Neraida
Επιφανές μέλος

Κάποιοι παρασύρονται και κάποιοι άλλοι παραμένουν ανέπαφοι από αυτή την ορμή...
Πιστεύετε ότι δημιουργεί προβλήματα στην έντονη μορφή του?
Εν τέλει, ποια η σημαντικότητά του ερωτικού πάθους για εσάς, μιας και διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kalypso
Περιβόητο μέλος

Πιστεύω πάντως πως μία σχέση χωρίς πάθος είναι χλιαρή, δεν έχει αλατοπίπερο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δανάη
Πολύ δραστήριο μέλος

underwater
Περιβόητο μέλος

Δεν μπορώ να λειτουργήσω χωρίς πάθος σε 1 σχέση, είμαι και λίγο drama queen πρέπει να ομολογήσω όμως! Το μοντέλο σχέσης ''αγάπη-σεβασμός-οικειότητα'' δεν μου λέει κάτι αν δεν συνοδεύεται από 1 μεγάλο έρωτα! Δεν ξέρω, σε 5 χρόνια πιθανώς να αναθεωρήσω (εύχομαι πάντως όχι), αλλά οι χλιαρές καταστάσεις δεν μου αρέσουν. Κι ευτυχώς αισθάνομαι περήφανη επειδή ποτέ δεν συμβιβάστηκα με αυτές για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Με πληγώνει πολύ να βλέπω άτομα ''τακτοποιημένα'' στην γεμάτη σεβασμό μεν, συμβιβασμό δε σχέση τους όταν συναντούν έρωτα του παρελθόντος. Το βλέμμα τους είναι σαν 1000 λέξεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Neraida
Επιφανές μέλος

Οταν υπαρχει παθος οι συναντησεις ειναι εντονες και πολλες..επικρατει "τρελλα" και η ενταση των συναισθηματων στο επακρον..
DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

prime
Πολύ δραστήριο μέλος

πώς μπορείς να κρατήσεις το πάθος ζωντανό και μέχρι πότε?
και παραπέρα...
μήπως τελικά ο άνθωπος δεν είναι μονογαμικό ον?
για μένα υπάρχουν διάφορα είδη πάθους και επειδή έχω ζήσει το πάθος σε πολύ έντονο βαθμό, δεν είναι κάτι που αποζητώ.
Μην παρεξηγηθώ, δεν μιλάω για χλιαρή συμβιβαστική σχέση, θέλω κατά βάση ηρεμία με στιγμές πάθους.
Να ερωτευτώ? ναι...Αλλά όχι σε σημείο που να αφεθώ και να μην λειτουργεί η λογική.
Πώς γίνεται αυτό θα μου πείτε? Γίνεται..

Idril
Πολύ δραστήριο μέλος

Το πιο υγιές κατά τη γνώμη μου είναι το πάθος να εξελίσσεται με τον καιρό σε κάτι εξίσου δυνατό και ειλικρινές μεν, αλλα λιγότερο εντυπωσιακό και σαρωτικό, και μαυτό τον τρόπο εξελίσσονται και ίδιοι οι άνθρωποι μέσα στη σχέση. Τα έντονα συναισθήματα του πρώτου καιρού φυσικά θα παραμείνουν πάντα σαν αναμνήσεις και σε κάποιες στιγμές όταν χρειάζεται θα ξαναέρχονται στην επιφάνεια, ανανεώνοντας τη σχέση με αμοιβαία προσπάθεια, δε θα είναι όμως αυτά που θα την κρατούν ζωντανή.
underwater
Περιβόητο μέλος

Ειναι η ορμη που νοιωθουμε και μας παρασυρει σε παραληρημα...Οταν καθε στιγμη εχουμε στο μυαλο μας τον ανθρωπο μας και επιδιωκουμε να ειμαστε μαζι του....Να αποχωριζομαστε απο κεινον και να μας λειπει ηδη...
Οταν υπαρχει παθος οι συναντησεις ειναι εντονες και πολλες..επικρατει "τρελλα" και η ενταση των συναισθηματων στο επακρον..
Νομίζω πως ορίζω αλλιώς το πάθος και η απάντηση που έδωσα ήταν σύμφωνα με τον ορισμό μου.

Είναι ωραίο να μπορείς να απολαμβάνεις μία βραδιά δίπλα του, άλουστη και με παλιές πιτζάμες, επειδή απλά είναι ο άνθρωπός σου. Είναι ωραίο να προτιμάς να είσαι μόνη, να μην έχεις τύψεις που δε θα τον δεις.
Και τότε είναι ακόμα πιο ωραίο, όταν ξαφνικά, μετά από ένα δείπνο, μία εκδρομή, μία ταινίά, ή στο άσχετο βρίσκεστε απογειωμένοι, μες στον πυρετό ενός πάθους γνώριμου αλλά τόσο έντονου ταυτόχρονα.
Ακόμα και μετά από χρόνια, οι αναμνήσεις αποκτούν άλλη χροιά, γιατί ακριβώς υπήρξε κάποτε το πάθος.
Simel
Νεοφερμένο μέλος

Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος

Το πιο υγιές κατά τη γνώμη μου είναι το πάθος να εξελίσσεται με τον καιρό σε κάτι εξίσου δυνατό και ειλικρινές μεν, αλλα λιγότερο εντυπωσιακό και σαρωτικό, και μαυτό τον τρόπο εξελίσσονται και ίδιοι οι άνθρωποι μέσα στη σχέση. Τα έντονα συναισθήματα του πρώτου καιρού φυσικά θα παραμείνουν πάντα σαν αναμνήσεις και σε κάποιες στιγμές όταν χρειάζεται θα ξαναέρχονται στην επιφάνεια, ανανεώνοντας τη σχέση με αμοιβαία προσπάθεια, δε θα είναι όμως αυτά που θα την κρατούν ζωντανή.
Υπέροχη απάντηση!

@DoctorStrangelove
Έχεις δίκιο, μερικές φορές η προσκόλληση είναι παθολογική. Σκοπός της σχέσης δεν είναι να επικεντρώσεις όλη σου την ύπαρξη γύρω από τον άλλον αλλά να σου δίνει ο άλλος τη δύναμη να ζήσεις καλά και δημιουργικά

katerina75
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν και συμφωνώ στο οτι είναι το πιο υγιές, αυτή η σκέψη μου φέρνει λύπη έτσι όπως την περιγράφεις. Σαν νεκροταφείο... Αφήνεις το πάθος να πεθάνει, το θάβεις, κι όταν το χρειαστείς ξεθάβεις κάνα κοκαλάκι να πάρεις κουράγιο. Αυτή την αίσθηση μου δίνει. Θεωρώ οτι δεν πρέπει να αφήνεις το πάθος να πεθαίνει, πρέπει να κρατάς μια φλογίτσα του πάντα αναμμένη. Ίσως είμαι και γω λίγο μαζοχίστρια, αλλά δεν μπορώ να μείνω σε μια χλιαρή σχέση, τό 'χω κι εγώ το drama μέσα μου - ο πρώην μου ο καημένος είχε απηυδήσει με αυτό. Τέλος πάντων, θέλω τη δυσκολία μου, θέλω το δράμα μου, θέλω το πάθος να μας κάνει μαλλιά κουβάρια...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mania
Επιφανές μέλος

Τώρα αν μπορεί να σε πιράξει αναλογα, με ποιόν σε πιάνει το πάθος και πού, αν π.χ. υπάρχει πάθος με τον άντρα μου οπουδηποτε καλό είναι αλλα αν π.χ. πάθω πάθος με το αφεντικό μου ενω είμαι παντρεμένη και το κάνω στο γραφείο τότε είναι κακό

Είναι φυσιολογικό να φθείρεται με την πάροδο του χρόνου και την καθημερινότητα.
Μιλάω βέβαια για μία σταθερή σχέση.
Ειδικά όταν η σχέση προχωράει σε άλλα επίπεδα, πιο σοβαρά τότε άθελα της ''μιζεριάζει'', κάποια πράγματα θεωρούνται δεδομένα και εκεί μάλλον χάνεται το παιχνίδι.
Εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να υπάρχει το πάθος του πρώτου καιρού, νομίζω με τον καιρό είναι άλλα τα πράγματα που κρατάνε μία σχέση.
Το πάθος είναι απο τα ωραιότερα συναισθήματα και γι αυτό όπως και όλα τα ωραία δεν κρατάει για πάντα.

mindcircus
Περιβόητο μέλος

Ας διαχωριστεί πάθος με πόθο.
Ερωτας, πόθος και αγάπη συνάδουν.
Πάθος με αγάπη και δεσμό που δημιουργεί ασφάλεια και βεβαιότητα, όχι.
ria82
Εκκολαπτόμενο μέλος

κατα την γνωμη μου το παθος το αφηνεις να φυγει, δεν φευγει απο μονο του, για να φθγει υπαρχουν προβληματα!
ναι ειναι σημαντικο να υπαρχει παθος και φλογα σε μια σχεση, εκνευριζομαι οταν ακουω ατομα που λενε το σεξ ειναι σε δευτερη μοιρα!!οκ αλλα για να το βαζεις σε δευτερη μοιρα καπου θα υπαρχει ενα προβλημα, δεν μιλαω για γαμους και παιδια...
ειναι στο χερι μας να αφησουμε τον ποθο να φυγει η οχι!!
aporw
Πολύ δραστήριο μέλος

Για μενα το παθος δειχνει την ζωντανια του ανθρωπου..την θεληση του να κρατηση μια σχεση ζωντανη..αν δεν υπαρχει αυτο..αστο καλυτερα!Απο μακρια κ αγαπημενοι..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.