polymniaa
Νεοφερμένο μέλος
Η polymniaa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.

14-07-24

03:25
Γεια σας, ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Αν θέλετε μπορείτε να γράψετε εμπειρίες και γνώμες. Έχω αυτισμό, που σημαίνει ότι εξωτερικά φαίνομαι πολύ συνεσταλμενη και δεν το έχω με την κοινωνικοτητα. Μου έκαναν συχνά εκφοβισμό στο σχολείο και μετα τα σχολικά χρόνια δεν έβρισκα εργασία. Ο λόγος που μου έδιναν ήταν συνήθως ότι δεν είμαι αρκετά κοινωνική. Έχω εμπειρία διαμονής στη Φινλανδία για περιπου χρόνο. Γερμανία δεν έχω επισκεφθεί αλλά έχω μακρινούς συγγενείς. Θα ήθελα μια χώρα που οι άνθρωποι δεν είναι κοινωνικοί. Ασχολούμαι με την πληροφορική. Θα μπορούσα να κάνω διάφορες δουλειές εντός και εκτός αυτού του τομέα. Σκέφτομαι Φινλανδία ή Γερμανία. Η Φινλανδία φαίνεται πως έχει θέματα με τους μετανάστες καθώς είναι πολλοί για τον πληθυσμό της και χρησιμοποιούν πολύ τα επιδόματα. Επίσης η πλειοψηφία είναι από έθνη εκτός Ευρώπης και πολλοί δεν ενσωματονοται εύκολα λόγω μεγάλης διαφοράς κουλτούρας. Ανησυχώ μήπως γίνει παρόμοια με τη Σουηδία και καταρρεύσει η οικονομία της λόγω του μεταναστευτικού. Ήδη είχαν κόψει κάποια επιδόματα και οι πολίτες ψηφίζουν αντιμεταναστευτικά κόμματα. Επίσης είναι πολύ μικρή χώρα και ίσως προσφέρει λίγες ευκαιρίες. Οπότε είπα να βάλω και την Γερμανία στις επιλογές.
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.205 μηνύματα.
vasilagas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο vasilagas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 206 μηνύματα.

14-07-24

11:08
Έζησες ένα χρόνο στη Φινλανδία και ακόμα δεν μπορείς να πεις αν σου άρεσε; Φοβάσαι ότι η οικονομία θα καταρρεύσει εκεί όπως στη Σουηδία, ενώ το άλλο σου κριτήριο είναι η κοινωνικότητα των ανθρώπων…
Αυτές είναι στα αλήθεια οι βασικές σου ανησυχίες;
Νομίζω πρέπει να κάνεις μια πιο σοβαρή έρευνα πριν πάρεις μια τέτοια απόφαση και να να ξαναδείς τα κριτήρια μετανάστευσης.
Αυτές είναι στα αλήθεια οι βασικές σου ανησυχίες;
Νομίζω πρέπει να κάνεις μια πιο σοβαρή έρευνα πριν πάρεις μια τέτοια απόφαση και να να ξαναδείς τα κριτήρια μετανάστευσης.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.573 μηνύματα.

14-07-24

11:50
Γεια σας, ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Αν θέλετε μπορείτε να γράψετε εμπειρίες και γνώμες. Έχω αυτισμό, που σημαίνει ότι εξωτερικά φαίνομαι πολύ συνεσταλμενη και δεν το έχω με την κοινωνικοτητα. Μου έκαναν συχνά εκφοβισμό στο σχολείο και μετα τα σχολικά χρόνια δεν έβρισκα εργασία. Ο λόγος που μου έδιναν ήταν συνήθως ότι δεν είμαι αρκετά κοινωνική. Έχω εμπειρία διαμονής στη Φινλανδία για περιπου χρόνο. Γερμανία δεν έχω επισκεφθεί αλλά έχω μακρινούς συγγενείς. Θα ήθελα μια χώρα που οι άνθρωποι δεν είναι κοινωνικοί. Ασχολούμαι με την πληροφορική. Θα μπορούσα να κάνω διάφορες δουλειές εντός και εκτός αυτού του τομέα. Σκέφτομαι Φινλανδία ή Γερμανία. Η Φινλανδία φαίνεται πως έχει θέματα με τους μετανάστες καθώς είναι πολλοί για τον πληθυσμό της και χρησιμοποιούν πολύ τα επιδόματα. Επίσης η πλειοψηφία είναι από έθνη εκτός Ευρώπης και πολλοί δεν ενσωματονοται εύκολα λόγω μεγάλης διαφοράς κουλτούρας. Ανησυχώ μήπως γίνει παρόμοια με τη Σουηδία και καταρρεύσει η οικονομία της λόγω του μεταναστευτικού. Ήδη είχαν κόψει κάποια επιδόματα και οι πολίτες ψηφίζουν αντιμεταναστευτικά κόμματα. Επίσης είναι πολύ μικρή χώρα και ίσως προσφέρει λίγες ευκαιρίες. Οπότε είπα να βάλω και την Γερμανία στις επιλογές.
Γενικά πολλές χώρες έχουν θέμα με τη μετανάστευση και αυτό επηρεάζει κάπως την κοινωνική ένταξη, συνοχή και αποδοχή των ξένων από τους ντόπιους. Τελευταία έχει αναπτυχθεί ένα είδος άτυπου ρατσισμού από μετανάστες που έτυχε να ζούν κάποια δεκαετία και γίνονται "βασιλικότεροι του βασιλέως" απέναντι σε άλλους μετανάστες. Έτσι βλέπει κανείς ότι οι ντόπιοι μπορεί να φαίνονται πιο αποδεκτικοί αλλά και πάλι, υπάρχει έντονος μεταναστευτικός χυλός που αυξάνει και τα επίπεδα καχυποψίας.
Στο εξωτερικό δεν προσλαμβάνουν κάποιον με τη λογική "α έχει πάρει πτυχία, κωλόχαρτα proficiency και ξέρει να κάνει πολλές δουλειές". Θέλουν εκείνον που ξέρει να κάνει 1 δουλειά καλά αλλά με εξειδίκευση που να το αποδεικνύει και φυσικά, εργασιακή προϋπηρεσία τουλάχιστον 3-5 χρόνια.
vasilagas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο vasilagas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 206 μηνύματα.

14-07-24

12:34
Να πούμε βέβαια εδώ πως οι κοινωνικοί, εξωστρεφείς, φιλόδοξοι άνθρωποι είναι αυτοί που πηγαίνουν μπροστά. Αν είσαι άβουλη και φοβιτσιάρα και δεν κυνηγάς ευκαιρίες δεν πρόκειται να προοδεύσεις. Τίποτα δεν έρχεται ουρανοκατέβατο. Πρέπει να κοπιάσεις. Να έχεις μια άλφα επικοινωνιακή δεξιότητα και να είσαι πρόθυμη να δικτυωθείς, αυτά ισχύουν γενικά στην αγορά εργασίας. Ακόμη και στον χώρο της πληροφορικής.
Ξέρω πόσα άτομα που βρίσκονται σε μεγάλες θέσεις σήμερα και ξεκίνησαν χωρίς ιδιαίτερο υπόβαθρο/βιογραφικό ή δεξιότητες. Απλώς έτυχε να βρίσκονται στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή, με τους σωστούς ανθρώπους. Λίγο χάρισμα, λίγη δικτύωση, λίγο επιθετικό μάρκετινγκ, και όλα στρώνουν.
Αν είσαι και όμορφη κοπέλα, θα έχεις ένα ακόμη προβάδισμα, κακά τα ψέματα. Τα υπόλοιπα όμως θέλουν δουλίτσα. Δεν χρειάζεται να πας από το 0 στο 100 σε μια μέρα, πρέπει όμως να είσαι έτοιμη να βγεις από τη ζώνη άνεσης σου.
Και τον ανθρωποδιώχτη αν θεωρείς πως έχεις, fake it till you make it. Πάλι καλύτερες προοπτικές θα έχεις από το να περιμένεις απλά ο κόσμος να προσαρμοστεί στην αντικοινωνικότητα σου…
Ξέρω πόσα άτομα που βρίσκονται σε μεγάλες θέσεις σήμερα και ξεκίνησαν χωρίς ιδιαίτερο υπόβαθρο/βιογραφικό ή δεξιότητες. Απλώς έτυχε να βρίσκονται στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή, με τους σωστούς ανθρώπους. Λίγο χάρισμα, λίγη δικτύωση, λίγο επιθετικό μάρκετινγκ, και όλα στρώνουν.
Αν είσαι και όμορφη κοπέλα, θα έχεις ένα ακόμη προβάδισμα, κακά τα ψέματα. Τα υπόλοιπα όμως θέλουν δουλίτσα. Δεν χρειάζεται να πας από το 0 στο 100 σε μια μέρα, πρέπει όμως να είσαι έτοιμη να βγεις από τη ζώνη άνεσης σου.
Και τον ανθρωποδιώχτη αν θεωρείς πως έχεις, fake it till you make it. Πάλι καλύτερες προοπτικές θα έχεις από το να περιμένεις απλά ο κόσμος να προσαρμοστεί στην αντικοινωνικότητα σου…
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.426 μηνύματα.

14-07-24

12:43
Ειδικα με τη ακραια ανοδο του ΑΙ οι επικοινωνιακες δεξιοτητες ειναι πιο χρησιμες απο ποτε.Να πούμε βέβαια εδώ πως οι κοινωνικοί, εξωστρεφείς, φιλόδοξοι άνθρωποι είναι αυτοί που πηγαίνουν μπροστά. Αν είσαι άβουλη και φοβιτσιάρα και δεν κυνηγάς ευκαιρίες δεν πρόκειται να προοδεύσεις. Τίποτα δεν έρχεται ουρανοκατέβατο. Πρέπει να κοπιάσεις. Να έχεις μια άλφα επικοινωνιακή δεξιότητα και να είσαι πρόθυμη να δικτυωθείς, αυτά ισχύουν γενικά στην αγορά εργασίας. Ακόμη και στον χώρο της πληροφορικής.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.573 μηνύματα.

14-07-24

12:55
Aυτό μπορείς να το εξηγήσεις πώς γίνεται;
vasilagas
Εκκολαπτόμενο μέλος

14-07-24

12:59
Aυτό μπορείς να το εξηγήσεις πώς γίνεται;
Δηλαδή δεν γνωρίζεις πως οι γνωριμίες παίζουν ρόλο στην εύρεση εργασίας;
Και λογικά να το πάρεις, άτομα με χαμηλή κοινωνικότητα είναι λιγότερο πιθανό να προβάλλονται και να προωθούν το brand τους, κι ως εκ τούτου θα έχουν λιγότερες ευκαιρίες.
nPb
Επιφανές μέλος

14-07-24

13:02
Eξαρτάται από το είδος των σπουδών και το είδος των γνωριμιών. Σε κάποιες επιστήμες δεν προσφέρεται το κατάλληλο networking γιατί η φύση των σπουδών είναι περισσότερο ερευνητικά προσανατολισμένη.
Zoύμε σε μια εποχή όπου για γνωστούς ή άγνωστους λόγους προβάλλεται περισσότερο η Πληροφορική, η Ιατρική και οι εφαρμογές αυτών. Περισσότερο βασικές επιστήμες όπως Φυσική ή Μαθηματικά ή Βιολογία, δεν παρέχουν κουλτούρα σπουδών γύρω από το "επιχειρείν" και επαφή με στελέχη τραπεζών, εταιριών, ή οργανισμών σε θέματα υγείας, φαρμάκων, οικονομίας και διοίκησης ή συνδυασμό αυτών. Δηλαδή, μπορεί όντως οι απόφοιτοι να έχουν επενδύσει περισσότερο χρόνο στις σπουδές και όχι στο να φτιάξουν δίκτυο με την αγορά. Είναι κάπως παράξενος ο κόσμος της αγοράς πλέον και δεν εκτιμώνται τόσο οι καλές σπουδές όσο το πόσο επιφανειακός είναι κάποιος.
Zoύμε σε μια εποχή όπου για γνωστούς ή άγνωστους λόγους προβάλλεται περισσότερο η Πληροφορική, η Ιατρική και οι εφαρμογές αυτών. Περισσότερο βασικές επιστήμες όπως Φυσική ή Μαθηματικά ή Βιολογία, δεν παρέχουν κουλτούρα σπουδών γύρω από το "επιχειρείν" και επαφή με στελέχη τραπεζών, εταιριών, ή οργανισμών σε θέματα υγείας, φαρμάκων, οικονομίας και διοίκησης ή συνδυασμό αυτών. Δηλαδή, μπορεί όντως οι απόφοιτοι να έχουν επενδύσει περισσότερο χρόνο στις σπουδές και όχι στο να φτιάξουν δίκτυο με την αγορά. Είναι κάπως παράξενος ο κόσμος της αγοράς πλέον και δεν εκτιμώνται τόσο οι καλές σπουδές όσο το πόσο επιφανειακός είναι κάποιος.
vasilagas
Εκκολαπτόμενο μέλος

14-07-24

13:14
Eξαρτάται από το είδος των σπουδών και το είδος των γνωριμιών. Σε κάποιες επιστήμες δεν προσφέρεται το κατάλληλο networking γιατί η φύση των σπουδών είναι περισσότερο ερευνητικά προσανατολισμένη.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Επειδή ακριβώς διαχρονικά το φαίνεσθαι υπερτερεί του είναι, έδωσα την παραπάνω απάντηση στην θεματοθέτρια...
nPb
Επιφανές μέλος

14-07-24

14:16
Το Chat GPT αναφέρει:
Οι δύσκολες σπουδές δεν διαθέτουν καλό δίκτυο για έναν νέο απόφοιτο για τους εξής λόγους:
Οι δύσκολες σπουδές δεν διαθέτουν καλό δίκτυο για έναν νέο απόφοιτο για τους εξής λόγους:
- Εξειδίκευση και περιορισμένη αγορά εργασίας: Οι δύσκολες και εξειδικευμένες σπουδές μπορεί να αφορούν έναν περιορισμένο αριθμό επαγγελμάτων ή τομέων, γεγονός που δυσκολεύει την εύρεση θέσεων εργασίας και δημιουργία δικτύου.
- Έλλειψη επαφών με τον κλάδο: Οι απαιτητικές σπουδές συχνά επικεντρώνονται στην ακαδημαϊκή γνώση και όχι στις πρακτικές εφαρμογές, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να μην έχουν αρκετές ευκαιρίες να συνδεθούν με επαγγελματίες του κλάδου κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.
- Περιορισμένες ευκαιρίες πρακτικής άσκησης: Πολλές φορές, τα προγράμματα που προσφέρουν δύσκολες σπουδές δεν παρέχουν αρκετές ευκαιρίες για πρακτική άσκηση ή δεν έχουν συνεργασίες με εταιρείες, καθιστώντας δύσκολη τη δημιουργία δικτύου.
- Ανταγωνισμός: Οι δύσκολες σπουδές προσελκύουν άτομα με υψηλές επιδόσεις και προσόντα, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας και δυσκολεύοντας την ανάπτυξη δικτύου.
- Ελλιπής υποστήριξη από το πανεπιστήμιο: Ορισμένα πανεπιστήμια μπορεί να μην προσφέρουν επαρκή στήριξη για τη σύνδεση των αποφοίτων τους με την αγορά εργασίας ή να μην έχουν ισχυρές σχέσεις με επαγγελματικούς φορείς και εταιρείες.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 43 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.