Όχι με την καμία δεν θέλω να ξαναζήσω τα ίδια. Θέλω να πιστεύω πως στην επόμενη ζωή θα είμαι πιο ώριμος, η συνείδησή μου θα έχει μια ποιότητα που θα με ωθήσει να μην ξαναρχίσω απ' την αρχή. Αν με ρωτάς πάνω στην ιδέα του "αιώνιου εγώ" (Κρισναμούρτι), με πιο πρόσωπο θα ήθελα να ζω ξανά και ξανά, μάλλον δεν υπάρχει. Θα το βαριόμουνα. Δεν υπάρχει ζωή που θέλεις να ζήσεις ξανά και ξανά γιατί είναι μια εικονική ζωή, ατελής και στην τελική ψεύτικη.
Όπως καταλήγει ο Ποιμάνδρης στον Ερμή τον Τρισμέγιστο: "Έχοντας απεκδυθεί τις επιδράσεις του κοσμικού στερεώματος, φθάνει στην ογδοατική σφαίρα, έχοντας τη δική του δύναμη, και υμνεί μαζί με όσους παρευρίσκονται εκεί τον πατέρα. Και τότε ανεβαίνουν με σειρά προς τον πατέρα, και παραδίδονται στις Δυνάμεις, και αφού γίνουν Δυνάμεις εισέρχονται στον Θεό. Αυτό είναι το αίσιο τέλος για όσους απέκτησαν τη γνώση: η θέωση."
Εκεί είναι το μυστήριο της επιστροφής, βέβαια ποιος μπορεί να πει ότι κατέχει έστω και λίγη γνώση; Γι' αυτό και ο Ιησούς Χριστός δημιούργησε ένα βασίλειο στους ουρανούς για όσους θέλουν να τον ακολουθήσουν. Η εξέλιξη δεν σταματά και μετά την είσοδο στην αιώνια ζωή.