iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hetfield
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dare-Devil
Πολύ δραστήριο μέλος

Hetfield
Εκκολαπτόμενο μέλος

Lexx
Νεοφερμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Πιστεύετε ότι οι ανάγκες που έχουμε στην σημερινή εποχή είναι δημιούργημα κάποιας εταιρίας ή όχι; Μήπως οι ανάγκες μας υπάρχουν για πλουτίζουν τις εταιρίες και όχι να καλλιτερέουμαι την ζωή μας;
Οι ανάγκες μας είναι η αυταπάτη της εξέλιξης και η ψευδαίσθηση της ικανοποίησης. Ο άνθρωπος προσαρμόζεται στις συνθήκες.
Γιάννης
Περιβόητο μέλος

Lexx
Νεοφερμένο μέλος

Γιάννης
Περιβόητο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Lexx:Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Είναι πολύ απόλυτη η προσέγγιση αυτή. Υπάρχουν, όπως πολλοί θα ξέρουν από την κοινωνιολογία, οι κατηγορίες των αναγκών ξεκινώντας από τις βιολογικές. Το ερώτημα όμως δεν είναι ποιές έιναι οι ανάγκες για να ζούμε αλλά ποιές είναι οι ανάγκες για να ζούμε ευτυχισμένοι!
Το παράδειγμα που έβαλα με τις 3 ανάγκες μπορεί να είναι λίγο ακραίο, αλλα σίγουρα άμεση ανάγκη δεν μπορεί να είναι ένα κινητό, μια tft οθόνη κτλ. Άραγε είμαστε ευτηχισμένοι απο επιλογή μας η επειδή έχουμε καταπιεί το δόλωμα της διαφήμισης νομίζουμε ότι είμαστε?
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Lexx
Νεοφερμένο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Προσωπικά όχι tft δεν έχω, αλλά ούτε καν τηλεόραση μεγαλύτερη των 17"!!!!
Κι αυτό γιατί έχω σκεφτεί ότι η μικρή μου 17άρα καλύπτει απόλυτα τις δικές μου ανάγκες .... αν δεν σκεφτόμουν, σίγουρα θα είχα βάλει και γω τις 142 δόσεις σε κάποιο πολυκατάστημα και θα είχα αποκτήσει την tft ή δεν ξέρω και γω τι άλλο....
Κατά τα άλλα... όσοι δεν σκέπτονται, προσαρμόζουν τις ανάγκες τους με βάση την δυνατότητα των δόσεων που μπορούν να βάλουν (πολλές φορές υπερβαίνουν και τις δυνατότητες τους) και με βάση του τι έχει ο γείτονας, ο κουμπάρος, ο συμπέθερος και αυτός ο ενοχλητικός συνάδελφος που πρόσφατα αγόρασε το home cinema που φόρτωσε στη Ζ3 του που είχε πρώτα όμως περάσει από του Βαράγκη για ένα μικροεπιπλάκι, και αφού πρώτα πλήρωσε την δόση νούμερο τέσσερις χιλιάδες εκατόν τριάντα τρία ....
άλλωστε εκείνη η ξανθιά δίμετρη γκόμενα που διαφημίζει τόσο χαριτωμένα γυμνόστηθη το απορρυπαντικό πιάτων, δεν θα έμπαινε ποτέ μέσα στο 15ετίας αμαξάκι του ε?

Valder
Τιμώμενο Μέλος

Αρχική Δημοσίευση από ΚΑΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ:άλλωστε εκείνη η ξανθιά δίμετρη γκόμενα που διαφημίζει τόσο χαριτωμένα γυμνόστηθη το απορρυπαντικό πιάτων, δεν θα έμπαινε ποτέ μέσα στο 15ετίας αμαξάκι του ε?
![]()
![]()
![]()
Αν όλοι σκεφτόμασταν έτσι, ίσως να δίναμε περισσότερη έμφαση στον άνθρωπο με τον οποίο ερχόμαστε σε επαφή παρά σε αυτά που τον περιβάλλουν.
Συμφωνώ όμως και με το υπόλοιπο πόστ σου. Αν και συχνά πυκνά υποκύπτω στις πλασματικές -ή υπερβολικές αν θέλεις- ανάγκες μου, έχω και φορές που πιάνω τον εαυτό μου να λειτουργεί στο ίδιο σκεπτικό με το πόστ σου!

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Όντως ειναι υπερβολικά τα παραπάνω;Αρχική Δημοσίευση από ΚΑΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ:Κατά τα άλλα... όσοι δεν σκέπτονται, προσαρμόζουν τις ανάγκες τους με βάση την δυνατότητα των δόσεων που μπορούν να βάλουν (πολλές φορές υπερβαίνουν και τις δυνατότητες τους) και με βάση του τι έχει ο γείτονας, ο κουμπάρος, ο συμπέθερος και αυτός ο ενοχλητικός συνάδελφος που πρόσφατα αγόρασε το home cinema που φόρτωσε στη Ζ3 του που είχε πρώτα όμως περάσει από του Βαράγκη για ένα μικροεπιπλάκι, και αφού πρώτα πλήρωσε την δόση νούμερο τέσσερις χιλιάδες εκατόν τριάντα τρία ....
άλλωστε εκείνη η ξανθιά δίμετρη γκόμενα που διαφημίζει τόσο χαριτωμένα γυμνόστηθη το απορρυπαντικό πιάτων, δεν θα έμπαινε ποτέ μέσα στο 15ετίας αμαξάκι του ε?
![]()
![]()
![]()
Αλλά να σου το θέσω αλλίως, γιατί να μην πάρει κάποιος TFT αν η CRT τον ενοχλεί στα μάτια; Γιατί κάποιος να μην πάρει κάποιο κινητό με bluetooth και ένα bluetooth hf από την στιγμη που λόγου δουλεία είναι αναγκασμένος να μιλάει με τις ώρες στο τηλ και πιάνετε το χέρι του; Εγώ πιστεύω ότι μέχρι ενα βαθμό οι σύχρονες αναγκές είναι υπερ του ανθρωπου απο εκει και περα αρχιζουν τα προβληματα
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Όντως ειναι υπερβολικά τα παραπάνω;
Αλλά να σου το θέσω αλλίως, γιατί να μην πάρει κάποιος TFT αν η CRT τον ενοχλεί στα μάτια; Γιατί κάποιος να μην πάρει κάποιο κινητό με bluetooth και ένα bluetooth hf από την στιγμη που λόγου δουλεία είναι αναγκασμένος να μιλάει με τις ώρες στο τηλ και πιάνετε το χέρι του; Εγώ πιστεύω ότι μέχρι ενα βαθμό οι σύχρονες αναγκές είναι υπερ του ανθρωπου απο εκει και περα αρχιζουν τα προβληματα
Αφεντικό διάβασε καλύτερα το πόστ της Επιρροής. Λέει κάτι για προτεραιότητες στην αρχή! Εαν εσένα σε πειράζει η οθόνη καθοδικού σωλήνα στα μάτια, μπορείς κάλλιστα να μεταβείς σε υγρών κρυστάλλων. Εμένα μια Χιουντάι 15αρα καθοδικού σωλήνα -ο Θεος να την κάνει 15αρα- μου είχε πετάξει τα μάτια εξω. Φωτεινότητα μηδέν! Και την είχα φάει και 4 χρόνια σε λειτουργία. Τα έφτυσε η κακομοίρα! Έτσι πέρυσι τον Απρίλιο πήγα και αγόρασα αυτήν την οθόνη TFT που έχω τώρα. 17αρα, φωτεινότατη, πανέμορφη ΑΛΛΑ είναι ο τέλειος σύμμαχος για τα μάτια μου.
Επίσης αυτό που λες για το κινητό, εφόσον αποτελεί εργαλείο δουλειάς και αποφέρει επιπρόσθετο κέρδος μακροπρόθεσμα, κατατάσσεται στις βασικές προτεραιότητές σου. Απλό!

TAZ250
Νεοφερμένο μέλος

crazyhelen
Διάσημο μέλος

Από την άλλη, δεν μπορώ να κατηγορήσω τα προϊόντα που μου κάνουν τη ζωή ευκολότερη. Σαφώς και μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με μια απλή τηλεόραση, αλλά αφού η tft προστατεύει τα μάτια μου, γιατί να μου τα φάει ο οφθαλμίατρος και να μην τα δώσω στο ταδε κατάστημα ηλεκτρικών!
Δεν κατηγορώ την καταναλωση.... Ναι, θα αγοράσω της τελευταίας τεχνολογίας συσκευή που ψήνει μπριζόλες (εφόσον μπορώ, όχι πουλώντας το χωραφάκι που μου άφησε η γιαγιά μου) γιατί θέλω να προσφέρω στον εαυτό μου τα καλύτερα.....
Κατηγορώ όμως την υπερ-κατανάλωση, την έλλειψη φρένου στην αγορά προϊόντων. Γιατί θα πρέπει η τουαλέτα μου να διαθέτει τηλεόραση? Γιατί θα πρέπει το αυτοκίνητό μου να έχει DVD?
Νομίζω πως έτσι καταντάμε υστερικοί και γραφικοί. Τα πάντα έχουν τα όριά τους......
bunny217
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από TAZ:δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε όλα αυτά που έχουμε(δηλαδη θα μπορούσαμε να ζήσουμε και χωρις αυτά). ένας λόγος που τα αγοράζουμε είναι επειδή είμαστε επηρεασμένοι απο διαφημίσεις ή απο φίλους κτλ. κάποιοι αγοράζουν διάφορα πράγματα για να μην τους την λένε (πχ κινητό παλιάς μάρκας).
κι εγώ μαζί σου

μα πως φαίνεται πως είμαστε αδελφές

drunk
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από crazyhelen:Κατηγορώ όμως την υπερ-κατανάλωση, την έλλειψη φρένου στην αγορά προϊόντων. Γιατί θα πρέπει η τουαλέτα μου να διαθέτει τηλεόραση?

Γιατί μπορεί να παίζει παρά πέντε εκείνη την δύσκολη ώρα βρε αδερφέ,μην τα κάνουμε και πάνω μας,δε λέει .Να ένας καλός λόγος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Και ομως η επομενη γενια θα βρει λογο. Οπως πχ εγω δικαιολογω την υπαρξει dvd στο αυτοκινητο.Αρχική Δημοσίευση από crazyhelen:Κατηγορώ όμως την υπερ-κατανάλωση, την έλλειψη φρένου στην αγορά προϊόντων. Γιατί θα πρέπει η τουαλέτα μου να διαθέτει τηλεόραση? Γιατί θα πρέπει το αυτοκίνητό μου να έχει DVD?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.