Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος


Είναι πανεύκολα και η συνταγή (της μαμάς) εξαιρετική!

Τι θα χρειαστείτε:
2 κούπες λάδι
1 κιλό αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κουτ.του γλυκού κανέλα - 1 κουτ. γαρύφαλλο
ξύσμα από πορτοκάλι
1 φλυτζανάκι κονιάκ
1 κουτ. γλυκού μπέικιν - 1 κουτ. μαγειρική σόδα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι και προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη - λίγη, ανακατεύοντας με το μίξερ. Ρίχνουμε τη σόδα στο χυμό (είναι φρονιμότερο να το κάνουμε αυτό πάνω από τη λεκάνη μας, γιατί φουσκώνει και χύνεται από το ποτήρι) και αυτό μέσα!
Μέσα τα κανελογαρύφαλλα,το ξύσμα, το κονιάκ, το μπέικιν και το σιμιγδάλι. Συνεχίζουμε να ανακετεύουμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Θα το πάρει όλο κι ας μην του φαίνεται

Πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε, αλλά να υπολογίζετε ότι θα φουσκώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 και ψήνουμε για ακριβώς 20 λεπτά! Αν μας παραψηθούν δε θα απορροφήσουν το σιρόπι.
Βγαίνουν 60 κομμάτια (4 ταψιά)
Ενώ έχουμε βγάλει και το τελευταίο ταψί, φτιάχνουμε το σιρόπι
Θα χρειαστείτε:
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα μέλι
(κανέλα προαιρετική)
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα, απομακρύνουμε από τη φωτιά και περιλούζουμε τα μελομακάρονα με το σιρόπι(έτσι όπως είναι στο ταψί).
Τα μελομακάρονα πρέπει να είναι κρύα και το σιρόπι ζεστό.
Αφήνουμε να πιουν όσο σιρόπι θέλουν, τα ξεχνάμε δηλαδή για κάποιες ώρες.
Έτοιμα!

Και του χρόνου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
love_angel
Επιφανές μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
~LoVeR BoY~
Διάσημο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess.
Επιφανές μέλος


Ντάξει μερικά βγήκαν μαλακά και ωραία, αλλά σαν πέρυσι που τα έκανα τέλεια δεν βγήκαν.
Ίσως να έβαλα πολύ μέλι.

Ξενέρα όμως, γιατί είχα κάνει πάρα πολλά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
element skate
Πολύ δραστήριο μέλος


Καλά εγώ έκανα πριν κάποιες βδομάδες, από μια συνταγή που είχα βρει στο νετ, και δεν ξέρω τι έγινε, αλλά το σιρόπι βγήκε απίστευτα πιχτό, και σαν να καραμέλωσε, με αποτέλεσμα να κολλήσουν τα μελομακάρονα το ένα πάνω στο άλλο και να μην ξεκολλάνε. -.-''
Ντάξει μερικά βγήκαν μαλακά και ωραία, αλλά σαν πέρυσι που τα έκανα τέλεια δεν βγήκαν.
Ίσως να έβαλα πολύ μέλι.
Ξενέρα όμως, γιατί είχα κάνει πάρα πολλά.![]()
αχχααχαχαχαχ δε σε θελει η κουζινα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MissKit
Επιφανές μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
~LoVeR BoY~
Διάσημο μέλος


Μα φυσικά! Όταν τα φτιάξεις ανέβασε και φωτογραφία να τα δούμεΝα φτιάξω λέτε; Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά αγαπάω μελομακάροναααα.![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MissKit
Επιφανές μέλος





Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess.
Επιφανές μέλος


αχχααχαχαχαχ δε σε θελει η κουζινα![]()
Α να χαθείς ρε. -.-
Με θέλει, απλά κάτι πήγε στραβά. Το κακό το μάτι σου.

Αύριο θα κάνω βασιλόπιτα, αν βγει καλή θα σας δείξω πικ να ζηλέψετε. =]
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
~LoVeR BoY~
Διάσημο μέλος


Τι θέλω και χαζεύω συνταγές.Το απόγευμα θα δημιουργήσω.
Wish me luck.
![]()
Καλή επιτυχία!!!

Έλα θα σε πετύχουν don't worry και μην ξεχάσεις τις φωτογραφίες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ερωφίλη
Πολύ δραστήριο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
~LoVeR BoY~
Διάσημο μέλος


Εγώ εμπιστεύτηκα τη συνταγή της Ηρούς και βγήκαν τέλεια!![]()

Αν θέλεις ανέβασε φωτογραφία εκτός αν τα έχεις φάει


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ερωφίλη
Πολύ δραστήριο μέλος


Αν θέλεις ανέβασε φωτογραφία εκτός αν τα έχεις φάει![]()
![]()
Έχει καμιά βδομάδα που τα έκανα! Λές να έμεινε κανένα;

Α! Εγώ πρόσθεσα και λίγο λεμόνι στο σιρόπι για να μη ζαχαρώσει, αλλά λίγο ε!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MissKit
Επιφανές μέλος



Θα τα αφήσω να κρυώσουν τελείως πριν τα μελώσω, για να μείνουν τραγανά έξω. Θα σας πω αν πέτυχαν αύριο, γιατί σήμερα μέθυσα από τα αρώματα οπότε ό,τι και να πω θα είναι ψέμα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Apro
Διάσημο μέλος


Ψήθηκαν.![]()
Θα τα αφήσω να κρυώσουν τελείως πριν τα μελώσω, για να μείνουν τραγανά έξω. Θα σας πω αν πέτυχαν αύριο, γιατί σήμερα μέθυσα από τα αρώματα οπότε ό,τι και να πω θα είναι ψέμα!![]()
αν θέλεις στείλε μου και εμένα να δοκιμάσω....
διαφορετικά δε μπορώ να εκφέρω γνώμη....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MissKit
Επιφανές μέλος




Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Apro
Διάσημο μέλος


Η εικόνα τους είναι απογοητευτική για κάποιο λόγο. Είναι σαν μελωμένα κουλουράκια. Δεν έγιναν καφετί.Από γεύση είναι πολύ όμορφα όλως περιέργως. Δε μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά και ξέβαψαν.
![]()



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess.
Επιφανές μέλος


Έφτιαξα πριν λίγες μέρες, περίπου ίδια συνταγή, απλά έβαλα και μοσχοκάρυδο μέσα και λίγο καρύδι ψιλοκομμένο, σχεδόν σκόνη, και έβαλα μόνο μπέικιν και όχι σόδα.
Η μόνη διαφορά ήταν ότι πρώτο πρώτο έκανα το σιρόπι, για να προλάβει να κρυώσει.
Έπειτα έφτιαξα τα μελομακάρονα κι έτσι καυτά που ήταν από το φούρνο τα βούτηξα στο κρύο σιρόπι, τα άφησα ελάχιστα (γιατί όταν είναι ζεστά μελώνουν πολύ ωραία και από μέσα και γρήγορα) στο σιράπι και παιδιά ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ! Λες και τα' χω πάρει έτοιμα από τον φούρνο είναι. Είναι τραγανά απ' έξω και πολύ μαλακά από μέσα.
Οπότε, κρύο σιρόπι, ζεστά μπισκότα και θα γίνουν ωραία, χωρίς να τα αφήσεις ώρα στο σιρόπι.
Άλλοι λένε για ζεστό σιρόπι και κρύα μπισκότα, άλλοι κρύο με ζεστό, δε ξέρω τι ισχύει πια, αλλά προτιμώ να είναι κρύο το σιρόπι μιας και το άλλο δε μου πετύχαινε.

επειδή φοβόμουν μήπως βγουν και τα φετινά μάπα και μου την πει πάλι ο Ελ, πρόσεξα και έκανα λίγα κομμάτια, δηλαδή χρησιμοποίησα μισές δόσεις από τα υλικά, για δοκιμή. Κάποια στιγμή θα κάνω κι άλλα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.