chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.059 μηνύματα.

23-06-24

22:30
γενικά ποιά ειναι η αποψη σας για το θεμα της προσωπικης νοσταλγιας; δηλαδη το να αναπολεις τα ωραια παιδικα χρονια και το παρελθον και να το συγκρινεις με το σημερα και να σου λειπουν "εκεινα τα καλά χρονια", ενω τα σημερινα σου φαινονται χειροτερα σε συγκριση με το τοτε. Πχ να νοσταλγεις τα παιχνιδια στην αλανα, τις ταπες, περιοδικα/εφημεριδες/εντυπο τυπο, βιντεοκλαμπ, παγωτα καραμπολα, το σχολειο κλπ κλπ, μερικα απλά παραδειγματα ειναι αυτα. Ακομα και η απλοτητα της ζωης, το ποιος ησουν τοτε.
Αυτο απο ψυχολογικης πλευρας ονομαζεται προσωπικη νοσταλγια, μπορει να ειναι θετικο επειδη σου δινει κουραγιο οταν βιωνεις στο σημερα μια δυσκολη κατασταση, ομως μπορει να οδηγησει και σε καταθλιψη αν συνεχεια σκεφτεσαι τα νοσταλγικα αυτα και δεν ζεις στο τωρα.
Τα τελευταία χρόνια, αισθάνεστε περισσότερη νοσταλγία για το παρελθόν;
wikihealth.gr
www.healthline.com
harleytherapy.co.uk/counselling/nostalgia-good-or-bad.htm
Αυτο απο ψυχολογικης πλευρας ονομαζεται προσωπικη νοσταλγια, μπορει να ειναι θετικο επειδη σου δινει κουραγιο οταν βιωνεις στο σημερα μια δυσκολη κατασταση, ομως μπορει να οδηγησει και σε καταθλιψη αν συνεχεια σκεφτεσαι τα νοσταλγικα αυτα και δεν ζεις στο τωρα.
Τα τελευταία χρόνια, αισθάνεστε περισσότερη νοσταλγία για το παρελθόν;

Νοσταλγική κατάθλιψη: Η αναπόληση του παρελθόντος οδηγεί σε κατάθλιψη; | Wikihealth.gr
Μπορεί η αναπόληση του παρελθόντος να οδηγήσει κάποιον σε κατάθλιψη; Μια βόλτα στις αναμνήσεις μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή σας, θυμίζοντάς σας καλές στιγμές ή σημαντικές σχέσεις στη ζωή σας. …

Nostalgic Depression: What It Is & How to Cope
Ever found yourself feeling low after reminiscing about "better" days? Some refer to it as nostalgic depression. Here's why it happens and tips to move forward.

24-06-24

07:51
Δεν νοσταλγώ το παρελθόν με την έννοια οτι αφήνω το τώρα να περνάει όντας κολλημένη στο παρελθόν, αλλά το αναπολώ πολλές φορές, ειδικά τις καλές στιγμές.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

24-06-24

08:28
Έχω παρατηρήσει ότι ειδικά σαν βιώνω μια στρεσογόνα κατάσταση, τότε είναι που αναπολώ περισσότερο στιγμές τού παρελθόντος. Λες και γυρεύω ένα πιο ασφαλές μέρος να μου πάρει λίγο το μυαλό απ' αυτό που ζω εκείνη τη στιγμή. Και "πιάνει". Αν και το συναίσθημα είναι κάπως γλυκόπικρο, έχω παρατηρήσει ότι αυτή η ανάμνηση με οπλίζει με δύναμη/θάρρος να συνεχίσω. Κάτι σαν "θα περάσει κι αυτό"...
Επίσης, μια ταινία, ένα τραγούδι, μια εικόνα, είναι ικανά να μου θυμίσουν στιγμές τού παρελθόντος. Στιγμές ωραίες ή λιγότερο όμορφες που τις έζησα. Και που διαμόρφωσαν και τη ζωή μου.
Όλα χρειάζονται. Αρκεί, όπως λες, "το ταξίδι" να κρατάει για λίγο κάθε φορά. Τόσο όσο...
Επίσης, μια ταινία, ένα τραγούδι, μια εικόνα, είναι ικανά να μου θυμίσουν στιγμές τού παρελθόντος. Στιγμές ωραίες ή λιγότερο όμορφες που τις έζησα. Και που διαμόρφωσαν και τη ζωή μου.
Όλα χρειάζονται. Αρκεί, όπως λες, "το ταξίδι" να κρατάει για λίγο κάθε φορά. Τόσο όσο...
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.416 μηνύματα.

24-06-24

09:42
Ναι, νοσταλγώ πολύ κάποια συγκεκριμένη χρονιά. Το έχω ακούσει και από πολλούς άλλους, σου δίνει κουράγιο όταν είσαι σε δύσκολη κατάσταση να προσπαθήσεις να ξαναφτιάξεις την διάθεση που είχες αυτά τα χρόνια.
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.059 μηνύματα.

24-06-24

16:08
Κυρίως τη νοσταλγία αυτή τη νιώθω οταν βιωνω στρες και άγχος στο τωρα και σα να μου δίνει δύναμη όταν τα θυμάμαι αυτά για το παρελθον, ωστόσο ενδόμυχα μου μένει και μια μελαγχολία για το τότε πως υπήρχε άλλη ανεμελια και ενθουσιασμός για τα όσα βιωναμε καθημερινά χωρίς σκοτούρες, χαιρόμαστε με τα απλά πράγματα όπως ένα παιχνίδι ή ένα παγωτό
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...