nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.573 μηνύματα.

02-07-22

20:35
Noμίζω ότι με περιστατικά σαν του Θέμου, απλά ξαναγίνεται η κουβέντα για το είδος μουσικής αλλά και το είδος κόσμου που ταυτίζεται με τέτοια ακούσματα. Επίσης πολλοί καλλιτέχνες που μπορεί να έχουν ταλέντο δεν σημαίνει ότι είναι και ισορροπημένοι άνθρωποι απαραίτητα. Από τότε που έσκασε η παραμύθα ότι έπαιζε τζόγο σε λέσχες, έπαψα να τον θεωρώ σοβαρό καλλιτέχνη. Για μένα ο κάθε άνθρωπος όταν κάνει ένα επάγγελμα θα πρέπει να ξέρει την λέξη αξιοπρέπεια με τη στάση ζωής του. Οι αδυναμίες και πάθη συνήθως έχουν να κάνουν με στοιχεία όχι και τόσο καλού επαγγελματισμού.

04-07-22

01:11
Τι εννοείς σοβαρό καλλιτέχνη? Έναν τραγουδιστή τον κρίνεις απο την φωνή του και απο τα τραγούδια του, όχι για τις απόψεις ή την συμπεριφορά του γενικότερα.σοβαρό καλλιτέχνη. Για μένα ο κάθε άνθρωπος όταν κάνει ένα επάγγελμα θα πρέπει να ξέρει την λέξη αξιοπρέπεια με τη στάση ζωής του. Οι αδυναμίες και πάθη συνήθως έχουν να κάνουν με στοιχεία όχι και τόσο καλού επαγγελματισμού.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.573 μηνύματα.

04-07-22

01:14
Τι εννοείς σοβαρό καλλιτέχνη? Έναν τραγουδιστή τον κρίνεις απο την φωνή του και απο τα τραγούδια του, όχι για τις απόψεις ή την συμπεριφορά του γενικότερα.
Θα έπρεπε. Δεν μπορώ να δω έναν καλλιτέχνη ως ραδιόφωνο μουσικής. Είναι και ο άνθρωπος. Ο επαγγελματίας.

04-07-22

01:15
Δηλαδή πρίν διαβάσεις ένα βιβλίο θα κάνεις έρευνα για την ζωή του συγγραφέα?Θα έπρεπε. Δεν μπορώ να δω έναν καλλιτέχνη ως ραδιόφωνο μουσικής. Είναι και ο άνθρωπος. Ο επαγγελματίας.

04-07-22

07:58
Μπορώ να αντιληφθώ τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών σε αυτό το θέμα. Δέχομαι ότι σε έναν καλλιτέχνη πρέπει να μας απασχολεί μόνο το έργο του, αλλά είμαστε άνθρωποι και επηρεαζόμαστε κι από αυτά που μαθαίνουμε για αυτούς. Η τέχνη για μένα έχει μέσα της και την έννοια του να νιώσεις τον άλλον και να καταλάβεις τί αισθάνεται. Δυστυχώς όταν ξέρω ότι στην προσωπική του ζωή φέρεται με άσχημο τρόπο, δεν μπορώ να νιώσω συμπάθεια ή θαυμασμό για το έργο του. Πχ πριν χρόνια είχα μάθει κάτι άσχημο για έναν πολύ γνωστό κι αγαπητό τραγουδιστή που τού κάνουν δόξα και τιμές από έγκυρη πηγή (δεν ήταν ψέμα) και όταν βλέπω να τον αποθεώνουν με ενοχλεί. Σκέφτομαι ότι μπορεί να βγουν αυτά στη φόρα μετά το θάνατο του αλλά τί σημασία θα έχει;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.105 μηνύματα.

04-07-22

09:35
Τον καλλιτεχνη στο καλλιτεχνικο του εργο τον κρινεις σαν καλλιτεχνη και ανετα τον κρινεις και σαν ανθρωπο,ξεχωρα αυτα τα 2.Που ειναι το προβλημα;Το ταλεντο δεν συνεπαγεται τελειοτητα προσωπικοτητας.
Ενας μαλακας σαν ανθρωπος μουσικος μπορει να ειναι εξαιρετικο ταλεντο αλλα μαλακας ανθρωπος.Απλα και ομορφα.Το ταλεντο δεν συνεπαγεται καλοσυνη ουτε σωστη προσωπικοτητα.
Το κακο ειναι να μπερδευεις αυτα τα δυο.
ΠΧ επειδη σου αρεσει καποιος σαν μουσικος να λες ειναι καλος ανθρωπος,σωστος και ωραιος..οτι μαλακια και να κανει.Αυτο το κανουν συνηθως οι ''αμοιβαδες.'' Ο συρφετος.Ή προβατα πειτε το.
Το αντιθετο παλι λαθος ειναι.Να αντιπαθεις καποιον για την προσωπικοτητα του και να λες ειναι κακος μουσικος πχ.Εμ....δεν παει ετσι.
Οποτε κρινουμε ξεχωριστα το εργο του, ξεχωριστα την προσωπικοτητα του και ειμαστε ομορφα και τακτοποιημενα.
Ενας μαλακας σαν ανθρωπος μουσικος μπορει να ειναι εξαιρετικο ταλεντο αλλα μαλακας ανθρωπος.Απλα και ομορφα.Το ταλεντο δεν συνεπαγεται καλοσυνη ουτε σωστη προσωπικοτητα.
Το κακο ειναι να μπερδευεις αυτα τα δυο.
ΠΧ επειδη σου αρεσει καποιος σαν μουσικος να λες ειναι καλος ανθρωπος,σωστος και ωραιος..οτι μαλακια και να κανει.Αυτο το κανουν συνηθως οι ''αμοιβαδες.'' Ο συρφετος.Ή προβατα πειτε το.
Το αντιθετο παλι λαθος ειναι.Να αντιπαθεις καποιον για την προσωπικοτητα του και να λες ειναι κακος μουσικος πχ.Εμ....δεν παει ετσι.
Οποτε κρινουμε ξεχωριστα το εργο του, ξεχωριστα την προσωπικοτητα του και ειμαστε ομορφα και τακτοποιημενα.

camil
Πολύ δραστήριο μέλος
Η camil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 854 μηνύματα.

04-07-22

11:42
Καταλαβαίνω τον νηματοθέτη. Να είναι κάποιος σνομπ, σπάγκος, ιδιόρρυθμος δεν πειράζει, άνθρωποι είμαστε όλοι με ελαττώματα, δε διαφέρουν κι αυτοί σε τίποτα από εμάς πέρα από το ταλέντο τους.
Όταν όμως έχουν κακοποιητικές και παρενοχλητικές συμπεριφορές το πράγμα αλλάζει. Από τότε που έμαθα για τον Μούτση δεν ξανάκουσα δικό του τραγούδι, δε μου πήγαινε να το κάνω.
Όταν όμως έχουν κακοποιητικές και παρενοχλητικές συμπεριφορές το πράγμα αλλάζει. Από τότε που έμαθα για τον Μούτση δεν ξανάκουσα δικό του τραγούδι, δε μου πήγαινε να το κάνω.

04-07-22

11:53
Κλασσικό παράδειγμα είναι ο Άκης Πάνου που σκότωσε τον σύντροφο της κόρης του.
Μπορούμε να ακούμε τα τραγούδια του χωρίς να θυμόμαστε τί έκανε;Την 1η Αυγούστου 1997 ο Άκης Πάνου μετά από καυγά που έλαβε χώρα στο σπίτι του στην Ξάνθη σκοτώνει τον 30χρονο Σωτήρη Γιαλαμά, φίλο της 19χρονης κόρης του Ελευθερίας. Για αυτή του τη πράξη καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωριστεί ο πρότερος έντιμος βίος. (βικιπαίδεια)
camil
Πολύ δραστήριο μέλος
Η camil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 854 μηνύματα.

04-07-22

11:55
Κι όμως... Για μένα παραμένει μεγάλος, στιχουργικά και μουσικά. Μεγάλωσαν σε άλλες εποχές... Να κυνηγάς όμως ένα πιτσιρίκι... Αηδία.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.105 μηνύματα.

04-07-22

15:27
Αλλο αυτο.Κλασσικό παράδειγμα είναι ο Άκης Πάνου που σκότωσε τον σύντροφο της κόρης του.
Μπορούμε να ακούμε τα τραγούδια του χωρίς να θυμόμαστε τί έκανε;
Καλα ουτε σαν μουσικο εγω τον ειχα ποτε σε εκτιμηση,αλλα εστω οτι τον ειχα και τον θεωρουσα εξαιρετικο μουσικο.Θα παραδεχομουν οτι εχει ταλεντο,αλλα δεν γουσταρω πλεον να τον ακουω.
Ρε παιδια εχετε μια ταση να μπλεκετε τα πραγματα και να μπερδευετε τις σημασιες.
Μπορει να ειναι εξαιρετικο ταλεντο καποιος και να μην γουσταρω πια να τον ακουω.Ετσι δεν ειναι;
Αυτο δεν σημαινει οτι επαψα να τον θεωρω ταλαντουχο.Μαλάκα σαν ανθρωπο τον θεωρω με ταλεντο, αλλα ξενερωσα και δεν γουσταρω να τον ακουω.
Απλα.

04-07-22

17:07
Εγώ πάντως τον Roger Waters δεν τον πάω μία, αλλά τα τραγούδια του συγκροτήματος του (Pink Floyd) είναι ό,τι πιο προσωπικό και όμορφο έχω ακούσει σε μουσική.
nPb
Επιφανές μέλος

05-07-22

00:08
Δηλαδή πρίν διαβάσεις ένα βιβλίο θα κάνεις έρευνα για την ζωή του συγγραφέα?
Εννοείται. Θέλω να ξέρω τον άνθρωπο καλλιτέχνη γιατί η τέχνη του θα με καθορίσει σαν άνθρωπο. Γιατί θα πρέπει να ασχοληθώ με την "τέχνη" ενός ανώμαλου ανθρώπου για παράδειγμα;

05-07-22

01:17
Αρχικά οι περισσότεροι άνθρωποι στα παλαιότερα χρόνια είχαν διαφορετικές ηθικές αξίες. Οπότε όταν διαβάζεις ένα κλασικό βιβλίο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο συγγραφέας του να ήταν παιδόφιλος ή ρατσιστής ή δεν ξέρω και εγώ τί. Σίγουρα αν δεν διαχωρίζεις το έργο απο τον καλλιτέχνη τότε συμφωνώ ότι είναι δύσκολο να εκτιμήσεις το έργο του σε περίπτωση που είναι ανώμαλος. Γι'αυτό και είναι λάθος τρόπος να το βλέπουμε (κατα την άποψη μου), π.χ. ένας εγκληματίας θα μπορούσε να γράψει το καλύτερο ερωτικό ποίημα ή ένας μισογύνης την καλύτερη πραγματεία για την κατάθλιψη... Το έργο στέκεται μόνο του χωρίς τον καλλιτέχνη και τα καλά τους έργα είναι μια ευγενής πτυχής τους, γνήσια και πιο καθαρή απο οποιαδήποτε πτυχή ενός μή εγκληματία.Εννοείται. Θέλω να ξέρω τον άνθρωπο καλλιτέχνη γιατί η τέχνη του θα με καθορίσει σαν άνθρωπο. Γιατί θα πρέπει να ασχοληθώ με την "τέχνη" ενός ανώμαλου ανθρώπου για παράδειγμα;![]()
Βέβαια, στην περίπτωση ενός τραγουδιστή αυτά που γράφω ακούγονται τραβηγμένα αλλά απ'ότι βλέπω το θέμα της συζήτησης έγινε πιο γενικό.
akikos
Επιφανές μέλος
Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.

05-07-22

11:24
Ο καλλιτέχνης είτε ηθοποιός, είτε ζωγράφος, είτε μουσικός είναι influencer. Πουλά τον εαυτό του μέσω των έργων του. Γι' αυτό το λόγω ατάλαντοι όπως ο Light και ο Τρανος κάνουν καριέρα και άλλοι ταλαντούχοι μένουν στην αφάνεια. Τα ίδια και στην ηθοποιια. Ο Τσιμιτσέλης έχει αποκτήσει αξία ενώ δεν ξέρει να παίζει.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

05-07-22

13:09
Πουλα τον εαυτον του;Ο καλλιτέχνης είτε ηθοποιός, είτε ζωγράφος, είτε μουσικός είναι influencer. Πουλά τον εαυτό του μέσω των έργων του. Γι' αυτό το λόγω ατάλαντοι όπως ο Light και ο Τρανος κάνουν καριέρα και άλλοι ταλαντούχοι μένουν στην αφάνεια. Τα ίδια και στην ηθοποιια. Ο Τσιμιτσέλης έχει αποκτήσει αξία ενώ δεν ξέρει να παίζει.
Που το ειδες αυτο ειδικε μου;
ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.Εγινες τωρα και ειδικος στην τεχνη;
Ξαναλεω,Την τεχνη του πουλα,οχι τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.Ελεος ακικε.
Τι αλλο θα δουν τα ματακια μου;
akikos
Επιφανές μέλος
Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.

05-07-22

17:22
Διαφωνώ.Πουλα τον εαυτον του;
Που το ειδες αυτο ειδικε μου;
ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.Εγινες τωρα και ειδικος στην τεχνη;
Ξαναλεω,Την τεχνη του πουλα,οχι τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.Ελεος ακικε.
Τι αλλο θα δουν τα ματακια μου;
Τι αξίζει παραπάνω; Ένα ακριβές αντίγραφο ενός πίνακα του Βαν Γκογκ ή ένας πίνακα παραγώμενο από υπολογιστή που έχει εκπαιδευτεί με machine learning με το στυλ ζωγραφικής του Βαν Γκογκ. Προφανώς το πρώτο όσο καλός και να είναι το δεύτερο.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

05-07-22

19:43
Ακικε,επειγοντως ξανα σχολειο.Τι σχεση εχει αυτο που λες με το ''πουλα τον εαυτο του''Πας καλα;Διαφωνώ.
Τι αξίζει παραπάνω; Ένα ακριβές αντίγραφο ενός πίνακα του Βαν Γκογκ ή ένας πίνακα παραγώμενο από υπολογιστή που έχει εκπαιδευτεί με machine learning με το στυλ ζωγραφικής του Βαν Γκογκ. Προφανώς το πρώτο όσο καλός και να είναι το δεύτερο.
Ο '΄'εαυτος'' ειναι ο ανθρωπος.
Καταρχην και τα 2 ειναι αντιγραφα.ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τα αντιγραφα.Την αξια την εχει ο αυθεντικος πινακας του βαν γκογκ.ΑΛΛΑ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ.Ο πινακας του βαν γκογκ.Το δημιουργημα του βαν γκογκ.Ο ανθρωπος βαν γκογκ δεν ειναι ο πινακας.
ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ πηγαζει απο την σκεψη του βαν γκογκ και τα χερια του ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ.Πλακα μου κανεις; Δημοτικο πηγες;Τι ειναι αυτα τα ακατανοητα που λες;
Δηλαδη εγω οταν πουλαω εργα που με ξεπουλαω; Κια με αγοραζουν σαν ανθρωπο;
Πραγματικα απορω με αυτα που γραφεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 48 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.