν ξέρω και αν οι καθηγητές είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν εφήβους λες και ειναι παιδικός σταθμός . Στη τελική σε λίγο καιρό μένεις μόνος σου, εργάζεσαι , πρέπει να μάθεις να ζεις όπως όλοι. Η ευθύνη μπορεί να είναι πιο πριν , αν υπάρχει ένα παιδί απροσαρμοστο, αν του δίνει κανείς σημασία.

adams33

Διάσημο μέλος

Σε περιβάλλοντα όπου υπάρχουν ανήλικα ειναι υποχρεωτική η εποπτεία.
Οπουδήποτε...κάθε φορά ειναι υπεύθυνος ένας ενήλικας..

Υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός στην έννοια του ανηλίκου...

Δεν υπάρχει ανήλικο στο δημοτικό και ανήλικο στο γυμνάσιο ή λύκειο.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.892 μηνύματα.
Φυσικά και υπάρχει ως νομοθεσία το θέμα είναι τι εφαρμόζεται...

Δυστυχώς όχι στα περισσότερα σχολεία ...

Υπήρχε πάντα ως θέμα όταν βρισκόμασταν όλοι οι σύλλογοι και συζητούσαμε
Ίσως έχεις γνώση πάνω σε ΔΕΠΥ κλπ, αλλά θα μου επιτρέψεις να ξέρω πολύ καλά, πόσο αυστηροί είναι οι διευθυντές με το θέμα των εφημεριών. Αυτή τη φορά πέφτεις έξω 100% και μην επιμείνεις. Ρώτα τη @Πουπουλίνα και τη @glayki , για νε το επιβεβαιώσεις. Εμείς και συνεδριάση, αν ήταν έκτακτη και επείγουσα και ήταν τα παιδιά εκεί, τα βγάζαμε στο προαύλιο και οι επιτηρητές ΠΑΝΤΑ παρόντες στο προαύλιο και απόντες από την έκτακτη συνεδρίαση
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

οι έκτακτες είναι σπανιότατες και συντομες. Παρόλα αυτά στο σχολείο μου, η διευθυντρια ήταν πολύ αυστηρή με τις επιτηρήσεις και σε όλα όσα εργάστηκα και πάντα απουσίαζαν δυο καθηγητές. Αν τύχαινε και κάποιος απ τους δυο που είχαν την εφημερία τους, να πρέπει να είναι παρών, τον αντικαθιστούσε άλλος. Συνήθως όμως τα αφήναμε για το τέλος και διώχναμε τα παιδιά λίγο νωρίτερα. Οι μεγάλες, τακτικές συνεδριάσεις (απουσίες, αποτελέσματα) γίνονται πάντα εκτός μαθημάτων.

Τελευταία επεξεργασία:

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 21.726 μηνύματα.
Και τι να σου κάνουν οι επιτηρητές σε τέτοια περίπτωση;
Θα παγώσουν το χρόνο λίγο πριν τη μαχαιριά, σαν την Πάιπερ από το Charmed; :loltooth:
8d9446c8191cab97560bed96f666f41e.gif

touvlo

Διάσημο μέλος

Και τι να σου κάνουν οι επιτηρητές σε τέτοια περίπτωση;
Θα παγώσουν το χρόνο λίγο πριν τη μαχαιριά, σαν την Πάιπερ από το Charmed; :loltooth:
View attachment 155364
Απλά είναι νομικά καλυμμένοι. Πρακτικά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Απλά, αν βρεθεί κάποιος να πει <αδιάφοροι καθηγητές>, λες: <εκεί ήμουν, δεν πρόλαβα>. Φυσικά θα κάνεις κίνηση για να αποτραπεί, αλλά, δεν προλαβαίνεις.

Στο γερμανικό σχολείο, έλεγαν οι συνάδελφοι, πως δε χωνόμαστε καν, αν κινδυνεύουμε. Απλά φωνάζουμε αστυνομία.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια