Οδική Ασφάλεια

StefKarla

Νεοφερμένο μέλος

Η StefKarla αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Ισχύει ότι βάσει του ΚΟΚ απαγορεύεται η οδήγηση με υποδήματα που δεν δένουν στην φτέρνα;
Έχετε ακούσει ποτέ να έχει συμβεί κάποιο ατύχημα και η αιτία να ήταν το παπούτσι που φορούσε ο/η οδηγός;
 

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.
Ο Κ.Ο.Κ. δεν αναφέρει κάτι σχετικό. Όμως αναφέρει ότι: "ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεών του, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς. Σε διαφορετική περίπτωση προβλέπεται πρόστιμο 100 ευρώ και συνοδεύεται από την επιτόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 ημέρες". Επομένως, αν οδηγεί κάποιος ξυπόλυτος ή με σαγιονάρες, είναι στη δικαιοδοσία του τροχονόμου να θεωρήσει ότι παραβαίνει τα παραπάνω.

1665921900163.png
 

pendejo

Νεοφερμένο μέλος

Ο pendejo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών, επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Ναι πιστεύω ότι είναι επικίνδυνη η οδήγηση με σαγιονάρες.Υπάρχει πιθανότητα ατυχήματος.Μου έχει τύχει εμένα να διπλώσει η σαγιονάρα την ώρα της αλλαγής ταχύτητας πατώντας τον συμπλέκτη και με την χρήση του φρένου το ίδιο. Καλύτερα ξυπόλητος για καποιον/α που θέλει να γυρίσει η να πάει στην θάλασσα και μιλάμε για πολύ μικρές αποστάσεις. Το σωστό όμως είναι να φοράμε κατάλληλα παπούτσια. Ούτε ξυπόλητοι ούτε σαγιονάρες.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top