vaguraw
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ετσι αυτα ειναι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xmavidis
Νεοφερμένο μέλος

Αυτή την τάση εκμεταλεύονται οι εταιρείες οι οποίες μέσω θεμιτής και αθέμιτης πολλές φορές διαφήμισης επαυξάνουν τις ανάγκες μας σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι το πρόβλημα έγγειται στον σύγχρονο τρόπο θεώρησης του κόσμου. O άνθρωπος έχει βγει έξω από το παιχνίδι καθώς θεωρείται ως μηχανή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Δεν νομιζω να φταιει αυτο, αλλα το οτι αρεσκετε σε ευκολο τροπο ζωηςΠροσωπική μου άποψη είναι ότι το πρόβλημα έγγειται στον σύγχρονο τρόπο θεώρησης του κόσμου. O άνθρωπος έχει βγει έξω από το παιχνίδι καθώς θεωρείται ως μηχανή.

xmavidis
Νεοφερμένο μέλος

Ο άνθρωπος πάντα αρεσκόταν στον εύκολο τρόπο ζωής αλλά δεν τον εμπόδισε να δημιουργήσει πολιτισμούς με μεγάλο πνευματικό αλλά και υλικό πλούτο. Στην εποχή μας ο άνθρωπος κυνηγά την ευμάρεια και όχι την ευημερία.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

xmavidis
Νεοφερμένο μέλος

vaguraw
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν μου φαινετε οτι ειναι ετσι απλο.Δηλαδη ο ανθρωπος εχει χασει την επαφη με τον πνευματικο κοσμο και στρεφεται στον υλικο? Διαφωνω αρκετα....Αρχική Δημοσίευση από xmavidis:Ο σύγχρονος άνθρωπος έχοντας χάσει την επαφή του με τον πνευματικό του κόσμο νιώθει ένα μεγάλο κενό το οποίο προσπαθεί να το γεμίσει με όλο και περισσότερα υλικά αγαθά.
Ειναι μια κατασταση που επηρεαζεται και απο τις 2 πλευρες.Οταν παραμελεις τον πνευματικο σου κοσμο λογικο ειναι να στρεφεσαι καπου αλλου!Αλλα απο την αλλη ειναι μια παγιωμενη κατασταση στον συγχρονο κοσμο να ασχολουμαστε μονο με την υλη.Ετσι κανουμε την ενασχοληση με τον υλικο κοσμο ρουτινα και παραμελουμε τον πνευματικο μας κοσμο.
dooo
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Και ομως η επομενη γενια θα βρει λογο. Οπως πχ εγω δικαιολογω την υπαρξει dvd στο αυτοκινητο.![]()

venividivici
Τιμώμενο Μέλος

Η εποχή της υπερκατανάλωσης περασε πλεον για πολύ κόσμο...
Αυτή η ιδεα εχω χρημα να ξοδευω και να δίνω πουρμπουάρ 10 και 20 ευρώ.... να εχω 6 γυαλια ηλιου ανάλογα με το τι ρουχα φοραω... αλλα ταυτόχρονα να ειμαι και αρκετα φιλάνθρωπος για τα παιδακια της Αφρικής.... εσβησε σαν μυθος....
Ναι πρέπει να εχουμε μια καλη ζωή να μην υποφέρουμε ... αλλα οι αναγκες μας να ειναι ουσιαστικες... οχι να εχουμε το σουπερ αυτοκινητο το οποιο αχρηστευεται με την 1η και 2η ταχύτητα στην ουρα της Λεωφόρου Κηφισίας...
Την τυρόπιτα να την πληρώνουμε οχι σα να τρώμε χρυσο... αλλα με βάση την αξία των υλικών...
Αν κατσουμε να συνειδητοποιήσουμε το τι ξοδεύαμε με τα ευρώ σε σχεση με τις ελληνικές δραχμες θα τρελαθούμε...
Και παρόλο που ξοδεύαμε χρηματα ουσιαστικές παρεμβάσεις για τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρωπου δεν εγιναν..
Χάλια νοσοκομεια
Χάλια παιδεια
Χάλια δρόμοι...
Προσωπικά όλοι στο φαινεσθαι βελτιωθήκαμε...στο είναι όμως;;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.