evouli
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος

Έχω πάει και με πούλμαν πριν 4 χρόνια Κωνσταντινούπολη. Πολύ κουραστική εμπειρία, δεν την συστήνω σε κάποιον άνω των 25. Εγώ είχα πάει με το Πανεπιστήμιο, όλοι φοιτητές, πολύ χαβαλές οπότε δεν μας πείραξαν τόσο οι συνεχείς στάσεις στα μέρη με μίζα, ούτε η απίστευτη ταλαιπωρία στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Πάντως μεταξύ των 2 εναλλακτικών προτιμώ αμάξι. Σταματάς όπου θες και ορίζεις το πρόγραμμά σου ο ίδιος. Βέβαια την πρακτικότητα του αεροπλάνου δεν την έχουν οι οδικές εκδρομές από πολλές απόψεις, οπότε κι εγώ πια τις προτιμώ σε ιδιαίτερες περιπτώσεις.
kynofilos
Δραστήριο μέλος

Έχοντας δίπλωμα ελληνικό για ένα χρόνο ήδη τότε την πρώτη μου φορά είχα πρόβλημα με τα κάπως διαφορετικά οδικά σήματα και προειδοποιήσεις για κινδύνους στην υπόλοιπη Ευρώπη. Χρειάζεται μια μικρή εξοικείωση με όσα σήματα διαφέρουν στη κάθε χώρα.
Έξω από την Ελλάδα οι δρόμοι είναι απλώς θαυμάσιοι, εκτός από το επαρχιακό δίκτυο της Γαλλίας όπου και κατάλαβα την αξία και την αιτία των Γαλλικών αναρτήσεων...
Οι καλύτεροι και πιο προβλέψιμοι οδηγοί προσωπικά ψηφίζω ότι είναι οι Άγγλοι των οποίων τη σχολή οδήγησης πέτυχα να αποφοιτήσω. Είμαι περήφανος για το Εγγλέζικο μου δίπλωμα οδήγησης, μια χώρα που έχει συλλάβει την έννοια της "οδήγησης σαν καλλιτεχνία" που περιλαμβάνει την άριστη μηχανική κατάσταση του αυτοκινήτου την άνεση των επιβατών και την ασφάλεια της οδήγησης σε μια έννοια.
Οι Γερμανικοί αυτοκινητόδρομοι είναι οι μόνοι στον κόσμο χωρίς άνω όριο ταχύτητος, αλλά με πιθανό κατώτατο όριο ταχύτητος. Τα φορτηγά στους αυτοκινητοδρόμους της Γερμανίας είναι κάτι που δεν θέλεις στον καθρέπτη σου...
Επίσης για τη Γερμανία, δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα πηγαίνεις, πάντα θα βρεθεί κάποιος που θα σε προσπεράσει χωρίς να προλάβεις να διακρίνεις καν τι αμάξι είναι...
Στη Γαλλία και Ιταλία η οδήγηση είναι περιπέτεια, να βρεις το δρόμο από τις πινακίδες, να μείνεις σώος από τους τσαμπουκάδες και την αγένεια μερικών επίσης μεσογειακών και απρόβλεπτων τεμπεραμέντων.
Ένα σημαντικότατο θέμα είναι η ασφάλεια του αυτοκινήτου να είναι μικτή και να μην έχει άνω όριο καταβολής αποζημιώσεων, καθότι σε περίπτωση ατυχήματος το κόστος νοσηλείας και οι αποζημιώσεις στο εξωτερικό μπορούν να σου κοστίσουν ανυπολόγιστα για μας ποσά.
Αν οδηγείς εσύ είναι μια διδακτική εμπειρία...

Φοβερή εμπειρία το να βλέπεις όλες αυτές τις χώρες από τις οποίες περνάς... η κάθε μια έχει και κάτι διαφορετικό να σου δείξει! Το ταξίδι στη Νορβηγία το καταευχαριστηθήκαμε γιατι είχαμε και πολλές διανυκτερεύσεις... 2 Αμστερνταμ, 2 Κοπενχαγη και 2 Τροντχαϊμ!!!

Ιταλία, είπαμε, πολύ όμορφα... Οι Autostrade είναι καλές συνήθως, "εξοχικές"...! Κάνεις και μία στάση σε κάποιο χωριό ή σε Autogrill πάνω από το δρόμο και χαλαρώνει το μυαλό σου!!
Γαλλία μου άρεσε που ξεχώριζα τα καμπαναριά διαφόρων γοτθικών ναών...
Στη Γερμανία πρωτοαπέκτησα εικόνες "Ευρώπης", δηλαδή ατελείιιωτες εκτάσεις πράσινου, χωριουδάκια, αγελάδες... Και Βέλγιο έτσι ήταν...!
Γενικά μου αρέσει πολύ, νιώθεις ότι ο κόσμος είναι ένα πιάτο μπροστά σου!
charlotte
Νεοφερμένο μέλος

B~I~O~N~I~C
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
B~I~O~N~I~C
Νεοφερμένο μέλος

υπερτέλειες παραλίες , απίθανα πάρτυ , αψεγάδιαστα ξενοδοχεία , γραφικά καφέ , μεσογειακό κλίμα , γοητευτική αρχιτεκτονική
όχι μωρέ δεν αξίζει - πού να τρέχεις τώρα
μπάνιο στην λούτσα με καθαρά νερά , φραπές 5 ευρών και όλα υπέροχα !![]()
lol δεν κατάλαβες. δεν ξέρω αν αξίζει η ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ στο εξωτερικό , όχι αν αξίζει η εκδρομή στην Γαλλική Ριβιέρα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Noisette
Περιβόητο μέλος

Αγκόνα-Νίκαια
Νίκαια-Arles
Arles- Φλωρεντία
Φλωρεντία-Αγκόνα...
Θα επανέλθω όταν επιστρέψω...

B~I~O~N~I~C
Νεοφερμένο μέλος

Δεν ξέρω αν αυτή η εκδρομή που θα παω θεωρείται ακριβώς οδική πάντως μεγάλο μέρος της εμπεριέχει ταξίδι με πουλμαν.
Αγκόνα-Νίκαια
Νίκαια-Arles
Arles- Φλωρεντία
Φλωρεντία-Αγκόνα...
Θα επανέλθω όταν επιστρέψω...![]()
με group θα πας ή με δικό σου αμάξι?
Ανκόνα-Νίκαια θα είναι τέλεια! να μας πεις εντυπώσεις!
Noisette
Περιβόητο μέλος

B~I~O~N~I~C
Νεοφερμένο μέλος

Με group...Για να δούμε....Θα επιστρέψω με φωτογραφίες!!!![]()
Αν επιτρέπεται, με ποιο ταξιδιωτικό γραφείο? ψάχνω για προσφορές...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.