Dias
Επιφανές μέλος

- Σε κάποιες κοινωνίες η παρθενιά θεωρειται ακόμα κάτι "πολύτιμο" το οποίο η κοπέλα θα πρέπει να προσφέρει στο σύζυγο την πρώτη νύχτα του γάμου. Μην πάμε μακριά, στην Ελλάδα πριν όχι και πάρα πολλά χρόνια υπήρχε το (ηλίθιο) έθιμο του ματωμένου σεντονιού. (Έτσι βγήκε η ατάκα "από μπρος παρθένα κι από πίσω μπαίνουν τρένα"). Μέχρι τώρα η "αποκατάσταση" της παρθενιάς δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Χρειαζόταν ο γιατρός που με την "παρθενοραφή" θα έπλαθε ξανά τον παρθενικό υμένα. Εδώ προτείνω να δείτε την ελληνική ταινία "Στον αστερισμό της παρθένου" με τη Ζωή Λάσκαρη. (Σας υπόσχομαι γέλιο μέχρι δακρύων, από το 34 και μετά που αρχίζει το σχετικό "επεισόδιο").
- Σήμερα η τεχνολογία προχώρησε. Κυκλοφορεί στο εμπόριο σετ (κινέζικης προέλευσης), σε προσιτή μάλιστα τιμή, με το οποίο μια κοπέλα μέσα σε 5 λεπτά μπορεί να "ξαναγίνει" παρθένα, δίνοντας στο σύντροφό της τη χαρά ότι είναι ο πρώτος της. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ και ΕΔΩ. Το προϊόν αποστέλεται (σε διακριτική συσκευασία) σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα επίσης.
- Γιατί άνοιξα το θέμα αυτό; Πρώτα-πρώτα γιατί μου φάνηκε η είδηση αστεία. Όμως σε κάποια άλλα κράτη το θέμα ίσως είναι πολύ σοβαρό. (Στην Αίγυπτο το προϊόν απαγορεύτηκε με πολύ αυστηρό νόμο). Όμως, θέλω και να δω γνώμες στα ερωτήματα: Υπάρχει κοπέλα στην Ελλάδα που θα το αγόραζε; Υπάρχει σήμερα στη χώρα μας άντρας, που είναι τόσο μαλάκας, ώστε να έχει πρόβλημα αν μια γυναίκα δεν είναι παρθένα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dalian
Περιβόητο μέλος

(το προϊόν που παρέθεσες μου προκαλεί ισόποσα συναισθήματα αναγούλας και γέλωτα.)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess.
Επιφανές μέλος

mafalda8520
Εκκολαπτόμενο μέλος

merry poppins
Δραστήριο μέλος

Guest 781029
Επισκέπτης

Και όμως Δία υπάρχουν τέτοιοι άντρες. Έχω ακούσει άτομο να λέει “η κοπέλα που θα παντρευτώ θέλω να είναι παρθένα“.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Γιατί μας απασχολεί μόνο για την χώρα μας? Δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί γενικά αυτή η νοοτροπία της παρθενιάς πριν το γάμο που μπορεί να πάρει και ακραίες διαστάσεις?
- Υπάρχει σήμερα στη χώρα μας άντρας, που είναι τόσο μαλάκας, ώστε να έχει πρόβλημα αν μια γυναίκα δεν είναι παρθένα;
Κατά τ' άλλα και σχετικά με το προϊόν, αναγούλιασα.
Red Hot Chili L
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πάντως το φετίχ της παρθενίας μην το περιορίζετε μόνο στο θέμα "γάμος" και "εγώ θέλω να παντρευτώ παρθένα". Υπάρχει μια αξιόλογη niche αγορά στις υπηρεσίες "αγοραίου έρωτα" για παρθένες. Με τον τρόπο αυτό, μια νεαρή κοπελιά που εκδίδεται θα μπορεί να πουλήσει την παρθενιά της (σε καλή τιμή) 5 και 10 και 20 φορές...
...ναι, υπάρχει μπόλικη αρρώστια σε αυτόν τον κόσμο.
spitogata
Εκκολαπτόμενο μέλος

Λοιπόν,τώρα σοβαρά μιλώντας:αν και εντάξει,σαν άνθρωπος του 21ου αιώνα,βρίσκω οπισθοδρομική την αντίληψη ότι μία κοπέλα πρέπει να είναι παρθένα,αγνή κτλ για να παντρευτεί,σέβομαι το γεγονός ότι ορισμένοι άνθρωποι μεγαλώνουν με αυτές τις αντιλήψεις,και όπως και για εμάς φαντάζει ολίγον τι ''εξωπραγματικό'' μια κοπέλα να παντρευτεί παρθένα,έτσι είναι και για εκείνους το αντίθετο.Ίσως μας φαίνεται ότι οι γυναίκες αυτές καταπιέζονται(που εν μέρει κάτι τέτοιο μπορούμε να πούμε ότι ισχύει,σε χώρες πχ όπου επικρατεί το Ισλάμ),αλλά οι περισσότερες αυτό θεωρούν φυσιολογικό.
Τώρα,όσον αφορά το παραπάνω προϊόν,πέρα από το γεγονός ότι το θεωρώ γελοίο και αηδιαστικό,είναι σαν να χαρακτηρίζει ανήθικη την σεξουαλική επαφή φυσικά μόνο από την πλευρά των γυναικών.Δηλαδή συγγνώμη,κάθε καινούριο γκόμενο που θα γνωρίζει θα του το παίζει παρθένα;

Και από ποια χώρα;από την Κίνα,που η παρουσία της είναι αισθητή από τα αυτοκίνητά μας,μέχρι την θήκη για το χαρτί υγείας.Αναρωτιέμαι,πως μπορεί να αντιπροσωπεύει το καινούριο,το μοδάτο,το προχωρημένο και συγχρόνως κάτι το οπισθοδρομικό,το φυλετικό κτλ.
Βέβαια,στον βωμό της εμπορευματοποίησης,ακόμα και τέτοια ''πράγματα'' γίνονται εκμεταλλεύσιμα,και μπορείς να τα αγοράσεις και σε ''προσιτή'' τιμή.
Δηλαδή,αν για κάποιους η παρθενιά όντως θεωρείται τιμή,στην ουσία πόσο αξίζει, ώστε από την στιγμή που τους δίνεται η ευκαιρία,να μην διστάσουν να την αγοράσουν;
Οπότε τελικά,ίσως να μην πρέπει να μου κάνει και τόσο μεγάλη εντύπωση η χώρα προέλευσης του προϊόντος,η μεγαλύτερη συν των άλλων,εμπορική δύναμη.
Όπως να ΄χει,όσο και να το κοροϊδέυουμε ,είμαι σίγουρη ότι το προϊόν θα έχει απήχηση,ίσως όχι τόσο στην Eλλάδα όσο σε άλλες χώρες...μιας που έρχεται σε διακριτική συσκευασία.

stefanos...
Πολύ δραστήριο μέλος

Dias
Επιφανές μέλος

Εδώ μάλλον βρίσκεται η ουσία του θέματος. Στην Ελλάδα (μάλλον) έχει πια ξεπεραστεί το θέμα της παρθενιάς. Αυτό όμως δεν ισχύει για όλο τον κόσμο. Στις νεοσυντηρητικές ΗΠΑ, το προϊόν κάνει τρελές πωλήσεις. Αυτό κάτι σημαίνει. Σε μουσουλμανικές κοινωνίες, η γυναίκα που δεν θα είναι παρθένα στο γάμο της, λιθοβολείται. Στην Αίγυπτο το προϊόν απαγορεύτηκε με νόμο, άρα υπήρχε ανάγκη κάποιες γυναίκες να το αγοράζουν. Το θέμα δεν είναι λοιπόν να κατηγορούμε το προϊόν, οι κινέζοι λεφτά βγάζουν, αλλά τις κοινωνίες που το κάνουν αναγκαίο. Σε Αφρικανικές φυλές για να είναι σίγουροι για την παρθενιά ράβουν τα μικρά κοριτσάκια με βελόνα και σπάγγο, ώστε μόνο ο σύζυγος να κόψει το νήμα. Ακραίο, αλλά συμβαίνει στον 21ο αιώνα. Να πάμε στη Σομαλία (και αλλού), όπου εκτός από το ράψιμο κάνουν στα κοριτσάκια και την εγκληματική κλειτοριδεκτομή;Γιατί μας απασχολεί μόνο για την χώρα μας? Δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί γενικά αυτή η νοοτροπία της παρθενιάς πριν το γάμο που μπορεί να πάρει και ακραίες διαστάσεις?

spitogata
Εκκολαπτόμενο μέλος

Στην αρχή της ταινίας,αναφέρεται θυμάμαι και ένα αφρικανικό γνωμικό:"Τρεις φορές πονάει η αγάπη-όταν σε κόβουν, όταν παντρεύεσαι κι όταν γεννάς»
Πάντως,παρόλο που ένας από τους λόγους που γίνεται η κλειτοριδεκτομή είναι η διαφύλαξη της παρθενιάς της κοπέλας,οι κυριότεροι λόγοι είναι βασισμένοι σε δεισιδαιμονίες."Υπάρχει στη μουσουλμανική Αφρική μια βαθιά ριζωμένη πεποίθηση ότι η κλειτορίδα αποτελεί ένα ύποπτο απομεινάρι του αντρικού φύλου στη γυναίκα και πρέπει οπωσδήποτε να απαλειφτεί, ως κάτι ακάθαρτο και επικίνδυνο για τον άνδρα που θα έρθει σε επαφή μαζί της. Πιστεύεται ακόμη ότι αν την αφήσουν, η κλειτορίδα θα συνεχίσει να μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου ανεξέλεγκτα και θα απειλήσει ίσως κάποια στιγμή την ακεραιότητα του αρσενικού''
Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο(από το οποίο είναι και το παραπάνω απόσπασμα):https://www.pare-dose.net/3090
Guest 712911
Επισκέπτης

spitogata
Εκκολαπτόμενο μέλος

Το βιβλίο ΔΕΝ συγκρίνεται με την ταινία. Δεν ξέρω, απλά όταν την είδα με απογοήτευσε.
Nαι,το ξέρω!Και εγώ θεωρώ το βιβλίο πολύ καλύτερο,περισσότερο περιγραφικό.Αλλά έτσι και αλλιώς,σχεδόν πάντα οι ταινίες που βασίζονται σε βιβλία,πιστεύω ότι χάνουν.

Guest 712911
Επισκέπτης

Nefeli Graf
Περιβόητο μέλος

Μάλιστα! Και αυτό κινέζικο. Τι άλλο θα σκεφτούν πια για να πουλήσουν κάποιοι;!
- Σήμερα η τεχνολογία προχώρησε. Κυκλοφορεί στο εμπόριο σετ (κινέζικης προέλευσης), σε προσιτή μάλιστα τιμή, με το οποίο μια κοπέλα μέσα σε 5 λεπτά μπορεί να "ξαναγίνει" παρθένα, δίνοντας στο σύντροφό της τη χαρά ότι είναι ο πρώτος της. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ και ΕΔΩ. Το προϊόν αποστέλεται (σε διακριτική συσκευασία) σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα επίσης.

Και σε 5 λεπτά πάλι παρθένα;; WOW!! Συγκλονννννίστηκααα!!

Φυσικά και είναι αστείο όλο αυτό.
- Γιατί άνοιξα το θέμα αυτό; Πρώτα-πρώτα γιατί μου φάνηκε η είδηση αστεία. Όμως σε κάποια άλλα κράτη το θέμα ίσως είναι πολύ σοβαρό. (Στην Αίγυπτο το προϊόν απαγορεύτηκε με πολύ αυστηρό νόμο). Όμως, θέλω και να δω γνώμες στα ερωτήματα: Υπάρχει κοπέλα στην Ελλάδα που θα το αγόραζε; Υπάρχει σήμερα στη χώρα μας άντρας, που είναι τόσο μαλάκας, ώστε να έχει πρόβλημα αν μια γυναίκα δεν είναι παρθένα;
![]()

Πραγματικά απορώ ποιες θα το αγόραζαν.

Εγώ είτε τώρα είτε μεγαλύτερη (αφού θα έχω κάποια επαφή και σχέση) δεν θα το αγόραζα.

Δυστυχώς, υπάρχουν τέτοιοι άντρες τρομερά ηλίθιοι (συγγνώμη για την φράση

Τι άλλο θα ακούσουμε πια σ'αυτή την χώρα σ'αυτό τον αιώνα...Έχω ακούσει άτομο να λέει “η κοπέλα που θα παντρευτώ θέλω να είναι παρθένα“.

Όσο γι'αυτό που αναφέρεις για την κλειτοριδεκτομή γίνονται και σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες απ'αυτή στην φωτογραφία. Επίσης τίποτα δεν είναι αποστειρωμένο εκεί και πολλές φορές το ξυραφάκι που χρησιμοποιούν έχει υποστεί πολλές χρήσεις με τελικά αποτέλεσμα μολύνσεις και μερικές φορές και θανάτους από όλη αυτή την τομή. Έπειτα από αυτή την επώδυνη διαδικασία, μέχρι να παντρευτούν τα κορίτσια, δυσκολεύονται στην ούρηση και γενικά δεν είναι και ότι πιο άνετο. Αυτά τα λέω έχοντας διαβάσει αυτό το βιβλίο και όσα θυμάμαι γιατί πάνε κάτι χρονάκια από την πρώτη φορά που το διάβασαΣε Αφρικανικές φυλές για να είναι σίγουροι για την παρθενιά ράβουν τα μικρά κοριτσάκια με βελόνα και σπάγγο, ώστε μόνο ο σύζυγος να κόψει το νήμα. Ακραίο, αλλά συμβαίνει στον 21ο αιώνα. Να πάμε στη Σομαλία (και αλλού), όπου εκτός από το ράψιμο κάνουν στα κοριτσάκια και την εγκληματική κλειτοριδεκτομή;
![]()
Προσοχή! Στο spoiler υπάρχει εξαιρετικά σοκαριστική φωτογραφία σχετική με την κλειτοριδεκτομή.
Δεν είστε υποχρεωμένοι να την ανοίξετε.![]()

Guest 781029
Επισκέπτης

Το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται απλώς για έθιμα. Έθιμο είναι να σουβλίζουμε αρνί το πάσχα ή να στολίζουμε δέντρο τα Χριστούγεννα. Εν προκειμένω γίνεται λόγος για "άγραφους νόμους", για "αναγκαιότητες", "νόμους'' των κοινωνιών αυτών. Σε χώρες του τρίτου κόσμου η γυναίκα δεν έχει το δικαίωμα να απολαμβάνει την ερωτική πράξη, διότι θεωρείται "μιαρή", "ανήθικη". Μόνο ο άντρας έχει αυτό το προνόμιο, ενώ η γυναίκα περιορίζεται στην τεκνογονία. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του σκοταδισμού που ακόμα υπάρχει σε πολλές μεριές της γης. Το θέμα δεν είναι να τους πεις "μην το κάνετε", το θέμα είναι να αλλάξουν οι συνειδήσεις τους, να εκσυγχρονιστούν, να βγουν στο φως.Πραγματικά είναι σοκαριστικό πως δέχονται ακόμα τέτοια έθιμα....![]()
Guest 712911
Επισκέπτης

Το θέμα δεν είναι να τους πεις "μην το κάνετε", το θέμα είναι να αλλάξουν οι συνειδήσεις τους, να εκσυγχρονιστούν, να βγουν στο φως.
Πολιτεία, Πλάτωνας.

Nefeli Graf
Περιβόητο μέλος

Απλά δεν ήξερα πως να χαρακτηρίσω αυτή την γελοιότητα απλά!Το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται απλώς για έθιμα. Έθιμο είναι να σουβλίζουμε αρνί το πάσχα ή να στολίζουμε δέντρο τα Χριστούγεννα. Εν προκειμένω γίνεται λόγος για "άγραφους νόμους", για "αναγκαιότητες", "νόμους'' των κοινωνιών αυτών. Σε χώρες του τρίτου κόσμου η γυναίκα δεν έχει το δικαίωμα να απολαμβάνει την ερωτική πράξη, διότι θεωρείται "μιαρή", "ανήθικη". Μόνο ο άντρας έχει αυτό το προνόμιο, ενώ η γυναίκα περιορίζεται στην τεκνογονία. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του σκοταδισμού που ακόμα υπάρχει σε πολλές μεριές της γης. Το θέμα δεν είναι να τους πεις "μην το κάνετε", το θέμα είναι να αλλάξουν οι συνειδήσεις τους, να εκσυγχρονιστούν, να βγουν στο φως.
Πρέπει σιγά σιγά να αλλάζουν τέτοια πράγματα. Τέλος πάντων, απλά αυτό που ο Dias έβαλε ως καινούργιο "προϊόν" (και καλά)είναι απλά άθλιο και απορώ ποιες θα το αγόραζαν που να το έχουν τόσο ανάγκη...

Guest 781029
Επισκέπτης

Προφανώς αυτές που ακόμα και σήμερα λαμβάνουν υπόψη τους προκαταλήψεις, στερεότυπα και μικροαστικές συμβάσεις περί παρθενίας.απορώ ποιες θα το αγόραζαν που να το έχουν τόσο ανάγκη...![]()
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 100 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- ck_chrysiis
- aggelos_95
- dreamer!!
- Μήτσος10
- Robelano
- Requiem
- Kris.gr
- thenutritionist
- paolo1
- italian
- touvlo
- Dmzk
- Joji
- Scarface21
- Totreno
- alexis.patrinos
- Maria_Xagorari
- roundi1985
- Fernando_A
- iiTzArismaltor_
- marww
- giannhs2001
- estrela
- Nikoleta05
- Sherlockina
- kalhkardia
- χημεια4λαιφ
- F1L1PAS
- Paragontas7000
- taketrance
- jj!
- charmander
- camil
- PinkButterfly
- Wonderkid
- back2967
- Scandal
- American Economist
- Δροσουλίτης
- fmarulezkd
- Αντικειμενικός
- GeorgePap2003
- Libertus
- fourkaki
- User2350
- Manuela98
- Athens2002
- User0
- Countdown
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.