Devina
Τιμώμενο Μέλος
Η Devina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 5.967 μηνύματα.

02-10-12

21:00
Πάμε να φάμε κάτι εύκολο και τέλειο σε γεύση. 
Είχαμε αρκετό κιμά στο σπίτι και η μαμά μου θα έφτιαχνε μπιφτέκια, οπότε της έκλεψα λίγο από αυτόν που θα χρησιμοποιούσε και ορίστε..
Παστίτσιο στο τηγάνι
Τα υλικά μας:
2 κ.σ ελαιόλαδο
150 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας
4 φλ. τσαγ. νερό βραστό
2 φλ. τσαγ. κοραλάκι ή σεληνάκι ή άλλο ζυμαρικό με τρύπα
1 φλ. τσαγ. γάλα φρέσκο
2 κ.γλ. κορν φλάουερ
1/2 φλ. τσαγ. κεφαλοτύρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4'.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2'.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
Βράζουμε για 10'.
Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε για 1'.
Αλατοπιπερώνουμε το παστίτσιο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το μισό κεφαλοτύρι.
Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.
Απλό!
~~
Εγώ έκανα τη διπλάσια ποσότητα για αυτό και η κατσαρόλα.
Μυρίζει ακριβώς όπως το παστίτσιο λόγω της κανέλας και του μοσχοκάρυδου.
Γενικά, είναι εύκολο και γρήγορο.. Και όχι μπελαλίδικο.
Είναι πηχτούλι, μη το βλέπετε έτσι στη κατσαρόλα και νομίζετε πως έχει πολλά υγρά.
Οι δυο φωτό είναι με το τυρί μέσα για αυτό και τα ασπράκια.
Το κινητό χάλια, κλασσικά.
Αυτά.

Είχαμε αρκετό κιμά στο σπίτι και η μαμά μου θα έφτιαχνε μπιφτέκια, οπότε της έκλεψα λίγο από αυτόν που θα χρησιμοποιούσε και ορίστε..

Παστίτσιο στο τηγάνι
Τα υλικά μας:
2 κ.σ ελαιόλαδο
150 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας
4 φλ. τσαγ. νερό βραστό
2 φλ. τσαγ. κοραλάκι ή σεληνάκι ή άλλο ζυμαρικό με τρύπα
1 φλ. τσαγ. γάλα φρέσκο
2 κ.γλ. κορν φλάουερ
1/2 φλ. τσαγ. κεφαλοτύρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4'.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2'.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
Βράζουμε για 10'.
Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε για 1'.
Αλατοπιπερώνουμε το παστίτσιο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το μισό κεφαλοτύρι.
Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.
Απλό!

~~
Εγώ έκανα τη διπλάσια ποσότητα για αυτό και η κατσαρόλα.
Μυρίζει ακριβώς όπως το παστίτσιο λόγω της κανέλας και του μοσχοκάρυδου.
Γενικά, είναι εύκολο και γρήγορο.. Και όχι μπελαλίδικο.
Είναι πηχτούλι, μη το βλέπετε έτσι στη κατσαρόλα και νομίζετε πως έχει πολλά υγρά.
Οι δυο φωτό είναι με το τυρί μέσα για αυτό και τα ασπράκια.
Το κινητό χάλια, κλασσικά.

Αυτά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
eco-warrior
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Μπάμπης ή Αμφιάραος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ψυκτικός και μας γράφει από Βουλγαρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 925 μηνύματα.

02-10-12

22:23
Με το που διάβασα τον τίτλο του νήματος, ο μυαλός μου πήγε -αυτομάτως- σε μια νεα εκδοχή του Αγίου Παστιτσίου. Είναι αμαρτία ή φευγαλέα μαλακία τούτο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

02-10-12

22:26
Ευκολο φαινεται...και νοστιμο
Μετα την κρεμυδοσουπα της Morticia ευκαιρια να το δοκιμασω 


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος
Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ηθοποιός και μας γράφει από Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 4.267 μηνύματα.

02-10-12

22:37
τι μ κανετε βραδιατικα κυρια ντεβινο και πειναωωωωωωωωωωωωωωωωω



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ajusshi
Διάσημο μέλος
Ο η σκέψη μου σκέφτηκε τον εαυτό της αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.334 μηνύματα.

02-10-12

23:13
αν κρίνω απ'τη φωτογραφία παστίτσιο θυμίζουν μονο τα υλικά 
καλοφάγωτο
εδώ είναι ένα σαιτ ή μάλλον καλύτερα ένα θρεντ του ζούγκλα (web tv)
από το οποίο κλέβω συνταγές.
απλές και κατανοητές
https://www.zougla.gr/webtv#
κάντε κλικ στα δεξιά εκεί που λέει η συνταγή της μέρας.
φτιάξτε την παντζαροσαλάτα (πωλούνται έτοιμα βρασμένα παντζαρια στα σ.μ)
με το γιαούρτι θα πάθετε πλάκα.

καλοφάγωτο
εδώ είναι ένα σαιτ ή μάλλον καλύτερα ένα θρεντ του ζούγκλα (web tv)
από το οποίο κλέβω συνταγές.
απλές και κατανοητές
https://www.zougla.gr/webtv#
κάντε κλικ στα δεξιά εκεί που λέει η συνταγή της μέρας.
φτιάξτε την παντζαροσαλάτα (πωλούνται έτοιμα βρασμένα παντζαρια στα σ.μ)
με το γιαούρτι θα πάθετε πλάκα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sal Paradise
Δραστήριο μέλος
Ο Sal Paradise αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Πιλότος. Έχει γράψει 625 μηνύματα.

02-10-12

23:15
δωσε φαι και συνταγη στον πεινασμενο φοιτητη!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess.
Επιφανές μέλος
Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, επαγγέλλεται Fashion designer και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12.081 μηνύματα.

02-10-12

23:41
Κάνω κάτι παρόμοιο, αλλά δεν βάζω νερό, μόνο γάλα, και δεν έχει τόσο ζουμί το φαγητό.
Βέβαια εγώ το κάνω σουφλέ στο φούρνο, δλδ αφού τα ανακατέψω όλα τα ψήνω λίγο και γίνεται ΓΑΜΑΤΟ.
Υποθέτω κι αυτό θα' χει ίδια γεύση, απλά ετοιμάζεται πιο γρήγορα και εύκολα. Γκουντ.
Βέβαια εγώ το κάνω σουφλέ στο φούρνο, δλδ αφού τα ανακατέψω όλα τα ψήνω λίγο και γίνεται ΓΑΜΑΤΟ.
Υποθέτω κι αυτό θα' χει ίδια γεύση, απλά ετοιμάζεται πιο γρήγορα και εύκολα. Γκουντ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...