vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Τουρκία (Πόλη) 2
Στο ίδιο ταξίδι. Μια κυρία της παρέας μας ξέχασε την τσάντα της στο ταξί που την έφερε το βράδυ στο ξενοδοχείο. Χτυπιότανε γιατί είχε μέσα χρήματα, ταυτότητες, διαβατήρια και πιστωτικές κάρτες. Σε λίγη ώρα την ειδοποιούν από τη ρεσεψιόν ότι τους τηλεφώνησε ο ταξιτζής και φέρνει την τσάντα στο ξενοδοχείο.
Στην Κωνσταντινούπολη και μέσα σ' αυτό το χάος τα πήρε όλα πίσω ανέπαφα?

Μπράβο στον άνθρωπο, τα άλλα δεν μου έκαναν τόσο εντύπωση!
Κάπως παρεμφερές: στο ταξί εσείς κάθεστε στο μπροστινό ή στα πίσω καθίσματα;![]()
Πάντα στα πίσω. Είναι δυσκολότερο για τον ταξιτζή να σου πιάσει κουβέντα και να σου κάνει διάλεξη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
GiorgosAsi
Δραστήριο μέλος

meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος

Ένα είναι το χειρότερο πράγμα στα μέσα. Να χεις άδειο λεοφορείο ή μετρό ( συνήθως μετρό ) και να χεις έναν ηλίθιο να χει αράξει φαρδύς πλατύς πάνω στον κεντρικό στύλο που είναι για να κρατιέσαι. Και να σε βλέπουν να κρατιέσαι από κει δε τους χαλάει πολλούς προτιμούν να ξαπλώσουν πάνω στο χέρι σου παρά να ξεβολευτούν.![]()
όταν συμβαίνει αυτό θέλω να κάνω φόνο -.-
Emilouko
Περιβόητο μέλος

Βλέπουμε άδειο ταξί μπαίνουμε , ήταν ένας κύριος που ούτε που μας κοίταξε. Του λένε τα παιδια΄που πάνε και του λέω και εγώ "Θα μπορούσατε να κάνετε και μια στάση στις αρχές της Ευαγγελίστριας;" και μου λέει με ειρωνικό τελείως υφάκι "Μπορώ , γιατί να μην μπορώ;" Λέω ιδέα μου θα 'ναι, ας το προσπεράσω. Εκεί που φτάναμε με ρωτάει που να σταματήσει, λέω εγώ "Το αμάξι το κόκκινο το βλέπετε; " Και αγριεύει κ απαντάει πάλι με ειρωνικο ύφος "Ναι το βλέπω στραβός ειμαι;; " Το ξαναπροσπέρασα κ λέω "Ε αφήστε με εκεί αν είναι" και ξαφνικά αρχίζει να μου φωνάζει "Ωραία ,δε μου λες τι να κάνω!Να ανέβω 40 εκκλησίες ή να στρίψω;; Να σ αφήσω εδώ ή ν' ανέβω;;" Κάτι παρεμφερές αλλά δεν ήταν το τι είπε.Ήταν το πως το είπε.Πραγματικά μου φώναξε και ήταν νευριασμένος χωρίς λόγο.Απάντησα γρήγορα ένα "αφηστε με εδω , μην στρίψετε πουθενά." και κατέβηκα.Είχα τόσα νεύρα μετά.Ντάξει μπορεί όντως να μην κατάλαβε που θα σταματήσει αλλά δεν ήταν τρόπος αυτός να μιλήσει. Τη δουλειά του κάνει, μια στοιχειώδης ευγένεια -έστω προσποιητή -δε βλάπτει .
GiorgosAsi
Δραστήριο μέλος

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Dias
Επιφανές μέλος

Δεν ξέρω αν έτυχε σε καλό και τίμιο άνθρωπο, ή αν εκεί οι νόμοι για τα ταξί είναι αυστηροί και προβλέπουν βαριές ποινές στους παραβάτες, κάτι πολύ λογικό για ένα κράτος που θέλει να προστατεύσει τον τουρισμό του. Στη χώρα μας δεν είναι λίγοι οι ξένοι που τους έχει ζητηθεί να πληρώσουν ως και 500€ από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Σε όλη την Ευρώπη στις τουριστικές πληροφορίες για την Ελλάδα υπάρχει και η προειδοποίηση ότι οι ταξιτζήδες κλέβουν, κάτι που μας δυσφημεί σα χώρα.Στην Κωνσταντινούπολη και μέσα σ' αυτό το χάος τα πήρε όλα πίσω ανέπαφα?
Μπράβο στον άνθρωπο, τα άλλα δεν μου έκαναν τόσο εντύπωση!

vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Anonyme
Δραστήριο μέλος

Καλά εδώ μοναστηράκι σκας με το μετρό και βγαίνει ανακοίνωση να προσέχεις γιατί κλέβουν. Κι απ' το ίδιο το κράτος. Μετά οι ταξιτζίδες φταίνε που κάνουν δυσφήμιση.![]()
Αντίστοιχο μήνυμα ακούγεται και στο μετρό του Παρισιού και μάλιστα σε κάθε στάση.

View attachment 58251

Πάντως εμένα σε μεγάλη γαλλική πόλη μου ζήτησαν 20€ για μια διαδρομή περίπου πέντε λεπτών με άδειους δρόμους, η οποία κανονικά σε νυχτερινή βάρδια κοστίζει γύρω στα 13€. Επίσης, στην ίδια πόλη, έκλεψαν φίλη μου στο τραμ μπροστά στα μάτια των ελεγκτών, οι οποίοι έκαναν πως δεν βλέπουν. Ας μη θεοποιούμε λοιπόν το εξωτερικό, ειδικά αν δεν έχουμε ζήσει για κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να έχουμε αρκετές εμπειρίες για να κρίνουμε.
Αντίστοιχο μήνυμα ακούγεται και στο μετρό του Παρισιού και μάλιστα σε κάθε στάση.
View attachment 58251
Σίγουρα και στο εξωτερικό γίνονται τέτοια συμβάντα.. Πουθενά δεν είναι παράδεισος. Απλά στο εξωτερικό(μιλάμε πάντα για πολιτισμένες χώρες) υπάρχουν νόμοι και ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ. Οπότε αυτά τα γεγονότα απλά είναι μεμονωμένα, που δεν μπορεί κανένας νόμος ή κράτος να τα παραβλέψει. Στην Ελλάδα όμως αυτά τα γεγονότα είναι η πλειοψηφία. Στα λεωφορεία και στα Ταξί, αν πετύχεις έναν ευγενικό οδηγό κάνεις τον σταυρό σου. Στο εξωτερικό είναι το αντίθετο..

saboter
Νεοφερμένο μέλος

Stavri_
Τιμώμενο Μέλος

tarifes kai odhgoi tou oas8 makran duo apo tis xeiroteres fares ths Elladas..
Ήθελα να ξερα, πώς βγάζετε έτσι εύκολα τέτοια πορίσματα... Με την ίδια λογική, από τις χειρότερες "φάρες" είναι και οι γιατροί (φακελάκια), οι πολιτικοί, οι δημόσιοι/ιδιωτικοί υπάλληλοι (ο καθένας για διαφορετικό λόγο), οι καθηγητές ("παράνομα" ιδιαίτερα), οι στρατιωτικοί/αστυνομικοί, οι αγρότες (με τις "επιχορηγήσεις"), οι δικηγόροι, οι οι εφοριακοί, οι, οι, οι...
Η χειρότερη "φάρα" στην Ελλάδα, δεν είναι ούτε οι ταξιτζίδες, ούτε κάποια άλλη "επαγγελματική εκπροσώπηση". Είναι γενικά αυτός ο νεοέλληνας με την άθλια νοοτροπία και αμορφωσιά του, που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να επιρρίπτει ευθύνες και να τσουβαλιάζει όλους τους υπόλοιπους ως υπαίτιους της δικής του ανικανότητας.
Γενικά, στους περισσότερους Έλληνες κυριαρχεί η πεποίθηση πως για όλα τα κακά και όλα τα ανάποδα που τους χαρακτηρίζουν, ευθύνεται κάποιος "άλλος" και απλώς εκείνοι οι Έλληνες είναι οι "άτυχοι" της υπόθεσης που τους παίρνει και αυτούς η μπάλα...
saboter
Νεοφερμένο μέλος

δες όταν οι μισοί και παραπάνω οδηγοί του λεωφορείου και των ταξι μου συμπεριφέρονται(δεν ξέρω αν συμπεριφέρονται έτσι και στους άλλους) λες και τους έχω κάνει κάτι τότε αξίζουν μια θέση στις χειρότερες φαρες της Ελλάδας,σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις απλά αδικούνται (όπως είπες) από την πλειοψιφια..Ήθελα να ξερα, πώς βγάζετε έτσι εύκολα τέτοια πορίσματα... Με την ίδια λογική, από τις χειρότερες "φάρες" είναι και οι γιατροί (φακελάκια), οι πολιτικοί, οι δημόσιοι/ιδιωτικοί υπάλληλοι (ο καθένας για διαφορετικό λόγο), οι καθηγητές ("παράνομα" ιδιαίτερα), οι στρατιωτικοί/αστυνομικοί, οι αγρότες (με τις "επιχορηγήσεις"), οι δικηγόροι, οι οι εφοριακοί, οι, οι, οι...
Η χειρότερη "φάρα" στην Ελλάδα, δεν είναι ούτε οι ταξιτζίδες, ούτε κάποια άλλη "επαγγελματική εκπροσώπηση". Είναι γενικά αυτός ο νεοέλληνας με την άθλια νοοτροπία και αμορφωσιά του, που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να επιρρίπτει ευθύνες και να τσουβαλιάζει όλους τους υπόλοιπους ως υπαίτιους της δικής του ανικανότητας.
Γενικά, στους περισσότερους Έλληνες κυριαρχεί η πεποίθηση πως για όλα τα κακά και όλα τα ανάποδα που τους χαρακτηρίζουν, ευθύνεται κάποιος "άλλος" και απλώς εκείνοι οι Έλληνες είναι οι "άτυχοι" της υπόθεσης που τους παίρνει και αυτούς η μπάλα...
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Stavri_
Τιμώμενο Μέλος

Αν είχα ένα μωβ για κάθε φορά που άκουγα τη λέξη "νεοέλληνας" εδώ μεσα τώρα θα μουν διακοπές σε κάποιο νησάκι του ειρηνικού
Το να "ακούς" τη λέξη, είναι κομματάκι δύσκολο εδώ στο φόρουμ. Το να τη διαβάζεις πάλι, μάλλον στέκει καλύτερα...

Πάντως, λογικό είναι να συναντάς και να διαβάζεις αυτή τη λέξη συχνά εδώ μέσα. Τα μισά θέματα
του φόρουμ, έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό και την ελληνική καθημερινότητα. Πώς θα μπορούσαμε αλλιώς να αποκαλέσουμε τον Έλληνα της σύγχρονης ιστορίας, μονολεκτικά;;
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Stavri_
Τιμώμενο Μέλος

Δε ξέρω. Απλά είναι λίγο ειρωνικό πως ενοχλείσαι από τη γενίκευση για τους ταξιτζήδες και τους οδηγούς λεωφορείων για να γενικεύσεις ακριβώς από κάτω για όλους τους Έλληνες.
<<Η χειρότερη "φάρα" στην Ελλάδα, δεν είναι ούτε οι ταξιτζίδες, ούτε κάποια άλλη "επαγγελματική εκπροσώπηση". Είναι γενικά αυτός ο νεοέλληνας με...>>
<<...στους περισσότερους Έλληνες...>>
Σημείωση: Αυτός ο + (χαρακτηρισμός/προσδιορισμός) = Αυτός ο οποίος (έχει μία ιδιότητα, ένα χαρακτηρισμό κλπ).
Αν γενίκευα, θα έπρεπε να παραλείψω το "αυτός". Αντιθέτως λέγοντας "αυτός ο..." προσδιορίζω σε ποιον αναφέρομαι. Δεν έχουν όλοι οι σύγχρονοι Έλληνες τα τάδε(χ,ψ) χαρακτηριστικά. Αλλά, αυτοί οι=αυτοί οι οποίοι.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

εντάξει όπως το πάρει κανείς
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.